Το ταξίδι της Ψυχής: Από το Πλουτωνιακό “έμβρυο” στον Ηλιακό Άνθρωπο

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
20/09/2023

(μέρος ΙII – από τον Ερμή στον Ήλιο)

8ος σταθμός: Ερμής

Εισερχόμενη στα τελευταία στάδια της ενσάρκωσης και τον 8ο σταθμό, τον Ερμή, η Ψυχή είναι έτοιμη να εφοδιαστεί με γνώση, επίγνωση και διάκριση ώστε να μπορέσει να επεξεργαστεί κάθε είδους ερέθισμα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Ο απέραντος, αχανής κόσμος πρέπει να γίνει αντιληπτός με όλες τις αισθήσεις και τα δεδομένα που θα λάβει πρέπει να ταξινομηθούν και ν’ αναλυθούν εδώ διαμέσου του αριστερού, Λογικού μέρους του εγκεφάλου. Η Ψυχή εκπαιδεύεται να μιλά και να σκέφτεται στη “γλώσσα” των θνητών – σε αντίθεση με τη “γλώσσα” των Θεών που δόθηκε νωρίτερα στον Δία. H επικοινωνία, απαραίτητη προκειμένου να συνυπάρξει στον φυσικό κόσμο με τα υπόλοιπα όντα και να αλληλεπιδράσει μαζί τους κερδίζεται εδώ, ενώ επέρχεται η συνειδητοποίηση ότι η Ζωή και η Εξέλιξη προϋποθέτουν απαραίτητα ικανότητες και δεξιότητες για την εκτέλεση μικρών, καθημερινών δραστηριοτήτων. Για να διαχειριστεί κανείς τα εξωτερικά γεγονότα και τη σκληρή γήινη πραγματικότητα, χρειάζεται διαρκή εγρήγορση και προσαρμοστικότητα, αρετές πολύτιμες και αρχετυπικά Ερμειακές.

9ος σταθμός: Ήλιος

Με δεδομένο ότι πρόκειται για την “τελευταία στάση”, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το σημείο κορύφωσης στο εξελικτικό μονοπάτι της Ψυχής. Εδώ δηλαδή πραγματοποιείται το τελικό στάδιο της Εξατομίκευσης.

Το αλληγορικό αυτό ταξίδι της Ψυχής ξεκίνησε με τη γέννησή της στα πέρατα του γαλαξία μας και συνεχίστηκε, μέσα από την ωρίμανση και την ανάπτυξη σε κάθε σταθμό της συμβολικής της πορείας στους πλανήτες, μέχρι τη συνειδητή απόκτηση της μοναδικής της Ταυτότητας που θα της επιτρέψει να ορίσει το δικό της πεπρωμένο. Ο Ήλιος συμβολίζει την αρχή της Συνειδητότητας, την αναγνώριση του Θεϊκού Σπινθήρα που υπάρχει στο κέντρο κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και την ικανότητά της, όπως ο Θεός, να είναι ταυτόχρονα Ένας και Πολλοί μαζί, όπως το φως που πηγάζει από τον έναν και μοναδικό Ήλιο ακουμπά και ζεσταίνει τα πάντα γύρω του. Το σύμβολό του ☉ (ένας κύκλος με την τελεία στο κέντρο του) περιγράφει ιδανικά τη συνθήκη που βιώνει η Ψυχή στο τελευταίο αυτόν σταθμό του ταξιδιού της: βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει, στο Κέντρο της ίδιας της περιμέτρου της!

Διαβάστε εδώ το Μέρος I – από τον Πλούτωνα στον Ουρανό.

Και εδώ το Μέρος II – από τον Κρόνο στην Αφροδίτη.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα