Agenda 2024 από τον ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ | Κριός έως Παρθένος

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ
06/06/2023

Κριός – Αναπροσαρμογών συνέχεια

Το 2024 είναι μια σημαντική χρονιά για την πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων που άφησε το 2023 για να σας απασχολούν. Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε τον εγωισμό σας, να αποδεχτείτε ότι κάνατε λάθη τακτικής και συμπεριφοράς και να αποφασίσετε να μπείτε σοβαρά στη διαδικασία του να πραγματοποιήσετε τις αναγκαίες αλλαγές στους βασικούς τομείς της ζωής σας, τότε θα βγείτε κερδισμένοι. Η αποχώρηση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω δείχνει ότι κλείνει ένας μεγάλος κύκλος στην καριέρα και ξεκινά ένας καινούριος. Ο Δίας προχωρώντας στους Διδύμους, μετά τον Ταύρο, σας βοηθά να αξιοποιήσετε καλύτερα τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες, να επεκταθείτε και να γίνετε περισσότερο δημιουργικοί και γόνιμοι. Τα γεγονότα θα υφάνουν μια ενδιαφέρουσα διευκόλυνση που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία και στην ψυχολογία σας. Θα δείτε τώρα ότι από εσάς εξαρτάται η επιτυχία και η τροπή που θα δώσετε στα πράγματα και στις καταστάσεις που σας αφορούν. Οι πλανητικές όψεις και οι συνθέσεις που κυριαρχούν τη χρονιά αυτή, μπορεί να σημάνουν έναν απόγονο, μια έμπνευση, μια αλλαγή στην εργασία, καλύτερη διάθεση για επιχειρηματικές επενδύσεις και για αρκετούς, έναν μεγάλο έρωτα. Όλα είναι καλά, αλλά πρέπει να θυμάστε πως αυτή η παρόρμηση του δοσίματός σας στη ζωή, οφείλεται στη βαθύτερη ανάγκη σας για μια φυγή από την πραγματικότητα και στο αίτημα, « κάτι αλλάζει», που σας πιέζει τα τελευταία πέντε χρόνια. Ίσως δεν έχει και τόση σημασία το που οφείλεται, ή αν γίνει σωστά, ή καταργήσετε την πραγματικότητα για να δημιουργήσετε μια δική σας. Θυμηθείτε να στηρίζεται σε ρεαλιστικές βάσεις που δεν θα κινδυνεύουν από καμία δυσκολία, ή απογοήτευση, απλά γιατί θα είναι η αλήθεια σας.

Η χρονιά αυτή χρειάζεται σκληρή δουλειά και όχι μόνο εσωτερική (Κρόνος – Ποσειδώνας στους Ιχθύς), αλλά και πραγματική. Πρέπει να δείτε με καλή διάθεση τις αντιξοότητες, τη ρουτίνα, την πειθαρχία και τα τρεχάματα που απαιτούνται γι αυτήν και να μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις, γιατί το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τη λεπτομέρεια και την υπομονή που θα δείξετε, κυρίως για σας που ασχολείστε με έρευνες, μελέτη, επιχειρήσεις, ή πολιτική. Το 2024 θα σας βοηθήσει να διαλέγετε πιο σωστά τις παρέες σας και να αποφεύγετε ριψοκίνδυνους πειραματισμούς, τόσο σε σχέσεις, όσο και σε δραστηριότητες. Πολλοί άνθρωποι θα γίνουν παρελθόν, ενώ καινούριοι θα εμφανιστούν στο προσκήνιο και θα ταιριάξουν στις νέες σας επιδιώξεις. Ξέρετε τώρα ότι η αλήθεια έχει πολλούς τρόπους να ειπωθεί. Επιλέξτε εκείνον που δεν ξαφνιάζει, δεν απογοητεύει και δεν πληγώνει τους άλλους. Στα νέα σας ερωτικά σκιρτήματα αποφύγετε λάθη του παρελθόντος, βιαστικά συμπεράσματα και ανταγωνισμούς. Γίνετε εσείς οι ιππότες που θα προσφέρουν στο σύντροφό τους εκείνη τη ζωή που ονειρεύεται και δεν θα χάσετε! Η πιθανότητα να ταξιδέψετε, ή να μπείτε στη διαδικασία στην απόκτηση μιας νέας γνώσης, είναι πάρα πολύ υψηλή. Τέλος, δεν πρέπει να αμελήσετε τις οικονομικές και τις περιουσιακές σας διευθετήσεις, τυχόν ενοχλήσεις στην υγεία σας, τις ευκαιρίες για αξιοποίηση μιας ωραίας σας ιδέας και τον εκσυγχρονισμό του τρόπου ζωής σας.

Ταύρος – Οικονομικές ανακατατάξεις

Τα οικονομικά και τα αισθηματικά σας είναι οι τομείς που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε με πολλή προσοχή. Η ικανοποίηση στην προσωπική σας ζωή θα εξαρτηθεί από σωστές επιλογές. Προσοχή όμως και σε λάθη που μπορεί να γίνουν και να σας βάλουν σε περιπέτειες. Στον επαγγελματικό τομέα θα παρατηρηθούν αλλαγές, αλλά και νέες ευκαιρίες. Η χρονιά αυτή έχει μια προειδοποιητική χροιά. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, στη δεύτερη πειραματική του είσοδο εκεί, συνοδεύεται από τον κυβερνήτη πλανήτη σας την Αφροδίτη, αλλά και τον Άρη. Αυτή η σπάνια, πλανητική σύμπτωση, προαναγγέλλει μια νέα εποχή, η οποία θα ξεδιπλωθεί σταδιακά, όπου όλο αυτό που θα διαδραματίζεται, τόσο στην καριέρα, όσο και στην κοινωνική σας ζωή και θα επηρεάσει βαθιά τους υπόλοιπους, βασικούς τομείς της ζωής σας. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να αυξήσετε τη δημοτικότητά σας, αλλά θα τύχετε και κάποιων δοκιμασιών για το πόσο αντέχετε να εκτελείτε την ίδια δουλειά που κάνετε τα τελευταία χρόνια, ή να την αντικαταστήσετε με μια καινούρια που θα σας ταιριάζει περισσότερο.

Ο Δίας στο ζώδιό σας όπως και προχωρώντας στους Διδύμους θα φέρει μια αλλαγή στην οικογενειακή σύνθεση ή στον τόπο της διαμονής σας. Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας μαζί στους Ιχθύς θα συμβάλλουν σε μια περιουσιακή, ή επαγγελματική τακτοποίηση. Η δεύτερη εκδοχή θα σας επιτρέψει να οργανώσετε την εργασία σας στον ρυθμό που έχετε επιλέξει για να νιώθετε ξεκούραστοι. Προσπαθήστε να ωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που υπάρχουν και μην κάνετε τίποτα που θα μπορούσε να στρέψει την κατάσταση εναντίον σας. Κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε κρίση ανυπομονησίας, ή σπασμωδικές συμπεριφορές σε στιγμές δυσκολιών. Είναι γεγονός πως οι Ταύροι φημίζεστε για την υπομονή, αλλά από τότε που ο Ουρανός εγκαταστάθηκε στο ζώδιό σας (2018), ταλαιπωρηθήκατε πολύ και χάσατε σημαντικό μέρος από αυτήν. Από την άλλη, σας έχουν κουράσει οι αιφνιδιασμοί που έχουν προκύψει κατά περιόδους στη ζωή σας. όμως δεν πρέπει να πάρετε αποφάσεις μόνο και μόνο από εκνευρισμό και αντιδραστική διάθεση στη γνώμη δικών σας ανθρώπων, οι οποίες θα αποδειχθούν ασύμφορες μακροπρόθεσμα. Στα αισθηματικά σας να περιμένετε νέες εξελίξεις. Ο παράγοντας της τύχης δεν θα λείψει, αλλά επίσης, δεν θα λείψει και η δοκιμασία. Φανείτε περισσότερο συνεργάσιμοι με τους δικούς σας ανθρώπους, μην τους πικραίνετε με τις αντιδράσεις σας και μην φυλακίζεστε στην υποκειμενικότητα που σας διακρίνει. Μια νέα γνωριμία θα παίξει σημαντικό ρόλο. Προσπαθήστε να είστε δίκαιοι στις κρίσεις αλλά και στην κριτική σας. Αποφύγετε επίσης ακραίες συμπεριφορές πάθους και προπαντός λανθασμένες εκτιμήσεις στον ερωτικό τομέα.

Για όσους τα προβλήματα και τα διλήμματα είναι καθαρά επαγγελματικά, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Μην αφήσετε κάτι σίγουρο, όσο ταπεινό και αν σας φαίνεται, αν δεν είστε βέβαιοι για καινούρια πεδία μάχης που ανοίγονται. Δεν αποκλείεται κάτι να καθυστερήσει τους υπολογισμούς σας και να ξεπεράσετε την αντοχή σας σε καθαρά πρακτικές δυσκολίες. Είναι βέβαιο πάντως, πως σε αυτόν τον τομέα, θα προκύψουν σημαντικές αλλαγές οι οποίες με την πάροδο του χρόνου θα αποδειχτούν ωφέλιμες για εσάς. Ελέγχετε τη διατροφή σας, αποφύγετε καταχρήσεις, φροντίστε να ασκείστε και να έρχεστε συχνά σε επαφή με τη φύση. Αυτά τα δύο θα σας βοηθήσουν πολύ! Οι γονείς θα προβληματιστείτε αρκετά με τα παιδιά σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κουραστείτε στην προσπάθεια αναπροσαρμογής των δυνατοτήτων σας στο νέο, κυρίαρχο κλίμα. Είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα τα καταφέρετε!

Δίδυμοι – Νέα ξεκινήματα

Ο χρόνος που έρχεται είναι πολύ σημαντικός για τους περισσότερους από εσάς! Ο Κρόνος από τους Ιχθύς θα συνεχίσει να τονίζει την υποχρέωσή σας για την τήρηση των νόμων και των κανόνων που απαιτεί η εξέλιξη της καριέρας σας. Η είσοδος όμως του Δία τον Ιούνιο στο ζώδιό σας, θα τονίσει τον παράγοντα της τύχης και θα πνεύσει άνεμο αισιοδοξίας μέσα σας. Αρκετές στιγμές όμως, τα δύο αυτά ουράνια σώματα, θα δημιουργήσουν μια δυσαρμονία. Αυτό θα προκαλέσει αντίθεση, δηλαδή την ταυτόχρονη ανάγκη να επεκταθείτε και την ανασφάλεια που σας ωθεί να κάνετε απολογισμό των ηθικών και των υλικών στόχων που έχετε πετύχει. Η ουσιαστική σας επιθυμία είναι να χτίσετε ένα καινούριο μέλλον πάνω στα κεκτημένα, αλλά τα περιστατικά και οι συμπτώσεις, μαζί και οι αιφνιδιασμοί, θα σας κρατήσουν σε έναν αγώνα συνεχούς αναπροσαρμογής και υποχρεωτικών αναθεωρήσεων, κυρίως στον τομέα των σχέσεων. Η χρονιά είναι κουραστική, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα και άλλο τόσο σημαντική για έξυπνες αποφάσεις και δημιουργικά εγχειρήματα. Βέβαια, επειδή είστε πληθωρικοί από φύση, όλες οι τάσεις και οι ανάγκες είναι χρήσιμες για τη ζωή σας και άλλο τόσο, πρέπει να εκδηλώνονται και να ικανοποιούνται! Για να πετύχετε αυτήν την εκδοχή, πρέπει, οτιδήποτε κάνετε, να γίνεται στο σωστό χώρο και χρόνο. Έχετε την ευκαιρία να υλοποιήσετε καινούριες ιδέες, να αξιοποιήσετε προσφορές, να πειραματιστείτε σε επαγγελματικές αλλαγές, να ταξιδέψετε συχνότερα στο εξωτερικό, ή να ανακαλύψετε ένα μεγάλο σκοπό στη ζωή σας. Οι ιδέες σας είναι ενδιαφέρουσες και προοδευτικές, αρκεί να κάνετε τον κόπο να τις βάλετε σε πρακτική εφαρμογή, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Κάντε επίσης τον κόπο να ασχοληθείτε περισσότερο με έναν άνθρωπο που σας αγαπά και απορροφηθείτε λιγότερο από τα δικά σας ενδιαφέροντα. Η εκδοχή μιας συναισθηματικής ανταρσίας είναι πολύ πιθανή, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το φθινόπωρο. Πριν την εκφράσετε, υπολογίστε τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει. Μην είστε καταπιεστικοί, ούτε απότομοι με τους δικούς σας ανθρώπους. Τα οικογενειακά προβλήματα δεν θα λείψουν. Μπορεί να απαιτήσουν κούραση και έξοδα. Όμως μην τα αφήνετε για αργότερα γιατί έχετε μια τάση να βγάζετε ασύμφορες, ή περίεργες δικαιολογίες, όταν αρνείστε να καταπιαστείτε με κάτι που πρέπει. Στο επαγγελματικό περιβάλλον υπάρχει εξέλιξη, αλλά και αγώνας. Ανταγωνισμός, αλλά και εξαπάτηση από επιτήδειους. Ειδικά το τελευταίο, προσέξτε το! Μη βιάζεστε να επιβεβαιώσετε την ισχύ σας, μην ξεχνάτε την παρουσία του Κρόνου στο χώρο αυτό και πως η άνοδος, δημιουργεί δυσαρέσκειες και έντονη διάθεση κριτικής από τους άλλους. Από χαρακτήρα, έχετε την τάση να δίνετε αφορμή για σχόλια και, αν δεν διορθώνεται, φροντίστε να είστε συμπαθείς στους άλλους και να μην αναμιγνύεστε σε συζητήσεις, ή σε ξένες υποθέσεις. Φροντίστε τουλάχιστον τον εαυτό σας, την ξεκούραση, αλλά και την ψυχαγωγία σας. Ελέγχετε τη διατροφή σας και εξασφαλίστε ήρεμο ύπνο! Η χρονιά αυτή απαιτεί σθένος και ισχυρό, τόσο ψυχολογικό, όσο και βιολογικό ανοσοποιητικό. Τέλος, φιλοσοφήστε χωρισμούς και απώλειες που συμβαίνουν φυσιολογικά, μέσα στο πλαίσιο μιας φυσικής εξέλιξης και νομοτέλειας.

Καρκίνος – Περιπετειώδης πρόοδος

Το 2024, θα αποδειχτεί μια καλύτερη συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς για τους περισσότερους από εσάς. Ο Κρόνος στους Ιχθύς θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των στόχων σας. Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τέλη Μαΐου θα συμβάλει στην πραγματοποίηση των προσδοκιών σας ενώ, περνώντας μετά στους Διδύμους, θα βελτιώσει τη διάθεση και την αγάπη σας για τη ζωή. Με δυο λόγια, η χρονιά αυτή, βοηθά πολλούς από εσάς για νέα ξεκινήματα, με ευκαιρίες που δεν σας δόθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Όλη αυτή η κίνηση όμως και η πρόκληση, θα σημάνουν περισσότερες ευθύνες. Πρέπει να δικαιώσετε τον εαυτό σας, να τον περιποιηθείτε, να του δώσετε χαρές και ανέσεις, με δυο λόγια, να του δώσετε τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα.

Τα οικονομικά σας είναι ένας τομέας που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, τόσο για να μη χάσετε ευκαιρίες βελτίωσης, όσο και για να αποφύγετε παρορμήσεις άσκοπων εξόδων. Πάντως είναι στο χέρι σας να απαλλαγείτε από άγχη του παρελθόντος σχετικά με αυτόν τον τομέα, ενώ, μετά το καλοκαίρι και πριν την επόμενη χρονιά, να κάνετε κάποιες νέες επενδύσεις. Επαγγελματικά συνεχίζονται οι αλλαγές που για πολλούς θα σημάνουν εκσυγχρονισμό, αλλαγή τόπου εργασίας, αλλά και αλλαγή αντικειμένου. Η εναλλαγή των πλανητικών όψεων και οι μετακινήσεις των σεληνιακών δεσμών θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και να αγαπήσετε περισσότερο τη δουλειά σας. Στον τομέα αυτόν θα σας βοηθήσουν κάποιοι παράγοντες και θα σας πολεμήσουν κάποιοι άλλοι. Αντιμετωπίστε ανάλογα τα περιστατικά! Πάντως αρχίζει από τώρα μια εξέλιξη και μια σπονδυλωτή εξέλιξη, η οποία θα σας οδηγήσει στην παγίωση μιας μεγάλης επιτυχίας, ή μιας ξεχωριστής προόδου, δυο χρόνια αργότερα. Τα αισθηματικά θα παίξουν κι αυτά το δικό τους ρόλο, αλλά συχνά θα διέπονται από ασάφεια και ανασφάλεια. Αυτό γιατί, ο κυβερνήτης αυτού του τομέα, ο Κρόνος, βρίσκεται στους Ιχθύς και συχνά κοντά στον Ποσειδώνα. Αυτός ο συνδυασμός δίνει προοπτικές, αλλά μπερδεύει και καταστάσεις. Τόσο εφέτος, όσο και του χρόνου, προσέξτε τι θα επιλέξετε, τι θα αποφασίσετε και που θα δώσετε όρκο αφοσίωσης.

Ας δούμε και τις δύσκολες αιχμές της χρονιάς. Επειδή πρέπει να απασχοληθείτε με τα οικονομικά σας, πρέπει να γίνετε προσεκτικοί σε κάθε σχετική συμφωνία, ή διευθέτηση σχετική με αυτά, ή με ένα επαγγελματικό θέμα. Προσέξτε σε τυχόν αγοραπωλησίες και δανειοδοτήσεις. Απαλλαγείτε από πλασματικές ανάγκες, προκειμένου να μην προκαλούνται περιττά έξοδα. Επίσης να είστε προσεκτικοί σε ότι λέτε, ή κοινοποιείτε, προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις. Μη λέτε ούτε τα κατά συνθήκη ψεύδη γιατί υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθούν κλονίζοντας μια σχέση, ή μια σημαντική υπόθεση.. Οι σπουδαστές δείξτε μεγαλύτερη αφοσίωση στο διάβασμά σας. Οι οικογενειάρχες ελέγχετε το τι διαδραματίζεται στο σπίτι σας κάτω από την επιρροή εξωτερικών παραγόντων και κυρίως προσέξτε αν έχετε διαφορές με συγγενείς, λόγω κληρονομικών εκκρεμοτήτων. Και τέλος, μην αναλαμβάνετε να υποστηρίξετε ανθρώπους αν δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρετε. Είναι σημαντικό να προφυλάξετε τον εαυτό σας από ατυχήματα αφηρημάδας και να μην παραμελείτε τυχόν ισχιακές, ή ενδοκρινολογικές ενοχλήσεις.

Λέων – Αλλαγή σκηνικού

Το 2024 είναι η αρχή ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος το οποίο θα καθοριστεί από τη διέλευση του Πλούτωνα, που ήδη βρίσκεται στις αρχές του Υδροχόου και, για πολλά χρόνια, θα αλλάζει και θα επηρεάζει όλη τη γκάμα των σχέσεών σας. Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι το τέλος Μαΐου θα συμβάλλει στη βελτίωση συνθηκών της προσωπικής σας ζωής, στην καλύτερη ασφάλεια της ιδιοκτησίας σας, ή τον εφοδιασμό των οικογενειακών σας αναγκών. Περνώντας μετά στους Διδύμους θα βοηθήσει στην αξιοποίηση ευκαιριών που θα έρθουν από το εξωτερικό περιβάλλον, θα τονίσει την αντίληψή σας και τέλος, θα ενισχύσει τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες. Όμως μην ξεχνάτε πως ο Δίας αυξάνει τις ευκαιρίες να προχωρήσετε, αλλά και τις πιθανότητες να εκδηλώσετε τα ελαττώματά σας, επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Βέβαια ελπίζω πως τα τελευταία χρόνια, που ήταν γεμάτα δυσκολίες, σας δίδαξαν πολλά και σας ωρίμασαν. Το κυριότερο μάθημα ήταν πως συνειδητοποιήσατε τελείως ότι στις δύσκολες στιγμές μένουμε πάντα μόνοι. Είναι λάθος λοιπόν να κάνετε επενδύσεις σε ρευστές καταστάσεις, ή σε ανθρώπους διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας από τη δική σας. Θα πρέπει λοιπόν, τη φορά αυτή, αν κάτι συμβεί, να γίνετε αυτάρκεις, τόσο συναισθηματικά, όσο και οικονομικά.

Το πέρασμα λοιπόν του Πλούτωνα από τον Υδροχόο, συμβάλλει να ξημερώνει μια καινούρια εποχή, όπου σταδιακά, θα διώξετε την κούραση του παρελθόντος και θα κάνετε καλύτερες επιλογές σε οποιουδήποτε είδος σχέσης προκειμένου να χτίσετε τη ζωή σας από εδώ και στο εξής, με τελείως δικά σας κεφάλαια. Σε εποχή γενικότερης δυσκολίας, όπως η τωρινή, εσείς, καθοδηγούμενοι από την ψυχολογία του παίκτη που σας διακρίνει θα ρισκάρετε στο παιχνίδι της επιτυχίας, με κάθε τρόπο και κατ΄ επανάληψη. Είναι αλήθεια πως η ρευστότητα στα οικονομικά σας δεν είναι μεγάλη. Καλό θα είναι να μην κάνετε καινούρια ανοίγματα, αν τα χρήματα που διαθέτετε είναι λίγα, ή αόρατα. Μην πουλάτε αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αγοράσετε κάτι άλλο. Μη συνεταιρίζεστε αν δεν σας αρέσει να λαβαίνετε υπόψη τη γνώμη των άλλων. Θα προαχθείτε και θα ανέβετε σίγουρα, κάποιοι θα επεκταθείτε επιχειρηματικά. Καλύτερα αργά και σταθερά, παρά με άγχος!

Όσο για τα αισθηματικά σας, κυρίως οι ελεύθεροι, θα κάνετε του «κεφαλιού σας», αλλά και πάλι οφείλω να σας πω ότι φταίτε κι εσείς λίγο για όσα περάσατε ως τώρα. Προτού λοιπόν προχωρήσετε στη νέα σχέση, που έτσι κι αλλιώς θα έρθει, αναθεωρήστε βασικές σας ιδιοτροπίες και περιορίστε το απόλυτο της γνώμης σας. Η λάθος επιλογή έχει πάντα συνέπειες και η άρνησή σας, συνειδητή, ή ασυνείδητη, να σκεφτείτε τις ανάγκες του άλλου, δεν βοηθά την εξέλιξη της σχέσης. Νέα ξεκινήματα ή αλλαγές, θα προκύψουν και σε άλλους νευραλγικούς τομείς. Προσέξτε λοιπόν πως θα χειριστείτε ανθρώπους και καταστάσεις και σκεφτείτε πως, από το να καταπιέζουμε, ή να κακομαθαίνουμε τους άλλους, υπάρχει και η μεσαία οδός. Ακολουθήστε την και θα περάσετε μια αξέχαστη χρονιά! Όσοι επιθυμείτε απογόνους, μη χάνετε χρόνο για την προετοιμασία τους. Επίσης, η εποχή είναι ευνοϊκή να αλλάξετε σπίτι, ή τόπο διαμονής. Τέλος διατηρήστε σε καλή φόρμα τη φυσική σας κατάσταση και προσέχετε τη δίαιτα, ή τις κινήσεις σας, όσοι έχετε χρόνιες κυκλοφορικές, ή αρθριτικής φύσεως ενοχλήσεις.

Παρθένος – Υπομονή και προνοητικότητα

Το 2024 θεωρείται δύσκολη χρονιά για το ζώδιό σας, αλλά εποικοδομητική. Η εγκατάσταση του Κρόνου δίπλα στον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, απέναντι από το δικό σας ζώδιο, φέρνει νέο κύμα δυσκολιών που ξεκινά από τον τομέα των σχέσεων το οποίο δεν πρέπει να σας τρομοκρατήσει. Μεταφυσικά φαίνεται πως αυτές οι δυσκολίες που θα ζήσετε στη ζωή σας είναι απαραίτητες για να σας δώσουν το μέτρο της δύναμής σας και έτσι να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη εκτίμηση για τον εαυτό σας. Γενικότερα, οι πλανητικές διελεύσεις θα δοκιμάσουν την ανοχή και την υπομονή σας, κυρίως τον Απρίλιο με τον Άρη στο ζώδιό σας και μετά από τον Ιούνιο, που ο Δίας θα εγκατασταθεί στους Διδύμους. Πάρτε λοιπόν το 2024 σαν ευκαιρία να δείξετε τι αξίζετε! Άλλωστε θεωρείται από τα πιο αυτοελεγχόμενα ζώδια και τα όπλα που νικούν τον Κρόνο είναι η φρόνηση, η ψυχραιμία και τέλος, η σκληρή δουλειά. Αφού είστε υποχρεωμένοι να τα χρησιμοποιήσετε, αγαπήστε τα! Οι υπόλοιποι πλανητικοί παράγοντες θα βοηθήσουν να έχετε ψυχική και σωματική αντοχή, αρκεί να μην παραμελήσετε να καταστρώσετε ένα καλό πρόγραμμα δραστηριότητας που θα προβλέπει κάποιες ώρες ανάπαυσης και ηρεμίας. Οι δυσκολίες θα υπάρχουν σχεδόν παντού. Μερικοί θα χρειαστεί να αναλάβετε οικογενειακές ευθύνες μετά τον Μάιο και να αντέξετε στεναχώριες, ή προβλήματα υγείας δικών σας ανθρώπων, την Άνοιξη, ή το Φθινόπωρο. Πολλοί θα πιεστείτε οικονομικά το πρώτο τετράμηνο από αναποδιές, ή απρόοπτες αντιξοότητες. Φροντίστε να είστε προνοητικοί και προσεκτικοί σε συμφωνίες, προφορικές ή γραπτές, όσο ευνοϊκές και αν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Στον επαγγελματικό τομέα υπάρχει ενδιαφέρον αναμεμιγμένο όμως με ανασφάλεια και κάποια διαστήματα άχαρης δουλειάς. Όσοι έχετε κάτι σίγουρο μην το αφήσετε για κάτι καλύτερο, τουλάχιστον όχι μέχρι το Φθινόπωρο. Τους καλοκαιρινούς μήνες μην κάνετε ριψοκίνδυνα ανοίγματα που συνεπάγονται και οικονομική συμμετοχή εκ μέρους σας. Και βέβαια, ένας τομέας που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, είναι ο αισθηματικός, καθώς θα σκιάζεται σε όλο το μήκος αυτής της χρονιάς, από τη στενή προσέγγιση του Ποσειδώνα με τον Κρόνο. Προσέξτε τις στιγμές που θα δελεαστείτε, ή που θα έχετε την παρόρμηση μιας εκτίμησης μεγάλου ερωτικού ενθουσιασμού. Δείτε μήπως αυτή η εκδοχή είναι περισσότερο φανταστική, παρά πραγματική!

Κάποιοι θα αποκαλύψετε μια αλήθεια που θα σας εκνευρίσει σε βάθος και κάποιοι άλλοι θα τερματίσετε μια σχέση, αφού συνειδητοποιήσετε ότι, εδώ και πολλά χρόνια, ήταν ταριχευμένη. Είναι γνωστό ότι κανείς σας δεν είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση που θα επικρατήσει την Άνοιξη και στις αρχές του Καλοκαιριού. Αυτό δεν πρέπει να σας θλίβει, ούτε να σας κάνει απαισιόδοξους. Ο τερματισμός σχέσεων σημαίνει, αργά ή γρήγορα, ένα καινούριο ξεκίνημα. Μέχρι τότε, βρείτε μικρά υποκατάστατα, ή αρκεστείτε σε συναισθηματικές φιλίες, γιατί πρέπει να ξέρετε πως, αυτόν τον χρόνο, κάτι καινούριο και αξιόλογο δεν πρόκειται να έρθει. Οι αδέσμευτοι διατηρήστε την ελευθερία σας όσο μπορείτε και όσοι θέλετε να σώσετε μια σχέση που συνεχίζει να σας αφορά, κάντε υπομονή! Αν το 2024 περάσει χωρίς «καταστροφές», θα έχετε κερδίσει το παιχνίδι και θα μπορείτε να αρχίσετε ξανά μια εκ βάθρων ανανέωση της ερωτικής σας ζωής, που θα δυναμώσει οριστικά το 2025.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα