Ετήσιες Προβλέψεις: Δίδυμοι 2023!

ASTROTEAM GUEST
21/12/2022

Μα Πόσο Μπορούν οι Δίδυμοι να Σοβαρέψουν;
Ερχόμενο το 2023, βρίσκει τους Δίδυμους και όσους έχουν ωροσκόπους στο ζώδιο των Διδύμων, σε μια διαδικασία να γίνονται πιο σοβαροί. Μα πόσο να σοβαρέψει όμως ένας Δίδυμος που η φύση του είναι συνδεδεμένη με την αέναη κίνηση του φτεροπόδαρου Ερμή, του αιώνιου εφήβου;

Φρέσκος πάντα σε ιδέες, και σε μορφή γιατί είναι περίεργος να μαθαίνει το καινούργιο, να το μοιραστεί με τους γύρω του αυτό που έμαθε, για να ξαναβρεί το επόμενο που θα του τραβήξει την προσοχή. Μπορεί να είναι δάσκαλος από φύση και θέση. Αυτή η γραμμική μετακίνηση της πληροφορίας από και προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και η άνωθεν πληροφορία προς όλους μας, εδώ και τώρα, είναι το ευχάριστο καθήκον ενός Διδύμου. Δεν είναι τυχαίο που οι Αρχαίοι Έλληνες στις αρχαίες τραγωδίες έδωσαν τον ρόλο του Απομηχανή Θεού στον Ερμή, τον κυβερνήτη των Διδύμων. Εκεί που το Δράμα με τα διλήμματα κορυφώνονται έρχεται αυτός που έχει την πληροφορία, και τον τρόπο να μεταφέρεται εύκολα διακτινιζόμενος, και δίνει Λύση. Αυτήν τη σοβαρότατη υπόθεση της λύσης του δράματος από τα διλήμματα καλούνται οι Δίδυμοι αφού όλοι θα περάσουν διλήμματα, στις συνθήκες των πλανητικών επιρροών του 2023 να αποφασίσουν ανάλογα την γενέθλια υπόσχεση τους και την ικανότητα που έχει καλλιεργήσει προσωπικά ο καθένας τους, τι να κάνουν την πληροφορία, που να την επικοινωνήσουν, και με πόση οργάνωση θα δράσουν.  Σε σταθερό άξονα, με Βόρειο δεσμό στον Ταύρο και Νότιο δεσμό στον Σκορπιό, οι δεσμοί της Σελήνης βρίσκουν το 2023. Στον άξονα θα συνεχιστούν να γίνονται εκλείψεις. Με συμμετοχή του Ουρανού που επίσης βρίσκεται εκεί στο ζώδιο του Ταύρου, για μισό χρόνο ακόμα το αξιακό σύστημα αλλάζει. Η επισιτιστική και ενεργειακή κρίση καλά κρατεί πάνω στην Γή.

Προνοήστε για Αξίες και Κάντε το Πράξη.

Για τους Δίδυμους η θέση των δεσμών της Σελήνης βρίσκεται στον 12ο οίκο, επηρεάζει την σχέση τους με το υποσυνείδητό τους και την καθημερινότητα τους, τις αποφάσεις τους, τι θα αλλάξουν αργότερα με δράση. Διλήμματα θα τους απασχολήσουν. Το καλοκαίρι θα μπουν οι δεσμοί της Σελήνης στον άξονα των παρορμητικών, με Βόρειο στον Κριό και Νότιο στον Ζυγό. Η ενέργεια θα εκδηλώνεται πιο θαρρετά ή πιο δειλά, αλλά σίγουρα σκουντώντας για να τοποθετηθούν εκ νέου τα όρια του Εμείς στο Εγώ και τούμπλαλιν του Εγώ στο Εμείς. Ο αγγελιοφόρος Δίδυμος μετά τις προσωπικές ζυμώσεις που θα περάσει μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ανάλογα τον γενέθλιο χάρτη του, θα μεταδώσει στους φίλους του και στις ομάδες που συμμετέχει το μήνυμα: Προνοήστε για Αξίες και Κάντε το Πράξη. Οι δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Κριού – Ζυγού θα παραμείνουν από 18 Ιουλίου 2023 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2025.

Αργή και μακροχρόνια ωρίμανση έρχεται να δώσει και ο Κρόνος στα Διδυμάκια. Ο Κρόνος στον Υδροχόο την πρωτοχρονιά του 2023 βρίσκεται στον 9ο οίκο τους δομώντας το νόημα της ζωής τους. Παρότι έχουν την ματιά του Ιανού, βλέπουν στο μέλλον και στο παρελθόν ταυτόχρονα, καλούνται να αποδείξουν αυτό το ταλέντο τους, και να δράσουν αξιοποιώντας το επαγγελματικά, υπεύθυνα στην δημόσια εικόνα τους, και σε σχέσεις με τα πρόσωπα εξουσίας. Καλούνται να εστιάσουν στα θέλω τους και να τα δομήσουν. Όσοι καλλιέργησαν την αφοσίωση τώρα θα αναγνωριστούν ως ειδήμονες στο είδος τους. Στις 28 Μαρτίου 2023 ο Κρόνος μπαίνει στους Ιχθύς και θα ανακουφιστεί η ανθρωπότητα από τα επαναλαμβανόμενα τετράγωνα που έκανε με τον Ουρανό. Ειδικότερα οι Δίδυμοι πρέπει να αγαπήσουν το καθήκον και την ευθύνη, την Συνέπεια των Λόγων. Θα περιοριστούν και θα εργαστούν σκληρά. Προκλήσεις στο εργασιακό περιβάλλον και με άτομα εξουσίας ή και με το πρότυπο του πατέρα, ή με αυτό που θεωρούν εξουσία, για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Η όσμωση της ενηλικίωσης των Διδύμων είναι υπαρκτή και θα καλλιεργηθεί και με την αναδρομή του Κρόνου από 16 Ιανουαρίου μέχρι 4 Νοεμβρίου για να προβληματιστούν τι είναι σαμποτάζ και τι αυτοσαμποτάζ. Θα τσεκάρει ο Κρόνος, αργεί ο Κρόνος, αλλά είναι ακριβοδίκαιος στην ανταμοιβή του. Με την υπευθυνότητα, την συνέπεια, και την στοχευμένη οργάνωση οι Δίδυμοι δικαίως εκπροσωπούν τον Ερμή, τον ‘ἀπὸ μηχανῆ θεό’.

Οι ενάρξεις που σχεδιάζονται απαιτούν προσοχή.

Και επειδή στο σύμπαν τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο Άρης στο δικό τους ζώδιο για επτά μήνες στον 1ο οίκο, από τις 20 Αυγούστου 2022 μέχρι τις 26 Μαρτίου 2023, δίνει πολύ ενέργεια αλλά και εκνευρισμό, στρες που τρομάζει, για να μπουστάρει την δημιουργικότητα στην πορεία, σε αργότερο χρόνο. Με την αναδρομή του Άρη στους Διδύμους από τις 31 Οκτώβρη 2022 έως τις 16 Ιανουαρίου 2023 ένα πισωγύρισμα προκύπτει ώστε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Εσωστρέφεται η πλανητική ενέργεια ώστε να γίνουν οι Δίδυμοι πιο συνεργάσιμοι στο πως ‘σχετίζεσθαι’. Δίνεται και εδώ η ευκαιρία να αναδειχθεί τον σοβαρό πρόσωπο ακόμα κι όταν Άρη περάσει και στα επόμενα ζώδια. Η εξυπνάδα και η ευφυΐα και η φυσική ευελιξία των Διδύμων θα τους σώσουν είτε στο άμεσο περιβάλλον είτε στην στάση σας προς τους άλλους αλλά και στο σώμα το ίδιο το οποίο επηρεάζει την υγεία. Τα αστρολογικά φαινόμενα λειτουργούν για Καλό ακόμα και στις περιόδους που τα σκληρά διλήμματα ζητούν αποφάσεις. Προσοχή απαιτούν στα τετράγωνα του Άρη με τον Ποσειδώνα για εξαπατήσεις και αυταπάτες στα μέσα Μαρτίου. Ολόκληρο το 2023, διπλοτσεκάρισμα τις λεπτομέρειες για να αποφευχθεί η απογοήτευση. Την άνοιξη του 2025 θα αλλάξει ζώδιο ο Ποσειδώνας οπότε τα Διδυμάκια επιβάλετε να έχουν επαγρύπνηση. Οι ενάρξεις που σχεδιάζονται απαιτούν προσοχή. Μέχρι τα τέλη της χρονιάς ο Άρης θα διανύσει τους πρώτους 7 οίκους του ζωδιακού. Καλλιεργεί τα προσωπικά ζητήματα. Θα αλλάξει 7 ζώδια. Δοθείσης Άριας ευκαιρίας, δηλαδή θέλησης και πρωτοβουλίας, θα βιωθεί προσωπική εξέλιξη για την οποία οι Δίδυμοι έχουν προβληματιστεί εδώ και πολύ καιρό. Η αντίσταση στην αλλαγή ποικίλει ανάλογα τον γενέθλιο χάρτη.

Υποσυνείδητες διεργασίες κυοφορούνται, δίνοντας νόημα στη ζωή…

Και επειδή το σύμπαν νοηματοδοτεί την ζωή με το πέρασμα του Δία, η τύχη για του Διδύμους είναι, τι άλλο από, Ιδέες. Το 2023 ξεκινά με τον Δία στο Κριό. Μετά από 12 χρόνια ξεκινά ένας νέος κύκλος επέκτασης. Στον 11ο οίκο η τύχη χαμογελά με νέες παρέες, νέες ιδεολογίες, τεχνολογική κατάρτιση, συνδικαλιστικές δραστηριότητες. Εναλλακτικές λύσεις σε θέματα που απασχολούν, καινοτομίες, και για κάποιους ενάρξεις επιχειρήσεων. Θα βοηθήσει και από την άποψη ότι εδώ στον 11ο οίκο βρίσκεται και ο Χείρωνας -ο πληγωμένος θεραπευτής– στο ζώδιο του Κριού, υπενθυμίζοντας τη πληγή που υπάρχει στους παραπάνω τομείς. Οπότε όταν Ο Δίας στα μέσα Μαΐου μπει στο Ταύρο, στέφει την βαθύτερη προσοχή τους στις αισθήσεις και στην αξία της απλότητας, συνεχίζοντας την πορεία του στον 12ο οίκο τους. Το ερώτημα είναι αν στην εποχή μας η απλότητα είναι δώρο ή αναγκαστική προσαρμογή; Όλοι θα προβληματιστούν. Υποσυνείδητες διεργασίες κυοφορούνται, δίνοντας νόημα στη ζωή αλλά και καλή υγεία που το ζητά και ο Χείρωνας. Δίας είναι, ελπίδα φέρει, ευστροφία δωρίζει.

Α! και κάτι εξίσου σημαντικό: το παρασκήνιο των Διδύμων λειτουργεί για το συμφέρον τους. Το να έχεις τα νώτα σου καλυμμένα είναι ανακούφιση. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό, παρότι δεν είναι το τυχερό ζώδιο του χρόνου.

Ερχόμενο το 2023 βρίσκει την Αφροδίτη στον Αιγόκερω στον 9ο οίκο σας για να περάσει αμέσως στον Υδροχόο. Με ευνοϊκές όψεις τριγώνου ωροσκόπου Αφροδίτης θα διανύσει τον χειμώνα. Αγαπησιάρικη διάθεση, φιλικότητα. Το καλοκαίρι η Αφροδίτη στον Λέοντα στον 3ο οίκο ανακατεύει την τράπουλα των μετακινήσεων, των συζητήσεων με αδέλφια και γείτονες. Εμπορικά δείπνα, που σίγουρα θα αναζωογονήσουν αρκεί να μη γίνουν συναισθηματικά. Πιθανά σεμινάρια και οργάνωση όσων εκκρεμούν. Σε κούρσα δρόμου η Αφροδίτη θα έχει φτάσει στον Τοξότη μέχρι το τέλος της χρονιάς. Καλοπέραση έρχεται από τους σημαντικούς άλλους.

Η ξαφνική έμπνευση θα ελαφρύνει την βαρύτητα των τελευταίων ετών.

Τέλος, ο πλανήτης μετασχηματιστής, ο Πλούτωνας, που στο πέρασμα του από τον Αιγόκερω τα τελευταία χρόνια και τις ιστορικές όψεις με τους άλλους πλανήτες, κλόνισαν εξουσίες, καθήλωσαν -για πρώτη φορά σχεδόν ταυτόχρονα- την ανθρωπότητα με μια πανδημία, επιτέλους μέσα στο 2023 αλλάζει ζώδιο. Κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Υδροχόου τον Απρίλιο. Ανακουφίζει αλληλέγγυα την ανθρωπότητα με διαφορετικότητα ασυνήθιστη. Συγκεκριμένα για τους Διδύμους τριγωνίζει τον Ωροσκόπο ευνοώντας και υποστηρίζοντας τους. Η ενέργεια θα αλλάξει σίγουρα. Η ξαφνική έμπνευση θα ελαφρύνει την βαρύτητα των τελευταίων ετών. Μελλοντικά σχέδια ενθαρρύνουν. Η τεχνολογία δίνει φτερά στην νέα εποχή που έτσι κι αλλιώς άρχισε με την πανδημία του κορωναϊού αλλά τώρα θα γίνει πιο θεσμική. Περιμένουμε το καλοκαίρι να συναντήσει και σε όψη τετραγώνου τους δεσμούς της Σελήνης που θα έχουν μπει στον παρορμητικό άξονα και ανάδρομη την Αφροδίτη, ενδεχομένως καταλυτικά όρια στις συζεύξεις να προκαλέσουν σοκ. Καμία κατάσταση δεν είναι τέλεια, αλλά είναι αναγκαία για ένα μεγαλύτερο σχέδιο που μόνο εκ των υστέρων γίνεται ευρέως απόλυτα διάφανα αντιληπτό. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2023 έως Μάιο 2043. Σε ένα σύμπαν τεράστιο, όλοι συμμετέχουν. Kαι οι Δίδυμοι πλέον σοβαρότερα.                                                                                                      

Καλή συνέχεια σε Όλους! 

 

Από την Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα