Χείρωνας & Δεσμοί Σελήνης | Καρμικές, πολύτιμες ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη!

ASTROTEAM GUEST
14/02/2024

Ο Χείρωνας, ανακαλύφθηκε το 1977 από τον αστρονόμο Charles Kowal. Αποτελεί μισό κομήτη, μισό αστεροειδή. Η ανακάλυψή του σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ιατρική, στην εναλλακτική θεραπεία, στην ψυχοθεραπεία στην αστρονομία και στην τέχνη ενώ η ιστορία του αντανακλά την έννοια της γέφυρας ανάμεσα στο παλιό και νέο.

Ο Χείρωνας, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν ο γιος του Κρόνου και της Φιλύρας. Μετά την εγκατάλειψη από τη μητέρα του, ανατράφηκε από τον θεό Απόλλωνα στο Πήλιο. Ως ημίθεος, δίδαξε πολλούς ήρωες όπως ο Ηρακλής, ο Αχιλλέας και ο Ιάσονας. Ο Χείρωνας ήταν γνωστός για τη σοφία και τις διδασκαλίες του. Δίδαξε Ιατρική και Θεραπεία, ως καταξιωμένος ιατρός. Έχει αναφερθεί ότι δίδαξε τον Ασκληπιό στην Ιατρική. Ο Χείρωνας ήταν επίσης γνωστός για τις μουσικές του ικανότητες. Δίδασκε μουσική, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μουσικών οργάνων, σε όσους τον ακολουθούσαν. Επειδή ζούσε στον πολεμικό κόσμο των ηρώων, ο Χείρωνας δίδασκε τη χρήση όπλων και τη στρατηγική, εκπαιδεύοντας τους Ήρωες. Η τραγική ιστορία του Χείρωνα, που πληγώθηκε από βέλος του Ηρακλή και έζησε με ανυπόφορους πόνους, τον οδήγησε στον Άδη. Ωστόσο, ο Δίας τον ευσπλαχνίστηκε, μετατρέποντάς τον σε άστρο στον ουρανό. Οι διδασκαλίες του Χείρωνα αποτελούν σύμβολο στην αρχαία ελληνική μυθολογία, αντιπροσωπεύοντας τη γνώση, τη σοφία την πολεμικές τέχνες, την μουσική και την ιατρική στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Ευεργέτης και καταστροφικός συγχρόνως. Ευεργέτης όταν συνειδητοποιήσεις την πληγή σου και καταστροφικός μέχρι να την συνηδειτοποιήσεις. Καλό είναι να γνωρίζουμε τη στιγμή που γεννηθήκαμε σε ποιο περιβάλλον βρίσκονταν ο Χείρωνας και σε ποιο ζώδιο. Ο Χείρωνας υπάρχει στον αστρολογικό μας χάρτη για να μας δείξει την πληγή μας και την θεραπεία αυτής.

Στις 26 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 13 Μαρτίου του 2024 θα πραγματοποιηθεί η κορύφωση της συνόδου του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στον Κριό. Μια ενέργεια που θα επηρεάσει όλη την Ελλάδα, αλλά και το κάθε ένα από εμάς προσωπικά. Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Κριού – Ζυγού, στον άξονα των σχέσεων, του Εγώ και του Εμείς με τον Χείρωνα στον Βόρειο Δεσμό στον παρορμητικό Κριό της πρωτοβουλίας, η κορύφωση της συνόδου είναι από τις 25/2/2024 έως και τις 13/3/2024. Μια σύνοδος καρμικής φύσεως, θα δώσει γεγονότα που θα καλεστούμε να τα αποδεχτούμε και να εργαστούμε εσωτερικά με τον Εαυτό μας.

Ας δούμε μαζί πως θα επηρεάσει αυτή η σύνοδος τα 12 ζώδια κοιτάζοντας πάντα και τον Ωροσκόπο μας.

Κριός – Αυτό το διάστημα θα σας απασχολήσουν οι σημαντικές σχέσεις της ζωής σας, η εικόνα του εαυτού και η θέση του μέσα σ’ αυτές. Ότι δεν καταφέρατε να μάθετε από μόνοι σας, για να λύσετε το Κάρμα σας, τώρα έρχονται οι άλλοι να σας το μάθουν. Δώστε την προσοχή σας στην επικοινωνία με το άμεσο περιβάλλον σας για να μην πείτε λόγια και πράξετε με τέτοιο τρόπο, που θα το μετανιώσετε.

Ταύρος – Αυτό το διάστημα θα σας απασχολήσει η ποιότητα της καθημερινότητας σας. Θα αντιμετωπίστε άλυτα καρμικά ζητήματα μέσα από την τωρινή σας καθημερινότητα που έχουν να κάνουν με τους υποσυνείδητους φόβους σας ασφαλειών και ανασφαλειών. Δώστε την προσοχή σας αυτό το διάστημα στην υγεία σας κυρίως την ψυχική.

Δίδυμοι – Αυτό το διάστημα θα βιώσετε καρμικά γεγονότα μέσα από την οικογένεια, τις φιλίες, τον έρωτα και τα παιδιά σας. Επαναπροσδιορίζετε το Εγώ σας μέσα σ’ αυτές τις σχέσεις. Δώστε την προσοχή σας και στην επικοινωνία σας με αυτές.

Καρκίνος – Αυτό το διάστημα θα σας απασχολήσει η επαγγελματική σας εικόνα και η καριέρα, η κοινωνική σας εικόνα και η θέση σας μέσα σ’ αυτή. Καρμικά ζητήματα βγαίνουν στην επιφάνεια μέσα από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Δώστε προσοχή κυρίως στην εικόνα που σας έχει δώσει ο πατέρα σας για τον εαυτό σας, έτσι θα καταφέρετε να έχετε ριζική αλλαγή πεποιθήσεων που έχετε από παιδί και βλέπετε το κόσμο και τον εαυτό σας μέσα σ’ αυτόν.

Λέων – Αυτό το διάστημα θα αντιμετωπίσετε καρμικά ζητήματα μέσα από τα αδέλφια και τα ξαδέλφια σας, τους συγγενείς εξ αγχιστείας τους γείτονες και γνωστούς. Δώστε προσοχή στον τρόπο σκέψης σας και την επικοινωνία σας με αυτούς τους ανθρώπους και πάρτε την πρωτοβουλία να τα αλλάξετε, αλλάζοντας την έκφραση και την επικοινωνίας σας μαζί τους. Είστε γεννημένοι για να έχετε το θάρρος να φτάνετε στην ρίζα του κάθε τι που θέλετε να αλλάξετε και αυτή η σύνοδος θέλει να αλλάξετε τρόπο σκέψης, έκφρασης και επικοινωνίας.

Παρθένος – Αυτό το διάστημα καλείστε να αντιμετωπίσετε καρμικά ζητήματα μέσα από την διαχείριση και προσφορά των χρημάτων και των συναισθημάτων σας. Δώστε προσοχή σε κάθε είδους εξαρτήσεις και την αξία που νιώθετε από τους άλλους. Η ανιδιοτέλεια είναι και η αξία σας, χωρίς να χρειάζεστε την αναγνώριση κανενός.

Ζυγός – Αυτό το διάστημα, αγαπημένοι Ζυγοί οι Δεσμοί της Σελήνης είναι στον άξονα σας, έχετε την εύνοια να αναγνωρίσετε το κάρμα σας γύρω σας πολύ πια άνετα από τα υπόλοιπα ζώδια. Αυτό το διάστημα καλείστε να αντιμετωπίσετε καρμικά ζητήματα μέσα από σημαντικούς ανθρώπους της ζωή σας. Η σύνοδος αυτή θέλει από εσάς να πάρετε την πρωτοβουλία να εκφράσετε τον Εαυτό σας όπως ακριβώς είναι και θέλετε και όχι όπως οι άλλοι θα θέλανε να είναι. Δώστε την προσοχή σας στην σχέση που έχετε με τον εαυτό σας γιατί είναι ο λόγος που αντιμετωπίζετε καρμικά ζητήματα σχέσεων. Η σύνοδος αυτή θέλει να πάρετε την πρωτοβουλία να εκφράσετε ότι όμορφο έχετε μέσα σας χωρίς να έχετε ανάγκη την έγκριση των σημαντικών άλλων της ζωής σας.

Σκορπιός – Αυτό το διάστημα θα αντιμετωπίσετε καρμικά ζητήματα μέσα από αποκαλύψεις για γεγονότα που συμβαίνουν πίσω από την πλάτη σας, κρυφά από εσάς για εσάς. Πιθανόν να αντιμετωπίσετε καρμικά ζητήματα με τη υγεία σας ή με την εργασία σας. Δώστε προσοχή στην επικοινωνία σας με τους ανθρώπους που ενεργούν πισώπλατα γιατί θα τους πληγώσετε και θα πληγωθείτε, δώστε προσοχή και στους υποσυνείδητους φόβους σας γιατί πολύ πιθανόν να σας παραμορφώσουν την πραγματικότητα.

Τοξότης – Αυτό το διάστημα θα αντιμετωπίσετε καρμικά ζητήματα συλλογικής συνειδητότητας που σημαίνει καρμικά ζητήματα μέσα από τους φίλους, ομάδες συλλόγους, οργανώσεις. Δώστε την προσοχή σας στο κοντινό σας περιβάλλον και την επικοινωνία που έχετε με αυτό γιατί επηρεάζει και το ευρύτερο περιβάλλον σας και την επικοινωνία σας με αυτό.

Αιγόκερως – Αυτό το διάστημα θα βγουν στην επιφάνεια για εσάς καρμικά ζητήματα φιλοδοξίας όπως είναι η καριέρα σας και η κοινωνική σας θέση. Δώστε προσοχή στις οικογενειακές σας σχέσεις και στην επικοινωνία σας μ’ αυτές γιατί επηρεάζουν και τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες και την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας μέσα στο κοινωνικό σας σύνολο.

Υδροχόος – Αυτό το διάστημα θα βγουν στην επιφάνεια για εσάς καρμικά ζητήματα από συγγενείς εξ αγχιστείας, από νομικές και δικαστικές αρχές και από ανθρώπους του εξωτερικού. Πιθανόν να δοκιμαστεί η πίστη σας από το αίσθημα του δικαίου που έχετε μέσα σας. Δώστε προσοχή στον τρόπο που σκέφτεστε και επικοινωνείτε με τους άλλους για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της πραγματικότητας.

Ιχθύες – Αυτό το διάστημα θα βγουν στην επιφάνεια για εσάς καρμικά ζητήματα μέσα από εξαρτήσεις, ταμπού και προσκολλήσεις σε ανθρώπους και πράγματα, πιθανόν και μέσα από κληρονομικά θέματα. Δώστε την προσοχή σας στις χρηματοοικονομικές σας συναλλαγές και στην διαχείριση των συναισθημάτων σας. Διαχωρίστε την Ήρα από το στάρι για να νιώσετε καλύτερα και αισιόδοξοι να προχωρήσετε όπως ακριβώς θέλετε στη ζωή σας. Προσοχή επίσης και στην επικοινωνία σας, μην ξοδεύεται τον εαυτό σας για να σας δώσουν αξία. Είστε άξιοι!

Η σύνοδος του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στο ζώδιο του Κριού θα φέρει αντιμέτωπα όλα τα ζώδια, εκτός των άλλων και με τα τραύματα που φέρουν από τις προηγούμενες ζωές τους.

Όλοι γεννηθήκαμε με μια γενέθλια υπόσχεση, μερικοί θέλησαν να την “ενθυμηθούν”, είναι εκείνοι που εμπιστεύονται τις επιταγές των Ουράνιων σωμάτων της δημιουργίας και αντλώντας από εκεί ψυχική ενέργεια και καθοδήγηση καταφέρνει ο άνθρωπος να ενθυμηθεί την απάντηση σε κάθε γιατί της ζωής του. Οι Δεσμοί της Σελήνης υπάρχουν στον αστρολογικό μας χάρτη για να “ενθυμηθούμε” από που ερχόμαστε και προς τα που πάμε. Γνωρίζοντας το Κάρμα σου ξέρεις και ποιος είσαι, έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να χαθείς στην πορεία. Είναι ανακουφιστικό να πάψεις να αναρωτιέσαι ποια λάθη πληρώνεις, γιατί έχεις ξεχαστεί, και τώρα δοκιμάζεσαι. Η σύνοδος του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στο ζώδιο του Κριού θα φέρει αντιμέτωπα όλα τα ζώδια, εκτός των άλλων και με τα τραύματα που φέρουν από τις προηγούμενες ζωές τους. Κορύφωση της συνόδου στις 26/2/2024 έως και τις 13/3/2024,αγαπημένοι μου φίλοι! Εύχομαι, καλή εσωτερική εργασία Αυτογνωσίας και Αυτοβελτίωσης σε όλα τα ζώδια!

 

Από τη Μαρί Ελμισιάν

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα