Συνάντηση Κρόνου – Πλούτωνα: Συμπίεση και Θραύση

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
12/11/2019

Ο Κρόνος σχετίζεται με το παλιό με τη δομή, την οργάνωση, τα όρια και τις βαριές ευθύνες! Είναι ο Θεός Κρόνος που κλείνει κύκλους κάθε μορφής προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι και να προχωρήσει κάθε μορφής εξελικτική διαδικασία.  Είναι συνδεδεμένος με τελειώματα ύστερα από μακριές περιόδους πιεστικών/καταπιεστικών περιόδων που η δημιουργία δεν βρίσκει πλέον διεξόδους.

Ο Πλούτωνας είναι πλανήτης που σχετίζεται με την ατομική ενέργεια, τη μετάλλαξη των δομών με βίαιο τρόπο. Η ενέργεια που κουβαλά έχει εκρηκτικό χαρακτήρα και καταλύει οποιαδήποτε αντίσταση έναντι δυνάμεων που του αντιστέκονται προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση.

Ας δούμε πολύ σύντομα τις συναντήσεις τους στον αιώνα μας:

1914-1915 σύνοδος στο ζώδιο του Καρκίνου

Α’ Παγκόσμιος πόλεμος και Β Παγκόσμιος Πόλεμος στην προσπάθεια πολλών κρατών να αυτονομηθούν και να επεκταθούν. Πλήρη διάλυση της γεωπολιτικής τάξης του 19ου αιώνα και τέλος της κυριαρχίας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας με αντίστοιχη ενθρόνιση των ΗΠΑ στην κορυφή του κόσμου.

1946-1947 σύνοδος στο ζώδιο του Λέοντα

Αναδύεται μια νέα τάξη πραγμάτων. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και τις πυρηνικές βόμβες στην Ιαπωνία, αρχίζει μια πυρηνική κούρσα που δεν έχει τέλος. Επίσης ιδρύεται το ΔΝΤ και ένας νέος οικονομικός πόλεμος ξεκινά (πόλεμος μεταξύ κομμουνισμού και καπιταλισμού).

1981-1982 σύνοδος στο ζώδιο του Ζυγού

Είχαμε μια σύντομη αλλά σημαντική ύφεση στην Αμερική και αμέσως μετά αλλαγή των οικονομικών συνθηκών του πλανήτη με την ανάπτυξη του διαδικτύου και τις πιο απομακρυσμένες αγορές να συμμετέχουν στον παγκόσμιο πλουτισμό. Στην Ελλάδα είχαμε το μεγάλο σεισμό στην Αθήνα και την καταστροφή του Εμπορικού κόσμου με το κάψιμο των πολυκαταστημάτων που οδήγησε  στοχευμένα στην εγκατάσταση των νέων πολυεθνικών στην αγορά μας, αρπάζοντας εθνικό πλούτο.

2019- 2020  σύνοδος στον Αιγόκερω

Βρίσκει τον πλανήτη σε συνθήκες φτωχοποίησης και ανέχειας με μια ανακατανομή του πλούτου στις ελίτ των τραπεζών και σε ένα μικρό αριθμό νεοσύστατων υπέρ-πλουσίων, που συντηρούνται από τη μαύρη αγορά με την ανοχή των κυβερνήσεων. Η υπερβολική κατανάλωση εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης δεν έχει άλλο περιθώριο.

Περιμένουμε μια ΘΡΑΥΣΗ του παλιού συστήματος και την εγκατάσταση ενός νέου που θα τερματίσει την αδικία των Οικονομικών και Πολιτικών εξουσιών. Μια νέα υπερδύναμη θα αναδυθεί η οποία θα πάρει την εξουσία του πλανήτη και θα δημιουργήσει ένα καθεστώς πιο δίκαιων συναλλαγών. Τέλος να θυμόμαστε ότι πάντα η συνάντηση Κρόνου Πλούτωνα έχει σαν αποτέλεσμα φυσικές καταστροφές κυρίως σεισμική  ή ηφαιστειακή δραστηριότητα

Ας δούμε και τα τετράγωνα ΚΑΙ τις αντιθέσεις μεταξύ τους:

1922-1923 (τετράγωνο) Η Καταστροφή της Σμύρνης-προσφυγικό, δημιουργία Τουρκικού κράτους.

1930-1931(αντίθεση) Κραχ και μετά τεράστια Ύφεση.

1939-1940 (τετράγωνο) Α’ Παγκόσμιος πόλεμος.

1954-1955 (τετράγωνο) Τα Σεπτεμβριανά, με επιθέσεις των Τούρκων σε Έλληνες και Αρμένιους, Δυτική Γερμανία μέλος του ΝΑΤΟ και το σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1964-1966 (αντίθεση) Πόλεμος στο Βιετνάμ, η αποστασία και τα Ιουλιανά στην Ελλάδα.

1973-1974 (τετράγωνο) Η εξέγερση στο  Πολυτεχνείο και η επιθέσεις στο Ισραήλ αλλά και πολλά πραξικοπήματα στον κόσμο και πολεμικές επιχειρήσεις.

1992-1993 (τετράγωνο) Βόμβα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και 1000 νεκροί, πολλοί σεισμοί ανά τον κόσμο, Πόλεμος στον Περσικό κόλπο. Ο Εμφύλιος και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

2001-2002  (αντίθεση) Δίδυμοι Πύργοι – εισβολή στο Αφγανιστάν, λίγο μετά και στο Ιράκ το 2003.

2009-2010 (τετράγωνο) Παγκόσμια οικονομική κρίση, Η Ελλάδα στο ΔΝΤ, μεγάλοι σεισμοί ανά τον κόσμο.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα