Αρχή μιας μακράς και ξεχωριστής εποχής | Agenda 2024 από τον ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ
06/06/2023

Το 2024 είναι μια εξαιρετικά επεισοδιακή και μεταρρυθμιστική χρονιά. Πληθαίνουν τα κάθε λογής γεγονότα και λειτουργούν χαρακτηριστικά ο αιφνιδιασμός, η αντίδραση, η συναισθηματική ανταρσία και το πολιτικό παρασκήνιο. Μπορεί να μη δώσει λύση στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, αλλά θα μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε μια εντελώς καινούρια πραγματικότητα που εξυφαίνεται σταδιακά εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορεί να το δει κανείς είτε αισιόδοξα είτε απαισιόδοξα με την ίδια ένταση ακριβώς!

Τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν τη χρονιά αυτή, θα έχουν ρίζα σε αυτά που συνέβησαν το 2023, αλλά με εντελώς διαφορετική δυναμική και εξέλιξη. Θα υπάρξουν καλές στιγμές, θα υπάρξουν και δύσκολες. Η χρονιά αυτή φέρνει καινούριες αλλαγές που έχουν προετοιμαστεί για μας σε κλίμακα που φτάνει από το ατομικό, μέχρι το παγκόσμιο. Είναι άξιο παρατήρησης ότι όλοι εικάζουμε και περιμένουμε εξελίξεις, ότι αιφνιδιαζόμαστε όλο και λιγότερο από τη ζωή, ότι χαιρόμαστε και πονάμε από συνήθεια, χωρίς όμως να ζούμε την ένταση και την προσδοκία του αγνώστου. Είναι όμως θλιβερό το ότι αυτό που είναι καταστάλαγμα μιας φιλοσοφημένης θεώρησης, όπου λέμε ότι είμαστε θετικά ανοιχτοί και δεκτικοί, δεν παίρνουμε αυτό που μας δίνεται για να γίνουμε καλύτεροι, ή να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε μια καλύτερη πραγματικότητα, αλλά αντίθετα εξυφαίνει μια αδιαφορία που έχει τη ρίζα της στο φόβο του να δούμε τα λάθη μας και να τα παλέψουμε.

Από το 2018 μέχρι το 2020 και από το 2021 μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει τη χαρά και την πίστη για τη ζωή και τα ιδανικά της. Θεωρούμε φυσιολογικά τα εγκλήματα, τις σφαγές, τους βιασμούς, την φτώχεια, την πείνα, τους σεισμούς, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αρκεί να μη θίγουν τη βολή μας. Θεωρούμε ακόμα άσκοπο να προβληματιστούμε για μια οποιαδήποτε αλλαγή ενός κακώς υφιστάμενου κατεστημένου, πολιτικού ή κοινωνικού. Κανείς δεν μιλά, ούτε αλλάζει, δεν αντιδρά ούτε διαμαρτύρεται γιατί δεν πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο.

Ο Κρόνος συνυπάρχει στους Ιχθύς με τον Ποσειδώνα, μαγειρεύοντας μεγάλες, πολιτικές αλλαγές, που θα εκδηλωθούν μεσοπρόθεσμα.

Ας κοιτάξουμε όμως τον ουρανό. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και ιδιοτυπία στη σύνθεση, στις εναλλαγές της, στις πολυαστρίες και στα πλανητικά ζευγαρώματα. Ο Πλούτωνας στις 22 Ιανουαρίου ξανακάνει μια δεύτερη, δοκιμαστική είσοδο στον Υδροχόο και από τις 15 Φεβρουαρίου συνοδεύεται από τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Ερμή. Κάτι που θα πυροδοτήσει γεγονότα παγκόσμιας σημασίας. Ξαναγυρίζει για λίγο στον Αιγόκερω στις 2 Σεπτεμβρίου και στις 22 Νοεμβρίου εγκαθίσταται πλέον οριστικά στον Υδροχόο. Ο Κρόνος συνυπάρχει στους Ιχθύς με τον Ποσειδώνα, μαγειρεύοντας μεγάλες, πολιτικές αλλαγές, που θα εκδηλωθούν μεσοπρόθεσμα. Μη ξεχνάμε ότι ο Ποσειδώνας με τον Κρόνο συναντήθηκαν την περίοδο 1951 – 1953 στον Ζυγό. Ήταν τότε που πέθανε ο Στάλιν και γεννήθηκε ο Πούτιν και ξανασυναντήθηκαν στον Αιγόκερω την περίοδο 1989 – 1991 που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση και άλλαξε η ισορροπία του πλανήτη. Η συνύπαρξή τους στους Ιχθύς θα επηρεάσει πολύ την αντοχή της Ανθρωπότητας, θα αυξήσει τη θνησιμότητα, θα επηρεάσει το παγκόσμιο πολιτικό παρασκήνιο και δύο χρόνια αργότερα, μετά από αρκετές παλινδρομήσεις τους, τον Μάρτιο του 2026, όταν θα εγκαθίστανται μαζί και σταθερά στο ζώδιο του Κριού, θα σημάνουν οριστικά το τέλος μιας εποχής και το ξεκίνημα μιας καινούριας. Μιας εποχής, τουλάχιστον 80 και πλέον χρόνων, που κλείνει τον κύκλο της. Δεν θα μας διασαφηνίσουν όμως μέχρι τότε το πώς θα είναι η καινούριο. Ο φόβος μαζί με τις αυθαίρετες εικασίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ψυχολογία.

Ο Δίας μπορεί να δώσει μερικές λύσεις στα μεγάλα, οικονομικά προβλήματα της εποχής!

Ένα άλλο ζευγάρι που θα κάνει αισθητή τη συνύπαρξή του είναι εκείνο του Ουρανού με τον Δία στο ζώδιο του Ταύρου. Ο Δίας μπορεί να δώσει μερικές λύσεις στα μεγάλα, οικονομικά προβλήματα της εποχής, αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει ή να διορθώσει τη ζημιά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Ουρανός. Αντίθετα μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά, με αρνητικό τρόπο, επαυξάνοντας την αρνητική επιρροή του Ουρανού σε οτιδήποτε αφορά στην οικονομία, τις κάθε λογής πτωχεύσεις και τις νέες νομισματικές και χρηματιστηριακές κρίσεις. Η συνύπαρξή τους επίσης μπορεί να φέρει μια μεγάλη κόντρα μεταξύ της οικονομίας του δυτικού κόσμου και του οικονομικού συνασπισμού των BRICS ο οποίος θα γιγαντωθεί και ο οποίος αφορά την Ανατολή και την Ασία κυρίως. Και εννοείται ότι την περίοδο που ο Άρης θα διέρχεται τους Ιχθύς (23/3 έως τέλη Απριλίου) θα εντείνει τη δυσάρεστη συνέπεια Κρόνου – Ποσειδώνα, όπως και το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουλίου, όταν θα σχηματίσει μια παρατεταμένη σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Τον ξανασυναντάμε επικίνδυνο τον Οκτώβριο όταν, βρισκόμενος σε πτώση στον Καρκίνο, θα κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα, που γράφει τις τελευταίες μέρες του στον Αιγόκερω. Αυτοί λοιπόν οι πλανήτες και οι μεταξύ τους σχέσεις, δίνουν τον τόνο στη χρονιά και δημιουργούν τις βασικές γωνίες που θα γεμίσουν με γεγονότα της υφής που αυτοί θα υπαγορεύσουν.

Η ένταση λοιπόν θα συνεχιστεί διεθνώς τόσο στα πολιτικά, όσο και στα οικονομικά προβλήματα. Αποτέλεσμα της έντασης αυτής βίαιες και παρασκηνιακές ενέργειες που θα δημιουργήσουν κλίμα γενικής ανησυχίας. Στο μεταξύ, νέα μέσα εξολόθρευσης των ανθρώπων θα τονίζουν την πρόοδο της επιστήμης, ενώ η θνησιμότητα από αρρώστιες θα αυξηθεί (Ποσειδώνας – Κρόνος στους Ιχθύς). Οι διαταραχές του καιρού εξ αιτίας ακραίων φυσικών φαινομένων θα είναι χαρακτηριστικές, όπως και η αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στον πλανήτη. Ωστόσο, όταν ο Δίας περάσει στους Διδύμους τον Ιούνιο και άλλο τόσο, η δεύτερη δοκιμαστική είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο, μπορούμε να πούμε ότι ένας καινούριος άνεμος ιδεαλισμού, ανανέωσης και πρωτοπορίας θα φυσήξει και θα επηρεάσει τομείς όπως την επικοινωνία των ανθρώπων, την τέχνη, αλλά και την πολιτική. Το πιθανότερο είναι ότι, επιτήδειοι θα τον χρησιμοποιήσουν για να φουσκώσουν τα λάστιχα των τροχών του θωρακισμένου άρματος της προκάτ εκτόνωσης με σκοπό τη δημιουργία μιας τεχνητής ικανοποίησης όλων των καταστάσεων.

Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο μοιραίο 2030, εκείνο που συνειδητοποιεί κανείς, χρόνο με το χρόνο, είναι ότι το βιοχημικό κομμάτι της Ανθρωπότητας έχει εξαντληθεί…

Αναμφίβολα θα υπάρξουν και εξαιρέσεις στους γενικούς κανόνες και δεν θα λείψουν κάποια φωτισμένα μυαλά τα οποία θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν, ή να φωτίσουν, ή να διδάξουν το πλήθος, αλλά εις μάτην! Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο μοιραίο 2030, εκείνο που συνειδητοποιεί κανείς, χρόνο με το χρόνο, είναι ότι το βιοχημικό κομμάτι της Ανθρωπότητας έχει εξαντληθεί και ότι δεν πρόκειται να ανακτήσει τη δύναμη που είχε για πολλά χρόνια ακόμα. Δυστυχώς η νέα γενιά ανθρώπων 30 – 40 χρόνων, χαρακτηρίζεται πλέον αυτιστική, μέσα από την άκρατη χρήση του διαδικτύου και οποιασδήποτε έξυπνης, ηλεκτρονικής συσκευής. Στο μεταξύ, τα πειράματα του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, αυξάνουν τα ανθρωποειδή γύρω μας. Το μεταναστευτικό κύμα συνεχίζεται και η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων βραχυκυκλώνει το κλίμα ή αλλάζει τις ισορροπίες και τέλος, ο πλανήτης αντιδρά με τους δικούς του τρόπους, ενώ, καθώς ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το λογισμικό του, φαίνεται ότι πολλούς από τους ανθρώπους που υπάρχουν στον πλανήτη, δεν τους έχει περιλάβει στο καινούριο γίγνεσθαι.

Έτσι λοιπόν το ποιοι θα συνεχίσουν την πορεία τους αγωνιζόμενοι, ή ευνοούμενοι από το πεπρωμένο και ποιοι θα μείνουν οριστικά πίσω, σαν τη γυναίκα του Λωτ, θα φανεί ξεκάθαρα τα τρία, επόμενα χρόνια.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα