ΕΛΛΑΔΑ το επόμενο τρίμηνο | Το τρίμηνο της Αστάθειας

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
03/04/2023

Ο Ηλιος στην μηδενική μοίρα του Κριού -μοίρα ανθρωπότητας- για την Ελλάδα η Ανοιξη ξεκινά στις 20 Μαρτίου και φέρνει μαζί της και τις προβλέψεις του επόμενου τριμήνου που συμπεριλαμβάνουν και την περίοδο των εκλογών (τουλάχιστον της 1ης εκλογικής αναμέτρησης), μια και το σύστημα της απλής αναλογικής περιορίζει τη δυνατότητα να δούμε σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση (πιθανότατα ούτε με την 2η μια και η χώρα συνολικά μπαίνει σε μια περίεργη περίοδο που τα πολιτικά κόμματα αποδυναμώνονται και τίποτα δεν θυμίζει τις παλαιότερες προεκλογικές περιόδους.

Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το κυβερνών κόμμα είναι δεδομένες μια και ο Ηλιος στον 4ο οίκο και σε μισό τετράγωνο με τον εκκεντρικό-ανατρεπτικό πλανήτη Ουρανό δηλώνει την αποσταθεροποίηση αλλά και την ενδυνάμωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το 2ο σε σειρά κόμμα κερδίζει κάτι ουσιαστικό (το σύνολο των μικρότερων δυνάμεων είναι αυτό που θα βγει κερδισμένο) και οι κυβερνήσεις που θα σχηματιστούν από δω και πέρα θα είναι σχεδόν Οικουμενικές με την παρουσία και συμφωνία 3 και περισσότερων κομμάτων. Ο μεγάλος χαμένος το κυβερνών κόμμα που θα χάσει – όχι την πρωτιά- αλλά πολλές από τις κοινοβουλευτικές θέσεις που κατείχε μέχρι τώρα. Παράλληλα η Σελήνη (ο λαός) στο ζώδιο των Ιχθύων δηλώνει μέσω της Ποσειδώνιας θέσης της, την απογοήτευση για τις θυσίες που έχει υποστεί (αλλά και την αφέλεια της έτοιμη να πιστέψει σε νέες υποσχέσεις) αν και εξαιρετικά «θυμωμένη» και εκνευρισμένη από το τετράγωνο που δέχεται από τον Αρη-πιθανότατα λοιπόν να έχουμε και περιστατικά εξεγέρσεων, βίας και έκφρασης θυμού. Ο καιρός θα είναι σχετικά υγρός και μεταβλητός (δύσκολος να προβλεφθεί ακριβώς). Οι γεωργικές εργασίες όμως θα πηγαίνουν καλά και σημαντικές ανακαινίσεις θα γίνουν σε δημόσια κτίρια και άλλες σημαντικές κατασκευές.

Αναμενόμενα προβλήματα, διαφορές και διαφωνίες στο χώρο της εκπαίδευσης, πιθανότατα και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Δυστυχώς η Αφροδίτη αν και σε εξαιρετικά καλό ζώδιο- στον Ταύρο και στον 5ο οίκο- δέχεται πλήγμα από τον Πλούτωνα κάτι που σημαίνει ότι πάλι θα έχουμε εγκληματικές ενέργειες κατά γυναικών και παιδιών -πόσα ακόμα;- αλλά και οι επενδύσεις, οι επιχειρήσεις, τα τυχερά παιχνίδια και ο τζόγος κινούνται με σημαντικές απώλειες (και το χρηματιστήριο) Ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να ζει πέρα από αυτό που αντέχει η τσέπη του. Ο Αρης τώρα στον 7ο οίκο (αλλά και πολύ κοντά στον 8ο) δεικνύει ότι ίσως η χώρα εμπλακεί σε διαμάχες εξαιτίας τρίτων χωρών (διεθνείς διαμάχες π.χ. Ρωσία) ή θα υπάρξουν σοβαρές διαφωνίες με άλλες εξουσίες συμμαχικών χωρών. Ξαφνικοί θάνατοι από πυρκαγιές λόγω Αρη -ατυχήματα και εγκλήματα- αλλά και το υγρό στοιχείο θα επιδείξει κακή διαγωγή εξαιτίας του τετραγώνου από τον Ποσειδώνα (αδυναμία, πτώση ανοσοποιητικού, αλλεργίες και περίεργες ιώσεις). Ο Κρόνος στον 3ο οίκο της χώρας δείχνει μια αδιαφορία για μετακινήσεις και ταξίδια-ίσως λόγω ακρίβειας και ο κόσμος επιθυμεί να μένει στο σπίτι του. Ο Δίας συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Κριού -περιπλανώμενος- και σε δύσκολη γωνία με τον Κρόνο ίσως αυξήσει τις γεννήσεις στη χώρα αλλά από την άλλη οι απώλειες σε κέρδη στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις – από μια σύντομη ματιά στο επόμενο τρίμηνο οι ζημιές θα αποκατασταθούν μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της υπερβολικής αύξησης της τουριστικής κίνησης ακόμα μια φορά στην Ελλάδα. Αναμενόμενα προβλήματα, διαφορές και διαφωνίες στο χώρο της εκπαίδευσης, πιθανότατα και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

O γενέθλιος χάρτης της Ελλάδας παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια στην Πολιτική και τον κυβερνητικό χώρο…

Ο Ουρανός στον 6ο οίκο παρουσιάζει μεγάλη αμφισβήτηση στον Ιατρικό κλάδο και την υγειονομική περίθαλψη -ασυνήθιστες ασθένειες στον γενικό πληθυσμό- ενώ μειώνεται περισσότερο η σταθερή απασχόληση και οι μεγάλες εταιρίες προτιμούν να κάνουν προσλήψεις με μειωμένα ωράρια.Εκρήξεις και ατυχήματα μπορεί να λάβουν χώρα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή στο στρατό γενικότερα. Επίσης ο Ποσειδώνας στον 4ο επιβεβαιώνει ότι το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες ενώ ταυτόχρονα τα λαικιστικά κινήματα αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη (θα μπορούσε να σημαίνει όμως ότι και τα αντίπαλα κόμματα χρησιμοποιούν δόλιες τακτικές). Ο Πλούτωνας στον 2ο οίκο της χώρας επιμένει να δημιουργεί κρίσεις στο καλάθι της νοικοκυράς, ανασφάλειες στο οικογενειακό εισόδημα και προβλήματα στις εισπράξεις και ειδικότερα στα ασφαλιστικά Ταμεία. Παράλληλα με τον τριμηνιαίο χάρτη της χώρας και ο γενέθλιος χάρτης της Ελλάδας παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια στην Πολιτική και τον κυβερνητικό χώρο υπογράφοντας μια μακράν περίοδο αστάθειας και ακυβερνησίας κάτι που δεν βοηθά στην περιβόητη ανάπτυξη που περιμένουμε με αγωνία. Το καλό σημάδι επί των οικονομικών της χώρας είναι η προοδευμένη Αφροδίτη που έχει κάνει την είσοδο της στο ζώδιο του Ζυγού (πολύ δυνατή), αλλά παραμένοντας στην μηδενική μοίρα όλη τη χρονιά περιγράφει την «κρίσιμη» ακόμη φάση που βιώνει ο Ελληνικός λαός.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα