Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, έρχεται;

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
20/10/2023

Ο Πλάτων αναφέρει στον «Τίμαιο» πως ο Δημιουργός έφτιαξε το ανώτερο κομμάτι της ψυχής μας, το Λογιστικό και για τα δύο κατώτερα, Θυμοειδές και Επιθυμητικό. Μας λέει πως έβαλε στο «πόδι του» τους Αστέρες να τα δημιουργήσουν, από τους οποίους και επηρεάζονται.

Σε κατάσταση πολέμου το ανώτερο κομμάτι της ψυχής, που το κυβερνά ο Ποσειδώνας χάνεται και επικρατούν τα δυο κατώτερα που κυβερνούν ο Πλούτωνας και ο Άρης αυτοί οι δυο που είναι πάντα υπεύθυνοι για την πληγή και το πένθος. Και στον πλανητικό χορό του πολεμικού σκηνικού μπαίνουν πλανήτες σε δυσχερείς θέσεις όπως ο Ουρανός στο Ταύρο θέση που είχε και στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέση που φέρνει φτωχοποίηση των πληθυσμών και ανεπάρκεια αγαθών και τροφίμων. Και ένας Δίας στον Ταύρο να μεγαλώνει τις ανάγκες και όταν γίνεται ανάδρομος να επεκτείνει τις πολεμικές εντάσεις. Στην ερώτηση αν ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται, εγώ θα απαντούσα πως είναι ήδη εδώ από το 2018 που ο Ουρανός μπήκε στον Ταύρο διαλύοντας σιγά σιγά την παγκόσμια οικονομία. Θα έλεγα πως είναι ήδη εδώ, από το τέλος του 2019 με την σκληρή Πολυαστρία των Μεγάλων στον Αιγόκερω που έφερε το σύγχρονο λιμό… Στην ερώτηση αν ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται, εγώ θα απαντούσα πως είναι ήδη εδώ από τη στιγμή που τα απαραίτητα αγαθά και οι υδάτινοι πόροι στερεύουν και είναι αναγκαίο να ανακαλυφθούν νέες πηγές ενέργειας. Το οριστικό πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο το Νοέμβριο του 2024 και του Ουρανού στους Διδύμους τον Απρίλιο του 2026 θα μας φέρουν σε επαφή με το Νέο Κόσμο του Διαστήματος και της Τεχνολογίας και το ‘’Θέατρο του Πολέμου’’ θα μεταφερθεί αλλού…

Φτωχοποίηση, λιμός, αποξένωση, περιορισμός προσωπικής ελευθερίας… τα συστατικά ενός πολέμου είναι ήδη εδώ και οι αφορμές πολλές, διαφορετικές πάντα από την αιτία. Από το Τρωικό Πόλεμο μέχρι σήμερα σα να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα με αφορμή πάντα μια ‘’Ελένη’’ και έναν ‘’Δούρειο Ίππο’’ να δίνει τη λύση.

Συνοδικοί Κύκλοι, Ιστορία και Εξέλιξη

Τα Άστρα της ζωής μας, Ήλιος και Σελήνη και οι Πλανήτες, ενεργοποιούν τα ορμέμφυτά μας, τις υλικές μας επιθυμίες, τα πάθη μας και τροφοδοτούν την ανάγκη για δόξα και αναγνώριση. Οι συνοδικοί κύκλοι των Μεγάλων Πλανητών σηματοδοτούν ιστορικές εποχές μέσα στις οποίες εμείς οι άνθρωποι ζούμε τις ζωές μας εξυπηρετώντας τους προσωπικούς μας πλανήτες, τους μικρούς, τους γρήγορους. Οι συνοδικοί κύκλοι και οι Εκλείψεις μας διδάσκουν Ιστορία, μας διδάσκουν το δρόμο της Εξέλιξης, μα τις περισσότερες φορές τα μαθήματα μας δεν τα παίρνουμε με την πρώτη και οι καταστάσεις επαναλαμβάνονται. Γι΄ αυτό και οι πλανήτες αναδρομούν, για να μας δώσουν ευκαιρίες επανεξέτασης, για να μας δώσουν ευκαιρίες ενδοσκόπησης σε προσωπικό επίπεδο. Σε πολιτικό, ιστορικό και κοινωνικό όμως επίπεδο φέρνουν επαναλήψεις κρίσεων, εντάσεις και αλλαγές συνόρων. Αναμοχλεύουν τις εδαφικές διαφορές και ξυπνούν τις πολεμικές έριδες.

Ανάδρομος Δίας στον Ταύρο 4/9/2023 -31/12/2023 σε πολιτικό κοινωνικό επίπεδο.

Ο ανάδρομος Δίας στον Ταύρο υποφέρει από απληστία!

Ο ανάδρομος Δίας στον Ταύρο υποφέρει από απληστία και μπορεί να αναγνωρίσει μόνο τις δικές του ανάγκες. Ο ανάδρομος Δίας στον Ταύρο μπορεί να εκδηλώσει επεκτατικές, ιμπεριαλιστικές διαθέσεις γιατί τίποτα δε τους φαίνεται αδύνατο, τα πάντα του φαίνονται εφικτά. Ο Ουρανός, σε ένα ζώδιο γήινο που πασχίζει για ασφάλεια σε κάθε επίπεδο, όπως το ζώδιο του Ταύρου έχει μια θέση εξτρεμιστική. Και ο Ουρανός την άνοιξη θα συναντηθεί με το Δία και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο συνοδικό κύκλο που θα ανοίξουν.

 • 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος: 28 Ιουλίου 1914 – 11 Νοεμβρίου 1918
  Δίας ανάδρομος στον Υδροχόο, Ουρανός ανάδρομος στον Υδροχόο.
 • 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος: 1 Σεπτεμβρίου 1939 – 2 Σεπτεμβρίου 1945
  Δίας ανάδρομος στον Κριό, Ουρανός ανάδρομος στον Ταύρο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο:

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ανάδρομος Δίας στον Ταύρο ενδέχεται να φέρει στο προσκήνιο σπατάλες και υπερβολές του παρελθόντος και αποκαλύψεις σκανδάλων. Θα δυσκολέψει θέματα που αφορούν κυρίως στην οικονομία, στο χρηματιστήριο, στα ακίνητα, στην επάρκεια των αγαθών, στη γεωργία και θα αυξήσει την απληστία όσων θέλουν να αισχροκερδίσουν. Ο ανάδρομος Δίας στον Ταύρο θα φέρει εντάσεις, διπλωματικά επεισόδια και πολεμικό κλίμα. Για άλλη μια φορά η Μεσόγειος φλέγεται και η αναδρομή του ξυπνά τις Εκλείψεις που επηρεάζουν τα κράτη γύρω από την πλούσια σε κοιτάσματα λεκάνη της Μεσογείου.

Ελλάδα, εκλείψεις και ανάδρομος Δίας στον Ταύρο

Ο ανάδρομος Δίας στον Ταύρο ξυπνά τη Σεληνιακή Έκλειψη της 5/5/2023 που πραγματοποιήθηκε στις 14 μοίρες Σκορπιού/ Ταύρου και ενεργοποιεί προκαταβολικά την Έκλειψη της 28/ 10 /2023, καθώς και αυτή της 25/3 /2024 που θα γίνει σε σύνοδο με τον Πλούτωνα της χώρας μας. Ο Πλούτωνας στο χάρτη μιας χώρας συμβολίζει τον πλούτος της, τα οικονομικά της κεφάλαια, αλλά και τις απώλειες και τα πένθη της. Σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να θυμηθούμε κάθε τι που μας συνέβη το Μάιο που πέρασε και να δράσουμε αναλόγως. Από 12 Οκτωβρίου- 24 Νοεμβρίου, ο Άρης στο Σκορπιό ενδέχεται να φέρει εντάσεις, να εγείρει “πολεμικό κλίμα” και να ενεργοποιήσει γεωφυσικά φαινόμενα. Οι μέρες που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή είναι 14-19 Οκτωβρίου και 30 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου με τον Άρη να ερεθίζει σε ταυ τετράγωνο τον Ήλιο και τον Κρόνο της χώρας μας.

Σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στον τρόπο που θα διαχειριστούμε τα οικονομικά μας.

Οι Εκλείψεις του 2023, αλλά και οι Εκλείψεις του 2024 επηρεάζουν τον Πλούτωνα της χώρας μας και μας πάνε πίσω δέκα οχτώ ολόκληρα χρόνια στο 2006 και στον κύκλο του Μέτωνος που τότε είχε ανοίξει. Η Ηλιακή Έκλειψη της 29ης Μαρτίου του 2006 στις 08 μοίρες Κριού που ήταν ορατή μόνο από το Καστελόριζο και έγινε σε σύνοδο με τον Πλούτωνα της χώρας μας ήταν ο προπομπός της οικονομικής κατάρρευσης που ακολούθησε. Πάνω στην εκπνοή της χρονικής διάρκειας αυτής της Έκλειψης, ήρθαν τα άσχημα νέα! Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μας ανακοίνωσε από το Καστελόριζο(!!!) στις 23 Απριλίου 2010 την είσοδό μας στο μνημόνιο με ένα συνοδικό κύκλο Διός/ Ουρανού να κλείνει στους Ιχθύς και να συνεχίζεται στις αρχές του Κριού!

Οι Εκλείψεις είναι μονοπάτια που δε χορταριάζουν ποτέ!…

Η μαθηματική αναλογία της Έκλειψης της 29ης Μαρτίου του 2006 (οικογένεια Saros 139) θα επαναληφθεί με τη Σεληνιακή Έκλειψη στις 25 Μαρτίου του 2024 στις 05 μοίρες Ζυγού/ Κριού και θα κλείσει τον κύκλο της με την Έκλειψη 8 Απριλίου 2024 (οικογένεια Saros 139) Η πρώτη αυτή Έκλειψη του 2024 θα γίνει σε σύνοδο με το Πλούτωνα της Ελλάδας μας στις 06 μοίρες του Κριού και με το Δία ορθόδρομο στις 15 μοίρες Ταύρου, στις μοίρες αυτές που κλείδωσε την αναδρομή του. Οι Εκλείψεις είναι μονοπάτια που δε χορταριάζουν ποτέ και κάθε φορά που πλανήτες τα διαβαίνουν το παρελθόν επανέρχεται είτε σε προσωπικό, είτε σε γενικό επίπεδο. Σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στον τρόπο που θα διαχειριστούμε τα οικονομικά μας. Σύνεση και οικονομία σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας γιατί οι συνθήκες δεν επιτρέπουν σπατάλες και κραιπάλες.

Η Μεσόγειος Φλέγεται!

Υπάρχουν κράτη που μέσα στην πορεία της ιστορίας έχουν διασταυρώσει τους δρόμους τους και που πάντα οι σχέσεις τους κρατούνται πάνω σε λεπτές ισορροπίες. Ισορροπίες κοσμικά καρμικές, πολιτικά διπλωματικές και ιστορικά εχθρικές. Υπάρχουν κράτη που οι Εκλείψεις τα επηρεάζουν σχεδόν συγχρόνως και που τα γεωφυσικά φαινόμενα που τις ακολουθούν σκορπούν θλίψη και πόνο αδιακρίτως, όπως οι Εκλείψεις του 1999 με σεισμούς που πλήγωσαν Ελλάδα και Τουρκία. Υπάρχουν κράτη που ενώνονται ιστορικά καθώς οι πλανητικές τους θέσεις και οι συνοδικοί κύκλοι ενεργοποιούν καταστάσεις του παρελθόντος που στοίχισαν σε απώλειες κάθε επιπέδου.  Υπάρχουν κράτη που ανήκουν στον ίδιο Κοσμικό Σταυρό που τα επηρεάζουν οι αναδρομές των πλανητών σε ανάλογα ζώδια. Η Ελλάδα κάτω από το ζώδιο του Υδροχόου, η Τουρκία κάτω από το ζώδιο του Σκορπιού και το Ισραήλ κάτω από το ζώδιο του Ταύρου ανήκουν στο Σταθερό Σταυρό και επηρεάζονται εξίσου από Δία και Ουρανό.

Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ. Τι φανερώνουν οι γενέθλιοι χάρτες τους;

 • Ελλάδα: 3 Φεβρουαρίου 1830 (Υδροχόος, σταθερό ζώδιο του Αέρα)
  Ο Ήλιος της 14 μοίρες Υδροχόου σε αντίθεση με Κρόνο 14 μοίρες Λέοντα
  Ο Πλούτωνας της 06 μοίρες Κριού σε τετράγωνο με Δία 06 μοίρες Αιγόκερω
  Ο Χείρωνας της 02 μοίρες Ταύρου (Εκλείψεις Οκτωβρίου 2022 και Οκτωβρίου 2023)
 • Τουρκία: 29 Οκτωβρίου 1923 (Σκορπιός, σταθερό ζώδιο του Νερού)
  Ο Ήλιος της 05 μοίρες Σκορπιού βάλλεται από την Έκλειψη που θα γίνει 28 Οκτωβρίου 2023.
  Με Χείρωνα 18 μοίρες Κριού βιώνει την πρώτη Χειρώνια επιστροφή και την οδηγεί σε ιστορικά γεγονότα εποχής 1973, 1974
 • Ισραήλ: 14 Μαΐου 1948 (Ταύρος, σταθερό ζώδιο της Γης)
  Ο Ήλιος του 23 μοίρες Ταύρου σε αντίθεση με Χείρωνα 21 μοίρες Σκορπιού
  Ο Ποσειδώνας του 10 μοίρες Ζυγού σε τετράγωνο με Αφροδίτη 04μοίρες Καρκίνου ενεργοποιείται από την Έκλειψη που θα γίνει 25 Μαρτίου 2024.

*Ο πόλεμος ξεκίνησε 8/10 με τον Άρη πλανήτη του πολέμου και της αιματοχυσίας στις 27 μοίρες Ζυγού σε τετράγωνο με Πλούτωνα 27 μοίρες Αιγόκερω ανάδρομο στις μοίρες έξαρσης του Άρη, μοίρες βιαιότητας και γενοκτονίας.
**Η αδύναμη θέση του Άρη στο Ζυγό (απέναντι Κριός) είναι κρυφά πολεμική γιατί η προετοιμασία είναι παρασκηνιακή.

Προηγούμενοι Πόλεμοι Ισραήλ

*Πόλεμος 6 ημερών 5 – 10 Ιουνίου 1967 με διελαύνων Άρη και πάλι στο Ζυγό.
*Πόλεμος 6 Οκτωβρίου 1973 πόλεμος Γιομ Κηπούρ με διελαύνων Χείρωνα και πάλι στον Κριό!

Ελλάδα

*1967 Στρατιωτική χούντα
*1973/1974 Πολυτεχνείο/ Εισβολή στην Κύπρο

Τουρκία

*1967 «Επιχείρηση Γρόνθος» γεγονότα της Κοφίνου στην Κύπρο
*1973/1974 Προετοιμασία/ Εισβολή στην Κύπρο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα