Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
06/04/2024

Ηλιακή Έκλειψη στον Κριό | Η δεύτερη έκλειψη της χρονιάς. Ηλιακή έκλειψη στις 19⁰ του Κριού, έκλειψη στο Εγώ, στις ενάρξεις, στον αυθορμητισμό.

Με μία δυνατή πολυαστρία στο Ζώδια της αρχής, αυτή η Ουράνια Στιγμή ξυπνά το Τραύμα, ανοίγει την πληγή και μας δείχνει τον δρόμο της εσωστρέφειας για να δούμε και να αναγνωρίσουμε προφανώς λάθη αλλά και τρόπους να αλλάξουμε διαχείριση.

Χειρώνεια Ηλιακή Έκλειψη, το τραύμα στο Εγώ, στον Εαυτό και το τι ξεχνάμε για εμάς, τον στόχο και τη δράση μας. Απόλυτη σύνοδος του Ήλιου και της Σελήνης με τον Χείρωνα, που η ισορροπία, η αλήθεια μας ψάχνει θεραπεία, αρμονία. Αλλά για να την βρούμε, να τη νοιώσουμε, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε το τραύμα, να δούμε την πληγή και κυρίως να είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε πίσω μας όποιο Εγωιστικό στοιχείο, όποιο πολύπλοκο σημείο: του Εαυτού. Γιατί αυτή η πολυπλοκότητα μας γεμίζει αυτοαναφορά και εγωκεντρισμούς και μας κλείνει το δρόμο της Εξέλιξης με λάθη με βιασύνη, με παρόρμηση χωρίς χρόνο για βαθιές και ουσιαστικές σκέψεις που έχουν λύση και ανάπτυξη. Στην πολυαστρία αυτή στον Κριό με τα Φώτα της έκλειψης, επίσης βρίσκεται ο Ερμής στην φαινομενικά ανάδρομη πορεία του. Επικοινωνία, σκέψη, αποφάσεις μέσα από έναν ρυθμό αργό, με ενέργεια ασυνεννοησίας και προβλήματα που προκύπτουν από απρόθυμα ή μη κατανοητά λόγια.

Χρόνος και χώρος για αναγνώριση του πεδίου του τραύματος ουσιαστικά και όχι επιπόλαια.

Μία αναδρομή όμως που μάλλον την χρειαζόμαστε, μάλλον είναι αυτή η ενεργειακή στιγμή που μπορεί να λειτουργήσει ως κλειδί αναγνώρισης του τι και του πώς πρέπει να προσαρμόσουμε για να δούμε το πεδίο της εξέλιξης, το επίπεδο της προσωπικής αλλαγής. Σε μία ανάδρομη πορεία του Ερμή της σκέψης, η στιγμή της εσωτερικής στροφής για αναγνώριση της αλήθειας μακριά από τη βιασύνη και την παρόρμηση του ζωδίου. Χρόνος και χώρος επανεξέτασης της ιδέας, της δράσης, της αποφασιστικότητας. Χρόνος και χώρος για αναγνώριση του πεδίου του τραύματος ουσιαστικά και όχι επιπόλαια. Χρόνος και χώρος για ουσιαστική σύνδεση με την αιτία του τραύματος, όχι την επιφανειακή αφορμή που πάντα ανακυκλώνουμε. Χρόνος και χώρος να σκεφτούμε σε βάθος την αλλαγή που έχουμε ανάγκη. Χρόνος και χώρος προσαρμογής ώστε πίσω – δίπλα από την αφαίρεση να δούμε – να κατανοήσουμε και να πιστέψουμε στη Νέα Αρχή. Χρόνος και χώρος αναζήτησης νέων σημαντικών τρόπων θεραπείας, με ουσία, αλήθεια και ετοιμότητα. Σημείο που ο Εαυτός και η Υγεία που πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Μας δίνει το σήμα για οργάνωση, μέθοδο, πίστη και εσωστρέφεια, με ρυθμό αργό αλλά σίγουρα προστατευμένο.

Τα Φώτα – η έκλειψη σε σύνοδο με τον Χείρωνα στο μεσοδιάστημα του ανάδρομου Ερμή με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης.Καρμικές συνδέσεις και ενώσεις που ανοίγουν έστω και μέσα από δύσκολο ρυθμό, την ένωση, την ανάγκη επικοινωνίας και σύνδεσης. Τα ξεκινήματα και οι ενάρξεις, σε αφαίρεση μιας και ο κυβερνήτης της έκλειψης Άρης μπερδεμένος, χωρίς δυνάμεις, στο ζώδιο των Ιχθύων, σε στενή σύνοδο με τον Κρόνο, δεν μπορεί να συντάξει ενεργητικότητα. Μπορεί όμως και μας δίνει το σήμα για οργάνωση, μέθοδο, πίστη και εσωστρέφεια, με ρυθμό αργό αλλά σίγουρα προστατευμένο. Ήλιος, Σελήνη, Χείρωνας στην 19⁰ του Κριού, στη μοίρα απόλυτης έξαρσης του Ήλιου και η δύναμη και η έναρξη, η ηγεσία, η τόλμη ζητούν να προχωρήσουμε στην αλλαγή, να προχωρήσουμε στην εξέλιξη επιλέγοντας το τίμιο – το Καθαρό Εγώ, απεγκλωβισμένο από την Πολυπλοκότητα του σκιερού Εγωικού Εαυτού, που κινείται αλόγιστα.

Σαβαϊτικά Σύμβολα για την 19 του Κριού, τη μοίρα της Ηλιακής αυτής Έκλειψης.
Φάση: Μία νεαρή κοπέλα ταΐζει πουλιά το Χειμώνα.
Βασική Νότα: Ξεπέρασμα των κρίσεων μέσω ευσπλαχνίας.

Μήνυμα που μας παραπέμπει άμεσα να δούμε πως μέσα σε περιόδους κρίσεων, μέσα σε αφαιρετικές και απρόθυμες διαθέσεις, η στέρηση, το τραύμα ζητούν αγάπη, συμπόνοια, δεκτικότητα. Η δράση παρακινείται από την ευσπλαχνία και το αδύναμο γίνεται δυνατό. Η δύναμη της Ζωής στα πνεύματα φύσης φθάνει σε ένα ανώτερο επίπεδο στην ανθρώπινη Ύπαρξη. Το θέμα είναι η μετουσίωση της Ζωής σε αγάπη.

 

Namaste!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα