Το ταξίδι της Ψυχής: Από το Πλουτωνιακό “έμβρυο” στον Ηλιακό Άνθρωπο

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
29/08/2023

(Μέρος Ι)

Ας φανταστούμε την Ψυχή, στην εσχατιά του γαλαξία μας που λέγεται “Πλούτωνας”, να περιμένει την επαναφορά της στη Γη για μία ακόμη ενσάρκωση ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες. Ας υποθέσουμε ότι στην αυγή του λυκόφωτός του – ο Πλούτωνας είναι τόσο μακριά από τον Ήλιο ώστε οι ημέρες του φωτίζονται μόνο με λυκόφως- ξεπροβάλλει η ανθρώπινη Ψυχή, στον πρώτο “σταθμό” του αέναου ταξιδιού της μέσα στο Ηλιακό μας σύστημα.

1ος σταθμός: Πλούτωνας

Ως όγδοος σε απόσταση πλανήτης από τον Ήλιο και μέσω της σύνδεσής του με τον αριθμό 8 -ως Κυβερνήτης του 8ου ζωδίου, του Σκορπιού και του αντίστοιχου φυσικού του οίκου- ο Πλούτωνας σχετίζεται πάντα στην αστρολογική συνείδηση με το δίπολο θάνατος/αναγέννηση. Ακόμη και η σχηματική αποτύπωση του αριθμού 8 παραπέμπει στο σύμβολο του άπειρου που με τη σειρά του σχετίζεται με τον ατέρμονο κύκλο του θανάτου και της αναγέννησης. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Πλούτωνας είναι ταυτόχρονα η εκκίνηση και το τέλος.
Στα προσωπικά ωροσκόπια, το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Πλούτωνας, ο οίκος στον οποίο είναι τοποθετημένος και οι όψεις του θα δώσουν στοιχεία για τη “σύλληψη” και το καρμικό κίνητρο που ώθησε την Ψυχή ξανά μέσα στον Ατραπό των ενσαρκώσεων.

2ος σταθμός: Ποσειδώνας

Η Ψυχή εισέρχεται στο δεύτερο στάδιο, αναπτύσσοντας τις αιθερικές ιδιότητες του Ποσειδώνα. Χωρίς να μπορεί να διαχωριστεί ακόμη από την κοσμική Μήτρα στην οποία θα επιστρέψει στο τέλος του ταξιδιού, η ανθρώπινη Ψυχή οφείλει να περάσει μέσα από το βασίλειο των συναισθημάτων, να βουτήξει στον ωκεανό της προαιώνιας Σοφίας και στην εξω-αισθητηριακή εμπειρία της Ολότητας προκειμένου να μεταβεί στο ακριβώς επόμενο στάδιο: την Εξατομίκευση του Ουρανού.
Στα προσωπικά ωροσκόπια το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ποσειδώνας, ο οίκος στον οποίο είναι τοποθετημένος και οι όψεις του θα δώσουν στοιχεία για τη σχέση ανάμεσα στην Ψυχή και την Κοσμική Μήτρα από όπου προήλθε, το κατά πόσο μπορεί να διαχωριστεί από Εκείνη και σε ποιο βαθμό επιθυμεί την επιστροφή στην Πηγή της Δημιουργίας.

3ος σταθμός: Ουρανός

Στη φάση αυτή, η Ψυχή κεραυνοβολείται, αφυπνίζεται και μέσω της ηλεκτροφόρας πληροφορίας που κατέρχεται και πολλαπλών σοκαριστικών γεγονότων συνειδητοποιεί ότι ο ομφάλιος λώρος με την Κοσμική Μήτρα πρέπει να κοπεί. Πρόκειται για μία τραυματική -αν και απαραίτητη- εμπειρία προκειμένου να γίνει η Απόσχιση από την Ποσειδώνια αδρανή, αστρική ύλη και τη μετάβασή της με τη βοήθεια του Ανώτερου Ουράνιου Νου στη γήινη αγκαλιά του Κρόνου.
Στα προσωπικά ωροσκόπια το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ουρανός, ο οίκος στον οποίο είναι τοποθετημένος και οι όψεις του θα δώσουν στοιχεία για το κατά πόσο το Εγώ μπορεί να διαφοροποιηθεί από την Πηγή και να λειτουργήσει ως ξεχωριστή οντότητα, σε διασύνδεση με τα πάντα αλλά και με ταυτόχρονη αποταύτιση.

 

Ψυχή < από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω». Σημαίνει «ψυχρή πνοή», δηλαδή η ύστατη ένδειξη ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα