ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ – Α’ ΜΕΡΟΣ

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
17/01/2021
Τρεις από τις εκλείψεις του 2021 θα γίνουν στον άξονα Διδύμων – Τοξότη (συνεχίζοντας να ενεργοποιούν από την προηγούμενη χρονιά τα θέματα των ζωδίων αυτών ) και μία στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, εγκαινιάζοντας μία σειρά εκλείψεων στον συγκεκριμένο άξονα, που θα συνεχιστούν το 2022. Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος του 2021 θα λειτουργούν και οι εκλείψεις που έγιναν το 2020 στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) που καλούνται να αφήσουν πίσω κομμάτια της ζωής τους και να περάσουν σε μία νέα πραγματικότητα.

Ο άξονας Διδύμων – Τοξότη, σχετίζεται με τη γνώση, την εκπαίδευση (βασική και ανώτερη), την πληροφορία, τα Μ.Μ.Ε, ΤΑ Μ.Μ.Μ, τις νεαρές ηλικίες, τα ζώα, τη θρησκεία και τους ιερωμένους αλλά και τον τρόπο σκέψης μας, τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω μας. Ως μεταβλητά ζώδια, σχετίζονται με τη διττότητα (που είναι φλέγον θέμα της εποχής), ενώ το ζώδιο του Τοξότη είναι γνωστό για τον φανατισμό του… Τα παραπάνω, είναι τομείς που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλαπλούς τρόπους. Κι εμείς, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως είναι ζητούμενο να αλλάξει η οπτική  μας και ο τρόπος σκέψης μας σε κάποιο  επίπεδο και να κατανοήσουμε πως δεν κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό αν δεν αναγνωρίσουμε και την αντίθετη οπτική, το αντιδιαμετρικό σημείο απέναντι μας, της θέσης που “στεκόμαστε” στη παρούσα φάση.

Είναι σαφές ότι αλλαγές θα υπάρξουν και στον τρόπο που επικοινωνούμε και εργαζόμαστε μέσω διαδικτύου, κάτι που ήδη έχει γίνει αντιληπτό με τις εκλείψεις στον συγκεκριμένο άξονα, από το προηγούμενο έτος ήδη αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Να περιμένουμε έξαρση του θρησκευτικού και ιδεολογικού φανατισμού, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, ενώ δεν θα λείψουν σκάνδαλα που θα τον πυροδοτήσουν. Οι απώλειες του 2021 θα αφορούν συχνά κληρικούς, αθλητές, διανοούμενους, ατυχήματα με μέσα μεταφοράς. Δυστυχώς, και νεαρά άτομα.

Όπως προαναφέρθηκε, η πρώτη έκλειψη στον  άξονα Ταύρου – Σκορπιού, θα λάβει χώρα φέτος και συγκεκριμένα στις 19.11.2021, δείχνοντας μας ότι μετατίθενται τα κοσμικά ζητούμενα σε όσα αφορούν ασφάλειες, οικονομικά θέματα, την ύλη γενικώς, τη τέχνη, κρίσεις αξιών αλλά και υπαρξιακές κρίσεις, μέσα από τις οποίες θα κληθούμε να δομήσουμε νέες αξίες. Υπάρχει πολύς καιρός ΄μπροστά όμως, για να αναλυθούν λεπτομερώς αυτά και πολλά άλλα που αφορούν τον συγκεκριμένο άξονα.

Οι εκλείψεις για το 2021:

Ολική Σελήνης στις 5°25′ του Τοξότη, στις 26 Μαΐου
Δακτυλιοειδής Ηλίου στις 19°47′ των Διδύμων, στις 10 Ιουνίου
Μερική Σελήνης στις 27°14′ του Ταύρου, στις 19 Νοεμβρίου
Ολική Ηλίου στις 12°22′ του Τοξότη, στις 4 Δεκεμβρίου

Οι εκλείψεις, πάντα μας αφορούν όλους κοσμικά, αλλά ΔΕΝ είναι ίδιες για όλους. Το πώς ακριβώς θα επηρεάσει μία έκλειψη, σχετίζεται πάντα με το προσωπικό ωροσκόπιο. Επίσης, δεν λειτουργούν “καταστροφικά” όπως νομίζουμε διότι σε αυτή τη περίπτωση, θα καταστρεφόμασταν πολλάκις κάθε χρόνο. Όλοι όμως επηρεαζόμαστε σε κάποιο βαθμό, μάλιστα αυτή η επιρροή είναι και προωθητική σε πολλές περιπτώσεις ακόμα κι αν μας τοποθετεί έξω από εκείνα που ως τότε γνωρίζαμε.

Σε γενικές γραμμές, οι εκλείψεις στον μεταβλητό σταυρό, θα είναι ευκολότερες για Ζυγούς και Υδροχόους και για Κριούς και Λέοντες. Η έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, θα εκφραστεί ηπιότερα για Παρθένους και Αιγόκερους και Καρκίνους, Ιχθύες. Οι Δίδυμοι κι οι Τοξότες, να γνωρίζετε ότι παρά τις επερχόμενες αλλαγές, θα έχετε παράλληλα και σημαντική υποστήριξη κάποιου είδους, παρά το ότι θα διανύσετε ένα έτος κατά το οποίο θα πρέπει να κατανοήσετε ότι τα δεδομένα σας σε κάποιον τομέα, είναι αδύνατον να παραμείνουν ως έχουν. Δείτε τις αλλαγές αυτές όχι ως “ξεβόλεμα” αλλά ως απελευθέρωση που σκοπό έχει να σας δείξει μία άλλη  εικόνα των πραγμάτων.

Οι εκλείψεις στον μεταβλητό σταυρό, θα είναι πιο προκλητικές για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ η έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Παρότι η ανάλυση της κάθε έκλειψης είναι θέμα άλλων άρθρων, ας σημειωθεί ότι εκείνες της 10ης Ιουνίου και της 19ης Νοεμβρίου, θα παράγουν δύσκολα γεγονότα σε κοσμικό επίπεδο.

Πως θα επηρεάσουν όμως τα 12 ζώδια σε γενικές γραμμές;

ΚΡΙΟΣ
Η έκλειψη της 2ης Μαΐου σας εξαιρεί από τη σφαίρα “επικινδυνότητας” της. Επηρεάζεστε περισσότερο όσοι έχετε γεννηθεί το Α’ δεκαήμερο και φαίνεται ότι για εσάς ενεργοποιούνται θέματα σπουδών, εξωτερικού, νομικών ζητημάτων, σχέσεων με συγγενείς. Είναι βέβαιο ότι σας ζητείται να αλλάξετε το πλαίσιο που λειτουργείτε στο νοητικό σας, δηλαδή ο τρόπος σκέψης και επικοινωνίας σας με τους άλλους. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από πεποιθήσεις που ως τώρα σας κρατούσαν δέσμιους. Ενεργοποιούνται μετακινήσεις και ταξίδια. Σχέσεις με αδέρφια, η επικοινωνία μέσω διαδικτύου και ζητήματα με το μεταφορικό σας μέσον.   Όσοι έχετε γεννηθεί το Β’ δεκαήμερο, επηρεάζεστε στα αντίστοιχα θέματα αλλά από την έκλειψη της 10ης Ιουνίου και της 4ης Δεκεμβρίου αυτή τη φορά. Οι Κριοί του Γ’ δεκαημέρου, που συνεχίζετε να βρίσκεστε υπό την επιρροή της έκλειψης του Δεκέμβρη που μας πέρασε αλλά και εκείνης της 10ης Ιουνίου αν έχετε γεννηθεί από τις 10 έως τις 16 Απριλίου περίπου, θα έχετε να κάνετε και με εκείνη της 19ης Νοεμβρίου 2021. Αφορά κυρίως τα οικονομικά σας, τις ασφάλειες (και τις ανασφάλειες σας), το αξιακό σας σύστημα εν τέλει. Η επιρροή λοιπόν, δεν θα είναι μόνο πρακτική αλλά και συναισθηματική, εφόσον θα διαταράξει κάπως τις ισορροπίες σας. Εγκαινιάζεται μία εποχή βαθιάς ενδοσκόπησης και εσωτερικών αλλαγών, που υποστηρίζεται εδώ και καιρό άλλωστε με τη διέλευση του Πλούτωνα για εσάς. Προσέξτε τις υπερβολές και προετοιμαστείτε για βαθιές συνειδητοποιήσεις. Θυμηθείτε ότι τηρουμένων των αναλογιών, τουλάχιστον έχετε αποτινάξει κάποια από τα βάρη των προηγούμενων ετών και το Σύμπαν θα βοηθήσει να στηρίξετε τις επιλογές σας σε μεγαλύτερο βαθμό.

ΤΑΥΡΟΣ
Οι τρεις από τις τέσσερις εκλείψεις του έτους, δείχνουν ένα εξαιρετικά σημαντικό τομέα για εσάς, εκείνων των εσόδων σας, των αποκτημάτων σας και ό,τι περιλαμβάνεται στη ζωή σας και σχετίζεται με τη λέξη “ασφάλεια”, το βασικό σας ζητούμενο δηλαδή. Είναι πολλά αυτά που θα αναθεωρήσετε και θα κληθείτε να δείτε υπό διαφορετική οπτική, πράγμα που η φύση σας δεν δέχεται εύκολα αλλά φαίνεται πως όλα οδηγούν στο να αναγκαστείτε να το κάνετε, με τη συνδρομή των Κρόνου και Ουρανού, πλην των εκλείψεων. Αναπροσαρμογή οικονομικών δεδομένων και προσωπικών αξιών λοιπόν. Καλείστε να δείτε την ουσία των πραγμάτων. Είναι ουσιαστική η σχέση σας με όσα σας παρέχουν υλικές και συναισθηματικές ασφάλειες; Έχουν αλήθεια; Ή απλά συντηρούν την ανάγκη σας να μη μετακινείστε εύκολα μπροστά στις απαιτούμενες αλλαγές;
Όλα αυτά, ισχύουν για όλα τα δεκαήμερα του ζωδίου σας. Συν τοις άλλοις, θα έρθετε σε  επαφή με ανάγκες που δεν γνωρίζατε ως τώρα ότι όχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι και επιτακτική ανάγκη να αναγνωριστούν. Σε πρακτικό επίπεδο, θα ενεργοποιηθούν θέματα με το δημόσιο (εφορίες, τράπεζες, ταμεία κλπ) αλλά και με κληρονομιές. Δεν θα λείψουν οι μεταφυσικές αλλά και ψυχολογικές αναζητήσεις ακόμα και για τους  πιο “γειωμένους” εκπροσώπους του ζωδίου σας.
Η έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου γίνεται στο ζώδιο σας κι είναι η πρώτη από μία σειρά εκλείψεων που θα επηρεάσουν τον δικό σας σταυρό (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους). Όσοι έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας – ειδικά από τις 14 Μαΐου ως το τέλος του – ή έχετε πλανήτες από την 24η μοίρα έως την τελευταία, είστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Προσωπικές αλλαγές παντός είδους: Στο περιβάλλον σας, την εμφάνιση σας, την “ταυτότητα” σας σε πολλά επίπεδα αλλά και στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Θυμηθείτε ότι αλλάζουμε αναγκαστικά μέσω των εξωτερικών γεγονότων αλλά έχουμε την επιλογή να προκαλέσουμε οι ίδιοι εσωτερικές αλλαγές που εκφράζονται και στο περιβάλλον μας. Αλλαγή οπτικής απέναντι στα πράγματα. Είναι σημαντικό να φροντίσετε την υγεία σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Σε όποιο δεκαήμερο κι αν ανήκετε, είναι βέβαιο ότι θα διανύσετε ένα έτος αλλαγών που άλλες θα επιβληθούν κι άλλες θα δρομολογηθούν εξαιτίας των ίδιων σας των αναγκών. Το σίγουρο είναι πως θα εκδηλωθούν καταρχάς σε σχέσεις, συνεργασίες αλλά και σε ό,τι αφορά εσάς τους ίδιους, εσωτερικά και εξωτερικά, εμφανισιακά και ψυχολογικά. Θα θελήσετε να ξετυλίξετε νέα κουβάρια και να γυρίσετε σελίδες και σε αυτό θα βοηθήσουν οι άνθρωποι και οι συνθήκες του περιβάλλοντος σας, στο οποίο θα υπάρξουν αλλαγές. Φαίνεται να διαφοροποιούνται με κάποιο τρόπο σημαντικές σχέσεις της ζωής σας: Άλλες ξεκινούν κι άλλες ολοκληρώνουν κύκλους. Από την έκλειψη της 26ης Μαΐου, επηρεάζεστε περισσότερο όσοι έχετε γεννηθεί από τις 23/5 έως τις 29/5 περίπου (και όσοι έχετε πλανήτες και μαθηματικά σημεία σε μεταβλητά ζώδια του Α’ δεκαημέρου), από την έκλειψη της 10ης Ιουνίου επηρεάζεστε περισσότερο όσοι έχετε γεννηθεί από τις 7/6 έως και τις 13/6 περίπου (και όσοι έχετε πλανήτες και μαθηματικά σημεία από την 16η έως την 23η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων), ενώ οι Δίδυμοι του Γ’ δεκαημέρου συνεχίζετε να βρίσκεστε υπό την επιρροή της έκλειψης του περασμένου Δεκέμβρη. Μάλιστα, όσοι ανήκετε στο Γ’ δεκαήμερο, επηρεάζεστε και από την έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου, που εγκαινιάζει μία περίοδο στροφής προς τον εαυτό. Θα υπάρξει ανάγκη ενδοσκόπησης, που θα στερήσει για ένα αναγκαίο διάστημα την εξωστρεφή σας φύση. Φαίνεται πως πέραν του ψυχολογικού, για κάποιους θα προκύψουν μυστικές σχέσεις ή συνεννοήσεις αλλά και έντονο παρασκήνιο. Πρόκειται να ολοκληρώσετε έναν κύκλο ζωής ώστε να περάσετε στον επόμενο, σε αυτή την έντονη καρμικά περίοδο της ζωής σας. Όλοι ανεξαιρέτως οι Δίδυμοι, μην αμελείτε θέματα υγείας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Και για εσάς ισχύει (αν δεν έχει συμβεί ήδη), το ότι μπαίνετε σε μία περίοδο αναγκαστικής επαφής με κομμάτια του εαυτού σας που δεν είχατε εξερευνήσει, ή δεν θέλατε ως τώρα. Καλείστε να αναπτύξετε μία ουσιαστικότερη σχέση με τον εσωτερικό σας κόσμο και να εξάγετε συμπεράσματα που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε σε νέους, σημαντικούς δρόμους. Όλο αυτό θα πυροδοτηθεί από γεγονότα φυσικά, όχι στα καλά καθούμενα. Να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν, για μία φάση που ξεκίνησε από πέρυσι και θα ολοκληρωθεί φέτος, όπου θα περιλαμβάνονται διαφόρων ειδών συνειδητοποιήσεις αλλά και αποκαλύψεις. Για τις τελευταίες, ας είστε προσεκτικοί, αν υπάρχει παρασκήνιο και πράγματα που δεν θα θέλατε να μαθευτούν. Η ψυχανάλυση, η μεταφυσική και η επαφή με τη πίστη σας, θα λειτουργήσουν επιβοηθητικά. Το ίδιο και η προσφορά σε άλλους, λιγότερο τυχερούς από εσάς. Σας ζητείται κάποιου είδους θυσία για να ολοκληρωθεί κιόλας ένας μεγάλος κύκλος καρμικά, αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα. Ιδιαίτερα οι Καρκίνοι που έχετε γεννηθεί από 9 έως και 14/7 (και οι ωροσκόποι κοντά στην 20η μοίρα του ζωδίου), θα έρθετε αντιμέτωποι με αλλαγές στην καθημερινότητα σας, την διατροφή σας αλλά και τ5α ως τώρα εργασιακά σας δεδομένα ή τις σχέσεις με συναδέλφους. Χρειάζεται προσοχή στα ζώα σας, αν έχετε ενώ δεν είναι απίθανο να ενεργοποιηθεί η ανάγκη σας να αποκτήσετε. Τα παραπάνω ισχύουν και για τους Καρκίνους που γεννηθήκατε από από 30/6 ως και 6/7 περίπου. Όλοι ανεξαιρέτως οι Καρκίνοι, είναι σημαντικό να δώσετε βάση σε θέματα υγείας. Η έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου δεν είναι τόσο δύσκολη για εσάς και αφορά περισσότερο τους Καρκίνους που γεννηθήκατε από 16/7 έως 21/7 κυρίως. Θα σας οδηγήσει σε νέους στόχους για το μέλλον, θα αυξήσει την ανάγκη σας για κοινωνικότητα ή συμμετοχή στα κοινά αλλά θα διαφοροποιήσει και κάποιες φιλικές σας σχέσεις, ενώ νέοι άνθρωποι θα μπουν στη ζωή σας, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που έτσι κι αλλιώς συμβαίνουν (και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν) ανάμεσα σε εσάς και στους άλλους.

*Για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα πρέπει να διαβάζετε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα