18 Νοεμβρίου: Συνοδικός κύκλος Ήλιου-Άρη στις 26° Σκορπιού

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
07/11/2023

Ο συνοδικός κύκλος Ήλιου/Άρη -η συνάντησή τους δηλαδή σε απόλυτη ιδιομοιρία- ξεκινά κάθε δύο χρόνια, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την επίτευξη στόχων με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Ανά περιόδους κάνει “skip” ένα ζώδιο, πηγαίνοντας στο αμέσως επόμενο, οπότε επιστρέφει στο ίδιο ακριβώς ζώδιο κάθε 15-17 χρόνια. Η πιο πρόσφατη σύνοδος στο ζώδιο του Σκορπιού ήταν το Νοέμβριο του 1991, την περίοδο που η Σοβιετική Ένωση διαλυόταν στα εξ’ ων συνετέθη, ενώ λίγους μήνες μετά τη συνάντησή τους το φθινόπωρο του 1944, οι Σοβιετικοί μπήκαν στη Γερμανία τερματίζοντας οριστικά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι προηγούμενες σύνοδοι στο ίδιο ζώδιο ήταν:

  • 1912 – 12° 18′ Σκορπιού
  • 1944 – 22° 16′ Σκορπιού
  • 1959 – 05°’53’ Σκορπιού
  • 1991 – 15° ’27’ Σκορπιού
  • 2023- 25° 36′ Σκορπιού

Αστροχαρτογεωγραφικά, η κοινή γραμμή των δύο σωμάτων περνά από το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία, οπότε αναμένουμε συντόμως γεγονότα, πιθανότατα μέσω της εμπλοκής των συγκεκριμένων χωρών στον πόλεμο Ισραήλ/Παλαιστίνης.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη σημερινή ειδησεογραφία (πηγή: enikos.gr)

Από διπλωματική σκοπιά ο μεγάλος κερδισμένος από τα τελευταία γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα η Τεχεράνη, που είδε τις συνομιλίες Ισραηλινών – Παλαιστινίων να καταρρέουν. Μία τέτοια προσέγγιση θα δυσκόλευε πολύ τις ενέργειες των Ιρανών στην περιοχή και το ενδεχόμενο να πιέσουν την Ουάσινγκτον να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Τώρα το Ιράν ετοιμάζεται, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, να δώσει το παρόν στην Σαουδική Αραβία που θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στις 12 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητηθεί ο πόλεμος στην Γάζα. Το τελευταίο διάστημα Ιράν και Σαουδική Αραβία, μετά από παρέμβαση της Κίνας, έχουν έρθει κοντά και έχουν ομαλοποιήσει τις σχέσεις τους. Οπότε αυτή η επίσκεψη θα έχει μεγάλη ουσιαστική και συμβολική σημασία για την ευρύτερη περιοχή. Εντωμεταξύ, ο Νετανιάχου σε ομιλία του στον ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο μίλησε για το όραμα του για μία νέα ειρήνη στην Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ ετοιμαζόταν να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Σαουδική Αραβία. Παρουσίασε έναν χάρτη της περιοχές που δεν περιελάμβανε την Παλαιστίνη, γεγονός που ερμηνεύθηκε ότι απορρίπτει κάθετα οποιαδήποτε πρόταση για λύση δύο κρατών.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα