Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2024

ASTROTEAM GUEST
20/12/2023

Tί γεγονότα μας επιφυλάσσει ο κάθε μήνας για να προετοιμαστούμε καλύτερα. Ποια ζώδια θα ζοριστούν περισσότερο και ποια θα είναι τα τυχερά αυτής της χρονιάς; Ποιες είναι οι «sos» ημερομηνίες και ποιες είναι οι πιο τυχερές για να ξέρουμε πότε να κινηθούμε πιο άνετα.

Ιανουάριος 2024: ο μήνας ξεκινά με την αναδρομή του Ερμή στο Τοξότη αλλά πολύ γρήγορα γυρίζει σε ορθή πορεία (2/1) και μπορούμε ευκολότερα να βάλουμε τα σχέδια μας μπροστά. Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Αιγόκερω όπως πάντα εκείνη την εποχή αλλά το τετράγωνο με τους δεσμούς (11/1) ενεργοποιεί την έκλειψη που έγινε στις 14/10/23 και φέρνει στην επιφάνεια γεγονότα του περασμένου φθινοπώρου. Ο Άρης και αυτός θα βρίσκεται στον Αιγόκερω από 4/1 πιέζοντας Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους & Αιγόκερους να πάρουν αποφάσεις ζωής και χρειάζεται προσοχή σε θέματα σχέσεων, υγείας & καριέρας λόγω των τετραγώνων με τους δεσμούς στον άξονα Κριού/Ζυγού (28/1). Αξιοσημείωτη είναι η σύνοδος του Ηλίου με τον Πλούτωνα στις 20/1 στην 29.59 αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω όπου σφραγίζει ;και βάζει μία τελεία στα γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο από το 2008. Τώρα ξεκινά ένας νέος κύκλος, η βάση του οποίου θέλει «γερό στομάχι» σε αυτά που θα δούμε παγκοσμίως στα κράτη, στις δομές, στις εξουσίες που αλλάζουν χέρια. Αμέσως μετά ο Πλούτωνας μαζί με τον Ήλιο μπαίνει στον Υδροχόο (21/1) για την πολυετή διαδρομή του μεταμορφώνοντας τα πάντα στον κοινωνικό ιστό (ανθρωπιστικές κρίσεις), την επιστήμη και την τεχνολογία. Κρίσεις και μεταμορφώσεις για το α δεκαήμερο Ταύρων, Σκορπιών, Λεόντων & Υδροχόων. Τέλος, ο Ουρανός γυρίζει σε ορθή πορεία στο ζώδιο του Ταύρου (29/1) προωθώντας τεχνολογικές μεταρρυθμίσεις και κοινωνικές αλλαγές που σχετίζονται πρωτίστως με τα οικονομικά (περαιτέρω ψηφιοποίηση ύλης).
Απαιτητικές ημ/νιες: 1, 9, 11, 19, 20, 22, 25 & 28/1
Θετικές ημ/νιες: 10, 13, 18, 29, 30/1

Φεβρουάριος 2024: ο μήνας αυτός φαίνεται να είναι περίεργος μιας και ο Ήλιος είναι στον Υδροχόο και η αστάθεια του Ουρανού φέρνει απρόβλεπτα γεγονότα σε συλλογικό επίπεδο μας ωθεί να δούμε αλήθειες με το ζόρι. Σε αυτό το κλίμα κινείται και ο Ερμής, ο τρίτος κατά σειρά πλανήτης που περνάει στον Υδροχόο και βρίσκει τον Πλούτωνα (5/2). Μας σοκάρει και μας προβληματίζει η ειδησεογραφία που ακούμε! Από τις 13/2 περνάει και ο Άρης στον Υδροχόο, έτσι βλέπουμε ένα stellium (πολυαστρία) πλανητών με συμμετοχή τον Ήλιο, τον Ερμή, τον Άρη και τον Πλούτωνα στον Υδροχόο. Εκρηκτική και βίαιη κοινωνική αναταραχή αναμένεται με την σύνοδο Άρη – Πλούτωνα (14/2). Συλλογικά & κοινωνικά επεισόδια προβληματίζουν την ανθρωπότητα. Πιεσμένα τα σταθερά ζώδια Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι. Προχωρώντας ο μήνας ο Ήλιος περνάει στο ζώδιο των Ιχθύων (19/2) και στις 28/2 η σύνοδος του Ηλίου – Ερμή – Κρόνου στους Ιχθύες φέρνει ειδήσεις που απογοητεύουν, σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία και στις μεταφορές. Όλος ο μήνας «βράζει» από απεργιακές κινητοποιήσεις, προβλήματα με νεαρότερα άτομα ή μικρά ζώα.
Απαιτητικές ημ/νιες: 5, 8, 14, 17, 27, 28/2
Θετικές ημ/νιες: 2, 7, 13, 22 & 29/2

ΜΑΡΤΙΟΣ 24: ο Μάρτιος είναι μήνας πολλών εξελίξεων καθώς φιλοξενεί την πρώτη έκλειψη της χρονιάς στον άξονα Κριού/Ζυγού. Αρχικά να πούμε ότι θα υπάρχει μια γενικότερη ασάφεια στην επικοινωνία και στο άμεσο περιβάλλον μας με την σύνοδο Ερμή /Ποσειδώνα (8/3) ενώ και η σύνοδος Ηλίου /Ποσειδώνα στους Ιχθύες (17/3) δημιουργεί συνθήκες αποπροσανατολισμού και εξασθένισης υγείας, αύξηση ιώσεων ή μολύνσεων. Μετά τα μέσα του μήνα θα ξεθολώσει το τοπίο μιας και ο Ερμής θα είναι στον Κριό και στη σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό φέρνει αφυπνίσεις και αλήθειες στην επιφάνεια. Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο στους Ιχθύες (22/3) ζορίζει αισθηματικά και οικονομικά. Στις 25/3 έχουμε την έκλειψη Σελήνης στις 5ο του Ζυγού και επηρεάζονται ακόμη περισσότερο οικονομικής και αισθηματικής φύσεως θέματα. Κοσμικά ολοκληρώνονται όλα όσα συνδέονται με την διπλωματία και τις διακρατικές σχέσεις, τα οικονομικά αλλά και τις νομοθεσίες ή τους ειρηνευτικούς φορείς (πχ Ο.Η.Ε). Πιεστικά αυτόν τον μήνα για τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες αλλά και για Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους & Αιγόκερους.
Απαιτητικές ημ/νιες: 3, 8, 9, 17, 22 & 25/3
Θετικές ημ/νιες: 1, 10, 18, 24 & 28/3

Απρίλιος 2024: άλλος ένας σκληρός μήνας με απαιτητικές εξελίξεις καθώς έχουμε την δεύτερη έκλειψη της χρονιάς και παρά πολλές συνοδούς πλανητών που δείχνουν ότι ξεκινούν νέα δεδομένα για την ανθρωπότητα. Ο Ερμής μπαίνει ανάδρομος στον Κριό (3/4) φρενάροντας τον παρορμητισμό τόσο των σκέψεων όσο και της αποφασιστικότητας μας ενώ δεν αποκλείεται για τα παρορμητικά ζώδια να υπάρξουν επιστροφές και αναθεωρήσεις ζωής. Η όψη Ηλίου /Βορείου δεσμού στον Κριό (4/4) δείχνει καρμικά γεγονότα και επαναστατικότητα. Η Ηλιακή έκλειψη σε σύνοδο με τον Χείρωνα στις 19ο Κριού (8/4) βγάζει το τραύμα του εγωισμού στην επιφάνεια, σοκαριστικά και ατυχηματικά γεγονότα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο «restart/healing». Η σύνοδος του Άρη /Κρόνου στους Ιχθύες δείχνει ύπουλες ενέργειες που «χτυπούν κάτω από το τραπέζι». Η επόμενη απόλυτη σύνοδος του Ηλίου με τον ανάδρομο Ερμή στον Κριό (12/4) μας κάνει να φρενάρουμε τα νέα ξεκινήματα, υποβόσκουν εμπόλεμες εστίες, κάτι που θα το δούμε όταν ο Ερμής ορθοδρομήσει τον Μάιο και φυσικά ο Άρης περάσει και αυτός στο ζώδιο του Κριού. Ένας μεγάλος συνοδικός κύκλος έρχεται στις 21/4 με τον Δία να συναντά τον Ουρανό στις 22ο Ταύρου, να φέρνει επαναστατικότητα στην ψηφιοποίηση της ύλης και των οικονομικών ενώ και η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα (30/4) δείχνει εξασθένιση της υγείας και εξαπάτηση στην δράση μας. Προσοχή πού επενδύετε τα χρήματά σας καθώς η ανάγκη να βγει εύκολο και γρήγορο χρήμα ενέχει κινδύνους. «SOS» αυτόν τον μήνα για τα περισσότερα ζώδια, με κάποια προστασία οι Ταύροι & οι Σκορπιοί.
Απαιτητικές ημ/νιες: 3, 4, 8, 10, 12, 15, 21, 24 & 29/4
Θετικές ημ/νιες: αγνοούνται λόγω εκλείψεων και ανάδρομου Ερμή!

Μάιος 2024: μετά την απομάκρυνση από τις εκλείψεις ο Μάιος θα φαινόταν καλύτερος αλλά μόλις έχει μπει ο Άρης στον Κριό και θα ενεργοποιήσει τις εκλείψεις του Μαρτίου και του Απρίλη στις 7 & 26/5. Βέβαια θα υπάρχουν και θετικά μηνύματα από τον μήνα αυτό. Ένα από αυτά είναι η σύνοδος του Ηλίου με τον Δια στο Ταύρο στο β μισό του μήνα (18/5) ενώ και το εξάγωνο Δια – Ποσειδώνα (23/5) είναι θετικός οιωνός σε ένα τόσο σκληρό διάστημα λίγο πριν ο Δίας περάσει στους Διδύμους ο οποίος περνά στις 26/5 και ευνοεί πλέον τα ζώδια αέρα Διδύμους, Ζυγούς & Υδροχόους των πρώτων ημερών. Από τα τέλη του Μάη (23/5) και μετά ο Ήλιος θα βρεθεί δίπλα στην Αφροδίτη στους Διδύμους και είναι μια αισιόδοξη νότα που δίνει ανάσες σε αισθηματικά και οικονομικά.
Απαιτητικές ημ/νιες: 1, 13, 17 & 31/5
Θετικές ημ/νιες: 3, 7, 18, 20, 22, 23, 25 & 28/5

Ιούνιος 2024: ο μήνας ξεκινά με την σύνοδο Ηλίου – Αφροδίτης στους Διδύμους αλλά προς τα μέσα του μήνα οι όψεις του Κρόνου και του Ποσειδώνα στους Ιχθύες δημιουργούν σύγχυση και απογοητεύσεις σε αισθηματικά και οικονομικά. Στις 2/6 ο Δίας στους Διδύμους σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο δίνοντας ανάταση στα οικονομικά & μια εσωτερική δύναμη κυρίως σε Διδύμους, Ζυγούς & Υδροχόους να προχωρήσουν σε αναμορφώσεις την ζωή τους.
Απαιτητικές ημ/νιες: 6, 8, 9, 11, 12, 17 & 20/6
Θετικές ημ/νιες: 3, 4, 14, 21, 26, 29 & 30/6

Ιούλιο 2024: Στις αρχές του μήνα (3 & 11/7) βλέπουμε τον Ήλιο από τον Καρκίνο να σχηματίζει τετράγωνο με τους δεσμούς ενεργοποιώντας την έκλειψη της άνοιξης και του φθινοπώρου, φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα που αφορούν κρίσεις στα έθνη. Ο Κρόνος & ο Ποσειδώνας γυρίζουν ανάδρομοι στους Ιχθύες φέρνοντας ενώπιον ευθυνών Ιχθύες – Παρθένους, Τοξότες και Διδύμους του 2ου/3ου δεκαημέρου. Ο Άρης από το Ταύρο μέχρι τις 21/7 βάζει στη πρίζα τα σταθερά ζώδια ενώ η σύνοδος με τον Ουρανό (15/7) είναι εκρηκτική για κοινωνικές πιέσεις ή γεωλογικά/μετεωρολογικά φαινόμενα.
Απαιτητικές ημ/νιες: 3, 12, 15, 21 & 23/7
Θετικές ημ/νιες: 2, 5, 8, 11, 18, 20, 22 & 26/7

Αύγουστος 2024: Ένας μήνας που από τις αρχές του έχει τις εμπλοκές του με τον Ερμή να γυρίζει ανάδρομος στην Παρθένο και να συνεχίζει και στον Λέοντα. Η Αφροδίτη μετά τις 5/8 στη Παρθένο (ζώδιο πτώσης) μας κάνει πιο εγκρατείς στα αισθηματικά και οικονομικά και οι όψεις με Κρόνο και Άρη ( 16-19/8) δείχνουν ότι οι έρωτες του καλοκαιριού δεν θα έχουν την έκβαση που περιμένουμε. Ο Άρης σε σύνοδο με Δία στους Διδύμους δίνει ένταση στις επικοινωνίες και μαχητικότητα αλλά ο Κρόνος φρενάρει τη δράση μας και τους στόχους και μόνο χαλαρή δεν την λες την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Ταυτόχρονα το τετράγωνο Δία / Κρόνου στις 17ο Διδύμων /Ιχθύων φέρνει οικονομική αποσταθεροποίηση, προβλήματα με το νόμο, κοινωνικές αδικίες. Ο Ουρανός, πλανήτης ανατροπών και αποκαλύψεων θα είναι ιδιαίτερα ενεργός και στο δεύτερο μισό του μήνα σε σκληρές όψεις με Ήλιο & Ερμή στον Λέοντα, δεν θα μας αφήσει σε ησυχία, συλλογικά και κοινωνικά προβλήματα έρχονται άλλη μία φορά εμπρός μας.
Απαιτητικές ημ/νιες: 2, 16, 18, 19, 20, 23 & 28/8
Θετικές ημ/νιες: Δεν έχει λόγω ανάδρομου Ερμή

Σεπτέμβριος 2024: Ένας μήνας με εκλείψεις και την ενεργοποίηση εκλείψεων από την άνοιξη αλλά και του φθινοπώρου. Ο Άρης από τον Καρκίνο, η Αφροδίτη από τον Ζυγό και ο Ήλιος από τον Ζυγό θα έρθουν σε επαφή με το Νότιο δεσμό, ενεργοποιώντας τις εκλείψεις & φέρνοντας καθοριστικά και καρμικά γεγονότα στις ζωές των Κριών, Καρκίνων, Ζυγών & Αιγόκερων. Μια άλλη ομάδα ζωδίων που θα πιεστεί είναι οι Παρθένοι, Ιχθύες, Δίδυμοι και Τοξότες μιας και ο Ήλιος στη Παρθένο θα βρεθεί σε σκληρές όψεις με Κρόνο & Ποσειδώνα από τους Ιχθύες ενώ έχουμε και την τρίτη έκλειψη της χρονιάς στις 17/9, μια πανσέληνος στις 25ο των Ιχθύων που σχετίζεται με θέματα θρησκείας, υγείας, φαρμάκων και οτιδήποτε αφορά το υγρό στοιχείο.
Απαιτητικές ημ/νιες: 3, 4, 7, 8, 15, 18, 21, 22, 25 & 29/8
Θετικές ημ/νιες: 19, 24, 26 & 30/8

Οκτώβριος 2024: άλλος ένα μήνας με εκλείψεις καθώς στις 2/10 έχουμε ηλιακή έκλειψη στις 10ο Ζυγού δείχνοντας κοσμικά θέματα που αφορούν τη παγκόσμια ειρήνη και τις διακρατικές σχέσεις, τα διπλωματικά σώματα, τις νομοθεσίες, τα δικαστήρια, τα μοντέλα των σχέσεων, την μόδα και την αισθητική. Αρκετά ερωτικός μήνας μέχρι τα μέσα του αναμένεται ο Οκτώβρης μιας και ο Άρης θα βρίσκεται στον Καρκίνο και η Αφροδίτη στο Σκορπιό σχηματίζοντας ένα τρίγωνο στα νερά προσφέροντας απλόχερα εύνοια στα ζώδια του νερού και της γης.
Απαιτητικές ημ/νιες: 13, 14, 22, 28, 30/10
Θετικές ημ/νιες: 4, 8, 16, 17 & 25/10

Νοέμβριος 2024: Ένα χαρακτηριστικό του μήνα είναι η αποχώρηση του Άρη από τον Καρκίνο και η είσοδος του στον Λέοντα (5/11). Λίγο πριν φύγει όμως θα προλάβει να σχηματίσει την αντίθεση του με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ακραία βία, αναταραχές, κλεισίματα κύκλων με έντονο τρόπο. Αν σκεφτεί κανείς ότι την ίδια περίοδο (20/11) θα μπει και ο Πλούτωνας στον Υδροχόο οριστικά, αυτή η αντίθεση θα είναι παρατεταμένη καθώς ο Άρης θα βρίσκεται πλέον στο ζώδιο του Λέοντα. Ένας μήνας με έντονη επιθετικότητα, πολεμικά επεισόδια κοινωνικές εντάσεις και βιαιότητα. Οι όψεις του Ερμή και της Αφροδίτης απ’ τον Τοξότη με Κρόνο και Ποσειδώνα στους Ιχθύες δεν αφήνουν περιθώρια στον μήνα για να κινηθούμε άνετα σε σχέσεις, επαφές και οικονομικά ενώ η αναδρομή του Ερμή στο Τοξότη (27/11) θα φρενάρει και θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις.
Απαιτητικές ημ/νιες: 3, 9, 12 & 17/11
Θετικές ημ/νιες: 1, 2, 4, 19 & 22/11

Δεκέμβριος 2024: ο Δεκέμβρης ξεκινά με την αντίθεση του Άρη από το Λέοντα με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο με τον πρώτο να κινείται σε ανάδρομη πορεία από τις 6/12 ανακόπτοντας τη δράση μας και πιέζοντας την τετράδα των σταθερών ζωδίων. Επιθετικότητα, βία, κοινωνικές συγκρούσεις της εξουσίας με τους λαούς ανά τον κόσμο, προβλήματα σε χώρους διασκέδασης, θεάματος και όπου μπορεί να συμμετέχουν παιδιά. Μέχρι τις 16/12 έχουμε και ανάδρομο Ερμή και πολλά πράγματα θα νιώθουμε ότι δεν προχωράνε, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν. Τόσο οι όψεις του Ερμή όσο και της Αφροδίτης δεν βοηθάνε να περάσουμε τις γιορτινές μέρες ομαλά και όμορφα.
Απαιτητικές ημ/νιες: 4, 6, 7, 12, 18, 23, 25, 27 & 28/12
Θετικές ημ/νιες: δεν έχει λόγω ανάδρομου Ερμή και ανάδρομου Άρη

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα