Η επικινδυνότητα της διέλευσης του Άρη | Κώστας Λεφάκης

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ
07/11/2023

Εδώ και αρκετό καιρό, από το προηγούμενο καλοκαίρι, οι στενές προσεγγίσεις του Άρη με άλλους πλανήτες προϊδέασαν για γεγονότα ακραία σε επίπεδο φυσικό, όπως οι φωτιές, αλλά και αργότερα το πέρασμά του από την Παρθένο, Ιούλιο και Αύγουστο, και από τον Ζυγό τον Σεπτέμβριο έφεραν νέες συμφορές, όπως παραδείγματος τον πνιγμό των δύο πόλεων στην Ελλάδα.

Το τελευταίο όμως διάστημα, ειδικά τον Οκτώβριο που μας πέρασε, είναι αξιοπερίεργο ότι ο Άρης συμμετέχει κάθε φορά, λίγο ή πολύ, στο σχηματισμό Νέας Σελήνης αλλά και Πανσελήνου. Αυτό έγινε ήδη στις 14 Οκτωβρίου, στην έκλειψη του Ήλιου στον Ζυγό, αλλά και στις 28 Οκτωβρίου, στην έκλειψη της Σελήνης κατά την Πανσέληνο, στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού. Κι ο Άρης συνεχίζει, και φυσικά κατά την περίοδο αυτή που βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, κάνοντας μία ακραία επικίνδυνη αντίθεση με τον Ουρανό, από τις 12 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά, στις 27 Νοεμβρίου, τον βρίσκουμε να έχει μόλις περάσει στον Τοξότη και ξανασυμμετέχει στην Πανσέληνο της 27ης Νοεμβρίου, στον άξονα Τοξότη – Διδύμων. Ειδικά στις 13 Νέα Σελήνη, ημέρα Δευτέρα, είναι σε ακριβή αντίθεση με τον Ουρανό, όλο αυτό το κλίμα είναι ακραία επικίνδυνο είναι εμπόλεμο είναι καταστροφικό και έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της θνησιμότητας αλλά και των κάθε λογής ατυχημάτων ή άλλων προβλημάτων υγείας.

Να κάνω μία υπενθύμιση ότι κάθε φορά που ο Ουρανός περνάει από τον Ταύρο, οι Ισραηλίτες περνούν δύσκολα, όπως έγινε την περίοδο ‘35 – ’42, αλλά και γενικότερα οι απανταχού Εβραίοι.

Στο επίκαιρο ζήτημα της Μ. Ανατολής που έχει αναφλεχθεί από τις 7 Οκτωβρίου, ο Άρης και ο Πλούτωνας παίξανε πάρα πολύ σημαντικά μοιραίο και καταστροφικό ρόλο. Να λάβουμε υπόψιν μας ότι το Ισραήλ είναι Ταύρος, η Παλαιστίνη Σκορπιός, η Τουρκία Σκορπιός επίσης και γενικότερα αυτός ο χώρος γεωγραφικά εκεί είναι επιβαρυμένος εδώ και αιώνες φυσικά και μεταφυσικά. Επομένως, αυτό που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023 μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ είναι περίπλοκο, είναι δυσπρόβλεπτο, διότι είναι πολυσύνθετο πίσω από την πρώτη εικόνα ή την γενικότερη εικόνα για τον πολύ κόσμο. Πίσω από την επίθεση της Χαμάς και την αντεπίθεση στη λωρίδα της Γάζας, υπάρχει ιστορία και προϊστορία, δηλαδή δεν έγινε τυχαία. Να κάνω μία υπενθύμιση ότι κάθε φορά που ο Ουρανός περνάει από τον Ταύρο, οι Ισραηλίτες περνούν δύσκολα, όπως έγινε την περίοδο ‘35 – ’42, αλλά και γενικότερα οι απανταχού Εβραίοι.

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι το τέλος Απριλίου της επόμενης χρονιάς, θα ζήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ένα σπάνια δύσκολο και καθοριστικό διάστημα…

Και παρατηρώντας τη συνέχεια της πορείας του Άρη, ο οποίος όλο τον Δεκέμβριο διατηρεί μία στενή προσέγγιση με τη διέλευση του Ήλιου από τον Τοξότη, κάνει στις αρχές Δεκεμβρίου αντίθεση με τον Κρόνο και στο τέλος Δεκεμβρίου αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Επομένως, τα προβλήματα διαιωνίζονται, εξελίσσονται, προκαλώντας ένα ντόμινο συνεπειών, σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό, τόσο στην ευρύτερη περιοχή, όσο σε παγκόσμιο πεδίο. Και σα να μην έφτανε αυτό, συνεχίζει αρχές Ιανουαρίου περνώντας στον Αιγόκερω, έχει μείνει λίγο πίσω αλλά επισπεύδει, τον ακολουθεί η Αφροδίτη από τις 24 Ιανουαρίου που περνάει κι αυτή με τη σειρά της στον Αιγόκερω. Συγχρονιζόμενοι μεταξύ τους (Άρης και Αφροδίτη), συναντιούνται με τον Πλούτωνα στις 0 Υδροχόου, ο Άρης 14 – 16 και η Αφροδίτη 16 – 18 Φεβρουαρίου, αυτή η τριπλή σύνοδος επαναλαμβάνεται δύο χρόνια αργότερα από εκείνη που έγινε τον Φεβρουάριο του 2022, οι τρεις αυτοί είχανε βρεθεί στο τέλος του Αιγόκερω και τότε ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Επομένως, θεωρούμε το μέσο και το τέλος του Φεβρουαρίου το κρεσέντο της εμπόλεμης και κατά συνέπεια οικονομικής κρίσης και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έναρξη του πολέμου στη Μ. Ανατολή αποδυνάμωσε εντελώς το ενδιαφέρον του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας. Και ένα άλλο δεύτερο κρεσέντο του Άρη, παρατηρούμε πλέον το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου που δημιουργεί έναν μεγάλο συνωστισμό – στενή προσέγγιση, με Κρόνο και Ποσειδώνα, οι τρεις τους στους Ιχθύς, έχοντας μείνει για λίγο πίσω από τη συμβολική πορεία του Ήλιου (ο Ήλιος τον Απρίλιο διέρχεται τον Κριό). Επομένως, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι το τέλος Απριλίου της επόμενης χρονιάς, θα ζήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ένα σπάνια δύσκολο και καθοριστικό διάστημα, που θα γίνει η αίτια να αλλάξει το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό και να φέρει μεταμορφώσεις και αλλαγές ισορροπιών στρατιωτικών οικονομικών και πολιτικών σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Αστρολογικά αυτό που ζούμε αυτή την περίοδο συμβαίνει σπάνια! Είχα πριν μερικούς μήνες μιλήσει για την επαύξηση του αστρικού φορτίου στον Ουράνιο θόλο και ότι οι πλανητικοί σχηματισμοί των τελευταίων μηνών που προηγήθηκαν και εκείνων που έρχονται έχουν ένα σταθερό απειλητικό και μεταμορφωτικό χαρακτήρα. Αυτή λοιπόν η μεγάλη καταιγίδα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας σθεναρά και όχι φοβικά, καταλαβαίνουμε πόσο θα επιφέρει αλλαγές, άμεσες ή έμμεσες, στη ζωή όλων μας, αλλά και στη ροή της ενέργειας πάνω στον πλανήτη που κατοικούμε.

Η συμβουλή μου είναι να είμαστε ενσυνείδητοι, σε εγρήγορση, προνοητικοί και ακατάπαυστα προσεκτικοί σε κίνηση, πράξη και λόγο.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα