Οι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή μας!

ASTROTEAM GUEST
28/02/2024

Οι άνθρωποι που μπαίνουν στο διάβα της ζωής μας, είτε για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, έρχονται να μας τονίσουν – ενθυμίσουν – αφυπνίσουν ποιότητες ξεχασμένες του εαυτού μας ώστε να τις ανασύρουμε στο συνειδητό και να τις αξιοποιήσουμε…

Κάθε φορά ελκύουμε αυτό που υποσυνείδητα μας λείπει και έχουμε ανάγκη να συνδεθούμε, μπορεί να έρθουν ως φίλοι, συνεργάτες, υπάλληλοι, δάσκαλοι- μέντορες, σύντροφοί ζωής ή ερωτικοί σύντροφοι… Από αυτή τη σπουδαία έλξη οι ανθρώπινες ψυχές, επικοινωνούν με τη μορφή σημαντικών συμπτώσεων ή συγχρονισμού! Μεγάλη και σπουδαία πληροφορία γι’ αυτό λαμβάνουμε από τα χαρακτηριστικά των ζωδίων και τις ενέργειες που φέρει το καθένα από αυτά. Ας παρατηρήσουμε τι ελκύουμε κάθε φορά και τι μάθημα είναι να λάβουμε μέσα από τις δίκες μας ανάγκες, που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα ζητήσαμε.

Η τριάδα της σποράς: Οι Δυναμικοί

Κριός με κυβερνήτη τον Άρη – Ο Κριός έρχεται με παρορμητική ενέργεια αέρινης ανάσας. Είναι το πρώτο ζώδιο της Άνοιξης και της σποράς και σύμβολο της κατάκτησης και δημιουργίας συμβολίζει τις ενάρξεις χωρίς να σκέφτεται εμπόδια και δυσκολίες. Δίνει τη δύναμη για κάθε τι νέο που μας ωθεί να κινητοποιηθούμε… Μας δίνει την ώθηση για νέες ενάρξεις.

Ταύρος με κυβερνήτη την Αφροδίτη – Ο Ταύρος αντιπροσωπεύει τη σύλληψη και γονιμότητα. Η δύναμη του είναι σταθερή διάθεση του στρέφεται στην κατάκτηση για όσα θέλει να κατέχει. Υπομονή, πείσμα και αντοχή τον χαρακτηρίζουν, ενώ οι αξίες για τις ασφάλειες υλικές και συναισθηματικές είναι πρωταρχικά του γνωρίσματα… Μας καλεί να διασφαλίσουμε τις αξίες μας.

Δίδυμοι με κυβερνήτη τον Ερμή – Οι Δίδυμοι είναι το πρώτο ζώδιο που θα φιλτράρουν την πληροφορία μέσα από την νόηση και την λογική του ικανότητα. Μέσα από τις γνώσεις που θα συλλέξουν θα επικοινωνήσουν και θα πειραματιστούν σε σχέσεις και σε καταστάσεις. Μας ξυπνάει τις ανάγκες για αντίληψη και επικοινωνία.

Η τριάδα της δημιουργίας: Οι Δημιουργικοί

Καρκίνος με κυβερνήτη την Σελήνη – Ο Καρκίνος είναι το πρώτο ζώδιο που γεννά το συναίσθημα, τις πρώτες ενστικτώδεις αντιδράσεις μας. Μας φέρει μνήμες από εσωτερικές άδυτες καταγραφές και μας συντονίζει με την ανιδιοτελή αγάπη της μητέρας. Θεωρείται το ζώδιο της ψυχής του ανθρώπου και της φύσης. Μας καλεί να συνδεθούμε με τα πιο τρυφερά συναισθήματα που είμαστε προικισμένοι.

Λέων με κυβερνήτη τον Ήλιο – Ο Λέων είναι το πρώτο ζώδιο που θα διατηρήσει σε σταθερές βάσεις ότι δημιουργήσει. Αντιπροσωπεύει την χαρά, τον έρωτα, την δημιουργία, την επέκταση. Αγαπάει πολύ τον εαυτό του και δεν κάνει τίποτα αν δεν αισθάνεται ωραία πρώτα ο ίδιος. Έρχεται να μας θυμίσει την αγάπη του εαυτού – του ΕΓΩ.

Παρθένος με κυβερνήτη τον Ερμή – Η Παρθένος συμβολίζει την επικοινωνία πιο συνειδητά. Έχει τις ποιότητες της υπηρεσίας για το κοινωνικό σύνολο. Χαρακτηρίζεται από συνέπεια και τάξη και όλα υλοποιούνται κάτω από το πρίσμα της τελειότητας Είναι σχολαστική και λεπτολόγος με οξύ κοφτερό μυαλό. Μας θυμίζει πολύ έντονα την υπηρεσία σε κάθε πεδίο.

Η τριάδα της συνείδησης: Οι Κοινωνικοί

Ζυγός με κυβερνήτη την Αφροδίτη – Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της συνεργασίας, της ομορφιάς, του γάμου και της συνύπαρξης. Ζητάει τη συμπαράσταση των άλλων και δυσκολεύεται να ξεκινήσει κάτι μόνος του. Αγαπάει το ωραίο και το εκφράζει καθημερινά σε κάθε επιλογή του. Έρχεται να μας θυμίσει τον τρόπο για την ένταξη και συνεργασία με τον άλλο μέσα από ποιότητες ηρεμίας αρμονίας και ισορροπίας.

Σκορπιός με κυβερνήτη τον Πλούτωνα – Ο Σκορπιός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τα βαθύτερα ένστικτα και συναισθήματα. Είναι το ζώδιο που συμβολίζει την μετάλλαξη, την αναγέννηση, το σεξουαλισμό και τον θάνατο. Ο σκορπιός παρασύρεται από την αδάμαστη συναισθηματική ορμή του. Έρχεται στη ζωή μας και μας φέρνει αντιμέτωπους με τα πιο σκοτεινά σημεία της ψυχής μας, που καλούμαστε να αγγίξουμε.

Τοξότης με κυβερνήτη τον Δία – Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την ανώτερη μόρφωση και την έρευνα σε ιδεολογικά επίπεδα και είναι εκείνος που θα την διευρύνει στο κοινωνικό σύνολο. Λάτρης των ταξιδιών και της ελευθερίας, ισορροπεί τις ανάγκες του σώματος με του πνεύματος. Μας ενθυμίζει τον μη περιορισμό για τις αξίες της ζωής.

Η τριάδα της γνώσεις: Οι Ηρωικοί

Αιγόκερως με κυβερνήτη τον Κρόνο – Ο Αιγόκερως είναι ο πειθαρχημένος οργανωτής και ηγέτης. Αντιπροσωπεύει την ιεραρχία μέσα από μεθοδικές και σταθερές βάσεις που θέτει στη ζωή του. Η ιδιοσυγκρασία του δεν επιτρέπει την ανάλαφρη οπτική και χάνει την χαρά της καθημερινότητας. Η ψυχραιμία του ανθρώπου που εργάζεται δομημένα για να φτάσει τον στόχο του. Μας επαναφέρει στην άρτια, με κανόνες, οδό για να φτάσουμε ψηλά.

Υδροχόος με κυβερνήτη τον Ουρανό – Ο Υδροχόος χαρακτηρίζεται από σταθερές ιδέες που στηρίζονται στη λογική σκέψη. Ερευνά, αμφισβητεί. Είναι αυτός που νοιάζεται, αγαπά και ενεργεί για το κοινωνικό σύνολο και τον συνάνθρωπο του μέσα από την αλλαγή που εκφράζει. Είναι αυτός που γίνεται πρωτοπόρος ιδεών και έχει την ικανότητα να την κυκλοφορήσει ευρέως. Μας ενθυμίζει την αφύπνιση για την προσφορά και τις αλλαγές της ζωής.

Ιχθύες με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα – Οι Ιχθύες έχουν στο κύτταρό τους όλη την πείρα και γνώσεις των προηγουμένων ζωδίων. Θεωρείται το ζώδιο της αγάπης και της θυσίας, της αυταπάρνησης και της υποταγής για τα ιδανικά του. Μπορεί και εναλλάσσεται σε κάθε περίπτωση. Έχει σύνδεση με το ασυνείδητο και αντλεί πληροφορίες μέσα από αυτό. Πολλές φορές καλείται να θυσιαστεί για τον άλλο παραμερίζοντας τον εαυτό του. Μας καλεί να ενθυμηθούμε την αγάπη και την θυσία είτε την θυσία για την αγάπη.

 

Από την Ευφροσύνη Τσεγκέλη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα