Πως πληγώνουμε εμείς τους άλλους;

ASTROTEAM GUEST
13/02/2024

Με αφορμή τη σύνοδο Χείρωνα – Βορείου Δεσμού, στον Κριό στην 16° που είναι η μοίρα αρχηγού, έχουμε την συνάντηση δύο ΜΕΓΑΛΩΝ εσωτερικών θεραπευτών και την αρσενική δυναμική σε δράση για την θεραπευτική εξέλιξη. Μεταξύ των πολλών που μπορούν να γραφτούν για την συνεισφορά τους, είναι ότι όταν θεραπεύεται η μονάδα, μαγικά, αφήνει τα ίχνη της θεραπείας και για τους υπόλοιπους.

Ο Χείρωνας φωτίζει το τραύμα, ο Βόρειος δεσμός ανοίγει τον δρόμο της ψυχικής επιλογής. Αξίζει να βγούμε από το ‘εγώ’ και να παρατηρήσουμε πως πληγώνουμε εμείς τους άλλους.

Ένας Κριός μπορεί να πληγώνει με τον εαυτό του ή και τους άλλους, όταν αφήνει το παιδί μέσα του να πάρει τα ηνία στο άμεσο περιβάλλον, με επιπολαιότητα. Η πρωτοβουλία του απαιτεί τόλμη, γενναιότητα και έλεγχο των αδέξιων ορμών. Η ευκαιρία του βρίσκεται στο να θεραπεύσει αυτό το τραύμα-ντεμπούτου καλλιεργώντας την παιδικό εγώ σε ήρεμη δύναμη. Να εκπέμπει την δύναμη του αρχηγού, αλλά χωρίς επιδιώξεις.

Ένας Ταύρος μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους, με υποσυνείδητους τρόπους μορφοποιώντας σχήματα ασφαλειών απαράλλακτα ίδια με τις παιδικές συνήθειες . Του δίνεται η ενεργητική διαίσθηση ίσως μέσω ονείρων, να δει ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερο παιχνίδι από την ετοιμότητα να αλλάξει όταν χρειάζεται. Η θεραπεία είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών για μια ειλικρινή συγνώμη.

Ένας Δίδυμος μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους με τις σκέψεις που δεν έγιναν δράση με τους φίλους. Η διάσπαση προσοχής ή ένας διχαστικός λόγος ή φλυαρία χωρίς τέλος, μέσα σε ομάδες ή δραστηριότητες κοινής ωφελείας. Οι συνθήκες ευνοούν να θέσει νέο στόχο, διαφορετικά υπενδεδυμένο από την παιδική ελαφρότητα του εγώ. Η εναλλακτική πρωτοβουλία τον απογειώνει.

Ένας Καρκίνος μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους με το εσωτερικευμένο συναίσθημα και την προσκόλληση που δεν εκφράζεται. Η δεκτική του ικανότητα που γίνεται παθητικότητα, θα συναντηθεί με την αρσενική ενεργητική αυτή πλανητική συγκυρία και θα του δοθεί η ευκαιρία να αναγνωριστεί στα επαγγελματικά του για την υπευθυνότητα του, αρκεί να έχει το σθένος ‘του ενηλικιώνομαι’.

Ένας Λέων μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους από την ίδια την ακτινοβολία του που δεν μεταβολίστηκε -από την παιδική ηλικία μεγαλώνοντας στις επόμενες φάσεις ζωής του – προκαλώντας εγκαύματα ή τον καθήλωσε σε μια αυλή κολάκων. Να η ευκαιρία να αλλάξει εστία προσοχής και να δει το ‘δάσος’. Είτε σπουδάσει, είτε ταξιδέψει, θα δει την ευρυχωρία που υπάρχει έξω από την αυλή του. Ευεργετικό να παραδοθεί στην ακτινοβολία ενός θεραπευτή ή δάσκαλου.

Ένας Παρθένος μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους με τις ‘τακτοποιημένες ρυθμίσεις δόσεων’ που έχει να λάβει και να δώσει νομίζοντας ότι ακόμα παίζει ‘μονόπολη’ με τους άλλους . Ιδού η ευκαιρία – κρίση να μεταμορφώσει τον φόβο για την διαχείριση υλικών και άυλων υποθέσεων.

Ένας Ζυγός μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους θεμελιώνοντας την ‘σύζευξη’ σε βάση φόβου. Με την βοήθεια την ερχόμενων γεγονότων θα μετουσιώσει τον φόβο της μοναξιάς αρκεί να αδράξει την ευκαιρία.

Ένας Σκορπιός μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους, εξουσιάζοντας το φυσικό σώμα με εμμονές ή παιδιόθεν καχύποπτες σκέψεις σε καθημερινή βάση. Οι αλλαγές που δεν γίνονται και η συνέχιση των κακών συνηθειών (στον τρόπο ζωής π.χ στην διατροφή, σκέψη) αρρωσταίνουν. Η ουσιαστική επιμέλεια για το σώμα θα βοηθήσει ναι μεν να αποδίδει καλύτερα στην καθημερινότητα του αλλά και να βοηθήσει και άλλους,.. μέχρι και τους κατοικίδιους φίλους.

Ένας Τοξότης μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους, αρχικά ρεμβάζοντας στην ‘μεγάλη εικόνα’, και εν συνεχεία φανατισμένος με την εστίαση του στόχου. Ευτυχής συγκυρία να θεραπεύσει τις υπερβολές βάζοντας αγάπη στην καρδιά του. Με τα παιδιά του; Με τα δημιουργήματά του; Με το χόμπι; Με την συνειδητοποίηση τι είναι τύχη τι είναι ρίσκο; Με έναν έρωτα εκεί που δεν τον περίμενε; Με την προβολή;

Ένας Αιγόκερως μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους ανάγοντας την εργασιομανία σε κανονικότητα και σε θεραπεία. Νομίζει. Αν δεν πιάσει πάτο, να ξεριζώσει τα γονεακά μοτίβα και να ασχοληθεί με την οικογενειακή ζωή, θα κυοφορήσει το προπατορικό αμάρτημα και στις επόμενες γενιές. Ιδού η στιγμή που το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα (δομές εξουσιών) προωθούνται σε συστηματική θεραπεία.

Ένας Υδροχόος μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους, αναγκασμένος να διαφοροποιηθεί και να διαχωριστεί από τους άλλους. Ευνοϊκή συνθήκη να το δεί αλλιώς πώς να επικοινωνήσει. Να αντιληφθεί μια άλλη προοπτική και να την ενσωματώσει στο νευρικό τους σύστημα.. Η ενδοσκοπική αυτή έμπνευση θα έρθει μέσα από τα αδέλφια ξαδέλφια ή νεότερα άτομα. Έτσι υπογράφεται μια νέα διαλεκτική του ικανότητα, και αποφάσεις λιγότερο αντιδραστικές.

Ένας Ιχθύς μπορεί να πληγώνει τον εαυτό του και τους άλλους, ονειροβατώντας (όχι στο ντιβάνι του ψυχοθεραπευτή) κρατώντας το Σταυρό του Ιησού. Η αφύπνιση ενός αξιακού συστήματος που να μπορεί με αυτοπεποίθηση, μόνος του να πληρώσει την ‘ΔΕΗ’ είναι εδώ και τώρα. Μια αφύπνιση επί γης. Ποιο ταλέντο αξιοποιώ για να δομήσω τις ασφάλειες μου; Θέλω να βοηθώ ή να αυτοκαταστρέφομαι;

Οψόμεθα!

 

Από την Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα