Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο | Ούτε ζέστη, Ούτε Κρύο!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
04/09/2023

Ακρίβεια και ανησυχία αλλά επιτέλους και λίγη ησυχία!

«Σωστές κινήσεις με αποτελεσματική επιτυχία»

Παράξενο καλοκαίρι για την Ελλάδα και μάλλον ο τίτλος του τελευταίου τριμηνιαίου ήταν κάπως «προφητικός»!

Ψάχνοντας να βρούμε το καλοκαίρι λοιπόν και ακολουθεί το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς 2023-εφόσον το επόμενο θα καταστρωθεί χάρτης την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου. Ωραία εποχή το φθινόπωρο, ακόμα καλοκαιρινός ο καιρός στην Ελλάδα μας και η τουριστική περίοδος τείνει να κρατήσει αρκετά και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την Ελληνική οικονομία που παλεύει να πάρει ανάσες έπειτα από τις κακές σοδειές, τις φωτιές και την ακρίβεια σε καύσιμα και τρόφιμα.

Ο Ήλιος και η πρώτη αρχή της χώρας στον 11ο οίκο της χώρας παρουσιάζει αρκετά προβλήματα που εκδηλώνονται μέσα στο κοινοβούλιο. Αποδιοργάνωση, παραιτήσεις, αντικαταστάσεις αλλά και διαμάχες μεταξύ «ανώτερων» και «κατώτερων» οικογενειών, βουλευτών και αντιπροσώπων των κομμάτων δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε δεδομένου ότι υπάρχει μια γενικότερη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν με τον Ηγέτη της χώρας (ακόμα και δικοί του) με ισχυρές κόντρες για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που πιέζουν το μεγαλύτερο μέρος του λαού με συχνές αντιδράσεις από τα εργατικά συνδικάτα, πορείες και απεργίες.

Καλά μαντάτα δηλαδή που ίσως σχετίζονται με την αύξηση των ταξιδιών και των μετακινήσεων!

Θετικό έργο παράγεται στη νομοθεσία όμως και η συνεργασία με φιλικά έθνη γίνεται όλο και πιο φιλική, πιο στενή και υποστηρικτική. Ο λαός (Σελήνη στον Αιγόκερω) αρκετά στριμωγμένη από υποχρεώσεις και αρκετά ανήσυχη για την εργασιακό της μέλλον ωφελεί αν μη τι άλλο τους εργαζόμενους στις μετακινήσεις, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες και στη μέση εκπαίδευση,αν και παράλληλα οι άνθρωποι ανησυχούν για το πόσο τους επηρεάζει η εκπαίδευση, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και οι μεταφορές. Η αλήθεια είναι ότι κάτι εξαιρετικά ευνοϊκό πλησιάζει να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό και τον 3ο οίκο της χώρας μια και η Σελήνη του τριμηνιαίου έχει εγκατασταθεί πάνω στον γενέθλιο Δία της χώρας! Καλά μαντάτα δηλαδή που ίσως σχετίζονται με την αύξηση των ταξιδιών και των μετακινήσεων, με ασφαλή και αναβαθμισμένα μέσα μεταφοράς(λογικό μετά το χουνέρι με τα τραίνα) Ίσως να ευνοηθεί ο λαός και με αυτά τα pass, free pass σε τρόπους μεταφοράς κι επικοινωνίας λοιπόν (λέμε τώρα).

Υπογράφουν ότι θα μας στοιχίσουν λίγο παραπάνω ή και να φέρουν στην επιφάνεια οικονομικά σκάνδαλα μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων ή ανθρώπων γενικότερα που προβάλλονται στην διεθνή κοινότητα (δεν μας κάνει και πολλή εντύπωση).

Πολλά περιμένουμε κι από τον Ερμή που βρίσκεται στην Παρθένο-θέση κυριαρχίας του- και μόνο με εξαιρετικά καλές γωνίες -τρίγωνο με Δία και Σελήνη που σημαίνει ότι υπάρχει καλή πρόθεση να θεσπιστούν ευεργετικές ρυθμίσεις που να ευνοούν την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς αλλά και οτιδήποτε σχετίζεται με τα θέματα Ερμή. Ίσως να ναι και το θετικό σημείο «κλειδί» στο κοινοβούλιο της χώρας -ότι τελικά δείχνουν προθυμία να καταπιαστούν και να συζητήσουν φλέγοντα ζητήματα για τη χώρα αλλά και να νομοθετήσουν ευεργετικά για το εμπόριο, τις συναλλαγές και την εκπαίδευση. Η Αφροδίτη έχει πάρει την ευθεία πορεία της στο ζώδιο του Λέοντα και στον 10ο οίκο της χώρας και ξεκάθαρα δηλώνει μια ισχυρά φιλόδοξη εμφάνιση του συνόλου της χώρας ως προ το εξωτερικό -πολύ λαμπερή και ακριβή- ίσως οργανώσουμε κάποιο event που θα μας προβάλει ή ίσως κάποιους γάμους ανωτέρων στελεχών της κυβέρνησης ή της show biz ή ακόμα και εκδηλώσεις ή φόρουμ που θα λάβουμε τα εύσημα ως άριστοι οικοδεσπότες. Φυσικά το τετράγωνο που υποδέχεται από τον Δία και τον Ουρανό υπογράφουν ότι θα μας στοιχίσουν λίγο παραπάνω ή και να φέρουν στην επιφάνεια οικονομικά σκάνδαλα μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων ή ανθρώπων γενικότερα που προβάλλονται στην διεθνή κοινότητα (δεν μας κάνει και πολλή εντύπωση).

Το επικίνδυνο στο χάρτη του τριμήνου δυστυχώς το κρύβει ο Άρης στον ζυγό και στον 12ο οίκο της χώρας-χώρο που σχετίζεται με παρασκήνιο και βίαιες, εγκληματικές ενέργειες, δολοφονίες αλλά και φωτιές, πυρκαγιές σε δημόσιους οργανισμούς και κρατικά ιδρύματα. Ο Δίας στον Ταύρο και στον 7ο οίκο της χώρας δημιουργεί ευνοϊκές σχέσεις συνεργασίας με ξένες χώρες, συμμάχους, φανερούς εχθρούς και γενικά φέρνει συμφωνίες αποδοτικές και ωφέλιμες εμπορικά και οικονομικά για κοινά συμφέροντα. Επιτέλους η εξωτερική πολιτική δείχνει να έχει επιτυχίες στην διαχείριση κρίσεων με άλλες χώρες και αναλαμβάνει δράση ακόμα και έναντι εξωτερικών «ταραξιών» που ελλοχεύουν κινδύνους αποσταθεροποίησης της χώρας! Επίσης αυξάνει τους γάμους και τις ενώσεις (κάτι που δείχνει και το εξάγωνο του Άρη με την Αφροδίτη) φέρνοντας φλογερούς έρωτες και ειδύλλια! Ευχάριστα βελτιώνεται η βιομηχανία θεάματος, κινηματογράφος, θέατρα κι επιτυχίες σε αυτά αλλά και στον χώρο της εκπαίδευσης όπου παράγονται νέες δημιουργικές προσεγγίσεις. Ο ρυθμός των γεννήσεων αυξάνεται (αφού αυξάνονται και οι γάμοι) αλλά δυστυχώς αυξάνεται και η ροπή του κόσμου στα τυχερά παιχνίδια και το τζόγο!

Γενικότερα λοιπόν «ούτε γάτα, ούτε ζημιά» και καμιά φορά καλό είναι να περνούν και τέτοια διαστήματα που μας αφήνουν να πάρουμε ανάσες.

Ο Κρόνος στους Ιχθύες και τον 4ο οίκο της χώρας προκαλεί πολλές σκέψεις και ανησυχίες για την αξία της γης, τις σοδειές που επιμένουν να μην είναι καλές αλλά και με τα γνωστά της ταρακουνήματα που κάθε τόσο μας τρομάζουν και μας βάζουν σε σκέψεις αν και πόσο είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το χειμώνα, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.λπ. ύστερα από τις τρομακτικές φωτιές του καλοκαιριού. Μια μικρή αναφορά στην «Δήμητρα» (Ceres) που βρίσκεται πολύ πολύ κοντά στον Ωροσκόπο του τριμήνου και πάντα σχετίζεται με μιας μορφής δημοσιότητα(της χώρας εδώ) έστω και για λίγο! Δημοσιότητα που συχνά δεν έχει μεγάλη διάρκεια, αλλά τουλάχιστον λαμβάνει θετικό πρόσημο για τη χώρα. Γενικότερα λοιπόν «ούτε γάτα, ούτε ζημιά» και καμιά φορά καλό είναι να περνούν και τέτοια διαστήματα που μας αφήνουν να πάρουμε ανάσες.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χάρτης της Κύπρου μας για το επόμενο διάστημα αλλά θα αναλυθεί εκτενώς από αγαπημένη Αστρολόγο μας στην Λεμεσό Αναστασία Συμεού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα