Το Τέλος είναι Πάντα η δόμηση για την επόμενη Αρχή!

ASTROTEAM GUEST
04/10/2023

Φίλοι μου, κάπως νιώθω τελευταία ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι σα να έχουμε κάπως περίεργα κι αναπάντεχα εξοικειωθεί με το Τέλος! Είτε αυτό είναι το φυσικό τέλος είτε το τέλος καταστάσεων είτε συμπεριφορών είτε των πραγμάτων. Θέματα τα οποία μας γέμιζαν φόβο κι από πεποίθηση δεν ανοίγαμε έχουν έρθει μπροστά μας χωρίς να προειδοποιήσουν και πλέον είναι αδύνατο να τα βάλουμε κάτω από το χαλί για μία ακόμη φορά. Τι άραγε έχει πάει λάθος μέχρι τώρα, τι δεν έχει χτιστεί σε σωστά θεμέλια, γιατί τόση στεναχώρια, πόνος, αποχωρισμός; Κι αν κι όλοι ξέρουμε ότι η ζωή πάντα συνεχίζεται, ίσως τελικά κι αυτή να κοντοστέκεται κάποιες στιγμές, σε κάποια κομβικά σημεία και γυρνάει και μας κοιτάει σα να θέλει να ρωτήσει ‘Εγώ θα συνεχίσω γιατί έτσι κάνω, εσύ όμως κατάλαβες αυτό που έπρεπε; Κι εκεί φυσικά για άλλη μία φορά, όσοι αγαπούμε την αστρολογία, κοιτάμε τον ουρανό και τους πλανήτες κι αναρωτιόμαστε τι θέλουν να μας πουν…γιατί αυτή η εποχή να δίνει Τέλος σε τόσες καταστάσεις παγιωμένες… Μήπως τελικά σηματοδοτεί την Αρχή για κάτι επόμενο, καινούργιο και πιθανότατα καλύτερο από πολλές πλευρές; Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα είναι ένας αέναος κύκλος, όπου κλείνει μόνο όταν είναι η ώρα να ανοίξει ο επόμενος!

Σκοπός άλλωστε του άρθρου είναι να μας κάνει να δούμε και την επόμενη μέρα, το παρακάτω, αυτό που όταν κάτι τελειώνει μας φαίνεται αδιανόητο ότι θα έρθει, τι κι εάν αυτό είναι στην επόμενη γωνία!

Κι έτσι, ανοίγοντας τους Χάρτες για μία ακόμη φορά μαγεύεσαι από τη Σοφία του σύμπαντος καθώς βλέπεις ότι Κρόνος και Ποσειδώνας μαζί θα διανύσουν τις τελευταίες μοίρες του ζωδίου των Ιχθύων, μαζί θα αναδρομήσουν και μαζί θα μπουν οριστικά στο Ζώδιο του Κριού την άνοιξη του 2026. Πόσο σοφά αυτοί οι 2 πλανήτες συμπορεύονται προκειμένου να τελειώσουν αυτά που πρέπει να τελειώσουν για να ξεκινήσουν τη σπορά και πάλι από τον Κριό. Από εκεί ο Κρόνος θα ‘μαζεύει’ την χαοτική ίσως έμπνευση του Ποσειδώνα για να χτιστεί αυτό που πρέπει σε καινούργια θεμέλια. Γιατί ο Ποσειδώνας είναι εξαιρετικός για τη διαίσθηση και την έμπνευση, χωρίς όμως τον Κρόνο μάλλον αυτό που θα έμενε είναι η τρύπα στο νερό…κυριολεκτικά! Κι ο Κρόνος εκεί με τη σειρά του θα πιεστεί και θα πιέσει…θα πιέσει για δικαιοσύνη όπου όσο κι εάν θα συναντήσει εμπόδια θα πρέπει κι αυτή κάποτε να έρθει. Ναι, να πολεμήσω, όμως όχι για μένα, εγωιστικά, αλλά για τους άλλους, τους δικούς μου και τους απέναντι που βλέπω ότι αδικούνται. Θα μας δείξει πως να κάνουμε τη συμπόνια του Ποσειδώνα δράση και να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργική του φαντασία για να βρούμε λύσεις. Παρορμητικά, έχοντας ανάγκη για κάτι καινούργιο και πιο υγειές θα πιέσουμε για να γίνουν τα πράγματα πιο συλλογικά και με λιγότερους εγωισμούς.

Η ανθρωπότητα θα έρθει πιο κοντά και ίσως καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε ως οικογένεια τον συνάνθρωπο από όπου κι αν προέρχεται, όσο μακρινές κι εάν είναι οι καταβολές μας.

Εν τω μεταξύ ο Πλούτωνας ήδη από τον Υδροχόο θα έχει ξεκινήσει να μας βάζει στη Νέα Εποχή των πιο εναλλακτικών μορφών επικοινωνίας, τεχνολογίας και γιατί όχι και θεραπείας. Θεραπείας ψυχής και σώματος που βλέπει τον άνθρωπο ολιστικά, ως πνεύμα, ψυχή και σώμα. Γιατί θα αποδεχτούμε ότι η κακή σωματική υγεία έχει τις ρίζες της βαθιά στα βιώματα, τις εμπειρίες, αλλά και σε ότι είναι καταγεγραμμένο στο κύτταρο του ανθρώπου. Θα αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε τον άνθρωπο με όλη του την αλήθεια, καθώς δεν ξεχνάμε ότι ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα μπει στο ζώδιο του Ουρανού. Θα δούμε τη βαθιά αλήθεια δηλαδή που δεν έρχεται σιγά σιγά και με τρόπο, αλλά ξαφνικά κι απροειδοποίητα και μας κάνει να δούμε όλη την πραγματικότητα μία κι έξω. Έτσι το κοινό καλό που ξεκινά από τον καθένα για τον εαυτό του κι επεκτείνεται σε συλλογικό επίπεδο θα μπει μπροστά, θα γίνει ζητούμενο φανερά και οι κοινωνίες πλέον θα το αναζητήσουν ως πρωταρχικό σκοπό μέσα από συνεργασίες μεταξύ τους. Θα δούμε τελικά ότι όλοι προερχόμαστε από την ίδια πηγή και ότι όλες οι ψυχές μπορούν να συμπορευτούν για να λύσουν τα ζητούμενά τους. Η ανθρωπότητα θα έρθει πιο κοντά και ίσως καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε ως οικογένεια τον συνάνθρωπο από όπου κι αν προέρχεται, όσο μακρινές κι εάν είναι οι καταβολές μας.

Ποιος θα μπορούσε καλύτερα από τον Χείρωνα εκεί να γιατρέψει τα τραύματα της Γης, του Πλανήτη, τα τραύματα της κτήσης, των οικονομικών αλλά και του συστήματος των αξιών μας.

Έχοντας μιλήσει για θεραπείες δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι και ο Χείρωνας το 2026 θα αρχίσει να αλλάζει ζώδιο και να μπαίνει στον Ταύρο, κάτι που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό καθώς θα συμβεί λίγους μήνες αφού ο πλανήτης Ουρανός αφήσει το ζώδιο αυτό για να μπει στους Διδύμους. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να παραβλέψει το ότι ο Ουρανός από τον Ταύρο ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί πολύ τον πλανήτη μας όσον αφορά φυσικές καταστροφές κι όχι μόνο. Όμως το Σύμπαν πάνσοφο για ακόμη μία φορά τοποθετεί τον αστεροειδή Χείρωνα ο οποίος συμβολίζει την επούλωση του τραύματος στο ζώδιο που συμβολίζει την γη και τη φύση περισσότερο από όλα τα άλλα. Ποιος θα μπορούσε καλύτερα από τον Χείρωνα εκεί να γιατρέψει τα τραύματα της Γης, του Πλανήτη, τα τραύματα της κτήσης, των οικονομικών αλλά και του συστήματος των αξιών μας. Και φυσικά δε μπορούμε να αφήσουμε απ’ έξω την ανακούφιση που θα προσφέρει το πέρασμα του Ουρανού στους Διδύμους την άνοιξη του 2026. Ο Ουρανός εκεί δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αστρολογικά θέση, όμως σίγουρα ο πλανήτης του καινούργιου και του καινοτόμου θα ταιριάξει υπέροχα στο Ζώδιο των επικοινωνιών και των μεταφορών. Από εκεί θα συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και στη διάδοση νέων ιδεών που θα προωθηθούν με φρέσκο τρόπο. Ο Κοσμικός νους θα μπει σε δράση έτσι ώστε να κάνει την ζωή όλων μας ευκολότερη.

Σκεπτόμενοι όλα τα παραπάνω πραγματικά μπορούμε να ελπίζουμε, να δούμε και να ανακαλύψουμε ότι το παρακάτω πάντα υπάρχει, η ζωή είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας που αν και μεταβάλλεται πάντα συνεχίζει, κι εκεί που βλέπουμε την καταστροφή και το Τέλος ίσως πάντα να υπάρχει η δόμηση για την Καινούργια Αρχή. Απλά αυτή τη στιγμή ζούμε σε ένα ακόμη κομβικό σημείο της ιστορίας το οποίο εάν χειριστούμε με υπομονή και σύνεση θα μας περάσει στην επόμενη σελίδα δυνατότερους και σοφότερους.

Δεν ξεχνάμε ότι η αρχή για όλους μας θα έρθει από μέσα προς τα έξω, ριζικά και θεμελιακά, όπως συμβαίνει στις παγκόσμιες εξελίξεις, έτσι και στις ζωές μας!

 

Από την Κρίστη Κοτσυφάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα