Ετήσιες Προβλέψεις: Αιγόκερως 2023

ASTROTEAM GUEST
07/12/2022

Αιγόκεροι, παιδιά του Κρόνου, του Χρόνου, της Τάξης και της Πράξης, να εύχεστε να είναι μακρύς ο δρόμος.

Η νέα χρονιά, σας βρίσκει κουρασμένους, άτονους, ταλαιπωρημένους από της ευθύνες της καθημερινότητας, μα σίγουρα πιο δυνατούς, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητές σας. Από την Πρώτη κιόλας ημέρα, έχετε την ανάγκη να φροντίσετε τον εαυτό σας και να τονώσετε την αυτοεκτίμησή σας. Θα έχετε την ευκαιρία να εκφραστείτε, να επικοινωνήσετε με οξυδέρκεια και να προβληθείτε. Όμως πρώτα θα έχετε φροντίσει να κάνετε τον εσωτερικό σας διάλογο, για να βρείτε την δική σας αλήθεια. Λίγο προσοχή στην τραχιά γλώσσα, που την χαρακτηρίζετε ειλικρίνεια, και τακτ. Μεγάλη προστασία θα έχετε στο σπίτι και σε ό,τι αφορά στην οικογένειά σας, ενώ ευνοούνται οι μετακομίσεις, οι αγοραπωλησίες ακινήτων και για όσους έχετε ενδοιασμούς, η πρόθεση μιας συγκατοίκησης μπορεί να ευοδωθεί με επιτυχία. Μέχρις τις 16/5 που ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο, θα απολαμβάνετε την θαλπωρή και την ζέστη του σπιτιού σας, που θα γίνει πραγματικά η εστία σας.

Τον Φεβρουάριο σας χαρακτηρίζει αβρότητα στην επικοινωνία, θα νοιώθετε πιο ζεστά και πιο εγκάρδια την επαφή σας με τους γύρω σας, τα αδέλφια σας. Ωστόσο, προσοχή στις σχέσεις, ερωτικές και μη, που ενώ φαντάζουν ιδανικές, μπορεί εν τέλει να αποδειχτούν μία πλάνη. Έμπνευση και καλλιτεχνικές εσωτερικές αναζητήσεις χαρακτηρίζουν τον μήνα, ενώ θα έχετε ευκαιρία έστω και μικρή, να εκδηλώσετε τα ταλέντα σας και να βρείτε έξυπνους τρόπους διαχείρισης των οικονομικών σας.
Παραμονή της ημέρας της γυναίκας, ο Κυβερνήτης σας ο Κρόνος, θα χτυπήσει την πόρτα των Ιχθύων, δρασκελίζοντας τον 3ο σας οίκο. Και δεν είναι τυχαία η ημέρα, διότι ο Κρόνος μπορεί να είναι σκληρός, μα είναι και πάνσοφος. Τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια, σας επέβαλε την σωστή διαχείριση των οικονομικών σας και σας αποστράγγισε συναισθηματικά προκειμένου να πιστέψετε στις δυνατότητές σας και να βγάλετε στην επιφάνεια τις πραγματικές σας ανάγκες, αλλά και την αλήθεια που ζητάτε από τους άλλους. Τώρα, με πίστη στον εαυτό σας και την φαρέτρα σας γεμάτη όπλα, σας καλεί να διαχειριστείτε τις σχέσεις με τους γύρω σας, τα αδέλφια, τους στενούς συγγενείς, τους δασκάλους και τους μαθητές σας, εάν είστε εκπαιδευτικοί.

Καλείστε να βάλετε όρια, δομή, συνοχή και σύνεση στην σκέψη και τον λόγο σας.

Οι μετακινήσεις και τα ταξίδια θα βρουν εμπόδια και θα προκύψουν μικροαβαρίες στα μέσα μεταφοράς σας. Ενδεχομένως να κωλυσιεργούν θέματα που έχουν σχέση με έγγραφα, μεταβιβάσεις και συμβόλαια, και να μπλοκάρετε νοητικά και εκφραστικά. Με ιδιαίτερη προσοχή, σύνεση και υπομονή, χρειάζεται να οπλιστούν οι μικροί και μεγάλοι μαθητές, καθώς και οι δάσκαλοι. Σχέσεις μπορεί να παγώσουν ή και να τελειώσουν. Καλείστε να βάλετε όρια, δομή, συνοχή και σύνεση στην σκέψη και τον λόγο σας. Γι’ αυτό θα σας περιορίσει, για να σας δώσει την ευκαιρία αυτά τα δυόμιση περίπου χρόνια που θα παραμείνει στους Ιχθύες, να ανακαλύψετε και να θέσετε πλέον τα δικά σας όρια στον εαυτό σας και στους άλλους. Και ο Κρόνος με την ύψιστη σοφία του, επέλεξε να κάμει το ποδαρικό του στο θηλυκό ζώδιο των Ιχθύων, την ημέρα της γυναίκας. Η θηλυκή ενέργεια θα κυριαρχήσει, και όλα θα γίνουν με τρόπο δυναμικό, παραγωγικό και γλυκό σαν του μελιού της κηρήθρας. Εάν αφουγκραστείτε την ενέργεια του κυβερνήτη σας, σάς υπόσχομαι ότι μετά από αυτήν την περίοδο, κυρίως εσωτερικού κόπου και μόχθου, θα δείτε πως άξιζε τον κόπο.

Από 12-18 Μαρτίου, προσοχή σε ιώσεις, αλλεργίες, εξαπατήσεις και ατυχήματα και 23-28 Μαρτίου σε έντονες αντιδράσεις και ξεσπάσματα. Πλούσιος ο Μάρτιος από επισκέψεις, αφού στις 23/3, και όλον τον Απρίλιο, θα κάμει την βασιλική του εμφάνιση ο Πλούτωνας στον Υδροχόο. Και τι βασιλιάς! Θα κάμει μία guest star εμφάνιση δώρο στους γεννημένους των 2 πρώτων ημερών. Η δουλειά του είναι σκληρή, μα βαθειά. Θα ζητήσει να κάνετε κατάδυση στα μύχια της ψυχής σας, προκειμένου να αναδυθεί ό,τι σκοτεινό, σαθρό και ανείπωτο έχετε θάψει, προκειμένου να λάβει φως το σκοτεινό, να οικοδομηθεί το σαθρό και να ειπωθεί το άρρητο.
Από τις 21/4 έως τις 16/5, ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε αγάπες και σχέσεις από τα παλιά, να έλθουν στην επιφάνεια σχέδια που είχατε κάνει στο παρελθόν, καθώς και προτάσεις για εργασία. Καθώς ο Μάιος γάργαρα θα κυλά, η εισβολή του Διός στον Ταύρο στις 16/5, και για έναν ολόκληρο χρόνο, και τί δεν θα σας φέρει! Θα κοινωνικοποιηθείτε και θα βρείτε την χαρά που έχετε χάσει. Ο Δίας θα σας ομορφύνει, όμως το νου σας μην σας παχύνει. Ξαφνικά γυρίσματα της τύχης, έρωτας, χαρά από τα παιδιά και τους φίλους σας, κέρδη από τυχερά παιχνίδια, με την μερίδα του λέοντος να ανήκει στους γεννημένους από 27/12 έως 6/1. Θα φέρει γάμους, επισημοποιήσεις και ξαφνικές εγκυμοσύνες γι’ αυτό συνίσταται προσοχή σε αυτούς που δεν επιθυμούν ακόμη να τεκνοποιήσουν. Όσων η σχέση με τα παιδιά τους δοκιμάζεται, μπορεί η πρόκληση να διογκωθεί, γι’ αυτό προσοχή στις υπερβολές κάθε είδους.

Δε θα λείψουν αντιξοότητες σε θέματα μετακινήσεων και συνεννοήσεων.

Τον Ιούνιο, η αναδρομή του Πλούτωνα για τελευταία φορά στο ζώδιό σας, σάς δίνει την τελική ευκαιρία να αποτινάξετε από πάνω σας ό,τι δεν σας ωφελεί και δεν σας εξελίσσει, ενώ η στενή επαφή των εραστών του ζωδιακού, σας υπόσχεται ερωτική απογείωση. Στα εφηβάκια μας, τους πιο σκληρά εργαζόμενους από όλους, που μπαίνουν στην αρένα των πανελλαδικών εξετάσεων, προτείνουμε πρώτα απ’ όλα ηρεμία και γαλήνη. Να διαβάσουν πολύ προσεκτικά τα θέματα, να είναι σίγουροι για την κατανόηση των ζητουμένων. Να πάρουν τον χρόνο τους και να ελέγξουν καλά το γραπτό τους προτού το παραδώσουν.
Η ανεβασμένη σας λίμπιντο καλά κρατεί και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, όμως δεν θα λείψουν αντιξοότητες σε θέματα μετακινήσεων και συνεννοήσεων. Ίσως υπάρξουν παρεξηγήσεις με τα παιδιά, τα αδέλφια, τα πεθερικά σας, ακόμη και με τους γείτονες. Η ενέργεια και πάλι στρέφεται προς εσάς, θυμίζοντάς σας ότι τώρα εσείς βάζετε τα όρια. Επιμεληθείτε το πλάνο των διακοπών σας, προκειμένου να αποφύγετε ανατροπές στα σχέδιά σας. Οι αγαπημένοι μας έφηβοι, θα νοιώσουν ανακούφιση από το στρες όλης της χρονιάς και θα έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν το πρόγραμμα σπουδών τους. Είναι ωφέλιμο να πάρετε την γνώμη των δασκάλων σας ή έμπειρων ανθρώπων που εμπιστεύεστε και όσοι δεν λάβατε το αποτέλεσμα που επιθυμούσατε, να επανεξετάσετε ιδέες που είχατε αφήσει στο ντουλαπάκι του μυαλού σας.

Τον Αύγουστο θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας σε εσωτερικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον σας θα στραφεί στην πνευματικότητα και την δημιουργικότητα. Μέσα από αυτήν την εσωτερική διείσδυση, θα ανακαλύψετε νέους πνευματικούς δρόμους, νέους τρόπους έκφρασης και χαράς και θα είναι η αρχή, για την αποτίναξη των πεποιθήσεων που δεν ήταν δικές σας και δεν σας ωφελούν πια. Το μυαλό σας θα δουλεύει με ταχύτητα και θα έλθουν στην επιφάνεια σκέψεις και ιδέες που στο παρελθόν είχατε απαξιώσει. Το αλκοόλ και οι ουσίες δεν θα είναι καλοί σύντροφοι.
Η ενδοσκόπηση συνεχίζεται και θέματα καριέρας θα απασχολήσουν τον Σεπτέμβριο. Όλη σας η ενέργεια στρέφεται στον τομέα της εργασίας σας, από την οποία θα κουραστείτε πολύ. Θα νιώσετε όμως ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας και θα πάρετε την αναγνώριση που σας αναλογεί. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις και στα παιδιά που ετοιμάζονται ή βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό για σπουδές. Από τις 17/09 και μετά, ευνοούνται θέματα σπουδών, ταξίδια και ίσως νιώσετε την ανάγκη επαφής με το Θείον.

Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να δώσετε και να πάρετε αγάπη και χαρά.

Ο Οκτώβριος θα σας βρει λίγο κουρασμένους, αφού το στρες στην εργασία σας θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 του μηνός. Θα υπάρξουν φιλονικίες στο περιβάλλον σας και διαφωνίες με τον/την σύντροφό σας. Όμως είπαμε, φέτος βάζετε εσείς τα όρια και αποφεύγοντας τις εντάσεις και τα έντονα ξεσπάσματα, θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Πείτε αυτό που θέλετε με ευγένεια και καλοσύνη. Εκτονώστε την ένταση με προσευχή ή διαλογισμό. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να δώσετε και να πάρετε αγάπη και χαρά. Προσοχή σε ατυχήματα κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Τον Νοέμβριο είστε λίγο πιο ανακουφισμένοι και η προσοχή σας εστιάζεται στους στόχους και τις επιθυμίες σας, καθώς και στους φίλους και τα παιδιά σας. Μέσα από το ετήσιο ταξίδι σας, πιο ώριμοι πια, κάνοντας πέρα τον ορυμαγδό των «πρέπει» και των υποχρεώσεων, έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, με τις ανάγκες των παιδιών σας, να διασκεδάσετε, να χαρείτε μέσα από την ψυχή σας και να σταθείτε στους φίλους σας. Μικρο-εντάσεις και διαφωνίες που ενδεχομένως προκύψουν, θα είναι παροδικές.

Μα πόση σοφία κρύβεται στο Σύμπαν! Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φιλοξενεί τον Ερμή στο ζώδιο σας, ακριβώς όπως ο πρώτος!

Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε και να θέσετε σε πρακτικές βάσεις, όλα όσα διδαχτήκατε την χρονιά. Οι πλανήτες θα συνηγορήσουν στην αγάπη και την αυτοεκτίμηση σας. Θα έχετε ευκαιρίες τόσο στην καριέρα σας, όσο και στην επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης με τον/την σύντροφό σας, βασισμένη στις αξίες, και την αλήθεια. Προσοχή σε θέματα δανείων ή χρεών, και δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς, να λάβετε κάποια κληρονομιά ή χρήματα από εκεί που δεν το περιμένατε.

Οι εκλείψεις του έτους:

Η σεληνιακή έκλειψη στις 5/5, θα σας αναστατώσει συναισθηματικά και θα κλέψει λίγο από την χαρά του Διός, προβληματίζοντάς σας σε ό,τι αφορά στα παιδιά σας, σε φίλους ή και ακύρωση στόχων, ενώ η σεληνιακή έκλειψη στις 28/10, θα επαναφέρει στο προσκήνιο τα παραπάνω θέματα, αλλά αυτή την φορά θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να δοθεί η τελική λύση.
Η ηλιακή έκλειψη στις 20/4, επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στις 3 τελευταίες μοίρες του ζωδίου σας και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις ίδιες μοίρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερω. Θα φέρει ζητήματα ή και απώλειες στο σπίτι ή την εργασία. Κάποιοι μπορεί να αναγκαστείτε να αλλάξετε σπίτι, ή και επάγγελμα. Διαφωνίες και ένταση με τον/την σύντροφό σας και πιθανή οικονομική απώλεια. Στρέψτε την προσοχή σας στα αρσενικά μέλη της οικογένειας, στα παιδιά και τους γονείς σας. Προσοχή στην υγεία σας καθώς υπάρχει η πιθανότητα χειρουργείου. Αφοσιωθείτε στα ιδανικά σας και μην αφήνετε τις επίπλαστες ανάγκες να σας παρασύρουν.
Η ηλιακή έκλειψη στις 14/10 αφορά κυρίως τους γεννημένους από την 18η έως την 24η μοίρα του Αιγόκερω και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις ίδιες μοίρες του παρορμητικού σταυρού. Θα χρειαστεί να επανεξετάσετε θέματα που αφορούν κυρίως στην καριέρα αλλά και τον/την σύντροφό σας. Οι αδέσμευτοι ενδέχεται να παντρευτούν, και οι δεσμευμένοι να επαναδιαπραγματευθούν την σχέση τους. Χωρισμοί ή απώλεια εργασίας έρχονται στο προσκήνιο ενώ και πάλι την μέριμνά σας θα χρειαστεί να δώσετε στα ανδρικά μέλη της οικογένειας, τους γονείς και τα παιδιά.

Κουρασμένοι μεν, γεμάτοι εμπειρίες δε, από την όμορφη αυτή πορεία στο 2023, θα βγείτε νικητές. Θα βρεθείτε στο κέντρο της ύπαρξής σας με την Θεά Τύχη σύμμαχο. Μην φοβηθείτε. Η χρονιά προστάζει αλλαγές σε ότι δεν σας προάγει. Πάντα να έχετε στο νου πως «…τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου…».

Καλό ταξίδι στο 2023!

 

Από τη Γιούλη – Ιλλύτη Παπαγιάννη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα