Agenda 2024 από τον ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ | Ζυγός έως Ιχθύες

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ
06/06/2023

Ζυγός – Ενίσχυση της θέσης σας

Το 2024 θα βοηθήσει να ανακαλύψετε κρυφά αποθέματα δύναμης που διαθέτετε και δεν τα γνωρίζατε. Οι πλανητικές μεταβολές και μετακινήσεις θα συμβάλουν να γίνετε χαρούμενοι και αισιόδοξοι, ενώ η ζωή σας ολόκληρη, αρχίζει να περνάει σε νέα φάση με ενδιαφέροντα που δεν είχατε μέχρι σήμερα και με στόχους που θα συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να βάλετε και οι οποίοι θα στηρίξουν τη ζωή σας σε νέα πλάνα, για πολλά χρόνια στο μέλλον. Η μετακίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο και η εγκατάστασή του εκεί λίγο πριν κλείσει η χρονιά, όπως και η είσοδος του Δία στους Διδύμους από τις αρχές Ιουνίου, είναι τα μεγάλα δώρα που σας δίνονται. Τα χρόνια που πέρασαν σας απέδειξαν ότι αξίζετε περισσότερα από όσα καταφέρατε και ότι η βασικότερη αιτία που δεν τα πετύχατε μέχρι σήμερα είναι η συνήθειά σας να λαμβάνετε υπόψη τη γνώμη τρίτων, λιγότερο έξυπνων από εσάς.

Το 2024 σας βοηθά να ξαναβρείτε το ένστικτό σας και να το χρησιμοποιήσετε. Από το 2021 μέχρι και το τέλος του 2023, η χρονική αυτή περίοδος, έκανε μια καθοριστική τομή στη ζωή σας. Διαγράψατε ανθρώπους, καταστάσεις, αξίες. Το 2024 θα ανοίξουν πόρτες και θα φυσήξουν καινούριοι άνεμοι. Μην είστε αγχώδεις και σπασμωδικοί όπως πριν. Μην αφήνεστε στις προθέσεις των άλλων που προσπαθούν να σας καταπιέσουν, ή να σας πείσουν για πράγματα τα οποία αμφισβητείτε. Ο Κρόνος με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς θα ευαισθητοποιήσει την εργασία και την υγεία, αλλά οποιαδήποτε πρόσκαιρη δυσκολία περάσετε, προβλέπεται βιώσιμη. Επίσης θα σας βοηθήσουν να θυμηθείτε εκείνους που σας εκμεταλλεύτηκαν, σας είπαν ψέματα και σας εγκατέλειψαν την ώρα που τους χρειαζόσασταν. Ήρθε η στιγμή να κάνετε βίωμά σας το ότι υπάρχουν άνθρωποι που λένε ψέματα με, ή χωρίς συμφέρον και ότι επιτέλους, δεν πρέπει να πιστεύετε σε ό, τι ακούτε! Αυτό δεν πρέπει να σας κάνει να αγνοήσετε εκείνους που σας αγαπούν και είναι λίγοι και επισημαίνουν τα λάθη σας, δίχως να φοβηθούν τη δυσαρέσκεια που είναι δυνατόν να σας προκαλέσουν. Ίσως μόνον αυτοί θέλουν το καλό σας!

Πρώτο σας μέλημα ας είναι γι αυτήν τη χρονιά η οικονομική σας αναδιοργάνωση. Προνοήστε για επείγουσες, απρόβλεπτες ανάγκες και αν έχετε περιουσιακές εκκρεμότητες, τακτοποιήστε τις έγκαιρα. Η Άνοιξη και το Φθινόπωρο θεωρούνται εύθραυστες και δύσκολοι περίοδοι γι αυτόν τον τομέα. Φροντίστε επίσης ώστε να αξιοποιηθούν τυχόν μόνιμοι, οικονομικοί πόροι, γιατί αυτή η δυνατότητα είναι εφικτή σε όλο το μήκος αυτής της χρονιάς. Κάτι άλλο σημαντικό, είναι οι εξελίξεις στον αισθηματικό τομέα. Η σύνοδος του Πλούτωνα με Άρη και Αφροδίτη στον Υδροχόο στα μέσα Φεβρουαρίου, θα ορίσει το ξεκίνημα ενός καινούριου, μεγάλου κύκλου εξέλιξης στα αισθηματικά σας, νέων, ενδιαφερόντων γνωριμιών και δημιουργίας προοπτικών για ένα γάμο στο εγγύς μέλλον. Παράλληλα τονίζεται και η γονιμότητά σας και κατά συνέπεια, η προοπτική, να αποκτήσετε απόγονο οι νεότεροι του ζωδίου σας, μέσα από την κατάσταση που θα εξελιχθεί. Εκείνο που πρέπει να αποφύγετε είναι τα ψυχολογικά προβλήματα. Όσοι είστε ήδη γονείς, ασχοληθείτε με τα παιδιά σας και αντιμετωπίστε ψύχραιμα τις όποιες τους δυσκολίες. Η χρονιά αυτή σας βοηθά να κάνετε μια καινούρια επιλογή ανθρώπων, με τους οποίους έχετε την ανάγκη να μοιράζεστε τις χαρές και τις λύπες σας. Καλό θα είναι να μην ανακοινώνετε άκαιρα τα σχέδιά σας και να αποφύγετε τα κοινωνικά σχόλια για τρίτους που μπορεί να πάρουν δυσμενείς διαστάσεις. Τέλος, τη χρονιά αυτή έχετε πολλά καινούρια πράγματα να κάνετε, επομένως δεν έχετε καιρό για χάσιμο, γι αυτό πρέπει να διατηρήσετε αλώβητο το συναίσθημα και δυνατό το νευρικό σας σύστημα.

Σκορπιός – Ενδιαφέρουσες προοπτικές

Το 2024 σας βρίσκει πάντα επίμονους να σχεδιάζετε και να αγωνίζεστε για την κοινωνική και επαγγελματική σας δικαίωση. Αυτό οφείλεται και στην πίεση των ψυχολογικών σας προβλημάτων που πάντα διστάζετε να τα δείτε καταπρόσωπο. Αντ΄ αυτού τα «ξορκίζετε» αναλαμβάνοντας έναν αγώνα ή μια μάχη για να πείσετε τον εαυτό σας. Παρόλα αυτά, παραμένετε δυνατοί και αυτάρκεις. Το 2024 το σκηνικό αλλάζει και μαζί και η ζωή σας. Η αλλαγή του σκηνικού θα επηρεάσει και την ψυχολογία, αλλά και τα σχέδιά σας σταδιακά. Στα μέσα Φεβρουαρίου ο Πλούτωνας κάνει μια δεύτερη δυναμική είσοδο στον Υδροχόο, ακολουθούμενος από τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Ερμή. Είναι η αρχή των αλλαγών και των αναθεωρήσεων. Επηρεάζονται βαθιά και οι τέσσερις βασικοί τομείς της ζωής σας. Οι πρώτες όμως αλλαγές θα συμβούν στο στενό σας περιβάλλον και θα στοχεύσουν κυρίως τον άξονα εργασία – οικογένεια. Και πάλι, οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν. Το πώς θα τις αξιοποιήσετε είναι το πρόβλημα! Όπως δεν αμφισβητώ τη δύναμή σας, αλλά αμφισβητώ τον τρόπο που την χρησιμοποιείτε κατά περιόδους.

Το 2024, όπως και το 2025 είναι μια μεγάλη χρονική περίοδος, όπου τα γεγονότα και οι συμπτώσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την εσωτερική σας λύτρωση, γιατί αυτή είναι η πραγματική επιτυχία στη ζωή. Και η δική σας λύτρωση είναι μια ουσιαστική επικοινωνία με τους άλλους, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μπορέσετε να «ανοίξετε» σαν ιδιοσυγκρασία. Γι αυτό το άνοιγμα εφέτος θα μεριμνήσει και θα βοηθήσει στην πραγματοποίησή του, ο Κρόνος με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς και μετά τον Μάιο, ο Δίας στους Διδύμους. Προς το παρόν δουλέψτε, όχι για τη δουλειά, αλλά για ένα σωστό αποτέλεσμα. Για κάτι που θα αξιοποιεί τα όνειρα και τα ταλέντα σας, τα οποία είναι αρκετά και σας διαβεβαιώνω ότι θα ανταμειφθείτε. Η ανταμοιβή θα είναι και ηθική και οικονομική, αρκεί να μη βιαστείτε να την εισπράξετε. Στα πλαίσια του στενού σας περιβάλλοντος, υπάρχουν και οι λεγόμενοι «φίλοι». Είναι εκείνοι που έχουν την ανάγκη σας και χρειάζονται τη δύναμή σας. Εκεί είναι και το αδύνατο σημείο σας. Σας αρέσει να καθοδηγείτε, να προστατεύετε, να είστε χρήσιμοι, να παίρνετε αποφάσεις. Και σχεδόν πάντα, οι άνθρωποι σας απογοήτευαν γιατί συνειδητοποιούσατε την ιδιοτέλειά τους και γιατί η όλη τους συμπεριφορά πλήγωνε τον κρυμμένο ρομαντισμό σας. Βρείτε τη δύναμη να πείτε το «όχι» στις ιδέες αυτών των φίλων για να μην απογοητευτείτε περισσότερο. Το 2024, έτσι κι αλλιώς, θα αντικαταστήσει παλιές σχέσεις με καινούριες. Θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε και θα συμβάλει να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι η αντιμετώπιση των οικονομικών σας υποχρεώσεων. Από σας εξαρτάται αν η χρονιά είναι κερδοφόρα, ή δύσκολη. Προσπαθήστε να προσαρμοστείτε στο κυρίαρχο κλίμα, ελιχθείτε περισσότερο στη διαχείριση των επαγγελματικών σας υποθέσεων και παρακάμψτε την παγίδα, όπως συνήθως, την τελευταία στιγμή! Μην αφήνετε αναξιοποίητη τη διαίσθηση και την αντίληψη που διαθέτετε! Επίσης, Πλούτωνας στον Υδροχόο σε συνδυασμό με Κρόνο – Ποσειδώνα στους Ιχθύς, δίνουν μια άλλη προοπτική στην προσωπική σας ζωή και στη γενική σας συμπεριφορά από εδώ και πέρα. Τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν ήταν ικανοποιητικό, ή δεν βρισκόσασταν σε ψυχολογική κατάσταση να δημιουργήσετε κάτι σωστό σαν σχέση. Πολλοί μείνατε μόνοι και αρκετοί είχατε περισσότερο συνθηκολογήσει στην ερωτική σας ζωή. Στις από εδώ και πέρα επιλογές σας πρέπει να στηριχτείτε σε αξίες που δεν συζητιούνται αλλά λειτουργούν.

Τοξότης – Ανάγκη σωστών επιλογών

Το 2024 είναι η χρονιά που θα δυναμώσει τη φλόγα της δημιουργικότητας και της εξέλιξής σας. Άλλο τόσο θα σας υποχρεώσει να βγείτε λίγο έξω από τον εαυτό σας, να παλέψετε με τα περιστατικά που θα αντιμετωπίσετε και να νικήσετε δυσκολίες που θα υπάρξουν. Πετυχαίνοντας όλα αυτά, θα γίνετε λίγο ασυνεπείς με εσάς τους ίδιους, αλλά δεν πειράζει. Ο Κρόνος μαζί με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς θα σας υποχρεώσει να κάνετε συχνές υπερβάσεις και αρκετές θυσίες Το πρόβλημά σας είναι αν θα φτάσετε μέσα στη χρονιά στους στόχους σας, ή αν θα σταματήσετε για να δυναμώσετε, οπότε δεν θα σας ξεφύγουν την επόμενη χρονιά δηλαδή το 2025. Το πρώτο τετράμηνο θα είναι περισσότερο βαρύ σε υποχρεώσεις και περιορισμένο σε ελεύθερο χρόνο. Το διάστημα αυτό θα νιώθετε ότι βράζετε μέσα σας και παράλληλα θα ξυπνούν συχνά όνειρα, επιθυμίες και ιδέες για αλλαγές που δεν θα μπορέσετε να εκφράσετε. Όλα αυτά μπορεί να κρατήσουν τα νεύρα σας τεντωμένα. Παρά τη φαινομενική σας πραότητα και με τη βοήθεια του Κρόνου και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς να ενισχύσουν τις τάσεις φυγής σας. Πράγματι, τη χρονιά αυτή δεν θα αντέξετε καθόλου την καταπίεση. Γι αυτό είναι και καλύτερο να βρίσκεστε διαρκώς σε δράση ώστε να εξασφαλίσετε ήσυχο και ποιοτικό ύπνο.

Ο Δίας θα αφήσει τον Ταύρο στο τέλος Μαΐου και θα περάσει στους Διδύμους, δίνοντας την ευκαιρία βελτίωσης της αισθηματικής σας ζωής, αλλά και της επέκτασής σας, δημιουργικά, ή επιχειρηματικά. Παρά το γενικότερο κλίμα, οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε πολλά σχέδια. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να ανανεωθείτε ή να επεκταθείτε επαγγελματικά, θα κερδίσετε την προσοχή των άλλων, θα υποσκελίσετε αντιξοότητες και θα ξεπεράσετε αντιδράσεις και εχθρικές συμπεριφορές τρίτων. Οικονομικά, χωρίς να είναι άσχημα τα πράγματα, δεν είναι και τόσο καλά όσο θα θέλατε! Η έλλειψη της οικονομικής άνεσης όμως θα υπάρχει σχεδόν παντού. Από την άλλη πλευρά η επιφυλακτικότητά σας απέναντι στους άλλους θα γίνει αισθητή. Οι συνεργασίες σας θα έχουν και καλές, αλλά και δύσκολες στιγμές. Η κυριότερη όμως δυσκολία ξεκινά από την προσωπική σας ζωή. Αρκετοί από εσάς νιώθετε μόνοι εδώ και καιρό. Όχι πως πιστεύετε ότι δεν σας αγαπούν, αλλά είστε σίγουροι ότι δεν σας καταλαβαίνουν. Αυτό είναι ένα είδος τοξίνης για έναν Τοξότη και πρέπει να βρείτε τον τρόπο να το αποτινάξετε από μέσα σας. Ο Δίας θα σας βοηθήσει να βρείτε έναν άνθρωπο και, βάζοντας λίγο νερό στο κρασί σας, να προσαρμοστείτε εύκολα στο δικό του χαρακτήρα, προκειμένου να ξεπεράσετε τη μοναξιά. Πιστέψτε στην ιδέα της συντροφικότητας, που ευαγγελίζεται η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο και θα έχετε δύναμη για όλα. Τέλος, μερικά τυπικά προβλήματα σε βασικούς τομείς, ενδέχεται να σας καθυστερήσουν. Δεν πειράζει. Επίσης κάποια οικογενειακά ζητήματα να σας φορτώσουν έγνοιες. Είναι βέβαιο, αλλά θα σας δώσουν τη χαρά της ολοκληρωτικής κατάκτησης, αφού μέχρι τον τερματισμό της χρονιάς θα έχετε κερδίσει πολλές μάχες.

Αιγόκερως – Προειδοποιητικά μηνύματα

Είστε η ομάδα που εξαιρείται των μεγάλων δυσκολιών που θα ζήσουν άλλα ζώδια. Ο κυβερνήτης σας Κρόνος, στη διέλευσή του από τους Ιχθύς, θα σας βοηθήσει να δείτε τη ζωή με καινούρια μάτια. Αναπάντεχα γεγονότα και περιστασιακές δυσκολίες δεν θα λείψουν, αλλά θα μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε επιτυχώς. Θα τολμούσα να πω ότι μετά τον Φεβρουάριο του 2024 και πριν τον Ιούνιο, ο δρόμος για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής σας διευκολύνεται. Σε σας μένει μόνο να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας και να αφήσετε τον εαυτό σας να χαίρεται οτιδήποτε έχετε κατακτήσει με κόπο. Η δοκιμαστική αποχώρηση του Πλούτωνα από το ζώδιό σας, η οποία οριστικοποιείται τον Νοέμβριο του 2024, θα αλλάξει σταδιακά πολλά πράγματα, τόσο στη ζωή, όσο και στην καθημερινότητά σας! Στο μεταξύ, η παραμονή του Δία μέχρι τέλη Μαΐου στον Ταύρο θα συμβάλλει στην τακτοποίηση ενός οικονομικού, ή περιουσιακού θέματος που σας απασχόλησε για καιρό. Αρκετοί θα ζήσετε αύξηση των εσόδων σας, τα οποία όμως θα απορροφηθούν από αντίστοιχη αύξηση των υλικών αναγκών. Βέβαια, μέχρι το τέλος της Άνοιξης, θα έχετε λίγο ή περισσότερο άγχος, αλλά σίγουρα θα βρεθούν οι τρόποι, με τη μορφή ενίσχυσης των πρακτικών ζητημάτων, ή μιας συμβιβαστικής λύσης.

Τα καθαρά πρακτικά προβλήματα τακτοποιούνται ευκολότερα από πέρυσι. Μέσα σας όμως νιώθετε ότι πολλά θέματα δεν βρίσκουν λύση, καθώς δεν τολμάτε μια επανάσταση, ή μια συναισθηματική ανταρσία. Παράλληλα, δεν σας ικανοποιούν οι καθιερωμένες καταστάσεις. Έτσι λοιπόν, για μια ακόμη φορά, θα προβληματιστείτε για την ερωτική σας ζωή, το δεσμό, ή το γάμο σας που νιώθετε την ύπαρξή του να σας βαραίνει. Εσείς που ήδη έχετε πάρει αποφάσεις για τον τερματισμό μιας σχέσης, καθυστερείτε να βρείτε το κουράγιο για να την τελειώσετε οριστικά. Οι εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού ενδεχομένως να συμβάλλουν ως προς αυτό, σε ορισμένες περιπτώσεις. Βέβαια πρέπει να σκεφτείτε λογικά και να ζυγίσετε κατά πόσο σας συμφέρει, ή κατά πόσο είστε έτοιμοι να αλλάξετε τακτικές. Αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι, κάντε μια ειλικρινή προσπάθεια να συνεργαστείτε με τον άνθρωπό σας. Αν όμως είστε κατασταλαγμένοι και συνδεδεμένοι με ένα άλλο πρόσωπο, προφανώς μυστικά, καλύτερα να επισπεύσετε τη λυτρωτική λύση μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού. Από την άλλη πλευρά οι πλανητικοί συνδυασμοί της χρονιάς αυτής συμβάλλουν σε νέες γνωριμίες για τους νεότερους και στην αίσθηση ότι θα νιώσετε ερωτευμένοι. Αφήστε το χρόνο να δείξει την πραγματικότητα αλλά λειτουργήστε πιο ευέλικτα από ότι στο παρελθόν. Τέλος οι αδέσμευτοι, αμφιβάλω αν είστε πολλοί, καλό θα είναι να είστε επιφυλακτικοί σε κάτι καινούριο γιατί μπορεί, η πραγματικότητα να είναι διαφορετική από αυτή που δείχνει η εικόνα.

Ένας άλλος τομέας που μπαίνει σε εξέλιξη, ή μπαίνει σε εξωραϊσμό είναι ο επαγγελματικός με την είσοδο του Δία στους Διδύμους από τον Ιούνιο και μετά. Παρόλα αυτά, περιστασιακές δυσκολίες δεν θα λείψουν. Κάθε φορά που διαταράσσεται ο μεταβλητός άξονας ταλαιπωρούνται οι συνθήκες της δουλειάς σας, ή δοκιμάζεστε για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Τις στιγμές εκείνες θα πρέπει να φανείτε ψύχραιμοι. Οι πιο φιλόδοξοι επαγγελματικά θα προχωρήσετε σε ένα δρόμο με επαναστατικές αλλαγές. Κάποιοι θα απασχοληθείτε σε μια δραστηριότητα σαν πάρεργο, κάνοντας ένα πείραμα καθώς η βασική σας εργασία, δεν σας ευχαριστεί όπως πριν. Τέλος, προστατέψτε την ιδιωτική σας ζωή από σχόλια των άλλων, αποφύγετε την εκδοχή να εξαπατηθείτε από επιτήδειους και φροντίστε ένα μυστικό σας να μην αποκαλυφθεί απροσδόκητα.

Υδροχόος – Η δύναμη της θέλησης

Ο Πλούτωνας εγκαινιάζει μια αποφασιστική φάση στη ζωή σας που, όπως είναι φυσικό, θα σημάνει για σας αλλαγές, αντικαταστάσεις, μεταρρυθμίσεις και μεταβολές. Τα προβλήματα δεν θα λείψουν αλλά θα μπορείτε να βρίσκετε εύκολα τις λύσεις τους, κυρίως μετά τον Μάιο. Το 2024, είναι χρονιά κλειδί, από τώρα μέχρι και περισσότερο από το 2040. Θα σας κουράσει, αλλά και θα σας δώσει τις ευκαιρίες να αποδείξετε την αξία σας στον εαυτό σας και στους άλλους. Ήρθε η στιγμή που θα υλοποιήσετε μεγάλες προσδοκίες, θα νιώσετε συχνά αλλαγμένοι και θα ανακαλύψετε καινούρια αποθέματα αντοχής και δραστηριότητας. Όλο αυτό το υλικό θα το χρησιμοποιήσετε στηριζόμενοι στις δυνάμεις σας, στους βασικούς τομείς της ζωής σας, οι οποίοι σταδιακά και διαφοροποιούνται και ανακαινίζονται. Τα γεγονότα έχουν περισσότερο ψυχολογική υφή, παρά πρακτική! Ωστόσο, σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα πρακτικά ζητήματα, πρέπει να τα αντιμετωπίσετε ψύχραιμα και ρεαλιστικά. Μην περιμένετε από τους άλλους να καταλάβουν τι θέλετε! Προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε το μήνυμα που σας δίνουν οι συμπτώσεις και τα περιστατικά, κυρίως στα επαγγελματικά και στην κοινωνική ζωή.

Οι ανθρώπινες σχέσεις που σας αφορούν, πραγματώνονται με την επικοινωνία. Ίσως ήρθε η εποχή να συζητήσετε με τους δικούς σας ανθρώπους για αυτά που σας βασανίζουν και να μην αποφεύγετε να ακούτε τη γνώμη τους για πράγματα που εσείς έχετε παγιωμένες ιδέες. Αν δεν προχωρήσετε σε μια ανανέωση που θα στερεώσει μια σχέση σε καλύτερες βάσεις, είναι πιθανό να βρεθείτε στο τέλος ενός δεσμού, που σημαίνει αρκετά για εσάς ακόμα. Όσοι παραμένετε μόνοι, αποκαταστήστε τη σχέση με τον εαυτό σας, αλλά αποφύγετε να επιδιώξετε κάτι αισθηματικό, αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις που χρειάζεστε, γιατί θα οδηγηθείτε σε νέες απογοητεύσεις. Ο Κρόνος στους Ιχθύς παρέα με τον Ποσειδώνα θα στηρίξει τα οικονομικά σας, αλλά κατά περιόδους θα σας δοκιμάσει με αρκετές δυσκολίες οικονομικής και ψυχολογικής φύσεως. Ο Δίας στον Ταύρο, τους πρώτους μήνες θα βοηθήσει την οικογενειακή σας υπόσταση και από τον Ιούνιο, περνώντας στους Διδύμους, θα αυξήσει τις δημιουργικές σας δραστηριότητες. Οργανώστε σωστά οτιδήποτε αφορά στον επαγγελματικό τομέα και εν γένει, οτιδήποτε αφορά στην καριέρα σας, οι νεότεροι. Αποφύγετε ριψοκίνδυνα εγχειρήματα και μην κάνετε σχέδια, ή όνειρα τα οποία, το γενικότερο κλίμα, δεν βοηθά στην πραγματοποίησή τους. Βρείτε το χρόνο να ξεκουράζεστε και να ψυχαγωγείστε!

Το 2024 είναι έντονη και νευρική χρονιά. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία, αλλά και τις επιδόσεις σας. Μην ταλαιπωρείτε το νευρικό σας σύστημα, μην επιμένετε να αλλάξετε πράγματα μη αναστρέψιμα και μη γίνεστε θύμα συναισθηματικής, ή οικονομικής εκμετάλλευσης. Σε ότι αφορά στην οικογένεια και το στενό περιβάλλον η συνεχιζόμενη παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο θα φέρει μερικούς τριγμούς και αιφνίδια περιστατικά κατά περιόδους. Όταν συμβαίνουν παραμείνετε ψύχραιμοι και αφήστε το χρόνο να καταλαγιάσει την ένταση, ή να δείξει περισσότερες αλήθειες. Η χρονιά αυτή αποτελεί τον προθάλαμο μιας νέας εποχής που μέσα από συμπτώσεις, γνωριμίες, αναπάντεχα περιστατικά, αλλά και προτάσεις, σας βοηθά να προσαρμοστείτε σε μια νέα εποχή, τόσο για σας, όσο και για τον κόσμο όλο. Συνειδητοποιήστε πλέον, ότι το αύριο δεν θα έχει καμία σχέση με το χτες!

Ιχθύες – Η ώρα της αλήθειας

Τη χρονιά αυτή θα υποχρεωθείτε, όχι και τόσο δύσκολα, να αντιμετωπίσετε τη στιγμή της αλήθειας στον τομέα των σχέσεων, στην προοπτική της δουλειάς σας και στη σχέση με τον εαυτό σας. Ο Κρόνος στη διέλευσή του από το ζώδιό σας, σε συνεργασία με τον εκεί ευρισκόμενο Ποσειδώνα θα σας δοκιμάσει με αρκετές δυσκολίες πρακτικής και ψυχολογικής φύσεως. Ο Δίας όμως στον Ταύρο και μετά στους Διδύμους θα σας δώσει τις ευκαιρίες να κινηθείτε, να προβληθείτε στο περιβάλλον σας και να βρείτε τις κατάλληλες γνωριμίες που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στους στόχους σας από εδώ και πέρα. Πολλοί, αμφισβητείτε αδικαιολόγητα την αξία και τα επιτεύγματά σας. Θα πρέπει να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας, γιατί, παρόλες τις αντιξοότητες, η προηγούμενη χρονιά ήταν γόνιμη και δημιουργική.

Το 2024 θα το χαρακτήριζα χρονιά σποράς και νέων οικοδομήσεων. Έτσι και αλλιώς, στη μεγάλη μεταβατική εποχή που ζούμε, η περίοδος αυτή θα απαιτήσει από εσάς περισσότερη εργατικότητα, μεγαλύτερη πειθαρχία και συνέπεια στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών σας. Ας θυμηθούμε ότι εύκολα ξεχνάτε την κούραση, όταν ο σκοπός σας εμπνέει. Το μόνο που μπορεί να σας αναχαιτίσει είναι ο συναισθηματισμός σας, αν λειτουργήσει με λάθος τρόπο, παρασυρόμενος από την επιείκεια και τον αλτρουισμό που συνηθίζετε να δείχνετε στους άλλους. Ευτυχώς, οι ταλαιπωρίες των τελευταίων πέντε χρόνων σας έχουν κάνει πιο δίκαιους για τον εαυτό σας και ξέρετε ότι αυτή η δικαιοσύνη συνήθως πληρώνεται με την αχαριστία, ή την απροθυμία. Όμως φερθείτε δίκαια, όσο και αν σας φαίνεται σκληρό. Μόνοι σας θα φτάσετε εκεί που θα σας αξίζει και μόνοι σας θα κερδίσετε αυτούς που το αξίζουν.

Οι σχέσεις σας με τους άλλους θα σας απασχολήσουν πολύ, όπως και τα αισθηματικά σας. Το πέρασμα του Άρη από το ζώδιό σας την ΄Άνοιξη είναι αρκετά επικίνδυνο. Την περίοδο εκείνη, ο γάμος, ή μια σχέση σας μπορεί να τιναχτούν στον αέρα. Σκεφτείτε όμως στωικά, αν γίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως δεν άξιζε και πολύ τον κόπο και αργά ή γρήγορα θα είχε την ίδια κατάληξη. Αντίθετα, το Φθινόπωρο υπάρχει και η αισιόδοξη εκδοχή. Δηλαδή μια νέα σχέση να εδραιωθεί σε σωστές βάσεις και ένα χρόνο αργότερα να ανθίσει με περισσότερη δύναμη και ζωντάνια. Οικονομικά υπάρχουν ακόμα σοβαρές δυσκολίες. Αναμφίβολα σας επηρεάζει το γενικότερο κλίμα που επικρατεί. Ιδιαίτερα τους πέντε πρώτους μήνες της χρονιάς αυτής. Καλό είναι να περιορίσετε έξοδα και να αποτινάξετε πλασματικές ανάγκες που καταβροχθίζουν τα χρήματά σας. Όσον αφορά όμως για το κόστος των οικογενειακών ευθυνών δεν θα μπορέσετε να το αποφύγετε. Για πολλούς από εσάς, η χρονιά, μέσα από τις δυσκολίες και την μαχητικότητα που σας καλεί να αναπτύξετε, αποτελεί προθάλαμο μιας νέας εποχής για την καριέρα σας, ή ευαγγελίζεται μια καριέρα για εσάς. Σ αυτή την περίπτωση θα οδηγηθείτε σωστά από το ένστικτό σας, ενώ οι πιο φιλόδοξοι από εσάς θα την βάλετε βασική προτεραιότητα φροντίδας και απασχόλησης σε όλο το μήκος αυτού, του σημαντικού για εσάς χρονικού κύκλου. Το 2024 αλλάζει ο τρόπος ζωής σας. Μια σχέση μπορεί να ανανεωθεί από ένα γεγονός, μια εμπλοκή σε δίλημμα θα σας ταλαιπωρήσει χωρίς λόγο, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ξεκαθαρίζει σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση μέσα σας, προκειμένου να αντιμετωπίσετε περισσότερο επιδέξια ό, τι θα φέρουν τα επόμενα χρόνια, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά.

 

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα