Ανακαλύπτοντας την ουσία του ωροσκόπου – Μέρος Α’

ASTROTEAM GUEST
23/02/2021

Ακούγονται πολλά κλισέ κατά καιρούς για τον ωροσκόπο, που έχουν ως στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να το διασκεδάσουν, αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πρωτίστως την πραγματική ουσία αυτού του τόσο σημαντικού σημείου που ορίζει την ακμή του πρώτου οίκου του γενέθλιου χάρτη μας.

Ετυμολογικά είναι μία σύνθετη λέξη, με το πρώτο συνθετικό (ώρα) να μας δίνει τον χρονικό προσδιορισμό και το δεύτερο συνθετικό (σκοπός) να μας δείχνει την πρόθεση και επιδίωξη κάποιου, αυτόν που επιτηρεί από ένα ορισμένο σημείο ή την μελωδία εάν πρόκειται για τραγούδι. Ο σκοπός της ώρας λοιπόν ή ο ωροσκόπος είναι η στιγμή της γέννησης μας, η πρώτη ανάσα που θα ανοίξει τον κύκλο της υπόλοιπης ζωής μας. Πώς νιώσαμε άραγε τότε; Φοβηθήκαμε και θέλαμε να γυρίσουμε πίσω στη μήτρα ή ήμασταν γενναίοι και περίεργοι να ανακαλύψουμε τον κόσμο γύρω μας; Κανείς δε θυμάται εκείνη τη στιγμή, αλλά οι εντυπώσεις και οι ενέργειες που απορρόφησε το νεογέννητο κορμάκι μας από το περιβάλλον, μένουν για πάντα χαραγμένες στη ψυχή μας και ορίζουν τον τρόπο που βιώνουμε και κάνουμε τις ενάρξεις μας αλλά και τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή γενικότερα. Αφού έχουμε αποχωριστεί πιά από τη κοιλιά της μητέρας, ο ωροσκόπος θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μία αίσθηση ταυτότητας που θα είναι σαν πανοπλία προστασίας από το άγνωστο περιβάλλον. Θα γίνει το μόνιμο φίλτρο μέσα από το οποίο θα βλέπουμε τον εαυτό μας, την εμφάνιση, την προσωπικότητα μας και θα τα προβάλλουμε κατ’ επέκταση στον έξω κόσμο και ιδίως σε αυτούς που γνωρίζουμε για πρώτη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι έχουν σαν πρώτη εντύπωση από εμάς τον ωροσκόπο κι όχι το ζώδιο μας. Θα υποδείξει επίσης τον τρόπο που διεκδικούμε αυτό που θέλουμε, από το επάγγελμα μέχρι τον σύντροφο και φυσικά θα μας δώσει στοιχεία για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας η οποία συνδέεται άμεσα με την άποψη που έχουμε για τη ζωή και τον εαυτό μας. Το ζώδιο που ανατέλλει στον ορίζοντα τη στιγμή της γέννησης μας είναι το ζώδιο του ωροσκόπου μας, είναι το χρώμα του φίλτρου μας κι επειδή βιώνουμε τη ζωή μέσα από αυτό, θα πράττουμε ανάλογα και θα έλκουμε ανάλογες καταστάσεις οπότε θα πρέπει να εκδηλώνουμε τα χαρακτηριστικά του με δημιουργικό τρόπο ώστε να ξεδιπλωθεί ευνοϊκά κι ο υπόλοιπος χάρτης. Ο κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου μας και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται είναι τόσο σημαντικός ώστε να αποτελεί τον κυβερνήτη όλου του ωροσκοπίου. Πάμε να δούμε πως εκφράζεται ο κάθε ωροσκόπος :

Ωροσκόπος Κριός

Εκφράζεται από νωρίς δυναμικά και με ενθουσιασμό για νέα ξεκινήματα. Βλέπει τη ζωή σαν περιπέτεια, είναι δραστήριος, ριψοκίνδυνος, θαρραλέος και θέλει να πετυχαίνει τον στόχο του έχοντας άμεσα αποτελέσματα. Αγαπά την ταχύτητα, την ανεξαρτησία, είναι ειλικρινής αλλά μπορεί να γίνει απότομος και αγενής. Έχει έντονη ανάγκη έκφρασης, αποζητά την προσοχή και του αρέσει να ηγείται γιατί έτσι μαθαίνει καλύτερα τον εαυτό του. Θα πρέπει να εκφράζεται δημιουργικά με το να αναλαμβάνει δράση και να κάνει ο ίδιος ενάρξεις κι όχι να περιμένει να συμβούν οι καταστάσεις από μόνες τους. Αν καταπιέζεται η έκφραση του υπάρχει τάση για ατυχήματα, πονοκεφάλους, ξεσπάσματα θυμού και βίας. Αν εκφράζεται υπερβολικά τότε μπορεί να πετύχει πολλά μεν αλλά να γίνει κυριαρχικός, εγωκεντρικός κι επιθετικός ή να ξεκινά συνεχώς νέα πρότζεκτ που δεν ολοκληρώνει. Ιδανικά θα πρέπει να εκφράζει την μοναδικότητα του χωρίς να καταπατά τα δικαιώματα των άλλων σε αυτή του την προσπάθεια. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι ο Άρης.

Ωροσκόπος Ταύρος

Είναι ελκυστικός, πεισματάρης και κτητικός. Είναι πολύ σταθερός και δύσκολα κάνει νέα ξεκινήματα. Αφομοιώνει αργά και έχει γενικότερα τους δικούς του ρυθμούς. Τον ενδιαφέρουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα και έχει το ταλέντο να αξιοποιεί τη ενέργεια του ώστε να του αποφέρει τα μέγιστα. Αγαπά την ασφάλεια που του παρέχουν τα υλικά αγαθά και αναγνωρίζει την αξία των αντικειμένων και του χρήματος. Κάνει καλή οικονομική διαχείριση και δε θα πάρει κανένα ρίσκο αν δεν είναι σίγουρος. Έχει καλλιτεχνικές τάσεις κι εκτιμά την ομορφιά, την καλή ζωή και ό,τι ικανοποιεί τις αισθήσεις του. Είναι πολύ υπομονετικός αλλά αν κάποιος τον φτάσει στα άκρα ο θυμός του είναι άσβεστος. Πίσω από το ήρεμο παρουσιαστικό του κρύβονται δυνατές επιθυμίες στις οποίες προσκολλάται και θα πρέπει να μάθει να τις ελέγχει. Πρέπει επίσης να μην αφήνεται στην αδράνεια γιατί έχει τάση για τεμπελιά και να μην είναι τόσο αμετακίνητος στις απόψεις του καθώς χάνει χρόνο εμμένοντας σε καταστάσεις που μπορεί να τον βλάπτουν. Τα θέματα υγείας επικεντρώνονται στο λαιμό. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι η Αφροδίτη.

Ωροσκόπος Δίδυμοι

Ο ωροσκόπος αυτός θα εκφράσει από μικρή ηλικία την περιέργεια του για τη ζωή, αναζητώντας συνεχώς νέα ερεθίσματα αλλιώς βαριέται εύκολα. Είναι προσαρμοστικός και εκφράζεται με όλο του το σώμα. Είναι εύστροφος, φιλικός και αγαπά τις αλλαγές. Έχει ταλέντο στον λόγο, στο γράψιμο και τη μίμηση. Η περιέργεια και η αγάπη του για γνώση τον κρατούν για πάντα νέο. Έχει ανάγκη την επικοινωνία για να μεταφέρει τις τόσες πληροφορίες που έχει στο κεφάλι του αλλά υπάρχει και τάση για κουτσομπολιό. Μπορεί να δει και τις δύο όψεις του νομίσματος αλλά δε μπορεί να επιλέξει και λόγω αυτής της διττότητας χάνει πολλές ευκαιρίες στη ζωή. Συχνά αποσυνδέεται από το σώμα του γιατί τον απορροφά ο νους του. Χρειάζεται προσοχή καθώς πολλές φορές λόγω της λαιμαργίας του για γνώση, μένει στην επιφάνεια μαθαίνοντας πολλά αλλά τίποτα σε βάθος, θα πρέπει λοιπόν να επιλέξει μια κατεύθυνση, έναν στόχο ώστε να αποκτήσουν οι γνώσεις του ουσία και νόημα. Τα θέματα υγείας έχουν να κάνουν με τα αισθητήρια όργανα, τους πνεύμονες, τους ώμους και τα χέρια. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι ο Ερμής.

Ωροσκόπος Καρκίνος

Εδώ υπάρχει έντονη ανάγκη για φροντίδα και ασφάλεια γι’ αυτό το δέσιμο με την οικογένεια και τις ρίζες είναι ισχυρό. Ο ωροσκόπος Καρκίνος έχει μια πολύ ευαίσθητη στάση απέναντι στη ζωή και για να κάνει ένα βήμα μπροστά θα πρέπει να νιώθει σίγουρος και καλυμμένος. Είναι εξαιρετικά κυκλοθυμικός λόγω της Σελήνης που τον κυβερνά κι αναπολεί συχνά το παρελθόν. Σέβεται τις παραδόσεις, είναι τρυφερός, συμπονετικός και αγαπά βαθιά. Για να είναι ευτυχισμένος στη ζωή του χρειάζεται μια βάση, μια εστία που θα του γεμίζει τις μπαταρίες και αυτή η βάση συνήθως είναι το σπίτι, τα παιδιά και η οικογένεια του. Είναι εργατικός και θα φροντίσει να έχει χρηματικό απόθεμα για μια ώρα ανάγκης. Είναι υποκειμενικός κι έχει τη τάση να τα παίρνει όλα προσωπικά γιατί τον κυριεύει το συναίσθημα. Πολλές φορές θέλει ντάντεμα και φροντίδα – γιατί δυσκολεύεται να αποκολληθεί από την παιδική ηλικία και τους γονείς – αλλά είναι ακριβώς αυτό που θα πρέπει να μάθει να δίνει στους άλλους. Το βασικότερο όμως μάθημα που πρέπει να πάρει είναι να αποστασιοποιείται από τις καταστάσεις και να αναπτύξει τη λογική και τη κρίση του για να μην χάνεται στη θάλασσα των συναισθημάτων του. Θέματα μπορεί να προκύψουν στο στήθος, στο στομάχι και τη μήτρα. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι η Σελήνη.

Από την Sullaj Katerina

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα