Σύνοδος Δία-Κρόνου στον Υδροχόο – Ένας νέος κοινωνικοπολιτικός κύκλος ξεκινά

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΓΟΥ
11/12/2020

Κοινωνικότητα ή γκετοποίηση;
Αδελφοσύνη ή αποξένωση;
Ανθρωπισμός ή ελιτισμός;
Αλήθεια ή τρέλα;
Ορθή χρήση της τεχνολογίας ή τεχνητή πραγματικότητα;
Επανάσταση ή αποστασία;

Στις 21/12/2020 έχουμε το πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός της συνόδου Δία-Κρόνου, στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου, μια σύνοδος που κάθε φορά που γίνεται ανοίγει έναν νέο εικοσαετή κοινωνικοπολιτικό κύκλο. Ο Δίας και ο Κρόνος λέγονται και “κοινωνικοί πλανήτες” γιατί έχουν να κάνουν με την ένταξή μας στην κοινωνία.

Τα ζητούμενα κάθε νέου εικοσαετή κύκλου είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, την τελευταία φορά η σύνοδος αυτή έγινε στον Ταύρο, και ξεκίνησε ένας κύκλος στον οποίο οι κοινωνίες εστιάστηκαν περισσότερο στο χρήμα και το χρηματιστήριο, τα αποκτήματα, τις απολαύσεις, κάτι που πληρώνουμε βέβαια με άσχημο τρόπο τώρα, στο τέλος του κύκλου αυτού. Τέθηκαν νέες σταθερές και αξίες και οι άνθρωποι προσπάθησαν να βρουν γιατί αξίζουν, δούλεψαν με την αυτοεκτίμησή τους και με τα ταλέντα τους.

Τώρα ζητούμενο δεν είναι οι σταθερές και οι ασφάλειες ή οι απολαύσεις του Ταύρου. Ο Υδροχόος ζητά αλήθεια, εξέλιξη, ενσωμάτωση νέων ιδεών και σωστή χρήση της ευφυίας και των εφευρέσεων, ζητά φιλία και ανθρωπισμό. Στο νέο αυτό κύκλο θα δημιουργηθούν και νέες ιδεολογίες, νέα μορφή κομμάτων και κοινοβουλίων. Η ομάδα σε κάθε έκφανση θα είναι το αντικείμενο του Υδροχόου, ένα ζώδιο ομαδικό και ανθρωπιστικό.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι ζούμε σε έναν πλανήτη με αρκετή ανισορροπία στην ανθρωπότητα. Τα ζητούμενα του ανθρωπισμού και οι νέες ιδέες που θα κατακλύσουν το νου των ανθρώπων θα εκδηλωθούν σε μεγάλο βαθμό με διαστροφικό τρόπο. Η αλήθεια, που είναι ζητούμενο του Υδροχόου, μπορεί να μετατραπεί σε λογικοφανή διανοήματα και σοφιστείες – που τελικά ποιον θα εξυπηρετούν;

Θα ήθελα όμως να σταθώ στο θέμα της τρέλας. Δεν θα μου φανεί περίεργο αν αυξηθεί κατακόρυφα το ποσοστό παράνοιας στην ανθρωπότητα. Κάθε στιγμή που απομακρυνόμαστε από την αλήθεια μας ουσιαστικά ζούμε σε τρέλα, μπορεί όχι τόσο εμφανής, γιατί άλλωστε εδώ στη γη η τρέλα, η μη παθολογική βάσει των γιατρών, είναι αρκετά κοινό φαινόμενο. Μόνο οι άνθρωποι που πλησιάζουν τη φώτιση μπορούν να κατανοήσουν και μαρτυρούν αυτό το γεγονός.

Και γιατί είναι κακό να ζούμε σε μια “ήπια” τρέλα; Είναι κακό γιατί είναι ανισορροπία στο σύστημά μας, στο αιθερικό μας σώμα, στο συναισθηματικό μας σώμα, και στο νοητικό μας σώμα. Και οι ανισορροπίες οδηγούν σε ασθένειες αλλά και σε διάφορες αποτυχίες και ατυχίες ή ατυχήματα. Ας αντισταθούμε λοιπόν στα μηνύματα τρέλας που θα κατακλύσουν με διάφορους τρόπους το νου των ανθρώπων και τα μίντια. Ας γίνουμε ουσιαστικοί επαναστάτες και όχι αποστάτες ή αντιδραστικοί όπως συχνά συμβαίνει με τον Υδροχόο.

Είναι παράδοξο: ο Υδροχόος διατείνεται ότι ζει και πεθαίνει για την αλήθεια, αλλά η κακή χρήση του νου του τον οδηγεί να ζει επίπλαστα τελικά. Η κακή χρήση των ιδεολογιών επίσης. Θέλουμε υγιείς και εξελικτικές ιδεολογίες, ή ευφυολογήματα που εγκλωβίζουν; Κάτι άλλο που απεχθάνεται ο Υδροχόος είναι η ανελευθερία, και όμως τη δημιουργεί με τον τεχνητό, αφύσικο τρόπο σκέψης.

Αλήθεια λοιπόν, το μεγάλο ζητούμενο του νέου εικοσαετούς κύκλου. Ανθρωπισμός και όχι ελιτισμός. Ορθή χρήση της τεχνολογίας και των εφευρέσεων που θα είναι πολλές – άλλος ένας τρόπος που οδηγείται η ανθρωπότητα στην τρέλα είναι η κακή χρήση της τεχνολογίας.

Η αλήθεια δεν είναι μια προσπάθεια φιλοσοφίας από αργόσχολους, αλλά κατανόησης της ίδιας μας της φύσης. Κι έτσι γίνεται η Αλήθεια που ελευθερώνει…

 

elenastra@hotmail.com
https://www.facebook.com/elenastral/

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα