Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο – Ψάχνοντας το καλοκαίρι….

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
20/06/2023

Ανταποδοτικό Κάρμα ξυπνά μνήμες από το παρελθόν!

Παράξενο το φετινό καλοκαίρι, θα λέγε κανείς ότι ο Ήλιος δεν λάμπει ζωηρά, ότι το φως είναι θαμπό και ότι ο Ουρανός έχει χάσει το ζωηρό γαλάζιο χρώμα του. Κι ενώ υπάρχει τεράστια ανάγκη για χαρά, για διασκέδαση και ανεμελιά, περισσότερο παρά ποτέ οι άνθρωποι μια που χαίρονται και μια που το ξεχνούν….σημάδι πως η χαρά δεν ήταν αληθινή. Πραγματικό ζητούμενο ύστερα από πολλά χρόνια αναστατώσεων και ανατροπών της καθημερινότητας, η ησυχία και η ασφάλεια! Οι δεσμοί της σελήνης μέχρι και τα μέσα Ιουλίου παραμένουν στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού και το συλλογικό ασυνείδητο επιζητά προ πάντων τη σταθερότητα, μια αρκετά εύθραυστη σταθερότητα μια που οι σκοτεινές μνήμες των σκληρών οικονομικών συνθηκών αλλά και των σβησμένων χαμένων καλοκαιριών του covid 19 δεν ακόμα υποχωρήσει.

Ο Ήλιος στον 8ο οίκο και σε αμοιβαία υποδοχή με τη σελήνη δεικνύει τους φόβους και τις ανασφάλειες της χώρας σε επίπεδο ψυχολογικό αλλά και οικονομικό, θα πάει καλά η οικονομία; θα υπάρχει ρευστότητα; Πως θα πάει η σεζόν τουριστικά; θα έχουμε δουλειά; Καυτά ερωτήματα που απασχολούν τη σελήνη (λαό) και την πρώτη αρχή της χώρας (ήλιος) και τα 2 Φώτα σε όψεις με τον Κρόνο… αλλά και τον Πλούτωνα(κρίσεις και φοβίες) Ας κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα λέει ο Ήλιος στον 8ο(και αυξάνει τους φόρους) είτε απευθείας, είτε μέσω των εισαγωγών. Δεν αντέχουμε άλλο λέει η Σελήνη (λαός) στον 9ο οίκο της χώρας – σε σύνοδο με Αφροδίτη- έχουμε ανάγκες επιτακτικές να καλύψουμε, έξοδα διαβίωσης υπερβολικά υψηλά! Τρόφιμα, θέρμανση, ηλεκτρικό, τηλέφωνα και ενοίκια στα ύψη… Η Αφροδίτη στον Λέοντα επιθυμεί ανέσεις και αρχοντιά, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε επιτέλους καλά, οι δύσκολες γωνίες της όμως με τον Ουρανό, τον Άρη και τον Ποσειδώνα εξανεμίζουν τις λιγοστές οικονομίες για επιτακτικές ανάγκες που συνήθως είναι απρόβλεπτες. Η αμοιβαία υποδοχή Ήλιου Σελήνης βέβαια υπογραμμίζει και την ταύτιση του λαού για αυτοδυναμία στις Εθνικές εκλογές εφόσον ο λαός συνάδει με την εξουσία (και το κυβερνών κόμμα).

O 9ος οίκος συνδέεται με την ελευθερία του λόγου -κάτι που φαίνεται να δέχεται τρομερές προσβολές!

Ο Ερμής στους Διδύμους και στον 7ο οίκο της χώρας αποκαλύπτει το «διπλό» του πρόσωπο από τη μια φέρνοντας επιτυχίες στις εμπορικές και διπλωματικές συμφωνίες και την εξωτερική Πολιτική και από την άλλη την διπροσωπία, τις διπλωματικές γκάφες αλλά και την παραβίαση των όρων των εμπορικών συνθηκών. Ο Άρης στον Λέοντα και στον 9ο οίκο θεωρείται αρκετά επικίνδυνος δεδομένου του τετραγώνου του με τον Άρη και ας ελπίσουμε ότι ήδη έδωσε το γεγονός του ατυχήματος με το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου -λίγο νωρίτερα – και να μην έχουμε άλλα θέματα με κρουαζιερόπλοια, αεροδρόμια, αεροπλάνα και τυχόν πυρκαγιές ή ατυχήματα με φωτιές σε φάση μετακινήσεων ένεκα τουριστικής περιόδου. Επίσης ο 9ος οίκος συνδέεται με την ελευθερία του λόγου -κάτι που φαίνεται να δέχεται τρομερές προσβολές το επόμενο διάστημα και ο Άρης εκεί να πυροδοτεί έντονες αντιπαραθέσεις περί ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης θρησκευτικών και νομικών υποθέσεων (το έχουμε ήδη αντιληφθεί με τη συμμετοχή της Μαύρης Σελήνης σε απόλυτη σύνοδο με τον Άρη).

Αξιοπερίεργη θέση καταλαμβάνουν οι Πλούτωνας, Ουρανός και Κρόνος σε ακριβείας σύνοδο με ακμές του τριμηνιαίου χάρτη. Ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο προφανώς περιγράφει τις κρίσεις του δημοσιογραφικού περιεχομένου, των media και των ανθρώπων που ασχολούνται με την μεταφορά της πληροφορίας αλλά και τις μετακινήσεις γενικότερα. Ο Κρόνος στην ακμή του 4ου γωνιακός στους Ιχθύες περιγράφει πάλι το θέμα του ναυαγίου, αν και θα μπορούσε να δώσει κι ένα διαρκές ταρακούνημα των εδαφών της χώρας από σεισμικές δραστηριότητες ενώ η αξία της γης φαίνεται να υποτιμάται και το real estate να έχει σημαντικά προβλήματα. Ο 4ος οίκος περιγράφει επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία δυσκολεύουν το έργο της κυβέρνησης αλλά και τον κακό καιρό οποίος δυσκολεύει τις συνθήκες των γεωργικών καλλιεργειών και μειώνει τα εισοδήματα τους εφόσον οι σοδειές δεν θα είναι καλές. Ο Δίας στον 6ο οίκο αυξάνει την συνολική απασχόληση και την παροχή υπηρεσίας (είναι και τουριστική περίοδος) ενώ αυξάνει τις δαπάνες του στρατιωτικού εξοπλισμού και επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας με αυξήσεις στο στρατιωτικό προσωπικό. Τέλος ο Ουρανός επίσης στον 6ο οίκο της χώρας μιλά για μη σταθερή μισθωτή εργασία (part time), μειωμένη εμπιστοσύνη στην Ιατρική κοινότητα και περίεργες ασθένειες ή ατυχήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή χώρους περίθαλψης.

Ανταποδοτικό Κάρμα λοιπόν μιλά για μνήμες από το παρελθόν και γεγονότα τα οποία Δεν θέλουμε να θυμόμαστε (Τιτανικός) ναυάγια, αστάθεια οικονομική και έλλειψη ισορροπίας στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή της Ε.Ε. αλλά και να σβήσουμε μια για πάντα τα σκληρά καλοκαίρια του covid 19 και της πανδημίας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα