Ελλάδα το τρίμηνο της Υπομονής!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
18/06/2022

Μακρύ καυτό καλοκαίρι που πρέπει να ‘μαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι για όλα.

Και όταν λέμε όλα εννοούμε κατ’ αρχήν ότι θα πρέπει να εξοπλιστούμε με μεγάλη υπομονή, με καλή διάθεση συνεργασίας και προπάντων να αφήσουμε στην άκρη κάθε διάθεση γκρίνιας, μιζέριας και απαισιοδοξίας. Το φετινό καλοκαίρι θυμίζει εκείνες τις περιόδους της ζωής μας (που σε όλους συμβαίνει) που όλα τα «μικρά» και «ασήμαντα» σταματούν να μας εμποδίζουν και να μας νοιάζουν, εφόσον κάτι μεγάλο/σπουδαίο/σημαντικό έχει δώσει τη θέση του στην καθημερινότητα μας και όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να ωχριούν. Κάπως έτσι θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε το καυτό κύμα καύσωνα-όχι μόνο του καιρού- αλλά και όλων των συμβάντων που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη γη. Πόλεμος, πείνα, φτώχεια και φτωχοποίηση, ακρίβεια, ανασφάλεια προκαλούν μια διαρκή και μόνιμη εσωτερική δυσαρέσκεια που αν τελικά έχουμε την υγεία μας και την οικογένεια μας καλά… όλα τα άλλα φτιάχνουν. Εξάλλου το παγκόσμιο σκηνικό της οικονομικής δυσπραγίας είναι εξαιρετικά ορατό και με τις εκλείψεις του φθινοπώρου θα πρέπει να ‘μαστε υποψιασμένοι για μια μεγάλη κατάρρευση του συστήματος( χρηματιστήρια, αγορές, ακίνητα κλπ.)

Κυβέρνηση και πρόσωπα εξουσίας καλούνται να αντιμετωπίσουν διαρκώς τη δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού!

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα από τις 20 Ιουνίου και την είσοδο του ήλιου στις 0 Καρκίνου να καταλαμβάνει τον 10ο οίκο της χώρας μας με δύσκολες γωνίες από Σελήνη, Δία και Ουρανό τα ξαφνικά, απρόβλεπτα και εκρηκτικά γεγονότα ανατροπών φαίνεται να είναι καθημερινότητα. Κυβέρνηση και πρόσωπα εξουσίας καλούνται να αντιμετωπίσουν διαρκώς τη δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού -που εδώ που τα λέμε τους κοιτάζουν με μισό μάτι- χωρίς όμως να αντέχουν (ή να μπορούν ) να προβούν σε καθοριστικές αλλαγές, τομές στην διακυβέρνηση τους. Η Σελήνη (λαός, πλήθος) στον 7ο οίκο του χάρτη σε πλήρη σύγχυση και ανασφάλεια και ταραχή έρχεται κι αυτή αντιμέτωπη με δύσκολες γωνίες του Ουρανού, άρα ταραχές, ανατροπές και μια διαρκή ενασχόληση με τις εξωτερικές σχέσεις του κράτους με τους φίλους/συμμάχους αλλά και φανερούς εχθρούς (Τουρκία) που οι διαρκείς αναταραχές δεν λένε να κοπάσουν. Καμία σταθερότητα στην εξωτερική πολιτική, πότε έτσι και πότε αλλιώς, μια κερδίζουμε και μια χάνουμε εντυπώσεις με τους «φίλους» πότε να μας κουνούν το δάκτυλο επιδεικτικά και πότε να μας χαϊδεύουν παρηγορητικά την πλάτη. Ξεσπάσματα οικογενειακής βίας αποκαλύπτονται και σοκάρουν την κοινότητα συχνά πυκνά ενώ μια ισχυρή τάση «ξεφωνήματος» δημόσια των οικογενειακών του κοσμάκι κρατάει το ενδιαφέρον των τοπικών media.

Τα καλά νέα αφορούν τον τουρισμό και τις διεθνείς αφίξεις που σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο καλός μας Δίας βέβαια είναι αυτός που πρέπει να εμπιστευθούμε στο τομέα των εξωτερικών υποθέσεων μια και κρατά μια σταθερή προστασία υπέρ μας, φροντίζοντας να μην κακοπέσουμε σε πιο θερμές θερμοκρασίες με τους γείτονες- Αύξηση των γάμων αλλά και των φιλικών συναινετικών/φιλικών διαζυγίων. Εξάλλου είναι καλοκαίρι χωρισμών… λίγο οι ενεργές εκλείψεις, κάτι τα τετράγωνα Κρόνου Ουρανού, κάτι ο Άρης στον Ταύρο όλο τον Ιούλιο δύσκολα θα ξεπεράσουμε εγωιστικά κίνητρα και προσβλητικές εκφάνσεις προσωπικότητας. Τα καλά νέα αφορούν τον τουρισμό και τις διεθνείς αφίξεις που σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Εκατομμύρια, χιλιάδες Τουρίστες, εστίαση και ξενοδοχεία θα μπορούσαν να τρίβουν τα χέρια τους από τις αυξημένες εισπράξεις. Δε θα το κάνουν όμως γιατί ακόμα κι αν ξεπεράσουν κάθε προσδοκία σε αφίξεις, θα ναι όλοι πιο μαζεμένοι από ότι συνήθως και τα έσοδα δεν θα ανταποκρίνονται στις εκατομμύρια αφίξεις. Όπως και να ‘χει βέβαια είναι σημαντικό που δεν υπάρχει πτώση, που όλοι παλεύουν και καταφέρνουν να κλείσουν τρύπες των προηγούμενων ετών και αφήνουν τον covid19 να κάνει κι αυτούς τις διακοπές του. Όχι ότι θα επανέλθει αλλά όσο να ‘ναι τη ζημιά του την έκανε. Αποτέλεσμα όλων αυτών των οικονομικών καταστάσεων η βιομηχανία των τραπεζών και των συστημάτων συναλλαγών, το χρηματιστήριο, τα crypto αλλά και το real estate θα ‘χουν σημαντικές δυσκολίες. Εξάλλου κι αυτός ο Άρης στον 8ο μας μαζί με το Χείρωνα-πληγές και τραύματα υπονοεί στα αποθέματα μας.

Κατά τα άλλα όλα καλά – ή σχεδόν καλά!

  • Ο Κρόνος στον 6ο μιλά για αύξηση της ανεργίας, για ασθένειες και υγειονομικό σύστημα που διαρκώς έχει προβλήματα με θέματα στους εργαζομένους αλλά και σοβαρές δυσκολίες σε στρατιωτικό προσωπικό.
  • Ο Ουρανός στον 9ο υπογράφει εκρήξεις γενικότερα, αλλά και ειδικότερα σε πλοία και μετακινήσεις με ένταση στο διάστημα από τις 20 Ιουλίου μέχρι τέλη Αυγούστου. Ας ελπίσουμε να μείνουν απέξω οι εκρήξεις από γκαζάκια καλοκαιριάτικα πάλι και οι εκρήξεις του υπέδαφους στη χώρα μας που υποφέρει από σεισμικές δονήσεις συχνά πυκνά.
  • Ο Ποσειδώνας στον 7ο σχετίζεται με προδοσίες, κρυφές επιθέσεις από ξένες χώρες αλλά και σκάνδαλα περιωπής που συνήθως αφορούν διπλές υποσχέσεις και διαπραγματεύσεις που δεν τηρούνται εξαιτίας πάντα καλής πρόθεσης των κυβερνώντων(που τα πιστεύουν)
  • Και τέλος ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο -ευτυχώς με καλές όψεις- ίσως φέρει αποκαλύψεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν παιδιά, εκπαίδευση και διάφορες ιστορίες από το χώρο του θεάματος που βρίθει από σκάνδαλα και παρεκτροπές. Προφανώς και είναι απαραίτητο να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Ο Ερμής εξάλλου στον 9ο οίκο δυνατός παντοδύναμος στους Διδύμους και σε χώρο που εξουσιάζουν τα media αυτή τη φορά έχει καλή πρόθεση στη διάδοση της αλήθειας σε ότι σχετίζεται με θέματα Αφροδίτης-οικονομία, καλοπέραση και ερωτικά.

Με μια φρόνιμη ματιά στο τρίμηνο του καλοκαιριού και μέχρι 21/9 που θα εξετάσουμε την επόμενη φάση, θα λέγαμε ότι η πρόταση της Αστρολογίας είναι η ηθελημένη απομόνωση, η συνετή διαχείριση οικονομικών και συναισθηματικών και η μη προσδοκία υποστήριξης από τους οικείους, που κι αυτοί ήδη ζορίζονται να καλύψουν δικά τους εσωτερικά θέματα. Υπομονή και καλή πρόθεση – καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι έτσι κι αλλιώς…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα