Πανσέληνος 20/10 – Για ποια ζώδια κλείνει ο κύκλος;

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
14/10/2021

Αυτό το φεγγάρι δε θα ‘ναι όπως όλα τ ‘άλλα…

Μια Πανσέληνος έχει πάντα αποκαλυπτικό χαρακτήρα, μια και το φεγγαράκι απολαμβάνει όλο το φως που αποκόμισε από τον Ήλιο τις προηγούμενες 14 μέρες! Αυτό εδώ, όμως, δε θα ‘ναι όπως όλα τα υπόλοιπα του χρόνου που διανύσαμε και που ακόμα διανύουμε. Η συμμετοχή του Άρη και του Πλούτωνα θα είναι καθοριστικές για να μας αλλάξουν την εικόνα που έχουμε για τον κόσμο μας, ακόμα κι αν ο Ερμής μόλις έχει βρει την ευθεία πορεία του. Η Σελήνη στον Κριό, βιαστική κι ανυπόμονη, με λίγο θράσος αλλά και προικισμένη με συναισθηματικό θάρρος και αλήθεια, έχει πάρει τις αποφάσεις της και δεν αντέχει άλλο να κρατά μέσα της τα μυστικά της νύχτας. Ο Ήλιος την αγκαλιάζει με στοργή και της ψιθυρίζει λόγια κατευναστικά από το ζώδιο του Ζυγού (να μη βιάζεται και να ‘ναι ευγενική με τους ανθρώπους), μα κι εκείνος πιέζεται εξίσου δυναμικά από τον Άρη, το Θεό του πολέμου που διαρκώς τον σπρώχνει και τον ενεργοποιεί, να πάρει θέση έναντι της γης των αδικημένων και όλων αυτών που δεν κατάφεραν να βρουν το δίκιο τους. Από την άλλη ο Πλούτωνας, Θεός του κάτω Κόσμου, απαιτεί θάνατο και αναγέννηση σε ό,τι δεν αποφασίσει να αλλάξει, σε ό,τι επιμένει να μένει ίδιο και προβάλλει ισχυρές αντιστάσεις στην εξέλιξη και τη μεταβολή των συνθηκών.

Τίποτα δε θα μείνει ίδιο, τίποτα δε θα σταθεί εκεί για πάντα

Η φύση δίνει το μήνυμα της αναγέννησης… Το καλοκαίρι πέθανε για να δώσει τη θέση του στο Φθινόπωρο και αυτό με τη σειρά του θα αποχωρήσει για να δώσει τη θέση του στο χειμώνα. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως τίποτα δε θα μείνει ίδιο, τίποτα δε θα σταθεί εκεί για πάντα και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο αποφασισμένοι κι έτοιμοι είμαστε για να δεχθούμε και να συνταχθούμε με τις απαραίτητες αλλαγές επιβίωσης. Τι πρέπει να αλλάξει; Τι πρέπει να μεταμορφωθεί; Αντιλαμβανόμαστε ότι η αλήθεια της Πανσελήνου απαιτεί θυσία; Και πόσες θυσίες και σε ποιο τομέα θα πρέπει να αποφασίσουμε;

Κοσμικά, φυσικά στον πλανήτη μας, θα υπάρξουν σημαντικές αποκαλύψεις και ξεκαθαρίσματα στον τομέα της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και επικράτησης, μέσω επιβολής της θέλησης των ισχυρών. Ακόμα και οι ισχυροί, όμως, βάλλονται και οι τακτικές καλούνται να αλλάξουν, να μεταμορφωθούν με ένα, τουλάχιστον «φαινομενικά», πιο δίκαιο προφίλ. Οι Η.Π.Α είναι σε μεγάλη κρίση, εξαιτίας της επιστροφής Πλούτωνα στο χάρτη τους, ο «ψυχρός» και «αόρατος» πόλεμος με τη φιλόδοξη Κίνα σε εξέλιξη. Μια νέα αυτοκρατορία προσπαθεί να επιβληθεί στον πλανήτη και ο οικονομικός πόλεμος θα ‘ναι τρομακτικός ίσως και καθοριστικός για την επόμενη 20ετία. Πολεμικά γεγονότα, έμμεσοι αλλά και άμεσοι εκβιασμοί λαμβάνουν χώρα και το παγκόσμιο σκηνικό στήνει καρτέρι αλλαγής στον πιο ευέλικτο και εύκολα προσαρμόσιμο στις νέες συνθήκες. Πριν από αυτό, όμως, πάντα υπάρχει ένα τέλος! Ένα τέλος και μια νέα αρχή, που σίγουρα θα μεταβάλλει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, σε κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε ως τώρα.

Πέρα από αυτά όμως, η Πανσέληνος αυτή αφορά και όλους εμάς επί προσωπικού, μια βαθιά ματιά, μια αυτοεξέταση στα πεπραγμένα, μια αποδοχή/παραδοχή για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε από δω και μπρος…

Το μήνυμα του Φεγγαριού ξεκάθαρο: Προχωράμε μπροστά και μεγαλώνουμε, αφήνοντας πίσω ό,τι μας κουράζει και δεν είναι λειτουργικό πια.

Διαβάζουμε φυσικά Ζώδιο και Ωροσκόπο για καλύτερη κατανόηση…

Κριός

Αφήνουμε σχέσεις και συνεργασίες να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, φεύγουμε μόνοι μας από οπουδήποτε δεν είμαστε ευχαριστημένοι και με δυνατότητες εξέλιξης.

Ταύρος

Παραδεχόμαστε ότι υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την εκπλήρωση υποχρεώσεων στην καθημερινότητα. Αλλάζουμε τρόπο διατροφής και φροντίζουμε την υγεία μας -όσο κι αν βαριόμαστε ή μας κουράζει.

Δίδυμοι

Ο έρωτας είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι της ζωής μας (όπως και τα παιδιά). Αφήνουμε το ένστικτο να μας οδηγήσει σε δημιουργικό μαραθώνιο, μόνο αν μας δίνει χαρά και δεν κάνουμε κάτι καταναγκαστικό.

Καρκίνος

Αποδοχή μιας νέας οικογενειακής κατάστασης, που απαιτεί μεγαλύτερες θυσίες και κουραστικές επιλογές. Τα διλήμματα μεταξύ οικογένειας και καριέρας απαιτούν περισσότερη εξέταση και σίγουρα όχι καταναγκαστικές επιλογές.

Λέων

Παραδεχόμαστε ότι ο τρόπος επικοινωνίας που έχουμε υιοθετήσει ίσως δεν είναι αρκετά αποδοτικός στο σήμερα! Αποδοχή της νέας κατάστασης, θυσιάζουμε παλιές τακτικές και περνάμε σε νέα μοντέλα, που απαιτούν περισσότερη διπλωματία και ευγένεια.

Παρθένος

Αποδεχόμαστε ότι αφού μέχρι τώρα έχουμε παλέψει και καταφέρει να επιβιώσουμε, θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε να κτίσουμε μεγαλύτερες ασφάλειες για το μέλλον μας, διαχειριζόμενοι τα οικονομικά μας με διαφορετικό τρόπο. Θυσιάζουμε την έλλειψη αυτοεκτίμησης (όχι συνέχεια κριτική στον εαυτό μας).

Ζυγός

Ολοκληρώνουμε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, ακόμα κι αν μας πονάνε οι προηγούμενες επιλογές μας. Όλα έχουν ένα τέλος και μια νέα αρχή. Ας αφήσουμε το σύμπαν να μας δείξει τι θα είναι καλύτερο για μας. Η εξέλιξη μετράει.

Σκορπιός

Αφήνουμε πίσω ανασφάλειες του παρελθόντος και στήνουμε πλέον μια νέα καθημερινότητα, που θα επιλέξουμε να είναι σαφώς πιο λειτουργική. Αφήνουμε ό,τι μας τρώει χρόνο και χρήμα χωρίς να προσφέρει ικανοποίηση και δίνουμε μεγάλη σημασία στην ψυχική μας ισορροπία.

Τοξότης

Αφήνουμε πίσω πρόσωπα και πράγματα που μας τρώνε την ψυχή. Πολλά βαμπίρ γύρω γύρω τραβούν την ενέργειά μας και μας αφήνουν άδειους από χρόνο για τον εαυτό μας. Αποδοχή της νέας προσωπικής κατάστασης, ακόμα και αν χρειαστεί να μείνουμε μόνοι.

Αιγόκερως

Ολοκλήρωση επαγγελματικών σχεδίων που έχουμε ήδη αναλάβει την ευθύνη για αυτά και αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης. Ίσως κάτι πρέπει να θυσιάσουμε ή να αφήσουμε πίσω για να βρούμε τον εαυτό μας. Στοχεύουμε σε ψυχική ικανοποίηση και τροφοδότηση της αυτοεκτίμησης (δεν έχει πια σημασία να μας εκτιμούν μόνο οι άλλοι).

Υδροχόος

Παραδεχόμαστε ότι οι παλιές ιδέες δε λειτουργούν όπως παλιά. Αφήνουμε πίσω ιδεολογίες και στερεότυπα και υιοθετούμε νέα ενδιαφέροντα που δίνουν νόημα στη ζωή μας. Ας κάνουμε αυτό που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί, νέα ταξίδια γνώσης!

Ιχθύες

Αφήνουμε πίσω άγχη και φοβίες που μας τρώνε την ψυχή, αν είμαστε αρκετά καλοί κι αν θα τα καταφέρουμε από δω και μπρος. Βρίσκουμε χρόνο για την προσωπική μας ανάπτυξη, σταματάμε να υποστηρίζουμε και να δίνουμε χείρα βοηθείας σε όλους πλην του εαυτού μας. Ολοκλήρωση οικονομικών σχεδίων.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα