Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο | Το τρίμηνο της Ελπίδας και της Προσδοκίας!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
28/06/2024

Το Θερινό ηλιοστάσιο βάζει την υπογραφή του σε ένα τρίμηνο αρκετά δύσκολο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για τη συνολική εικόνα του πλανήτη γενικότερα. Ένα απρόβλεπτο, γεμάτο εντάσεις τρίμηνο που αναδεικνύει όλη την υπερένταση που έχει συσσωρευθεί σχεδόν μέχρι τα έγκατα της γης και αναζητά τρόπο διαφυγής και εκτόνωσης!

Χαρακτηριστική περίοδος που περιλαμβάνει τη συνάντηση του Άρη με τον Ουρανό στις 14 Ιουλίου (με ακρίβεια) αλλά σαφώς έχει μεγαλύτερη διάρκεια επιρροής. Έτσι όλα τα ζητήματα που αφορούν χρήματα, έδαφος και ασφάλειες γενικότερα πρόκειται να κλονιστούν συθέμελα με σκοπό να ανατραπούν, πριν γεννηθούν νέες συνθήκες προσαρμογής. Βιομηχανίες που αφορούν την σίτιση, την εστίαση, τις καλλιέργειες, την τροφή, τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, τη μόδα, τη μουσική, το real estate, τα αεροδρόμια, τα αεροπλάνα, τον ηλεκτρισμό και το διαδίκτυο θα μας απασχολήσουν έντονα και προφανώς κάποια από αυτά με έναν εκρηκτικό τρόπο.

Ταύρος και γη (Γαία) σε κατάσταση αναβρασμού – ηφαίστεια, σεισμικές δονήσεις αλλά και υποθαλάσσιοι σεισμοί και εκρήξεις θα λάβουν χώρα μη αποκλείοντας και μάχες που θα γίνουν κάτω από την επιφάνεια του νερού εφόσον και ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας διανύουν το υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων. Πως να καταφέρει ο καημένος ο Κρόνος (πλανήτης νόμου, τάξης και ορίων) να θέσει όρια στον Βασιλιά Ποσειδώνα, ο οποίος αρνείται σθεναρά να σταματήσει να ανακατεύει το υγρό στοιχείο το οποίο υπόκειται στη δικαιοδοσία του; Παράλληλα οι ενεργές εκλείψεις του Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου επηρεάζουν ιδιαίτερα τη χώρα μας σε θέματα οικονομικά, δυσαρέσκειας του λαού με την έλλειψη βασικών αγαθών (ή που γίνονται δύσκολα προσβάσιμα στο ευρύ κοινό).

Υπάρχει άρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο διασκέδασης, παρουσίασης θεατρικών ή κινηματογραφικών ταινιών που ξεσηκώνουν λαϊκή αντίδραση και οργή!

Ειδικότερα για την Ελλάδα μας θα μας απασχολήσουν σκάνδαλα κακοποιητικών συμπεριφορών έναντι γυναικών και παιδιών(πάλι) καθώς και ότι έχει σχέση με χώρους αναψυχής και θεάματος, ενδεχομένως να υπάρξουν απώλειες μεγάλων προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού χώρου που θα στεναχωρήσουν τον λαό μας! Επίσης υπάρχει άρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο διασκέδασης, παρουσίασης θεατρικών ή κινηματογραφικών ταινιών που ξεσηκώνουν λαϊκή αντίδραση και οργή! Μεγάλα προβλήματα με αλλαγές στην εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό προσωπικό-πιθανότατα αρχές Σεπτεμβρίου- καθώς και αγανάκτηση από ελλείψεις εκπαιδευτικού περιεχομένου(δεν αποκλείω και την περίπτωση να υπάρξουν αντιδράσεις από γονείς για διάφορες τακτικές συμπεριφοράς που ΔΕΝ υπερασπίζονται τα πατροπαράδοτα Ελληνικά πρότυπα της θρησκείας ή της οικογένειας).

Η χώρα και οι πολίτες ζουν πολύ κάτω από το όριο της φαινομενικής «ζωής» και κοινωνίας η οποία παρέχεται από το επίσημο κράτος καθώς η κερδοσκοπία και ο τζόγος αυξάνεται με ενδεχόμενες απώλειες περιουσιών.

Η Σελήνη (λαός) στον 10ο οίκο της χώρας και με δύσκολες γωνίες υποδηλώνει αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων προσώπων εξουσίας και μεγάλη πτώση της δημοφιλίας του κυβερνώντος κόμματος! (Για να δούμε τί είδους σκάνδαλα θα είναι που θα μας αφήσουν άφωνους καθώς μια υποψία είναι ότι ΔΕΝ πρόκειται για οικονομικά αλλά για κάτι πολύ μεγαλύτερο που ίσως περιλαμβάνει την εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις με τους συμμάχους και τους φανερούς εχθρούς της χώρας) Το εμπόριο και ο εμπορικός κόσμος βασανίζεται να επιβιώσει, οι δείκτες κατανάλωσης και εμπορικότητας πέφτουν ραγδαία καθώς οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη και δεν υπάρχουν ανάλογα μέτρα προστασίας του καταναλωτή! Αλλά δυστυχώς ο λαός είναι αυτός που γενικά υποφέρει και συμπιέζεται ακόμα περισσότερο.

Ό,τι κι αν αλήθεια συμβαίνει οι νόμοι και η τήρησή τους γίνονται αυστηρότεροι, κάτι το οποίο θα αποτελέσει παράδειγμα αποφυγής για τους μελλοντικούς απατεώνες/εγκληματίες που θα προκαλέσουν το σύστημα!

Το καλό νέο του τριμήνου που ακολουθεί αφορά τον Δία ο οποίος βρίσκεται στον 3ο οίκο του τριμήνου και είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για την βιομηχανία του τουρισμού και των μετακινήσεων. Ό,τι έχει να κάνει με ταξίδια, εκδρομές, γραφεία τουρισμού, εκδόσεις, πληροφορία, νέα, βιβλία και συγγραφείς, καθώς και ανάπτυξη ακόμα γρηγορότερων ταχυτήτων εταιριών κούριερ ή και διάδοσης του διαδικτύου (νέες εταιρίες δορυφορικού τύπου, οπτικές ίνες κλπ.) Θα υποστούν ραγδαία και πολύ προσοδοφόρα ανάπτυξη! Το ίδιο φυσικά προσυπογράφει και ο Ουρανός στον 3ο αλλά προσθέτει και νέες τεχνολογίες, εφευρέσεις και γρήγορες ταχύτητες στη μετάδοση της πληροφορίας και μετακινήσεων(δεν ξέρω αν θα μπορούμε να τα πληρώσουμε βεβαίως βεβαίως). Και τώρα κάτι επίσης πολύ θετικό και εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα μας, στην οποία τα θέματα δικαιοσύνης, νόμου και τάξης έχουν αμφισβητηθεί υπερβολικά τα τελευταία χρόνια! Το επόμενο τρίμηνο επιδιορθώνει πολλά από τα ζητήματα που αφορούν την δικαιοσύνη και την απονομή της! Ίσως γιατί τρόμαξαν; ίσως γιατί η τελευταία επίθεση στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ήταν σαφής προειδοποίηση; Ό,τι κι αν αλήθεια συμβαίνει οι νόμοι και η τήρησή τους γίνονται αυστηρότεροι, κάτι το οποίο θα αποτελέσει παράδειγμα αποφυγής για τους μελλοντικούς απατεώνες/εγκληματίες που θα προκαλέσουν το σύστημα! Ας ελπίσουμε και ότι θα διατηρηθεί! Τέλος κάτι επίσης πολύ καλό είναι ότι ο Ποσειδώνας πλανήτης λαϊκών ενδιαφερόντων και κινήσεων πρωταγωνιστεί στην πολιτική και κοινωνική ζωή κάνοντας ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία του. Και μπορεί η Ελλάδα να είναι μια προοδευτική χώρα (δεμένη όμως πολύ ισχυρά στο άρμα του φιλελευθερισμού) σε αυτή την περίπτωση η επιτυχία του Ποσειδώνα θα είναι να έχει μεγάλη συνεισφορά και να δώσει ισχυρά πλεονεκτήματα σε εκείνες τις ομάδες ανθρώπων που υποφέρουν περισσότερο από την ακρίβεια αλλά και τη διαφθορά!

«Ψήνονται» πράγματα, κρυφές ατζέντες αλλά και προπαγάνδα που ευτυχώς όμως πλέον γίνεται περισσότερο αντιληπτή.

Μέσω της λαϊκής πολιτικής δυσαρέσκειας σε έναν λαό ο οποίος βασανίζεται και αγωνίζεται για περισσότερα ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, την δικαιοσύνη, την αγορά εργασίας κλπ. και εν δια μέσω αρχικών διακυμάνσεων και αβεβαιότητας σε εθνικό και πολιτικό επίπεδο ίσως αναδειχθούν νέες δυνάμεις (ή παλιές να επανενωθούν) με άλλη μορφή και με την συνδρομή πολιτικών προσώπων που απολαμβάνουν κοινής αποδοχής να επιτύχουν περισσότερες νίκες για χάρη του ευρύ κοινού! Θα τα ξαναδούμε όμως πάλι το φθινόπωρο στο επόμενο τρίμηνο για την Ελλάδα που ξεκινά 22 Σεπτεμβρίου (ήδη όμως νομίζω ότι διαφαίνονται πράγματα που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση). Έτσι κι αλλιώς σε αυτό το τρίμηνο ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 12ο οίκο κάτι που σημαίνει ότι «ψήνονται» πράγματα, κρυφές ατζέντες αλλά και προπαγάνδα που ευτυχώς όμως πλέον γίνεται περισσότερο αντιληπτή.

Το σκληρό σημείο του τριμήνου θεωρώ ότι είναι η δύσκολη Σελήνη (λαός), ο οποίος το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού είναι ταραγμένος, φοβισμένος και λαχταρά για λίγη απόσταση από τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Επίσης τα προβλήματα με τους «γείτονες» φαίνεται ότι επιστρέφουν και η φιλική διάθεση των συμμάχων πάει περίπατο- ας μείνουν στα λόγια φυσικά καθότι τα καλοκαίρια κυρίως δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι ΔΕΝ θα δημιουργήσουν προβλήματα με τα σύνορα μας και τις γνωστές παραβιάσεις τους

Καλό και ψύχραιμο καλοκαίρι!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα