Το 2023 έρχεται… Η επανεκκίνηση της ανθρωπότητας – Α’ Μέρος

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
21/12/2022

Μια καινούργια χρονιά ξημερώνει με εξαιρετικά σημαντικές πλανητικές αλλαγές που σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της Ανθρωπότητας! Ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα έχει “τελειώσει”… είχε ήδη αρχίσει να ‘’τελειώνει’’ από το τέλος του 2019 και εμείς οι τυχεροί, έχουμε σταθεί στη μέση του Κρόνου και του Χρόνου, με το ένα πόδι στο παρελθόν που ζήσαμε και το άλλο πόδι στο μέλλον που θα ζήσουμε.

Το ιερό νούμερο της Τριαδικότητας, το νούμερο τρία του Ιερού Τριγώνου της δομής του κόσμου θα χαρακτηρίσει τη νέα χρονιά που έρχεται, το 2023! Η αστρική συμπαντική σκόνη μας έχει πασπαλίσει δύο χιλιάδες και είκοσι χρόνια μετά Χριστόν… και τρία ακόμη χρόνια μέσα στα οποία άλλαξαν και θα αλλάξουν όλες οι σταθερές μας δομές και αξίες, έτσι όπως τουλάχιστον τις είχαμε βιώσει μέχρι τώρα βιώσει.
Ο αριθμός 3 αντιπροσωπεύει την ύλη, την ικανότητα έκφρασης και δημιουργίας σε αυτόν τον τρισδιάστατο κόσμο που ζούμε. Ο αριθμός 3 αντιπροσωπεύει την αρχή, τη μέση και το τέλος. Ο αριθμός 3 αντιπροσωπεύει το άθροισμα αυτού που είμαστε. Αντιπροσωπεύει το πνεύμα μας τον Ήλιος μας, το σώμα μας τον Ωροσκόπος μας, την ψυχή μας τη Σελήνη μας. Ο αριθμός 3 αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα μας, την επικοινωνία μας και την εξωτερική μας έκφραση.

Το ιερό τρίγωνο της νέας χρονιάς, του 2023 θα μας οδηγήσει στην προσωπική μας ισορροπία αυτή που θα πρέπει να ανακαλύψουμε προκειμένου να συντονιστούμε με τις απαιτήσεις των μεγάλων κοσμικών αλλαγών που θα συντελεσθούν. Οι τρεις μεγάλες πλανητικές αλλαγές με σειρά σημαντικότητας για το 2023, αφορούν στον απολυταρχικό Πλούτωνα που θα περάσει στο ανθρωπιστικό Υδροχόο, στον χρονοκράτορα Κρόνο που θα περάσει στους χαοτικούς Ιχθύες και στον χορηγό Δία που θα περάσει στον αποταμιευτή Ταύρο.

Αλλαγές πλανητικών θέσεων/Αλλαγές κοσμικής ενέργειας

Κρόνος – Στις 7 Μαρτίου του 2023 ο παππούς Κρόνος θα εγκαταλείψει την παραδοσιακή του θέση στον Υδροχόο και θα περάσει στους ρομαντικούς και ευαίσθητους Ιχθύες. Η δομή και η αυστηρότητα του γηραιού πλανήτη που δε συγχωρεί ακόμη και τα ίδια του τα τέκνα θα προσπαθήσει να επιβάλλει τα όρια του μέσα στο χαοτικό περιβάλλον της θάλασσας του Ποσειδώνα! Και ακριβώς τώρα θα είναι η στιγμή που η αντίληψη μας για το χρόνο και τη ‘’διάρκεια’’ του θα αλλάξει. Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων από τις αρχές του Μάρτη του 2023 μέχρι 14 Φεβρουαρίου του 2026 και θα επιφέρει περιορισμούς στο Μεταβλητό Σταυρό, Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Σκληρότερος στις διελεύσεις του θα αποδειχθεί για Διδύμους και Τοξότες καθώς θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Πλούτωνας – Στις 23 Μαρτίου του 2023 ο Πλούτωνας μετά τη μακρά του παραμονή στον Αιγόκερω, θα περάσει στον ευφυή Υδροχόο όπου και θα παραμείνει μέχρι 20 Ιανουαρίου του 2044! Ο Πλούτωνας ο μεγάλος μεταλλάκτης των Ψυχών θα περάσει σε ένα ζώδιο που αφορά τους πολλούς και όχι τον ένα. Η μεγαλύτερη κοσμική αλλαγή του 2023 αλλά και των επόμενων είκοσι ετών, αυτή ακριβώς θα είναι. Το μεγαθήριο αυτό του Σύμπαντος είναι ικανό για όλα! Σε μια μικρή παράφραση του διαλόγου του Θεόφιλου με την Κασσιανή θα μπορούσαμε να πούμε: «Εκ Πλούτωνας τα χείρω… και εκ Πλούτωνας τα κρείττω», από τον Πλούτωνα πηγάζουν τα χειρότερα και από τον Πλούτωνα πηγάζουν τα καλύτερα. Και είναι αυτή η μεγάλη αλήθεια. Ο Πλούτωνας μπορεί να είναι υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη «απώλεια», αλλά και υπεύθυνος για τον αμύθητο πλούτο και την απόλυτη καθιέρωση. Ο Πλούτωνας δημιουργεί τις μεγάλες κρίσεις της ζωής και με την παραμονή του στον Υδροχόο θα επιχειρήσει να μεταλλάξει μέσα στο 2023 τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού κυρίως των πρώτων ημερών, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Στη ζωή τα πάντα έχουν διττή και τριπλή πολλές φορές αναφορά και την ίδια στιγμή που κάποιοι ‘’ταλαιπωρούνται’’ κάποιοι άλλοι μπορεί να ευνοούνται απίστευτα. Οι ευνοούμενοι λοιπόν του Πλούτωνα από τον Υδροχόο θα είναι οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί, οι Κριοί και οι Τοξότες των πρώτων ημερών.

Τυχερά θα αποδειχθούν τα ζώδια της Γης και του Νερού κυρίως του δεύτερου και του τρίτου δεκαημέρου.

Δίας – Στις 16 Μαΐου του 2023 ο γενναιόδωρος Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου και θα προσπαθήσει να μπαλώσει τις ζημιές που προκάλεσε ο Ουρανός! Θα παραμείνει στον ‘’τραπεζίτη’’ Ταύρο μέχρι στις 25 Μαΐου του 2024 και θα βάλει τα δυνατά του, έτσι ώστε να μας φέρει την οικονομική ανάκαμψη που τόσο περιμένουμε. Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της ασφάλειας τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε υλικό επίπεδο και ο Δίας είναι ο πλανήτης που μπορεί να εγγυηθεί τα ζητούμενα του ζωδίου και να παρέχει τις απαιτούμενες για αυτόν ασφάλειες. Καθώς θα πραγματοποιήσει εξαιρετικά εξάγωνα με τον Κρόνο στους Ιχθύες θα φέρει σταθερότητα στο οικονομικό σύστημα, ανάκαμψη σε τράπεζες σε επενδύσεις σε ακίνητα και φυσικούς πόρους. Στη συγκλίνουσα του σύνοδο με τον Ουρανό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα μοιράσει ξαφνική τύχη και ευκαιρίες μοναδικές από τη στιγμή που θα συναντηθούν η αφθονία, Δίας και η τύχη, Ουρανός στο ζώδιο της κτήσης και της ζήσης, στον Ταύρο. Τυχερά θα αποδειχθούν τα ζώδια της Γης και του Νερού κυρίως του δεύτερου και του τρίτου δεκαημέρου.

Ουρανός – Ο Ουρανός θα παραμείνει στον Ταύρο για ολόκληρο το 2023 απαλλαγμένος πλέον από τα τετράγωνα του με τον Κρόνο και θα συναντήσει το Δία στον Ταύρο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ξεκινώντας δοκιμαστικά, ένα νέο συνοδικό κύκλο σε ζώδιο της Γης που θα κορυφωθεί τον Απρίλιο του 2024. Η νέα χρονιά θα τον βρει ανάδρομο στον Ταύρο, μέχρι τις 24 Ιανουαρίου που θα επανέλθει στην ορθή του πορεία στις 14 μοίρες του Σταθερού αυτού ζωδίου της Γης. Από τις 28 Αυγούστου μέχρι και το τέλος του χρόνου θα ξαναγυρίσει στην ανάδρομη πορεία του, ευνοώντας τα ζώδια της Γης και του Νερού δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου.

Ποσειδώνας – Ο διαθλαστικός Ποσειδώνας θα παραμείνει στο ζώδιο της κυβέρνησης του, στους Ιχθύες για ολόκληρο το 2023 και θα συνεχίζει να φορά τα ροζ, παραμορφωτικά γυαλιά του στο Μεταβλητό Σταυρό, Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τέλους τρίτου δεκαημέρου. Θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία από 2 Ιουλίου μέχρι 5 Δεκεμβρίου και θα φέρει εύνοια σε προσωπικά και επαγγελματικά θέματα σε όσους προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο και Μεσουράνημα από 24 μέχρι 27 μοίρες σε ζώδια του Νερού και της Γης.

Άρης – Ο κόκκινος πλανήτης της μάχης, της έριδας και της διεκδίκησης θα συνεχίσει την ανάδρομη πορεία του στους Διδύμους και τη νέα χρονιά, μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου που θα γίνει πια ορθόδρομος και θα πάψει να ανάβει τα φιτίλια της έντασης κυρίως για τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού, Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες.  Στις 21 Μαΐου του 2023 θα περάσει στο βασιλικό ζώδιο του Λέοντα όπου θα παραμείνει για δυο σχεδόν μήνες, μέχρι τις 11 Ιουλίου. Η συνάντηση του με την Αφροδίτη Ιούνιο και αρχές Ιουλίου θα πυροδοτήσει ανεπανάληπτες ερωτικές καταστάσεις για τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα. Οι δύο αιώνιοι tangeros του ουρανού, Αφροδίτη και Άρης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο φλογερό Λέοντα και θα χαρίσουν καλοκαιρινές ερωτικές χαρές και καλοκαιρινά ερωτικά σμιξίματα. Οι τυχεροί του καλοκαιριού θα είναι οι Κριοί, οι Λέοντες και οι Τοξότες δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου, αλλά και οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι επίσης δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου.

Το καλοκαίρι του 2023 θα αποδειχθεί ένα από τα ερωτικότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών!

Αφροδίτη – Το 2023 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως έτος Αφροδίτης από τον Μάιο και έπειτα. Ο θηλυκός πλανήτης του έρωτα και της οικονομικής ευμάρειας από 16 Μαΐου θα χορηγεί το Δία στον Ταύρο καθώς θα βρίσκεται σε ζώδιο της κυβέρνησης της και από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο θα βρίσκεται στο Λιοντάρι. Το καλοκαίρι του 2023 θα αποδειχθεί ένα από τα ερωτικότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών καθώς η καλλίπυγος Αφροδίτη θα συναντηθεί με τον κατακτητή Άρη Ιούνιο και Ιούλιο και το Σύμπαν θα ηλεκτριστεί ολόκληρο. Έρωτες νέοι θα εισβάλλουν στις ζωές των σαν… έτοιμων από πάντα και έρωτες παλιοί θα ξυπνήσουν και θα ζητήσουν ικανοποίηση στην αναδρομή της από 22 Ιουλίου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου. Τους μεγαλύτερους έρωτες που ενδέχεται να γίνουν σχέσεις ζωής μέχρι το τέλος του χρόνου θα βιώσουν κυρίως τα Λιοντάρια και οι Υδροχόοι δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου. Η εύνοια αυτή δε θα μείνει μόνο στα ερωτικά ζητήματα αλλά θα επεκταθεί και στα οικονομικά με ευνοημένα τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα. Θα πραγματοποιήσει και σύνοδο με τον Άρη στο Λέοντα και θα φέρει έρωτες στα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα. Κριοί, Λιοντάρια, Τοξότες, Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι ετοιμαστείτε για ένα θερμό και ανεπανάληπτο ερωτικά καλοκαίρι.

Ερμής – To 2023 θα μας κάνει ποδαρικό με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο του Αιγόκερω. Από τις 18 Ιανουαρίου και μετά σε ορθή πορεία θα σταματήσει να θα δίνει δεύτερες ευκαιρίες σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις. Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου που θα παραμείνει στον Αιγόκερω θα ευνοεί τα ζώδια της Γης, Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους και θα τα ωθεί να πάρουν σοβαρές αποφάσεις. Μέσα στο 2023 θα γίνει άλλες τρεις φορές ανάδρομος σε ζώδια της Γης προσπαθώντας να φέρει την υλοποίηση σκέψεων και ονείρων σε υλικό επίπεδο. Η δεύτερη αναδρομή του θα έχει διάρκεια από 20 Απριλίου μέχρι 15 Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου και θα μας δημιουργήσει την ανάγκη για μοναχικότητα και συναισθηματική απομόνωση προκειμένου να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Οι σκέψεις για αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και για οικονομικές επενδύσεις θα αυξηθούν, αλλά καλό θα ήταν οι συμφωνίες και οι υπογραφές να πραγματοποιηθούν μετά τις 15 Μαΐου. Η τρίτη αναδρομή του θα γίνει από 23 Αυγούστου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου που θα βρίσκεται ανάδρομος στο ζώδιο της Παρθένου, ένα ζώδιο στο οποίο κατέχει εξαιρετική θέση. Ευνοημένοι σε θέματα επικοινωνίας και κοινωνικών συναναστροφών θα βρεθούν οι Ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι με τη δημοτικότητα τους να ανεβαίνει στο ζενίθ. Η τελευταία αναδρομή του Ερμή για το 2023 θα γίνει στο τέλος του χρόνου από 12 Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω και πάλι, έτσι όπως ξεκίνησε και είναι πιθανό να επαναφέρει οικονομικά ζητήματα του παρελθόντος αλλά και ερωτικά ζητήματα, επίσης του παρελθόντος.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα