ΑΝΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ – Για όλα φταίω Εγώ!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
09/08/2021

Για όλα φταίω Εγώ! – Το προσωπικό δράμα του μικρού για όλες τις δουλειές!

Το σκηνικό διαδραματίζεται στο γραφείο του διάσημου ψυχοθεραπευτή Δόκτορα Χείρωνα -όπου πρόκειται να παρακολουθήσουμε σαν παρατηρητές μια συνεδρία με κάποιον δύσκολο και χαρακτηρισμένο ως σχιζοειδή προσωπικότητα ασθενή του. Ο γιατρός κάθεται στο λιτό και απέριττο γραφείο του, ενώ πίσω του δεσπόζει τεράστιος πίνακας με θέμα τη ζωή στη φύση, φωτογραφίες από τα Χάνια του Πηλίου, τη Μακρινίτσα και την Ζαγορά. Δεξιά του πληθωρικά διατεταγμένα, τα άπειρα πτυχία του και ανάμεσα σε αυτά, εκείνο της Ιατρικής. Με έκπληξη παρατηρούμε ότι έχει σπουδάσει μουσική, Αστρολογία, βοτανολογία και ανθοιάματα, Akido (πολεμικές τέχνες), έχει δέκα νταν στο Καράτε και μαύρη ζώνη στο Ταε Κβο Ντο! Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη μας κάνει η αφίσα με την υδρόγειο και τον Ατλάντα να την κρατά στους στιβαρούς του ώμους… πιθανότατα συγγενείς του σκέφτηκαν. Στο βάθος και δεξιά του πάνω σε τραπεζάκι πολλές οικογενειακές φωτογραφίες από διακοπές κυρίως στο Βόλο, τον Αη Γιάννη του Πηλίου και μπάνια στο Παπά νερό. Ακριβώς πάνω από το τραπεζάκι κορνιζαρισμένες όμορφα, διάσημοι συνάδελφοι του όπως ο Σίγκμουντ Φρόιντ και ο Καρλ Γιούνγκ και ένας Ντέην Ρουντγίαρ μαζί με μια Λιζ Γκρην (που δεν τους ήξερα).
Η ώρα έχει πάει ακριβώς 7 και στο γραφείο αριβάρει ψηλόλιγνος μετροσέξουαλ νεαρός φορώντας μικρή τραγιάσκα και τσάντα περασμένη πάνω του ταχυδρομικά ενώ στο δεξί του χέρι κρατά πλαστικό ποτηράκι με καφέ starbucks. Φανερά ανακουφισμένος που έφτασε στην ώρα του, βυθίζεται στην δερμάτινη πολυθρόνα απέναντι από το Δόκτορ Χείρωνα και αναστενάζει βαθιά κοιτώντας με πληγωμένο ύφος το γιατρό του.

– Δεν αντέχω πια γιατρέ μου, δεν αντέχω! Έχω φτάσει στα όρια μου και θέλω να εγκαταλείψω τα πάντα και να αποσυρθώ.
– Γιατί παιδί μου; Πες μου τι έγινε πάλι, μίλησε μου κι άνοιξέ μου την καρδιά σου.
– Βλέπω ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Μυριάδες άνθρωποι με κυνηγούν, με απειλούν, με καταδιώκουν και ξυπνώ με ταχυπαλμία, λουσμένος στον ιδρώτα. Κάθε φορά που γυρίζω ανάδρομος δεν τολμώ να ξεμυτίσω από το σπίτι μου, όλοι ρίχνουν τις ατυχίες τους και τις γκατντεμιές τους πάνω μου. Στα αυτιά μου ηχεί μόνιμα ένα “ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ”. Ίσως δεν έχει και νόημα να έρχομαι πια σε σας. Τόσα χρόνια εντατικής ψυχοθεραπείας και δεν έχω πλέον δύναμη να παλέψω τα ενοχικά συμπλέγματα μου. Είμαι ένας αποτυχημένος.
– Σώπα παιδί μου και μη λες τέτοια λόγια…
– Τα εννοώ γιατρέ μου τα εννοώ! Αν τους χαλάσει το κομπιούτερ, εγώ θα είμαι ο ιός. Αν χάσουν την πτήση, εγώ θα είμαι το πρόβλημα τεχνολογικώς. Απεργία κάνουν, εγώ είμαι ο συνδικαλιστής-υποκινητής. Το χρηματιστήριο πέφτει, πάλι εγώ τους πάω τα κακά νέα. Γι’ αυτό σας λέω δεν αντέχω άλλο. Μόνο να δείτε πως με κοιτάζουν στο μετρό αν αργήσει το τραίνο τους 2 λεπτά.
– Σκέψου όμως ότι δεν είσαι ο μόνος που τα τραβάει αυτά. Και η Παρασκευή και 13 έχει κακό όνομα αλλά δεν κάνει έτσι!
– Ναι όμως γενικά οι άνθρωποι χαίρονται με τις Παρασκευές, μόνο το νούμερο τους ενοχλεί. Οι παρασκευές είναι γλέντι, είναι χαρά, σημαίνει έρχεται το σαββατοκύριακο. Όλοι λένε Δόξα τω Θεό ήρθε και η Παρασκευή! Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να λέει: Δόξα τω Θεώ ήρθε ο ανάδρομος Ερμής;
– Αχ παιδί μου, στα 30 χρόνια εμπειρίας μου δυστυχώς όχι.
– Γι’ αυτό σας λέω, είμαι απελπισμένος. Και θυμωμένος για την αδικία που μου γίνεται! Το 1/6 του πληθυσμού είναι γεννημένο με ανάδρομο Ερμή. Ήταν όλοι τους ρεμάλια; Δεν υπάρχουν ένα σωρό διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας μας, επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες που είναι γεννημένα έτσι;
(εδώ ο νεαρός δακρύζει και ο γιατρός του προσφέρει χαρτομάντηλο)
– Σου έχω πει πολλές φορές να μην τα παίρνεις όλα τόσο προσωπικά…
– Έχω άδικο δηλαδή; Τα γεγονότα είναι ολοφάνερα. Γυρνάω ανάδρομος 3 φορές το χρόνο, περίπου 20 μέρες κάθε φορά. 60 το σύνολο από τις 360.Έλεος πια! Ήμουν ανάδρομος στα δυο πραξικοπήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα; 15/09/1909 και 21/4/1967; Ήμουν ανάδρομος στις 28/10/1940; Ε; ήμουνα; Ήμουνα ανάδρομος στο σεισμό του ’81 και στο σεισμό του ’99; Ή μήπως όταν βυθίστηκε το Σάμινα;
Να το πάμε και παγκόσμια. Δεν ήμουν ανάδρομος όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι, ούτε όταν χτύπησε το τσουνάμι την Ινδονησία, ούτε καν στον τυφώνα Κατρίνα που διέλυσε τη Νέα Ορλεάνη.
– Ναι, ναι, οι άνθρωποι τα παραβλέπουν αυτά, δυστυχώς.
– Ναι, αλλά εμένα μου χει βγει το όνομα. Η φήμη μου έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα και όλοι με θεωρούν διεστραμμένο. Λες και οι υπόλοιποι πάνε πάντα ίσια. Λες και μόνο εγώ είμαι το κακό σπυρί. Οι εξωκρόνιοι που κάθονται 4 και 5 μήνες προς τα πίσω, δεν τρέχει κάστανο! Ο Άρης και η Αφροδίτη όταν τα κάνουν μπάχαλο είναι καλύτεροι από μένα. Αλλά βλέπεις αυτή είναι γλυκούλα και ο άλλος αντάρτης! Που να τολμήσουν να του τα χώσουν.
– (ο γιατρός κοιτώντας το ρολόι του) Λυπάμαι καλέ μου αλλά η ώρα μας τελείωσε. Να ανανεώσουμε το ραντεβού μας;
– Φυσικά, την άλλη Τετάρτη ίδια ώρα;
– Συγνώμη αλλά μου είναι αδύνατον. Θα λείψω για 3 εβδομάδες…
– Διακοπούλες υποθέτω…
– Όχι βέβαια! Το Σάββατο δεν γυρνάς ανάδρομος; Πώς να προγραμματιστώ; Προτιμώ να κάτσω σπίτι μου.
– (Ο Ερμής αναστενάζει και φεύγει ξεχνώντας να πληρώσει…)

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα