2021 – Σε ποιον τομέα της ζωής μας θα έρθει η εύνοια;

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
10/12/2020

Βρισκόμαστε στο κατώφλι του νέου έτους, προσπαθώντας να αναπτύξουμε την ελπίδα που στερηθήκαμε την χρονιά που ακόμα διανύουμε. Μια χρονιά “ορόσημο”, στην οποία τίποτα δεν έμεινε όπως το ξέραμε. Η χρονιά, που όλα έγιναν αλλιώς κι άλλαξε τις ισορροπίες μέσα κι έξω μας.

Όπως και στη ζωή, έτσι και στην αστρολογία, δεν αλλάζουν τα πράγματα από τη μία στιγμή στην άλλη. Ή μάλλον, αν και είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, δεν ισχύει για τα “παρελκόμενα” που αφήνουν οι καταστάσεις και πάντα θέλουν χρόνο για να διαφοροποιηθούν.

Κάθε νέα χρονιά όμως, συμβολίζει και την δυνατότητα μίας νέας, λευκής σελίδας, έτοιμη να γεμίσει με την υλοποίηση των ευχών μας, την πραγματοποίηση των ονείρων μας.

Για το 2021, ίσως οι προσδοκίες όλων να μην είναι παρόμοιες με εκείνες των προηγούμενων ετών.

Ήρθαμε σε επαφή με την στέρηση των αυτονόητων το 2020 και επιβλήθηκε ο επαναπροσδιορισμός των αξιών μας. Καταλάβαμε ότι η υγεία, η ελευθερία, η αγκαλιά, η επαφή, δεν είναι κτήσεις μας, είναι “εύθραυστα υλικά”, όσο ο άνθρωπος και η ψυχή του  – περισσότερο απ’ ότι πιστεύαμε. Και κερδίζονται. Δεν χαρίζονται. Ο Κρόνος από το ζώδιο του Υδροχόου, το έκανε σαφές, μαζί με πολλά, πολλά άλλα που θα έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε.

Τίθεται λοιπόν το βασικό ερώτημα:

Θα αλλάξουν τα πράγματα το 2021 ή θα παραμείνει η αγωνία;

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τη χρονιά που έρχεται, (τουλάχιστον για το πρώτο μισό της και βλέπουμε), τα πράγματα θα φτάσουν σε “σημείο βρασμού”. Ο πλανήτης θα συνεχίσει να κινείται σε στενά, εγκλωβιστικά σχεδόν πλαίσια, ενώ φαίνεται πως σημαντικές αλλαγές που δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο, θα εκδηλωθούν από τον Μάιο του 2021 και μετά. Η περίοδος αυτή θα σημάνει μία νέα εποχή. Όλα θα γίνουν με κόπο –  οι απαιτήσεις του Κρόνου δεν καλύπτονται ποτέ με “αέρα”, παρά μόνο με σκληρή δουλειά. Οι αλλαγές αυτές, θα πρέπει να συνειδητοποιηθούν και να εγκατασταθούν μέσα μας πρωτίστως ώστε να εκφραστούν στη συνέχεια  και εξωτερικά. Και ποτέ δεν γίνονται εύκολα. Ας αποφασίσουμε απλά, ότι είναι μονόδρομος.

Το Σύμπαν όμως, ακόμα και στις δυσκολότερες εποχές, δίνει διευκολύνσεις (μικρότερες ή μεγαλύτερες, ανάλογα το προσωπικό μας ωροσκόπιο) ώστε να υπάρχουν “καύσιμα” για να προχωρήσουμε και λόγους για να είμαστε ευγνώμονες. Αρκεί να είμαστε σε θέση να το αναγνωρίσουμε. Διότι δεν έρχονται απαραίτητα με τη μορφή των παροχών που ονειρευόμαστε αλλά και της απελευθέρωσης από καταστάσεις. Αν οι προσδοκίες σχετίζονται με τον από “μηχανής θεό” που θα μας σώσει από όλα μας τα δεινά και θα μας οδηγήσει στην Εδέμ, ας το ξανασκεφτούμε: Κάτι δεν έχουμε καταλάβει.

Από που όμως έρχεται η εύνοια για τον καθένα; Σε ποιον τομέα θα αναπτυχθεί η ζωή μας; Που θα μας δοθούν οι ευκαιρίες να αρπάξουμε προκλήσεις και να εργαστούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας;

Κριός

Σε μία ομολογουμένως δύσκολη εποχή και άκρως μεταλλακτική για τα εργασιακά σε παγκόσμιο επίπεδο, εσείς οι Κριοί και οι ωροσκόποι Κριοί, με κάποιο τρόπο ανακουφίζεστε. Η απομάκρυνση του Κρόνου θα σημάνει την συγκομιδή καρπών για όσους εργάστηκαν σοβαρά τα προηγούμενα χρόνια. Η εύνοια θα έρθει μέσα από φίλους, ομάδες, την συνδικαλιστική δράση. Συν τοις άλλοις, θα ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε ακόμα και μέσα από την εργασία σας, να μπορέσετε να κάνετε νέα και πιο ελπιδοφόρα σχέδια για το μέλλον. Απαιτείται φυσικά, να αφήσετε τον “ανώριμο” εαυτό σας πίσω, να δράσετε υπέρ του συνόλου και να βρείτε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό, ώστε να έρθει η ικανοποίηση.

Ταύρος

Οι εκπρόσωποι του Σταθερού σταυρού, θα έρθετε (αν δεν έχετε ήδη) σε επαφή με τον βασικό σας φόβο: Εκείνον την αλλαγής. Ίσως εσείς, οι Ταύροι και οι ωροσκόποι Ταύροι, περισσότερο από τους υπόλοιπους εφόσον φημίζεστε για την επιμονή σας να μην μετακινείστε από θέσεις και καταστάσεις. Όμως αυτό που φοβάστε, αυτό και θα σας σώσει, ακόμα κι αν γίνει με τον δύσκολο τρόπο. H στήριξη θα έρθει από φίλους, από το εξωτερικό αλλά και στον τομέα των σπουδών. Δεν θα λείψουν οι επαγγελματικές ευκαιρίες που όμως θα απαιτήσουν περισσότερο κόπο. Θα έρθουν νέες συνεργασίες αλλά και ευκαιρίες αλλαγής του κοινωνικού σας status.

Δίδυμοι

Χρονιά μεγάλων προσωπικών αλλαγών, με τις εκλείψεις να επιμένουν στον άξονα Διδύμων – Τοξότη το 2021. Η εύνοια θα έρθει στον έρωτα και δεν αποκλείεται να χαρείτε με αφορμή τα παιδιά σας ή ένα παιδί που θα έρθει. Εύνοια στην έμπνευση και στις νέες δημιουργικές ιδέες. Εύνοια σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα επίσης και τις συμφωνίες – συμβόλαια εκεί. Οι Δίδυμοι και οι ωροσκόποι Δίδυμοι, θα βρείτε νέες πηγές χαράς και διασκέδασης, υπό τη μορφή μίας νέας ασχολίας ή χόμπι. Οι καλλιτέχνες Δίδυμοι και όσοι ασχολείστε με επαγγέλματα προβολής, θα έχετε ευκαιρίες να αναδείξετε τη δουλειά σας.

Καρκίνος

Πολύπαθο ζώδιο, αντιμετωπίσατε πολλές προκλήσεις που για κάποιους από εσάς, δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τον κύκλο τους. Το 2021 όμως, είναι το έτος που ακόμα και μέσω προκλήσεων, θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε οικονομικά σχέδια, να βάλετε σε τάξη υποχρεώσεις προς το κράτος ή τρίτους, κληρονομικά θέματα ή και να συνάψετε νέες οικονομικές συμφωνίες. Αλλάζουν τα σχέδια σας για το μέλλον και το Σύμπαν σας καλεί να κοιτάξετε μπροστά αυτή τη φορά ώστε να τα καταφέρετε κι όχι πίσω, στο παρελθόν, κάτι που σας είναι εύκολο και προσφιλές. Καρκίνοι και ωροσκόποι Καρκίνοι λοιπόν, πάρτε μία ανάσα και στοχεύστε στο μέλλον.

Λέων

Για εσάς, η εύνοια της χρονιάς εντοπίζεται στους… άλλους! Νέες σχέσεις και συνεργασίες, με σοβαρό υπόβαθρο μάλιστα, δημιουργούνται. Παλαιότερες οριοθετούνται και είτε μπαίνουν στο ντουλάπι του παρελθόντος είτε επαναπροσδιορίζονται με βάση άλλα δεδομένα! Πολλοί Λέοντες και ωροσκόποι Λέοντες, θα προχωρήσετε σε συμβόλαια επαγγελματικής φύσεως και όχι μόνο. Άλλωστε και ο γάμος, συμβόλαιο δεν είναι; Φυσικά, θα προηγηθούν πολλά ξεκαθαρίσματα, θα βάλετε όρια (αλλά και θα λάβετε). Όμως έρχονται ενδιαφέροντες και υποστηρικτικοί άνθρωποι στο πλάι σας, ενώ απελευθερώνεστε από μη εξυπηρετικές πλέον σχέσεις.

Παρθένος

H νέα χρονιά, θα φέρει μαζί της και κάποια διλήμματα στον επαγγελματικό τομέα για εσάς και φυσικά τους ωροσκόπους Παρθένους. Θα σας βάλει στη διαδικασία να προσέξετε ακόμα περισσότερο την υγεία και τη διατροφή σας. Θα φέρει και κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα σας και τον χώρο της δουλειάς σας, που ακόμα κι αν σας δημιουργήσουν  δεύτερες σκέψεις, δεν παύουν να είναι ευκαιρίες που κάλλιστα μπορούν να οδηγήσουν σε νέες επαγγελματικές συμφωνίες. Εύνοια θα υπάρχει στο να βρίσκετε τους κατάλληλους ανθρώπους τη κατάλληλη στιγμή. Κυρίως όμως, σε θέματα σπουδών και εξωτερικού. Το να κάνετε ένα ζωάκι μέλος της οικογένειας σας, θα φέρει επιπλέον ευθύνες αλλά θα λειτουργήσει θετικά και απελευθερωτικά στη ζωή σας!

Ζυγός

Είστε το πλέον ευνοημένο ζώδιο για το 2021! Ακόμα και οι Ζυγοί που γεννηθήκατε από 15 έως και 19 Οκτωβρίου και θα συνεχίσετε να δέχεστε πιέσεις, θα νιώσετε μεγαλύτερη απελευθέρωση και θα δείτε να έρχονται περισσότερες ευκαιρίες. Οι Ζυγοί και οι ωροσκόποι Ζυγοί θα έχετε επεκτάσεις παντός είδους αλλά η μεγάλη εύνοια θα έρθει στον αισθηματικό τομέα και όσα αφορούν παιδιά ή την έλευση ενός παιδιού. Δημιουργικότητα, περισσότερη χαρά, επιχειρηματικές ευκαιρίες, αναγνώριση και προβολή, αρκεί να καταλάβετε ότι όλα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα για να δώσουν καρπούς αργότερα. Ο έρωτας δεν έρχεται απλά σαν επισκέπτης, έρχεται με σοβαρότερες προθέσεις και οι δεσμευμένοι θα περάσετε σε ένα διαφορετικό, βελτιωμένο επίπεδο. Το αξίζετε, αρκετά ταλαιπωρηθήκατε!

Σκορπιός

Με εσάς το θέμα δεν είναι η εύνοια – θα έρθει σε κάποιον τομέα – αλλά το να καταφέρετε να την αναγνωρίσετε! Θα έχετε και τα δίκια σας αν δεν το κάνετε άμεσα διότι θα βιώσετε έναν στρόβιλο από αλλαγές και ανατροπές που δεν θα σας αφήσουν πολλά περιθώρια να κατανοήσετε αρχικά τι συμβαίνει! Η εύνοια συνεχίζεται σε ό,τι αφορά την ερωτική  σας ζωή και την δημιουργία απογόνων, φαίνεται όμως πως ευκαιρίες θα δοθούν και σε σχέση με ένα νέο σπίτι ή την ακίνητη περιουσία, αφού πρώτα ολοκληρωθούν κάποιοι κύκλοι και έρθετε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις σας. Οι Σκορπιοί και οι ωροσκόποι Σκορπιοί, γνωρίζετε καλά ότι η μεταμόρφωση έρχεται μετά την κρίση κι εδώ η εύνοια θα έρθει αφού αντιμετωπίσετε την αλήθεια και δεχτείτε ουσιαστικά την αλλαγή.

Τοξότης

Δεν εξαιρείστε από τη δίνη των μεγάλων αλλαγών που επιφυλάσσει το 2021, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι εκλείψεις του έτους, αφορούν το ζώδιο σας και υπόσχονται μεγάλες αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες. Η υποστήριξη που θα έρθει από συγγενείς, αδέρφια και από τις όποιες επιλογές σας σε θέματα εκπαίδευσης, θα διευκολύνουν τη κατάσταση. Εύνοια σε θέματα μεταφορικών μέσων επίσης και σε όσα αφορούν το διαδίκτυο, ακόμα και επαγγελματικές κινήσεις εκεί. Εύνοια σε θέματα συμφωνιών παντός είδους και συμβολαίων που μπορούν να αποδειχτούν επικερδή. Χρειάζεται προσοχή όμως από όσους έχετε γεννηθεί από 10 έως 16 Δεκεμβρίου και βρίσκεστε υπό την επιρροή του Ποσειδώνα.

Αιγόκερως

Πολύπαθο ζώδιο κι εσείς κι ενώ για κάποιους ακόμα φαίνεται να εγείρονται προκλήσεις, οι περισσότεροι θα βιώσετε βαθιά ανακούφιση, χάρη στην απαλλαγή βαρών που έρχεται μαζί με το 2021. Οι Αιγόκεροι και οι ωροσκόποι Αιγόκεροι, θα δείτε αλλαγές που θα αναπροσαρμόσουν την εικόνα που είχατε ως τώρα και για την οικονομική αλλά και την συναισθηματική σας ασφάλεια. Οικονομικές ευκαιρίες, δοσοληψίες και συμβόλαια θα λάβουν χώρα. Εύνοια και στήριξη σε επιχειρηματικές κινήσεις. Νέοι, ξαφνικοί έρωτες έρχονται, και για πολλούς, η έλευση ενός παιδιού. Αυξημένη έμπνευση και δημιουργικότητα.

Υδροχόος

Ανήκετε στους πρωταγωνιστές του 2021, άλλωστε το πέρασμα των Δία και Κρόνου και η μεταξύ τους σύνοδος, θα γίνει στο ζώδιο σας. Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σας έτσι κι αλλιώς, το οποίο ήδη έχετε διαπιστώσει ότι περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές, όχι πάντα με τον εύκολο τρόπο αλλά που σκοπό έχει να σας οδηγήσει σε καλύτερες συνθήκες στο μέλλον. Η εύνοια θα έρθει τόσο από τους άλλους όσο και από εσάς τους ίδιους που θα διαπιστώσετε ότι είστε δυνατότεροι απ’ όσο φανταζόσασταν. Νέα δεδομένα στο άμεσο περιβάλλον σας, προσωπική επέκταση και αλλαγή. Άνθρωποι βοηθούν, ισχυρές σχέσεις και συνεργασίες δημιουργούνται μαζί τους.

Ιχθύες

Ας ξεκινήσουμε με το ότι η εύνοια συνεχίζεται σε θέματα που αφορούν μεταφορικά μέσα, συγγενείς, επικοινωνία, ιδέες, διαδίκτυο. Περνάτε ασφαλώς σε μία φάση προετοιμασίας για τα καλύτερα που θα έρθουν το 2022 κι αυτό θα σηματοδοτήσει το 2021 ως τη χρονιά που θα ολοκληρώνετε κύκλους για να ανοίξουν νέοι που θα εκφραστούν με καθαρό τρόπο αργότερα. Προστασία από κρυφούς εχθρούς, από ιδρύματα (ή σε αυτά), εύνοια από το άνοιγμα συνειδητότητας που θα προκύψει. Εύνοια από την ψυχοθεραπεία ή από άλλες μεθόδους αυτογνωσίας, αν ασχολείστε ή αποφασίσετε να ασχοληθείτε.

*Για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, είναι χρήσιμο να διαβάζετε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας. 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα