Αιγόκεροι

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
30/12/2020

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!

‘’Γειά και χαρά σου Αίγαγρε που δεν αγαπάς τους κάμπους. Τι να τους κάνεις; Ο Ήλιος κάθε πρωί σηκώνεται ανάμεσα στα κέρατα σου! Γειά και χαρά σου που πατάς τα νυχοπόδαρα σου στων απορρώγων κορυφών τα πιο ψηλά Ωσαννά! Είπα και ελάλησα, Αίγαγρε και αμαρτίαν ουκ έχω.

Ανδρέας Εμπειρίκος

Η γέννηση του Θεανθρώπου έχει περάσει στη συλλογική μνήμη της μ.Χ. ανθρωπότητας -ιστορικά ορθή ή όχι- στις 25 του Δεκέμβρη, λίγο μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο! Εκεί κοντά στη μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα, στην πιο κρύα εποχή του χρόνου, τότε που το χώμα στέκει στεγνό, παγωμένο, άγονο, ανίκανο να καρποφορήσει. Μέσα στην στείρα αυτή εποχή του χρόνου που οι νύχτες είναι βαθιές και σκούρες γεννήθηκε Αυτός που έφερε την ελπίδα της Ανάστασης. Αυτός που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο, τόσο για όσους Τον δέχθηκαν με την καρδιά ανοιχτή, αλλά και για όσους Τον αμφισβήτησαν… Ο Μεγαλύτερος και Λαμπρότερος Αιγόκερως, ο σημαντικότερος Ταγός… ποιος άλλος λοιπόν συμβολισμός μπορεί να είναι δυνατότερος από αυτόν; Ποιο άλλο ζώδιο μπορεί να είναι πιο δυνατό από την Κερασφόρο Αίγα που αναρριχάται με πείσμα στο κακοτράχαλο βουνό; Και αν το εγώ του Κριού είναι του αυτάρεσκου εαυτού του, το ”αιγώ” του Αιγόκερω είναι το εγώ του κοπιαστικού ανήφορου!

Εσείς είστε αυτοί Αιγόκεροι μου! Εσείς, τα παιδιά ενός σκληρού Πατέρα που σας στέλνει για να περάσετε έναν προσωπικό Γολγοθά και να βγείτε νικητές. Παιδιά ενός σκληρόκαρδου Κρόνου που αγαπάει τα σκούρα, άγονα, στεγνά πετρώματα και σας προστάζει να τα σκαρφαλώσετε και να βγείτε στην κορυφή βιγλάτορες για να ατενίσετε τον κόσμο! Αυτός είναι άλλωστε και ο οίκος που κυβερνάτε στο ζωδιακό, ο 10ος, η κορυφή του γενέθλιου κοσμογράμματος, η κορυφή του κόσμου όλου. Εσείς είστε καμωμένοι από σκληρό βράχο, από ορυκτό οψιδιανό και άκαμπτη αξιοπρέπεια. Εσείς είστε αυτοί που προστάζει ο Καζαντζάκης μας να φτάσετε εκεί που δεν μπορείτε! Τα εύκολα είναι για όλους τους άλλους που δεν απείλησε ο πατέρας τους να τους ”καταπιεί” από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως. Ο 10ος οίκος είναι ο οίκος της κοινωνικής καταξίωσης, είναι το φωτεινό μας πρόσωπο στον κόσμο, είναι η κορυφαία στιγμή… η στιγμή της ”Σταύρωσης”…

Η στιγμή που παραπάνω δεν έχει! Με τον 10ο  ”τελειώνουν” οι προσωπικοί οίκοι και εμείς τελειώνουμε αυτό για το οποίο έχουμε έρθει. Το από εκεί και μετά αφορά στο πως θα μεταδώσουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες για να βοηθήσουμε… το από εκεί και μετά αφορά στην Ανάσταση.

Ζώδιο θηλυκό, παρορμητικό, της γης, με κυβερνήτη τον άμεμπτο Κρόνο. Ζώδιο ηθικό, άκαμπτο, στρατηγικό, άκαρδο, παγωμένο, ζώδιο του καθήκοντος και της λιτότητας, της εγκράτειας και της καθιέρωσης, ηγετικό και μονοκόμματο. Ναι, όλα αυτά και άλλα τόσα… μα αν μου ζητούσαν μια πρόταση μόνο για να περιγράψω το λιτοδίαιτο αυτό κατσίκι της κορυφής, μόνο με ένα βελούδινο χέρι που φορά ατσάλινη γροθιά θα μπορούσα να το περιγράψω! Ξέρετε γιατί; Γιατί έχει διάκριση στο συναίσθημα και δε το σπαταλά χωρίς λόγο! Ξέρει να το δίνει εκεί που πρέπει και όσο πρέπει… έχει διάκριση στους λυγμούς και στα ”κλάματα” γιατί είναι άνυδρο και αναγνωρίζει την αξία των ”υδάτων” της γης… δε θέλει να τα σπαταλά χωρίς ικανό λόγο!

Αιγόκεροι μου χρόνια σας πολλά! Το 2020 σας δοκίμασε και εσείς αντέξατε γιατί είστε πραγματικά δυνατοί και αξιοθαύμαστοι! Πόσοι θα άντεχαν με τα μεγαθήρια του Σύμπαντος κρεμασμένα πάνω από το κεφάλι τους σαν τη Δαμόκλεια Σπάθη και δε θα κατέρρεαν; Το 2020 βάλθηκε να σας δοκιμάσει σε σχέσεις, στα επαγγελματικά σας, στην υγεία σας, στην περιουσία σας… τίποτε δεν άφησε ‘’ απλήγωτο, αλλά εσείς είστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα και έχετε επάξια κερδίσει το χειροκρότημα! Ο σκληρός κυβερνήτης σας ο Κρόνος εγκαταλείπει το ζώδιο σας και σας ελευθερώνει εν’ μέρει, καθώς ο Πλούτωνας παραμένει και θα συνεχίσει να δυσκολεύει τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο. Το πέρασμα του Δία στους Ιχθύες στο τέλος της άνοιξης, αρχές καλοκαιριού θα φέρει εύνοια στους γεννημένους 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου.  Τυχεροί και οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο με τον Ουρανό σε όψεις ξαφνικών ευκαιριών και τυχερών στιγμών. Το 2021 θα είναι ασυγκρίτως καλύτερο για εσάς και θα ευνοήσει απίστευτα τα οικονομικά σας καθώς ο Δίας και ο Κρόνος θα το προσπαθήσουν προσωπικά. Στη λίστα των δώδεκα του 2021 έχετε κερδίσει με την αξία σας την 6η θέση!

Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως γεννιέσαι ‘’γέρος” και σοφός και μόνη σου επιλογή είναι να γίνεσαι παιδί καθώς μεγαλώνεις. Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως γεννιέσαι αξιοπρεπής και προστατεύεις με άκαμπτη ηθική την καρδιά σου, την κλείνεις και την περιχαρακώνεις γιατί δεν θέλεις να την κρίνουν οι πολλοί. Μοναδική σου επιλογή να ξετυλίγεις τα παγωμένα ”φύλλα” που την προστατεύουν καθώς μεγαλώνεις και να αφήσεις τους λίγους να δουν την τρυφερότητα της και την ευαισθησία της. Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως νομίζεις πως πρέπει να αποδεικνύεις συνεχώς πως αξίζεις με μόνη επιλογή καθώς μεγαλώνεις να σου αποδεικνύουν οι άλλοι πως αξίζουν να βρίσκονται στη ζωή σου. Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως μαθαίνεις να αγαπάς με ”σκληρή αγάπη” και σας το λέω εγώ που έχω Σελήνη στον Αιγόκερω… και έχετε φυσικά ήδη καταλάβει πόσο τους αγαπώ!

Αιγόκεροι μου η κορυφή σας ανήκει και η θέα από εκεί ψηλά είναι ασύγκριτη! Μα όταν φτάσετε επιτέλους ξεκουραστείτε και λίγο. Ξαπλώστε νωχελικά στο σκληρό έδαφος που τόσο αγαπάτε και κοιτάξτε κάτω, το δύσβατο μονοπάτι που σας έφερε εδώ… εδώ που παραπάνω δεν έχει!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα