Το Ζώδιο του Μήνα – ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
04/02/2022

Υδροχόοι χρόνια σας πολλά!

Όταν γεννιέσαι Υδροχόος γεννιέσαι για να αλλάξεις τον κόσμο και έπειτα να διαχωρίσεις τη θέση σου από αυτόν, γιατί έχει ήδη γίνει πολύ παλιός για εσένα! Όταν γεννιέσαι Υδροχόος είσαι εκ προοιμίου παιδί ενός ανώτερου Θεού, του Θεού που σου χάρισε τα δυο παράλληλα ποτάμια της γνώσης και τον τρόπο να τη μεταφέρεις εκεί που κανένας άλλος δε μπορεί. Πόσο τους μπερδεύεις όλους, ακόμη και με το όνομά σου, ακόμη και με τον συμβολισμό σου. Νερό κουβαλάς μα τον αέρα πρεσβεύεις! Σύμβολό σου η αέναη κίνηση των διπλών σου ποταμών, μα η σταθερότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό σου.

Υδροχόος πάει να πει Νεροκουβαλητής, υπηρέτης σε μια υπηρεσία πολύ υψηλή, επωμιζόμενος την ευθύνη να γεμίζεις τα άδεια τάσια με δροσερό νερό για να ξεδιψάσουν οι διψασμένοι… οι διψασμένοι του πνεύματος.

Νεροκουβαλητής με αιώνια σου φροντίδα να ταΐζεις το νερόμυλο του χρόνου για να γυρνούν ακούραστες οι μεγάλες φτερωτές του, οι μεγάλες αντένες που ενώνουν το ”πάνω” με το ”κάτω”, το θεϊκό με το γήινο. Ο πλανήτης που σε κυβερνά, ο ρηξικέλευθος Ουρανός είναι αυτός που λαμβάνει τα σήματα άνωθεν, που δεν τα γειώνει, δεν τα κάνει πάθη ανθρώπινα ,τα κάνει επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Τίποτα και πουθενά δεν άλλαξε χωρίς έναν άστατο Ουρανό να ανακατεύει τον κόσμο. Μα ένα πρέπει να σου παραδεχθούμε Υδροχόε… είσαι πάντα σταθερός στην τόση σου αστάθεια.

Υδροχόοι μου, στα φετινά σας γενέθλια ο Ήλιος πέρασε στο ζώδιο σας στις 20 Ιανουαρίου, εγκαταλείποντας οριακά, τη σφικτή αγκαλιά του Πλούτωνα, σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή και με τον Ουρανό από τον Ταύρο να καραδοκεί. Χάσατε ένα σύμμαχο για το 2022, το Δία, που πια πέρασε στους Ιχθύες αφήνοντάς σας να έρθετε αντιμέτωποι με δυο σκληρούς ‘’τύπους’’ που θα βαλθούν να τεστάρουν τις αντοχές σας .Τον Κρόνο και τον Ουρανό. Ο Κρόνος στο δικό σας ζώδιο, παραδοσιακός σας κυβερνήτης και ο Ουρανός σύγχρονος κυβερνήτης σας, σε μια θέση άβολη από τον Ταύρο, χορεύουν ήδη τον χορό των τετραγώνων που θα σας περιορίσουν το 2022. Τα επαναλαμβανόμενα αυτά τετράγωνα που θα σας επηρεάσουν σε προσωπικό επίπεδο και θα σας αναγκάσουν να πάρετε σκληρές αποφάσεις για αλλαγές ανεπιθύμητες, μα απαραίτητες. Ο Δίας όμως δε θα σας εγκαταλείψει εντελώς άσπλαχνα, αφού η εύνοια του θα συνεχίσει για το 2022 μέσα στο δεύτερο Ηλιακό σας οίκο αυξάνοντας τα έσοδα και τους οικονομικούς σας πόρους. Με το πέρασμα του το Μάιο στον Κριό και την ανάδρομη πορεία του μέχρι τον Οκτώβριο θα ευνοήσει τον τομέα της επικοινωνίας σας και θα σας φέρει φρέσκες ιδέες τις οποίες και θα υλοποιήσετε το μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε θέματα υγείας που σας αφορούν!

Είστε ένα από τα ζώδια που θα ζήσει προκλητικές στιγμές το 2022 με τον άξονα των Εκλείψεων στο δικό σας Σταθερό Σταυρό. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε θέματα υγείας που σας αφορούν, ή αφορούν στα αγαπημένα σας πρόσωπα, οι Υδροχόοι τέλος πρώτου δεκαημέρου και οι γεννημένοι το δεύτερου δεκαημέρου. Αρχικώς οι 30, 31 Ιανουαρίου και 1, 2 Φεβρουαρίου τους οποίους και επηρεάζει η Έκλειψη της 30ης Απριλίου, αλλά και οι γεννημένοι, 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου με τη Έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου σε τετράγωνο με τον Ήλιο σας.

Η αναδρομή του Άρη στους Διδύμους στο τέλος του Οκτώβρη θα σας χαρίσει δυναμικότητα και αντοχή προκειμένου να διεκδικήσετε τους στόχους σας στα επαγγελματικά σας. Μπορεί φυσικά να αναζωπυρώσει παλιές έχθρες και συγκρούσεις και να σας αναγκάσει να απομακρυνθείτε από το φιλικό σας περιβάλλον. Σίγουρα όμως θα τονώσει τη δημιουργικότητα σας και θα σας κάνει περισσότερο δημοφιλείς μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Παιδιά του χειμώνα, του ψύχους, των ψυχρών απρόσωπων συναισθημάτων, συναισθημάτων γενικών και όχι ειδικών, συναισθημάτων που αφορούν στους πολλούς και όχι στους λίγους. Παιδιά χλωμά και ντελικάτα μια και όλο το φως έχει σταθεί απέναντί σας στο βασιλικό Λιοντάρι που προσποιείστε πως δε ζηλεύετε, μα που τόσο πολύ θέλετε να μοιάσετε κατά βάθος. Όταν είσαι Υδροχόος δεν μπορείς να προβάλλεις το Εγώ σου φανερά, μα μπορείς να το προβάλλεις μέσα από το κοινό καλό που ”προφασίζεσαι” πως υπηρετείς. Το ζώδιο του Υδροχόου δεν είναι τυχαία το ζώδιο των πολιτικών και της πολιτικής και ο ενδέκατος οίκος που το αντιπροσωπεύει ο οίκος των συλλογικών δραστηριοτήτων, των κοινωνικών ομάδων, του ακροατηρίου και της δημοφιλίας. Αν ο Λέων είναι ο βασιλιάς, ο Υδροχόος είναι η αντανάκλαση του, είναι ο επαναστάτης που έχει υποχρέωση να ρίξει το βασιλιά από το θρόνο του.

Ναι, ξέρουμε ότι είστε πολύ μπροστά!

Σας παρακαλούμε μόνο αγαπημένοι Υδροχόοι, συντονιστείτε λίγο και με εμάς τους υπόλοιπους και εξηγείστε μας πως αισθάνεστε και τι σκέφτεστε και μη θεωρείτε δεδομένο ότι πάντα καταλαβαίνουμε. Ναι, ξέρουμε ότι είστε πολύ μπροστά, αλλά δεν είναι άδικο να τρέχουμε συνέχεια για να σας προλάβουμε; Ευτυχώς που τις περισσότερες φορές σας φρενάρει λίγο ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης ο Κρόνος και κρατάει τα πόδια σας σταθερά στη γη αφήνοντας τη σκέψη σας μόνο να ταξιδεύει σε Ουράνιους θόλους.

Χωρίς Υδροχόους ο κόσμος θα ήταν επίπεδος. Χωρίς τη γόνιμη ”τρέλα” τους οι χάρτες της γης δε θα είχαν αλλάξει σύνορα ούτε θα είχε ανακαλυφθεί το Σύμπαν, η Τεχνολογία, η Αστρονομία, η Αστρολογία, τα Μαθηματικά! Χωρίς Ουρανό και Υδροχόους ο κόσμος θα ήταν ακόμη τετράγωνος με τη φράση Hic Sunt Leones γραμμένη στο περιθώριο του χάρτη.  Χωρίς Υδροχόους η φιλία θα ήταν μια λέξη κενή νοήματος.

Εσείς είστε το ζώδιο των φίλων της καρδιάς μας αλλά και των στόχων της ζωής μας. Το ζώδιο του Υδροχόου αυτούς τους φίλους αντιπροσωπεύει, τους παιδιόθεν, τους καρδιακούς, τους φίλους των παιδικών διακοπών με τη φέτα το καρπούζι στα χέρια και τα ξυπόλητα πέλματα. Τους φίλους των σχολικών, των φοιτητικών μας χρόνων, τους φίλους που φέρνουμε στο μυαλό μας στην πρώτη δυσκολία, αυτούς που μοιραστήκαμε το θρανίο, το διάλειμμα, τους πρώτους έρωτες. Αυτούς τους φίλους που οι δυνατές συναστρίες μας ακόμα και αν μας απομάκρυναν για λίγο μας έφεραν και πάλι κοντά. Μετρήστε τους φίλους σας και αν τους βρείτε αρκετούς σημαίνει πως σας έχει πραγματικά ευλογήσει ο Ουρανός και πως είστε τόσο τυχεροί… γιατί νέοι, παλιοί φίλοι, δε γίνονται!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα