Κρόνος τετράγωνο Ουρανός

ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΚΕΔΙΚΓΙΑΝΝΗΣ
06/06/2021

Σχηματίζεται η όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό και κορυφώνεται στις 14 Ιουνίου με τον Κρόνο να βρίσκεται στις 13 μοίρες του Υδροχόου και τον Ουρανό στις 13 μοίρες του Ταύρου.  Θα επαναληφθεί η ίδια όψη στις 24 Δεκεμβρίου στις 11 μοίρες. Πατέρας και γιος σε πολεμική όψη μεταξύ τους.

Ο Κρόνος στο κοινωνικό ζώδιο του Υδροχόου θα περιορίσει όλες τις ομαδικές δραστηριότητες. Πιθανόν αυτό να σημαίνει ελεγκτικούς περιορισμούς που θα δυσκολεύουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις θερινές δραστηριότητες που συνοδεύουν τις διακοπές. Η εστίαση είδαμε να ανοίγει αλλά με ένα πολύ Κρόνιο τρόπο ελέγχου. Αυτή η εμπειρία μας βοηθάει να ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από το άνοιγμα των άλλων κοινωνικών και εμπορικών δραστηριοτήτων του καλοκαιριού. Πίεση σε πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές δράσεις από τον Κρόνο με κοινωνικά κριτήρια που δεν χωρούν συναισθηματισμούς στον Υδροχόο.

Ανοίγει τον δρόμο στις Ουράνιες δηλαδή «πρωτοποριακές», επαναστατικές διατροφικές λύσεις…

Από την άλλη πλευρά ο Ουρανός στο ζώδιο του Ταύρου θα φέρει περιοριστικές ανατροπές στα θέματα του Ταύρου. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου είναι το φαγητό – συγνώμη από τους συμπαθείς φίλους μας Ταύρους- και την πιθανότητα να υπάρξουν ελλείψεις βασικών προϊόντων. Αν λάβουμε υπόψιν μας την παύση και πέταμα μεγάλης παραγωγής το προηγούμενο διάστημα αυτό έχει λογική βάση. Μην ξεχνάμε πως τα τρόφιμα δεν μπορούν να παραχθούν με μηχανική αύξηση παραγωγής. Και η αγροτική αλλά και η κτηνοτροφική παραγωγή χρειάζονται ένα κύκλο χρόνου και ίσως να μην μπορεί να ακολουθήσει την πολλαπλάσια ζήτηση. Αυτό ανοίγει τον δρόμο στις Ουράνιες δηλαδή «πρωτοποριακές», επαναστατικές διατροφικές λύσεις, που ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους με την είσοδο του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου. Αυτές περιλαμβάνουν σίγουρα τον παράγοντα της εξελιγμένης τεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας και μπορεί να προκαλέσουν σοκ και απρόσμενες αντιδράσεις, αφού αυτός είναι ο τρόπος του Ουρανού. Το παραδοσιακό φαγητό πιθανό να χρειαστεί, για να αντιμετωπιστούν επισιτιστικές ελλείψεις, να αντικατασταθεί από τεχνητά προϊόντα που θα απευθύνονται σε μεγαλύτερες μάζες, περιορίζοντας τις επιλογές –Κρόνος-, κοινές για όλους –Υδροχόος-.

Η λέξη σύντροφος σημαίνει αυτόν με τον οποίο τρώμε μαζί!

Άλλη μια παρενέργεια που βλέπουμε είναι όλο και περισσότερο να επιβάλλονται κοινωνικοί κανόνες ως αντικειμενικοί από τον Κρόνο, και να προσπαθούν να ανατρέψουν την ατομικότητα και την οικογενειακή εχεμύθεια με τον Ουρανό στον Ταύρο, εισβάλλοντας στις στενές οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις –που περιστρέφονται εν πολλοίς γύρω από το τραπέζι του φαγητού-. Ας θυμηθούμε πως η λέξη σύντροφος σημαίνει αυτόν με τον οποίο τρώμε μαζί. Αυτό βέβαια επιβάλλεται με κοινωνικά κριτήρια –Υδροχόος-, για την κοινωνική ασφάλεια και τάξη –Κρόνος.

Θα αντιμετωπίσουμε ανατροπές σε ό,τι δημιουργεί απόλαυση μια και η απόλαυση είναι η αγαπημένη λέξη της Αφροδίτης που κυβερνάει το ζώδιο του Ταύρου. Και θα πρέπει να εφεύρουμε επαναστατικούς τρόπους για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε γιατί αυτό απαιτεί ο πατέρας της Ουρανός από αυτήν.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα