Το Ζώδιο του Μήνα – ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
02/11/2021

Ο Ήλιος πέρασε στο Σκορπιό… Το μακρύ ταξίδι του σκότους μέσα στο φως.
Σκορπιοί Χρόνια σας Πολλά!

«Όταν περάσουνε τα χρόνια απ’ το Σκορπιό και δε θα έχεις άλλο για να με μισήσεις… στείλε μου τότε μόνο ένα ευχαριστώ, που σε δε σκότωσα και σε άφησα να ζήσεις.»

¨Οι πρώτες Λέξεις¨,  Σωκράτης Μάλαμας, σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου, γιατί η Αστρολογία κρύβεται παντού…

Στα σκοτεινά βάθη της λίμνης Λέρνης κοιμάται ένα τέρας φοβερό με εννέα φιδίσια κεφάλια… Στα σκοτεινά βάθη της Ψυχής κοιμούνται οι φόβοι των ανθρώπων, που έχουν αμέτρητα κεφάλια… Στα σκοτεινά βάθη του Σκορπιού που αντιπροσωπεύει την πιο βαθιά Ψυχή κοιμάται η Λερναία Ύδρα του υποσυνείδητου…

Αυτός είναι ο Ήλιος του Σκορπιού, ο πιο σκοτεινός, ο πιο εσωτερικός και διεισδυτικός από όλους, γιατί κάνει τον άνθρωπο αιώνιο σκαπανέα της ίδιας του της ύπαρξης. Αν τα νερά του Καρκίνου είναι τα νερά ενός καθαρού ποταμού και τα νερά των Ιχθύων είναι τα νερά της απέραντης θάλασσας, τα νερά του Σκορπιού είναι βάλτος, είναι έλος ακίνητο, με ένα πλήθος παράξενων πλασμάτων εγκλωβισμένων στο λασπερό του βυθό.

Όσοι έχετε γεννηθεί κάτω από το ζώδιο του Σκορπιού, θα καταλαβαίνετε απόλυτα την περιγραφή, αφού τα έντονα, φοβικά όσο και προφητικά συναισθήματα που σας διακατέχουν, είναι αυτά που σας έχουν οδηγήσει να γίνετε ψυχοθεραπευτές του εαυτού σας, όπως και των κοντινών σας ανθρώπων.

Ο Ήλιος Απόλλωνας, στο σκοτεινό περιβάλλον του Σκορπιού, Πλούτωνα, δίνει την ατελείωτη μάχη του συνειδητού με το ασυνείδητο, στην οποία μπαίνει ο Σκορπιός διεκδικώντας πάντα τον έλεγχο, φοβούμενος μήπως οι ασυνείδητες δυνάμεις του υπερισχύσουν των συνειδητών. Έχει μια απίστευτη δύναμη μετουσίωσης και αναγέννησης και περισσότερο από όλα τα άλλα ζώδια έχει την ικανότητα να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του! Είναι το ζώδιο του θανάτου και της αναγέννησης όχι μόνο σε φυσικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Είναι ο όγδοος οίκος, ο φυσικός οίκος του Σκορπιού, που δεικνύει το βαθύτερο ψυχισμό του ανθρώπου, τη σεξουαλική του συμπεριφορά αλλά και το βιολογικό του τέλος. Είναι ο οίκος αυτός στον οποίο κατοικούν μαζί η Ζωή, ο Θάνατος, η Αθανασία… Αφορά στην ανταλλαγή του DNA των πεπερασμένων θνητών, ο οίκος της σύλληψης της ζωής, που θα οδηγηθεί με βεβαιότητα στο θάνατο, αλλά θα έχει «μοιράσει» μέχρι τότε την κληρονομικότητά της στην αιωνιότητα.

Μπορούμε να «κατηγορήσουμε» για πολλά ένα Σκορπιό, αλλά σίγουρα όχι για μετριοπάθεια. Ό,τι κάνει, το κάνει με πάθος και ένταση και όσο ανελέητος εχθρός μπορεί να γίνει, άλλο τόσο μπορεί να δώσει ακόμα και τη ζωή του για αυτούς που αγαπάει!

Σκορπιοί χρόνια σας πολλά, με τον Ήλιο να έχει περάσει στο δικό σας ζώδιο στις 23 Οκτωβρίου. Ο Άρης ανιχνευτής από τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού του φυλάει τα νώτα, ενώ ο Κρόνος από τον Υδροχόο και ο Ουρανός από τον Ταύρο, τον περιμένουν σαν υπομονετικές αράχνες να σκοντάψει πάνω στους καμουφλαρισμένους ιστούς τους. Από τις 30 Οκτωβρίου ο Άρης, παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου σας, θα περάσει στα δικά του και δικά σας χωράφια και θα βάλει τα δυνατά του για να φέρει τα πάνω κάτω. Στα σκληρά τετράγωνά του με τον Κρόνο θα φέρει ευθύνες και εντάσεις και θα απαιτήσει κυρίως την προσοχή σας σε θέματα υγείας. Αυτός ο Ήλιος που πρεσβεύει το σκοτάδι, ήρθε να μας χαρίσει τις μέρες του τις Σκορπίσιες, τις γεμάτες μυστήριο, ένταση, ερωτισμό και διεκδίκηση.

Πρώτο Δεκαήμερο 23/10 – 1/11

Εσείς, οι διαλεχτοί, τα καθαρόαιμα παιδιά του Πλούτωνα, είστε που θα παλέψετε περισσότερο από όλους τους άλλους, με τον τρόπο που έχετε μάθει να παλεύετε το τελευταίο διάστημα. Ο Κρόνος στα φετινά σας γενέθλια θα εξακολουθήσει να σας πιέζει και εσείς θα προσπαθείτε να μην εξαντλήσετε τις δυνάμεις σας, τόσο τις ψυχικές όσο και τις σωματικές. Μεγαλύτερη αντοχή θα πρέπει να δείξετε εσείς που έχετε γεννηθεί 29, 30 και 31 Οκτωβρίου, καθώς θα πάρετε στις αποσκευές της Γενέθλιας Επιστροφής σας τα τετράγωνα του Κρόνου στον Ήλιο σας. Οι πιέσεις και οι ευθύνες κάποιες στιγμές μπορεί να σας λυγίσουν και να σας φέρουν σε αδιέξοδο. Εσείς θα επιστρατεύσετε όλη τη Σκορπίσια επιμονή σας, θα προσπαθήσετε να αντεπεξέλθετε. Από τις 5 Νοεμβρίου, με το πέρασμα της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, η κατάσταση θα γλυκάνει το κλίμα των ημερών και θα σας φέρει ευκαιρίες σε επαγγελματικό, αλλά και ερωτικό επίπεδο.
Από 30 Οκτωβρίου – 14 Νοεμβρίου ο Άρης στο δικό σας δεκαήμερο. Προσοχή λοιπόν στις εντάσεις!

Δεύτερο Δεκαήμερο 2/11 – 11/11

Είστε τα παιδιά δύο πατεράδων, του Πλούτωνα αλλά και του θυσιαστικού Ποσειδώνα από δεκανό κι έχετε μια ευαισθησία παραπανίσια στην καρδιά. Είστε ρομαντικοί και ψάχνετε τον «ιδανικό και ανάξιο εραστή», αυτόν που πρέπει πρώτα να σας ταλαιπωρήσει και μετά να τον… εκδικηθείτε. Η Νέα Σελήνη, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου, θα σημάνει δυναμικά και ρισκαδόρικα ξεκινήματα για τους γεννημένους 3, 4 και 5 Νοεμβρίου. Ο Ουρανός, απέναντι ακριβώς από τη Νέα Σελήνη, θα προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις, τροφοδοτώντας εντάσεις και αντιπαραθέσεις σε επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον. Ημέρες ιδιαίτερης προσοχής είναι 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, καθώς η σκληρή όψη του Άρη στο δικό σας ζώδιο με τον Κρόνο από τον Υδροχόο, έχει ανταγωνιστικό και ατυχηματικό πρόσημο.
Από τις 14 – 29 Νοεμβρίου ο Άρης στο δικό σας δεκαήμερο απαιτεί προσοχή σε θέματα υγείας.

Τρίτο Δεκαήμερο 12/11 – 21/11

Είστε και κυκλοθυμικά παιδιά της Σελήνης από δεκανό, εσείς οι Σκορπιοί του τρίτου δεκαημέρου και το αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία. Η Πανσέληνος, Έκλειψης της 19ης Νοεμβρίου θα βρει ευάλωτους τους Σκορπιούς των τελευταίων ημερών, τους γεννημένους 18, 19 και 20 Νοεμβρίου. Ο Δίας, σε δυσαρμονική συμμετοχή με την τελευταία Σεληνιακή Έκλειψη του έτους, θα μεγεθύνει και θα επεκτείνει τα «κακώς κείμενα». Έγνοια σας θα είναι η αποφυγή των περιττών κινήσεων, η λήψη των σημαντικών αποφάσεων και φυσικά η οποιαδήποτε υπερβολική ενέργεια, που αργότερα μπορεί να σας φέρει σε δυσχερή θέση. Με ερωτική διάθεση και δημιουργική ενέργεια, θα κάνετε γενέθλια οι γεννημένοι 11, 12 και 13 Νοεμβρίου, καθώς τα τρίγωνα του Ποσειδώνα στον Ήλιο σας θα ενισχύσουν την ευαισθησία σας και θα σας κάνουν να οραματίζεστε ένα μέλλον ευτυχισμένο.
Από 30 Νοεμβρίου – 13 Δεκεμβρίου ο Άρης στο δικό σας δεκαήμερο θα φέρει ανατροπές σε προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Η τριπλή αυτή υπόσταση σας κάνει τόσο διαφορετικούς και σημαντικότερους, αλλά δε σας αφήνει άλλοθι, γιατί έχετε το δικαίωμα της επιλογής που τα υπόλοιπα ζώδια δεν έχουν.

Σκορπιοί, παιδιά του σταθερού νερού με γοητευτικό, σκοτεινό, υγρό βλέμμα που φτάνει μέχρι τα βάθη της Ψυχής. Με σκοτεινή, υγρή, εμμονική, κτητική Ψυχή που θέλει να εξασφαλίσει την απόλυτη αγάπη, τον απόλυτο έρωτα, την απόλυτη εξάρτηση, τον απόλυτο έλεγχο, την απόλυτη πίστη, την απόλυτη εκδίκηση… Είστε το μοναδικό, ξεχωριστό ζώδιο που καλείστε να υπηρετήσετε τη μια από τις τρεις φύσεις σας. Σκορπιός «Φίδι», Σκορπιός «Σαύρα», Σκορπιός «Αετός».

Η τριπλή αυτή υπόσταση σας κάνει τόσο διαφορετικούς και σημαντικότερους, αλλά δε σας αφήνει άλλοθι, γιατί έχετε το δικαίωμα της επιλογής που τα υπόλοιπα ζώδια δεν έχουν.

Έχετε την επιλογή να συρθείτε στο χώμα σαν τον όφι του προπατορικού αμαρτήματος και να είστε αυτός ο Σκορπιός που όλοι φοβούνται, αλλά λοιδορούν. Εδώ κρύβονται ο φθόνος, η εκδικητικότητα, η μανία της στείρας εξουσίας, το άγχος του απόλυτου ελέγχου και της αυτοκαταστροφής.

Έχετε την επιλογή να είστε αυτός ο Σκορπιός που ενώ έχει αποκτήσει ατελή άκρα και ερπετικό εγκέφαλο, η κοιλιά του σέρνεται ακόμη στο χώμα και που όλοι φοβούνται, αλλά σιχαίνονται συνάμα. Εδώ κρύβεται η καχυποψία, η αγάπη για το οικονομικό όφελος με κάθε τρόπο, η υστεροβουλία, η αδηφαγία.

Έχετε την επιλογή να είστε αυτός ο Σκορπιός που θα αφήσει το έδαφος και θα αποκτήσει φτερά που θα τον οδηγήσουν στα ουράνια, αυτός που όλοι φοβούνται, αλλά θαυμάζουν και σέβονται, γιατί γνωρίζουν πως η οργή του είναι δίκαιη! Αυτός ο Σκορπιός που η πίστη σε ότι θεωρεί ιερό είναι απόλυτη, που η αγάπη και η προσφορά σε αυτούς που αγαπά είναι και αυτές απόλυτες, που η ανάγκη για τον έλεγχο πάνω στους άλλους γίνεται ανάγκη για αυτοέλεγχο και το ατέλειωτο σκάψιμο δεν είναι για το χρυσάφι της γης, αλλά για το χρυσάφι της Ψυχής!

Αγαπημένοι μου Σκορπιοί, χρόνια σας πολλά! Η ζωή δεν έχει νόημα για εσάς αν δεν αντιμετωπίζετε τα δύσκολα, αν δεν πασχίζετε να μετατρέψετε το σκοτάδι σας σε φως, αν δεν πασχίζετε να ξεφύγετε από τα ελώδη βάθη του νερού σας, αν δεν πασχίζετε να γίνετε Αετοί.

Χρόνια σας πολλά, γοητευτικά, μυστηριώδη, εσωτερικά, αλχημιστικά, Σκορπίσια. Όταν έρχεσαι στη ζωή Σκορπιός, έρχεσαι για να αναλώσεις Κάρμα.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα