Ελληνικές Εκλογές 21.5.2023 – Αστρολογική ανάλυση από τον Κώστα Λεφάκη

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ
10/04/2023

Οι εκλογές της 21ης Μαίου 2023 χαρακτηρίζονται αστρολογικά, κρίσιμες. Βασίζονται και επηρεάζονται από τις εκλείψεις και από τους Σεληνιακούς Δεσμούς. Μοιάζουν με εκείνες του 1958 , του 1977, του 1996 και του 2004.

Όπως εκείνες, έτσι και αυτές συμβαίνουν με τους δεσμούς στον άξονα Κριού – Ζυγού. Οι εκλογές αυτές έχουν κάτι ξεχωριστό, ανεξάρτητα της έκβασής τους, γιατί όπως και στις προηγούμενες που ανέφερα, έτσι και σε αυτές αλλάζει ακόμα μια φορά η πατρωνία και η κατεύθυνση της χώρας, ή αν θέλετε, ο προσανατολισμός και οι προτεραιότητές της. Στις εκλογές του 1958 η χώρα έφυγε από την επιρροή των Εγγλέζων και πέρασε σε εκείνη των Αμερικανών. Στις εκλογές του 1977 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προετοίμασε τη χώρα για να γίνει μέλος της ΕΟΚ. Στις εκλογές του 1996 ο Σημίτης έδεσε τη χώρα στο άρμα των Γερμανών. Στις εκλογές του 2004, ο Κώστας Καραμανλής, άρχισε τα κοντραρίσματα με τους Αμερικανούς, έβγαλε στην επιφάνεια το θέμα των πετρελαίων και πλησίασε αισθητά τη Ρωσία. Τη φορά αυτή, η ΕΕ θα θελήσει να βάλει στο χέρι τη χώρα, ενώ πιθανολογείται, σύμφωνα με τις πλανητικές όψεις ότι δεν βγαίνει κανένα κόμμα αυτοδύναμο.

Ο χάρτης των εκλογών δείχνει ένα πλανητικό συνωστισμό στο ζώδιο του Ταύρου που απαρτίζεται από τον Ήλιο στην 29η μοίρα, τον Ουρανό στη 19η, τον Ερμή στην 7η, το Βόρειο Δεσμό στη 3η και τον Δία στην 1η. Ο Ωροσκόπος κ αι η Σελήνη του χάρτη είναι στο ζώδιο των Διδύμων, η Αφροδίτη στη 14η του Καρκίνου, ο Άρης στη Ο, 18 του Λέοντα, ο Πλούτωνας στη 0,17 του Υδροχόου, ο Κρόνος στην 6η των Ιχθύων και o Ποσειδώνας στην 28η των Ιχθύων επίσης. Εκείνο που φαίνεται χαρακτηριστικά είναι μια ακριβής αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα, η οποία τέμνεται από την κάθετη του Δία και σχηματίζει το γνωστό Ταυ στις πρώτες μοίρες των σταθερών ζωδίων, που θεωρείται δύσκολος οιωνός. Η πολυαστρία δε στον Ταύρο εμπεριέχεται όλη στον 12ο τομέα του ωροσκοπίου των εκλογών, περιλαμβανομένου και του κυβερνήτη των Διδύμων, του Ερμή. Αυτή η εκδοχή μπλοκάρει την αντιπολίτευση και κατά κάποιο τρόπο την φυλακίζει, ή την περιορίζει. Στο 10ο είναι ο Κρόνος που εκπροσωπεί τον αρχηγό του Κράτους, ο οποίος στηρίζει μεν τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά και ταυτόχρονα τον καταπιέζει. Ο λαός εκπροσωπείται από τη Σελήνη, η οποία, ευρισκόμενη στους Διδύμους καθ όλη την ημέρα, κάνει αμφιταλαντευόμενη τη διάθεση του λαού. Αστρολογικά θεωρείται εκτός ορίων και περιπλανώμενη. Περιπλανώμενη σημαίνει ότι δεν έχει κανένα πλανήτη κοντά της.

Όλη κατάσταση είναι έντονα ομιχλώδης, ο δε λαός αισθάνεται, σύμφωνα με την αστρολογική ερμηνεία, ότι είναι κάτω από την μπότα του παρόντος καθεστώτος και δεν φαίνεται αυτό να αλλάζει.

Με δυο λόγια, η όλη κατάσταση είναι έντονα ομιχλώδης, ο δε λαός αισθάνεται, σύμφωνα με την αστρολογική ερμηνεία, ότι είναι κάτω από την μπότα του παρόντος καθεστώτος και δεν φαίνεται αυτό να αλλάζει. Ο Άρης βρίσκεται στον 3ο οίκο και έχει να κάνει με τους γείτονες οι οποίοι φαίνεται ότι διατηρούν, ή καλλιεργούν φιλοπόλεμες διαθέσεις για τη χώρα. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 9ο οίκο που εκπροσωπεί την εξωτερική πολιτική της χώρας, τη σχέση της με τα μεγάλα κέντρα εξουσίας και το μεταναστευτικό. O 12Ος οίκος καταδεικνύει έντονο παρασκήνιο και υπόγεια δραστηριότητα. Ο Κρόνος σχηματίζει μια δυσαρμονική όψη με τον ωροσκόπο και τη Σελήνη, έστω και με αρκετή ανοχή. Αυτό δείχνει ότι ο λαός αισθάνεται να είναι κάτω από μια μπότα του παρόντος καθεστώτος, που δεν φαίνεται να αλλάζει εύκολα. Στον τρίο οίκο βλέπουμε τον Άρη που εκπροσωπεί τους γείτονες. Η αντίθεσή του με τον Πλούτωνα στη 0 μοίρα του Υδροχόου μας λέει ότι οι προθέσεις τους στο μέλλον θα συνεχίσουν να είναι πολεμικές. Ο δε Πλούτωνας στον 9ο οίκο δείχνει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει τελικά θα έχει μεγάλα θέματα στο χώρο της διεθνούς πολιτικής και αρκετά έως πολύ δύσκολη διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής από εδώ και στο εξής. Επίσης θα προκύψουν και μεγαλύτερα προβλήματα όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

Ο φορτωμένος 12ος οίκος στο ωροσκόπιο αυτό, δείχνει μυστικές συμφωνίες και έντονο παρασκήνιο. Όπως είπαμε, η αντιπολίτευση είναι μπλοκαρισμένη και παγιδευμένη. Ο Κρόνος στους Ιχθύς ναι μεν στηρίζει τον κ Μητσοτάκη, αλλά ταυτόχρονα τον καταπιέζει. Από την άλλη η εισβολή του Άρη στο ζώδιο του κ Τσίπρα μας δείχνει ότι εκείνος μπαίνει σε ένα νέο κύκλο εσωκομματικών δυσκολιών και ενδεχόμενου πολέμου εναντίον του από στελέχη του κόμματός του. Πόλεμος ο οποίος δεν είναι απαραίτητο να έρθει στο φως της δημοσιότητας.
Η 21Θ Μαίου του 2023, σύμφωνα με την πλανητική διάταξη δείχνει την πιθανότητα αιφνιδιασμού από διάφορα περιστατικά και την ενεργοποίηση άγνωστων παραγόντων στη διαδικασία των εκλογών.
Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα βάλουν σε περίσκεψη όλα τα κόμματα και θα σκεφτούν την ιδέα συνεργασίας μεταξύ τους. Σε σχέση με την παγκόσμια εξέλιξη, η χώρα φαίνεται πως έχει να λύσει θέματα. Ας λάβουμε επίσης υπόψη ότι, το 2023 είναι η αρχή μιας νέας στροφής που συμβαίνει, της οποίας ο κύκλος κλείνει τον Μάρτιο του 2026. Είναι τότε που τελειώνει η μεταπολιτευτική περίοδος στην Ελλάδα. Διότι, από το 2026 και μετά αλλάζει σελίδα η ιστορία.

Όσον αφορά στα ποσοστά των κομμάτων

 • Η Νέα Δημοκρατία (Ζυγός 4.10.1974) με πρωθυπουργό τον κ Μητσοτάκη (4.3.1968) 27 – 31%
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ (Δίδυμοι 17.6.2012) με αρχηγό τον κ Τσίπρα (28.7.1974) 23 – 25%
 • Το ΚΙΝΑΛ (Ιχθύς 16.3.2018) με αρχηγό τον κ Ανδρουλάκη (7.2.1979) 8 – 11%
 • Το ΚΚΕ (Σκορπιός 17.11.1918) με αρχηγό τον κ Κουτσούμπα (10.8.1955) 5 – 6%
 • Το Μέρα 25 (Κριός 26.3.2018) με αρχηγό τον κ Βαρουφάκη (24.3.1961) 4 – 5%
 • Η Ελληνική Λύση (Καρκίνος 28.6.2016) με αρχηγό τον κ Βελόπουλο (24.10.1965) 4 – 5%

Βασικά θέματα που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση είναι το ταμειακό, τα μνημόνια τα οποία δεν έχουν κλείσει τον κύκλο τους οριστικά, τη διαμόρφωση νέας οικονομικής πολιτικής και τον μεγάλο Γολγοθά της εξωτερικής πολιτικής για την επόμενη τριετία. Σημειωτέον ότι την επόμενη διετία 2024 – 2025 θα επηρεαστούμε από τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, καθώς το παγκόσμιο χρέος έχει αγγίξει τα 300 τρις. Αστρολογικά θεωρείται πολύ κρίσιμο, τόσο για την παγκόσμια ειρήνη, όσο και για την παγκόσμια οικονομία το 2025.

Αναλυτικότερα

 • Η Κυβέρνηση υποχρεώνεται να συνεχίσει τα μέτρα της ‘πανδημίας’ που συρικνώνουν έτι περεταίρω το ΑΕΠ και δυσκολεύουν το Ταμειακό.
 • Η Κυβέρνηση αδυνατεί να συντάξει αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς και υποχρεώνεται να εκχωρήσει την Ελληνική περιουσία στους δανειστές.
 • Αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών (επισιτιστικό, ενεργειακό ) θα αποκαλύψει πως η Ηγεσία της Χώρας εκτελεί εντολές της Πατρωνίας που αφορούν στα συμφέροντα της και όχι κατ’ ανάγκη της Ελλάδας.
 • Απαγόρευση αξιοποίησης του εθνικού πλούτου για την ανάπτυξη της Χώρας (ενεργειακό).
 • Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Χώρας χρηματοδοτείται από την φορολογία.
 • Η πατρωνία της Χώρας χρεώνει στον Ελληνικό Λαό τα δικά της σχεδιαστικά λάθη κ καλυπτόμενη πίσω από τις αρνητικές διεθνείς συγκυρίες όσον αφορά στο ενεργειακό κ το επισιτιστικό ζητά από τον Ελληνικό Λαό να τα πληρώσει.
 • Λαός αποστασιοποιημένος από ηγεσία εξ αιτίας τιμωρητικών μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η εξέγερση.
 • Κίνδυνος να δεχτεί η Χώρα επίθεση.
 • Ζητείται από την Χώρα να συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις που αφορούν στα συμφέροντα της πατρωνίας επωμιζόμενη το σχετικό κόστος.
 • Ευκαιρία συνεταιρισμού και σχέδιο δράσης.

ΕΚΛΕΙΨΗ 10/23: ο Λαός είναι αποξενωμένος από την Ηγεσία του γιατί η τελευταία αδυνατεί να επιβάλλει το εθνικό συμφέρον στην διαχείριση του Χρέους και αμφιταλαντεύεται για το ποια είναι η κατάλληλη ηγεσία για το εθνικό συμφέρον. Πλην όμως θα πρέπει να γνωρίζει πως η εξυπηρέτηση του Χρέους και οι Επενδύσεις είναι το δίχτυ ασφαλείας στην παρούσα συγκυρία.
Ωροσκόπος ΗΕ: τα συμφέροντα της Χώρας θα υποστηριχτούν από μια μερίδα του ΔΜΚ σαν ανταμοιβή της συνέπειας που έδειξε η Χώρα στην περίοδο της Πανδημίας, πλην όμως θα υπάρξουν κ άλλα συμφέροντα του παγκόσμιου ενεργειακού τομέα που θα αντιταχθούν στα δικαιώματα της Χώρας επί των ενεργειακών αποθεμάτων της κ του ρόλου της σαν Hub του παγκόσμιου δικτύου μεταφοράς ενέργειας. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση σχέσεων αλλά και σε πιθανές δικαστικές εμπλοκές.
Μεσουράνημα ΗΕ: Η πραγματική εξουσία της Χώρας πιστεύει πως έχει τον απόλυτο έλεγχο στα θέματα που απασχολούν της Χώρα και μπορεί να διαμορφώσει ένα σχέδιο μοιράσματος του ενεργειακού πλούτου της – μέσα από το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο ουσιαστικής κατοχής της Χώρας από ξένες δυνάμεις. Πλην όμως μια πιθανολογούμενη λαϊκή εξέγερση διαμορφώνει συνθήκες ανατροπής του Σχεδίου και απόσυρσης ενδιαφέροντος χρηματοδότησης και συνεταιρισμών για το έργο.

Η πιθανή συμμετοχή της Χώρας σε εκστρατείες που έχουν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία των αγωγών ενέργειας σε συνδυασμό με την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ταμειακά ελλείμματα…

Διαμορφώνονται συνθήκες εχθρότητας ανάμεσα στο ΔΜΚ (διεθνές μεγάλο κεφάλαιο) και τον Ελληνικό Λαό, αλλά οι όποιοι κίνδυνοι εξ αυτού του λόγου αποφεύγονται χάρη στην αποτελεσματική μάχη που δίνει η Κυβέρνηση με κατακλείδα την αναγνώριση κάποιων από τα δικαιώματα της Χώρας. Η πιθανή συμμετοχή της Χώρας σε εκστρατείες που έχουν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία των αγωγών ενέργειας σε συνδυασμό με την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ταμειακά ελλείμματα, αλλά και σε συνδυασμό με τον ολοκληρωτικό τρόπο διακυβέρνησης της Χώρας, μπορεί να διαμορφώσουν συνθήκες εξέγερσης για την αποκαθήλωση της Ηγεσίας της Χώρας και την επιβολή ουσιαστικών αλλαγών στην δομή εξουσίας της Χώρας. Προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις που έχουν να κάνουν με μεγάλης κλίμακας αλλαγές στα δίκτυα μεταφορών και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου – που μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την εξέγερση του Λαού επειδή οι στόχοι των αλλαγών αυτών δεν εξηγούνται στον Λαό η και γιατί οι δράσεις αυτές θα λειτουργούν περιοριστικά στην ανάπτυξη της Χώρας – είναι πιθανό να επιβληθούν προληπτικοί περιορισμοί των ελευθεριών η και να επιβληθούν αποικιοκρατικής μορφής καταστάσεις στην Χώρα που θα έχουν να κάνουν με το Χρέος, τα σχέδια της Χώρας για το μέλλον της, αλλά και με την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού και με τις συμμαχίες της Χώρας. Η ανυπαρξία παραγωγικού ιστού σε συνδυασμό με την ατολμία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για να καθορίσει τα όρια της Επικράτειας (ΑΟΖ), αναγκάζει την τελευταία να χρησιμοποιεί δημοσιονομικά τρικ – όπως αυτό την τεχνικής αύξησης του πληθωρισμού – προκειμένου να επιδείξει αύξηση του ΑΕΠ. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τα μεγαλοσυμφέροντα να υποδεικνύουν την δράση της Κυβέρνησης, τα κρατικά ταμεία να είναι άδεια, την Χώρα να είναι μπλεγμένη σε δικαστικές διαμάχες η και να κινδυνεύει να εμπλακεί σε πολεμικές περιπέτειες με τους γείτονες της διαμορφώνει συνθήκες εξέγερσης κατά της κηδεμονίας και πιθανά οδηγεί σε μεταρρυθμίσεις του εξουσιαστικού πλαισίου της Χώρας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα