Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
17/04/2024

Πανσέληνος στην 4⁰ του Σκορπιού | Στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις ασφάλειες και τις κρίσεις η Πανσέληνος του Απριλίου.

Μία Πανσέληνος έντονη και ψυχικά βαθιά που πυροδοτεί και ενεργοποιεί προηγούμενες εκλείψεις που έλαβαν χώρα στον άξονα αυτό. Ανασφάλειες, ανησυχίες και κρίσεις που έχουν μείνει μέσα μας και γύρω μας, με το Φεγγάρι αυτό έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Εκδηλώσεις κατώτερων ψυχικών συναισθημάτων και πεδίων αρχίζουν να παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Πάθη – λάθη που ξυπνούν ανησυχίες και φόβους. Εκδηλώσεις που ζητούν βαθύ και ουσιαστικό έλεγχο. Ο Σκορπιός, Ζώδιο πτώσης της Σελήνης υποχρεώνει τον ψυχισμό να παραδοθεί σε κατώτερα αισθήματα και να εξυψώσει πάθη που οδηγούν σε λάθη. Ζήλια που οδηγεί σε λανθασμένη διεκδίκηση.

Ανασφάλεια σε πεδίο κλειστό. Ανησυχία χωρίς διέξοδο.

Η έντονη αυτή Πανσέληνος σε όψη τετραγώνων – t-square – με τον κυβερνήτη της, τον Πλούτωνα, που βρίσκεται στην 2⁰ του Υδροχόου. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό είναι μια εξαιρετική στιγμή απελευθέρωσης από συναισθηματικές εξαρτήσεις που δεν χρειαζόμαστε. Το φεγγάρι στο ζώδιο του Σκορπιού, ο ψυχισμός σε έρευνα και παρατήρηση σε σκοτεινά σημεία, με μία και μοναδική ανάγκη, με ένα και μοναδικό σκοπό να βρει το φως, να ανακαλύψει τις ασφάλειες μέσα από τις κρίσεις και τις φοβίες. Το Ταυ – τετράγωνο με τον Πλούτωνα όμως, κάθε άλλο παρά άνετο είναι. Αγώνες εξουσίας, κρυφές και υποσυνείδητες επιθυμίες που φωλιάζουν στον ψυχισμό, τώρα μπορούν να βγουν στην επιφάνεια. Συναισθηματικές εκρήξεις και μεταβολές, με πάθη – λάθη – ζήλια και ανταγωνισμούς να εκδηλώνονται. Ανασφάλειες που πρέπει οπωσδήποτε να μπουν σε τροχιά αναγνώρισης και διαχείρισης. Όσο άβολη και δύσκολη είναι αυτή η διαδικασία, ο Πλούτωνας θα μας ζητήσει, θα μας αναγκάσει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κατώτερα πεδία.

Όλα μας καλούν σε μία σημαντική συγκέντρωση με τον Εαυτό για να κατανοήσουμε σε βάθος την αλλαγή, τη μεταμόρφωση.

Ο Πλούτωνας και οι δυνάμεις του θα μας αναγκάσουν να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο που θα εμφανιστεί από συναισθηματική έκρηξη και αναταραχή. Μία διαδικασία που έχει δυσαρέσκεια, μια παρουσίαση που έχει ματαιότητα. Μία στιγμή που οι σκιές πρέπει να ελεγχθούν και η αλήθεια που κρύβεται μέσα στο φόβο πρέπει να εμφανιστεί. Μόνο μέσα από αυτή την ακραία αναζήτηση στις κρίσεις και την αμφιβολία θα μπορέσουμε να βιώσουμε την πραγματική αυτογνωσία και ενδυνάμωση. Το πλανητικό σκηνικό με δυνατές και ασυνήθιστες επίσης ενέργειες και συνεργασίες. Όλα μας καλούν σε μία σημαντική συγκέντρωση με τον Εαυτό για να κατανοήσουμε σε βάθος την αλλαγή, τη μεταμόρφωση. Απρόθυμες και θολές σκέψεις και δράσεις με την σύνοδο του Άρη με τον Ποσειδώνα στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων σε σημείο όπου επίσης χρειάζεται να επιστήσουμε και να δώσουμε προσοχή. Κάτι ακόμα, ενεργειακά, που μιλά για ολοκλήρωση. Κάτι ακόμα που μας μιλά για θέληση και αναγνώριση στόχου μέσα από τις προσωπικές τόσο δυνάμεις μας όσο και ανάγκες μας.

Στροφή στο Φως του Ήλιου, του πομπού στον Ταύρο για να νοιώσουμε αντοχή, πρακτικότητα και να ασφαλίσουμε πίστη και δράση σε πλαίσιο γήινο και προστατευμένο.

Ευθύνες, τακτοποίηση σκέψεων και δράσεων, ώστε χωριστά και ουσιαστικά να αισθανθούμε τις ενέργειες της έναρξης και του νέου από την πολυαστρία στο Ζώδιο του Κριού. Επανέλεγχος και εσωτερικότητα που υπάρχει ακόμα με τον ανάδρομο Ερμή στον Κριό. Εξέταση που μας δίνει όμως να δούμε το στόχο, την ένωση, τη θεραπεία αληθινά και να δούμε τη δράση μέσα από τις αξίες μας και την ισορροπία που αναζητάμε. Παράλληλα στο πλούσιο και στο έντονο της περιόδου, η πολυπόθητη συνάντηση του Δία με τον Ουρανό στον Ταύρο, πραγματοποιείται και ανοίγει το δρόμο για να δούμε αλλαγή, τύχη – ασφάλεια σε συναισθηματικό και πρακτικό επίπεδο. Εκδηλώσεις, δυνάμεις και ολοκληρώσεις που μας ζητούν αφοσίωση και συγκέντρωση, όχι μόνο να αναγωρίσουμε την ένταση και την συναισθηματική πίεση αλλά για να είμαστε έτοιμοι και σε εγρήγορση να δούμε σε ποιο σημείο είναι το φως και πού είναι η διέξοδος για οργάνωση, επιτυχία, ασφάλεια. Στροφή στο Φως του Ήλιου, του πομπού στον Ταύρο για να νοιώσουμε αντοχή, πρακτικότητα και να ασφαλίσουμε πίστη και δράση σε πλαίσιο γήινο και προστατευμένο.

Σαβαϊτικά Σύμβολα για την 4 του Σκορπιού, μοίρα της Σελήνης στην έντονη αυτή Πανσέληνο.
Το Στάδιο: Πρώτο επίπεδο – πρακτικό.
Η Φάση: Μία ακτή με τεράστιους βράχους αντιστέκεται στα χτυπήματα της θάλασσας.
Βασική Νότα: Η αδράνεια όλων των καθιερωμένων διαδικασιών.

Στιγμή που αναγνωρίζεται από το άτομο ψυχικά και νοητικά πως μέσα στο άκαμπτο, δεσμευτικό και σκοτεινό σημείο του τρόπου της Ζωής, μέσα σε αυτό το βραχώδες εσωτερικό πεδίο του φόβου εκεί και από εκεί υπάρχει η δύναμη και η ασφάλεια που είναι αναγκαίες έννοιες για την ανάδυση ενός νέου ορίζοντα.

Λέξη – κλειδί: η Σταθερότητα. Μόνο μέσα από σταθερό έλεγχο και δύναμη θα μπορέσουμε να δούμε την πίεση αλλά και την ώθηση για μετασχηματισμό και μεταβολή συναισθηματική.

 

Namaste!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα