ΕΛΛΑΔΑ το επόμενο τρίμηνο!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
30/08/2022

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα… για τα λεφτά δε μ’ αγαπάς (και θα ‘ρθει κάποτε η ώρα και δεν θα ξέρεις που χρωστάς)!

Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον μια και όλη μας η προσοχή στρέφεται στα οικονομικά και αφενός μεν παρουσιάζει αυξημένα έσοδα, από την άλλη θα υπάρξουν βαριές εθνικές δαπάνες αλλά και αυξημένη φορολογία (σε έμμεσους φόρους κατά βάση που όχι μόνο δε θα μειωθούν αλλά μάλλον θα αυξηθούν).

Βασικός δείκτης των οικονομικών της χώρας η Αφροδίτη στον 2ο οίκο της χώρας θα μπορούσε να σημαίνει μια φαινομενικά καλύτερη και αυξητική τάση των εισοδημάτων -αν δεν ήταν στην τσουρούτικη Παρθένο- αλλά κυρίως από την αντίθεση της με τον Ποσειδώνα (και ακριβείας παρακαλώ), που σημαίνει ότι χρειάζεται τεράστια προσοχή στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, καθότι από τη μια θα μπαίνουν στα πορτοφόλια μας ή στα ταμεία του κράτους κι από την άλλη θα εξαφανίζονται -λες και μας τα έκλεψαν- εν ριπή οφθαλμού. Μεγάλες οικονομικές απώλειες λοιπόν, οι τράπεζες και το χρηματιστήριο θα βογκήξουν άσχημα, ενώ οι εμπορικές συναλλαγές θα παρουσιάσουν επίσης σημαντικές πτώσεις. Η αγορά ακινήτων θα κάνει τρελές αυξήσεις σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια, τα ενοίκια επίσης θα κινηθούν πολύ ψηλά, παράλληλα όμως θα κινηθεί και η αγορά στις ασφαλιστικές εταιρίες, κυρίως για καλύψεις ζωής και ασθενειών.

Οι Εκλείψεις θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τις «ασφάλειες» των ανθρώπων με υψηλές τιμές σε φρούτα, οπωροκηπευτικά αλλά και οτιδήποτε γεμίζει το τραπέζι ή το ψυγείο του Έλληνα καταναλωτή. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλη Δεκεμβρίου, που η κούρσα των τιμών ανόδου θα δημιουργήσει τεχνητές ελλείψεις στα μαγαζιά! Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν και οι «παίκτες» στο χρηματιστήριο αξιών μια και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απωλειών λόγω ψευδών αναφορών Σοβαρά οικονομικά θέματα θα αντιμετωπίσουν όλες οι υπηρεσίες που αφορούν θέματα που εξουσιάζει ο Ερμής (δηλαδή ταχυδρομικές υπηρεσίες και κούριερ, τηλεφωνικές εταιρίες εξυπηρέτησης, εκδόσεις, βιβλία, εκπαίδευση, μεταφορές, μετακινήσεις, όσοι κερδίζουν από εμπορικές επιχειρήσεις, ταξί, λεωφορεία, δάσκαλοι, καθηγητές, φροντιστήρια κλπ.)

Tα θέματα που θα απασχολήσουν την επικαιρότητα θα είναι καθαρά οικονομικής φύσεως ή θα αφορά άλλες ασθένειες που θα προκύπτουν από την γενικότερη ψυχική ταλαιπωρία του λαού.

Ο λαός, το κοινό (Σελήνη στον Λέοντα) στον 1ο οίκο της χώρας ευτυχώς δεν «κλείνετε» μέσα μια και υπάρχει ακόμα στα αυτιά μας ο φόβος της διασποράς του covid 19, αλλά όπως πολύ καλά είχαμε προβλέψει το θέμα αυτό πάει σιγά σιγά για απόσυρση και τα θέματα που θα απασχολήσουν την επικαιρότητα θα είναι καθαρά οικονομικής φύσεως ή θα αφορά άλλες ασθένειες που θα προκύπτουν από την γενικότερη ψυχική ταλαιπωρία του λαού. Βέβαια η Σελήνη στον Ωροσκόπο της χώρας μας παρουσιάζει πάντα μιας μορφής κυκλοθυμία και δυσφορία πολλές φορές από τις χειραγωγικές πιέσεις κάθε τόσο της κοινής γνώμης (Σελήνη χιαστί με Πλούτωνα), αλλά και από τις διαρκείς αναστατώσεις που σχετίζονται με κακοποιητικές ενέργειες γυναικών και παιδιών.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις μας με εταίρους και ανοικτούς εχθρούς, ο Κρόνος δε δίνει και πολλά περιθώρια ανεμελιάς στον 7ο οίκο της χώρας μας.

Ο καλός πλανήτης Δίας κυκλοφορεί ανάδρομος μέσα στα οικονομικά μέσω τρίτων και φυσικά θα υπάρχει μια ψιλο-ενίσχυση από την Ε.Ε., αλλά σε καμία περίπτωση μεγάλες διευκολύνσεις και τρομερές επιδοτήσεις όπως λαμβάναμε μέχρι τώρα. Οι δύσκολες όψεις οι οποίες λαμβάνει μάλλον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το τραπεζικό σύστημα θα αντιμετωπίσει (ξανά) μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας. Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις μας με εταίρους και ανοικτούς εχθρούς, ο Κρόνος δε δίνει και πολλά περιθώρια ανεμελιάς στον 7ο οίκο της χώρας μας. Προφανώς έχουν απαιτήσεις και προφανώς δε δείχνουν την ίδια ευδιαθεσία για βοήθειες παρά μόνο ζητούν ανάληψη των ευθυνών μας και οριοθέτηση των Νομικών ζητημάτων και οριοθέτηση των δικαστικών εξουσιών. Τα προβλήματα στην κυβέρνηση θα συνεχιστούν και οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών ηγετών θα ενταθούν πιθανότατα το κόμμα που κυβερνά να υποστεί διασπάσεις και αποχωρήσεις, εξαιτίας έλλειψης συμβιβαστικών λύσεων. Η Νομοθεσία αυτό το διάστημα θα είναι εξαιρετικά επωφελής για το στρατό και οι συζητήσεις μέσα στο κοινοβούλιο θα απασχολήσουν το σώμα αμέτρητες ώρες. Ξαφνικές και απροσδόκητες εξελίξεις στην κυβέρνηση και τρομερές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών αρχηγών υπογράφει δύσκολη για αυτούς θέση του πλανήτη Ουρανού στον 10ο οίκο της χώρας και μάλιστα σε στενό τετράγωνο με τον Κρόνο! Το τρίμηνο των εκπλήξεων του κοινοβουλίου θα μπορούσε να ονομαστεί το επόμενο διάστημα, αν δεν ήταν τόσο πολύ αναγκαία η ενασχόληση με τα οικονομικά μας!

Το τελευταίο εντατικό τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού που μιλά πάντα για ομαδικό περιορισμό και οικονομικές δυστοκίες αυτή τη φορά θα ναι απαγορευτικό από μας για μας, εξαιτίας της ακρίβειας και του υψηλού περιορισμού που θα μας κάνει να σκεφτόμαστε 2 και 3 φορές περισσότερο τα έξοδα ακόμα και για έναν καφέ, εφόσον η ενεργειακή κρίση, τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης δε θα καλύπτονται από τον οικογενειακό προγραμματισμό. Τέλος ο Ποσειδώνας στον 8ο οίκο θα μας κόψει αρκετές φορές το αίμα εξαιτίας αυτοκτονιών, πνιγμών ή γενικότερης θνησιμότητας εξαιτίας ναρκωτικών ουσιών, αλκοόλ και φαρμάκων από υπερβολικές δόσεις. Δεν ξέρω λοιπόν τι είναι καλύτερα σχετικά με τον 8ο οίκο της χώρας μας, να απογοητευθούμε από τα λεφτά που θα περιμένουμε να πάρουμε (και δε θα μας δίνουν) ή από το ξέσπασμα/διαφυγή μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε ονειρεμένους παραδείσους με τεχνητούς τρόπους;

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα