Το 2022 ξεκινά!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
27/12/2021

Για αλλού κινήσαμε, γι’ αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει!

Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς μοιάζει απλώς με μια συνέχεια της προηγούμενης περιόδου. Η εορταστική περίοδος εξελίχθηκε ομαλά και με μια σαφή βελτίωση σε σχέση με το 2020 -όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί από την ανάλυση του προηγούμενου τριμήνου-. Περισσότερο λειτούργησε ο φόβος και η ανασφάλεια των εργαζομένων για τις υγειονομικές εξελίξεις της χώρας, παρά τα επί της ουσίας γεγονότα. Το νέο τρίμηνο και μέχρι τις 21 Μαρτίου η εσωτερική εργασία στις επιχειρήσεις θα αποκατασταθεί ακόμα περισσότερο, παρόλο που τα θέματα υγείας θα συνεχίσουν να μας απασχολούν σοβαρά, λόγω των διαρκών παγκοσμίων εξελίξεων στα θέματα του covid 19. Η υγεία όμως, καθώς και το υγειονομικό σύστημα της χώρας, δε φαίνεται να πηγαίνει άσχημα και ο κόσμος ανταποκρίνεται στις συστάσεις της πολιτείας με έναν περίεργα ανατρεπτικό τρόπο. Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι αυτό που προέχει εφόσον η ασθένεια είναι ακόμα παρούσα, προκειμένου να μην υπάρχουν κοινωνικές αναταραχές.

Σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν για την αντιμετώπιση ζητημάτων…

Στον τριμηνιαίο χάρτη της χώρας μας η Σελήνη βρίσκεται σε ένα πολύ καλό ζώδιο για αυτή (και τον λαό που αντιπροσωπεύει) και στον 1ο οίκο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνολικό «κλείσιμο» της κοινωνικής ζωής, παρά μόνο απαγορεύσεις με έντονη δυσαρέσκεια και χειραγώγηση που προέρχεται από συμμάχους ή «φανερούς» εχθρούς, εξαιτίας του Πλούτωνα που πιέζει από τον 7ο οίκο. Οι ανάγκες και οι επιθυμίες των ανθρώπων δεν καλύπτονται και αναγκάζονται να ανιχνεύουν και να ανακαλύπτουν νέους τρόπους διαφυγής από τη δύσκολη καθημερινότητα. Πάραυτα ο λαός φαίνεται να έχει περισσότερο έλεγχο σε κυβερνητικά ζητήματα και να ασκεί επιρροή στις συνέπειες όσων αποφασίζονται από δω και στο εξής. Προφανώς δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων αποφάσεων χωρίς τη συμμετοχή τους. Σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν γυναίκες και παιδιά, ενώ οι εμπορικές συναλλαγές θα παρουσιάσουν μια αύξηση στο σύνολό τους, με θετικές αυξήσεις στις συμφωνίες για μετακινήσεις. Επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική (περίεργα πράγματα), αλλά εσωτερικά πολύ κακή επικοινωνιακή τακτική στα θέματα υγείας.

Τα ηνία κρατά η νεολαία στις αντιδράσεις!

Η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει δημόσια σκάνδαλα που ξεπηδούν από το παρελθόν, εγκλήματα κατά των γυναικών (δυστυχώς και αυτό το τρίμηνο), πολωμένες σχέσεις από τους συμμάχους αλλά και τους γείτονες, οι οποίοι ακόμα μια φορά δημιουργούν μεταναστευτικό ζήτημα. Τα διαζύγια φαίνεται να αυξάνονται, μαζί με μια επίσης αυξημένη κοινωνική και νομοθετική δράση για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και των παιδιών. Τα ηνία κρατά η νεολαία στις αντιδράσεις, που πυρπολεί κυριολεκτικά τα σχολεία και γενικότερα τους χώρους εκπαίδευσης, βάζοντας φωτιές στο σύστημα. Παράλληλα, νέες μορφές ψυχαγωγίας κάνουν την εμφάνισή τους και το θέατρο, μαζί με συναφείς μορφές επιχειρήσεων, δημιουργούν νέα καινοτόμα μοντέλα έκφρασης.

Στον τομέα της οικονομίας -αν και οι αυξήσεις στην ενέργεια και κατ’ επέκταση στα προϊόντα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο- υπάρχει ξανά μια αυξημένη χρηματοδότηση από συμμαχικές χώρες, προφανώς από την Ε.Ε. και μια αύξηση των κερδών μέσω ξένων επενδύσεων. Παράλληλα, οι τράπεζες ανοίγουν περισσότερο τις δυνατότητες δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων, διευκολύνουν διακανονισμούς σε τράπεζες και ταμεία με πολλές δόσεις και γενικότερα υπάρχει μια εμφανής τάση στη στήριξη του Ελληνικού λαού, σε σχέση με το πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν.

Ο πληθυσμός, όμως, γίνεται γηραιότερος και η θνησιμότητα παραμένει να χτυπά πρωτίστως τις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς και η ανησυχία σχετικά με την υγεία τους.

Σε πολιτικό επίπεδο αναμένουμε ξαφνικές και απροσδόκητες αλλαγές στην κυβέρνηση, διαμάχες μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου να κορυφώνονται, επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών αρχηγών και αυξημένος κίνδυνος για τα μέλη του κοινοβουλίου γενικότερα, κάτι που υπήρχε και στο προηγούμενο τρίμηνο και υπήρξαν όντως σοβαρές απώλειες, όπως η απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Τα ανώτερα ιδρύματα και τα Πανεπιστήμια απογοητεύουν, καθώς και οι απάτες με το εμπόριο, τις μεταφορές, τις θολές ειδήσεις και τα media που παραμένουν να τοποθετούνται με έναν «όχι» σαφή τρόπο.

  • Σκάνδαλα σε θρησκευτικούς κύκλους.
  • Σκάνδαλα σε νομικούς κύκλους.
  • Νομοθεσία χωρίς σαφή πλαίσια.

Το καλό νέο του Α’ τριμήνου, πλην του ανοίγματος της κάνουλας των τραπεζών, είναι ότι η είσοδος του Δία στους Ιχθύες θα τονώσει την ψυχολογία και την πίστη των ανθρώπων, ότι είμαστε στο τέλος μιας ζοφερής περιόδου και στην πρώιμη Άνοιξη μιας νέας εποχής, που αργά αλλά σταθερά θα υποδείξει τις ευκαιρίες που θα ξεπεταχτούν προς ανάπτυξη. Η σύνοδος Δία – Ποσειδώνα στους Ιχθύες θα φέρει φυσικά αυξημένες βροχοπτώσεις και έντονα θέματα με το υγρό στοιχείο, αλλά ίσως ο πλανήτης μας να χρειάζεται «ένα γερό ξέπλυμα» των ενεργειών και μια στροφή των ανθρώπων στο Θεό και την εναπόθεση των ελπίδων του στη θεϊκή πίστη (ποιος άλλος άλλωστε γνωρίζει τι είναι το καλύτερο για μας;).

Σημείωση: Το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού παραμένει ενεργό αρκετούς μήνες ακόμη και παραπέμπει σε εποχές κατοχής (1942, 1943) είχαμε σύνοδο Κρόνου – Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου), ομαδικού περιορισμού και δεν υπάρχει σημαντική απελευθέρωση αν δεν απομακρυνθούν τουλάχιστον 10 μοίρες! Κουράγιο λοιπόν φίλες και φίλοι, να ζήσουμε και να δούμε μια μεταπολεμική εποχή και οι γενιές που δε ζήσαμε πολέμους!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα