Κύπρος το επόμενο τρίμηνο (22/12/2023 – 21/03/2024)

ASTROTEAM GUEST
23/12/2023

Παίρνοντας τις όψεις του χάρτη του χειμερινού Ηλιοστασίου, που γίνεται συνήθως στις 22 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, όταν ο Ήλιος βρίσκεται από γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Γης στην 00° Αιγόκερω και σηματοδοτεί την έναρξη της εαρινής Ισημερίας, βγάζουμε ένα screenshot της στιγμής!

Είναι ένας κύκλος διάρκειας τριών μηνών, μέσα σε μεγαλύτερους, που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά για το ποιες είναι οι τάσεις της εποχής, ανάλογα με τον χάρτη που μελετούμε. Στις 22 Δεκεμβρίου στις 05:27’09” ώρα Κύπρου, ο Ήλιος πατά στην 00° 00’ Αιγόκερω. Η 22η ημέρα του τελευταίου μήνα φτάνει για να συμπληρώσει τον περισσότερο χρόνο σκοταδιού και να αρχίσει από την επόμενη να ελαττώνεται και να δίνει την θέση του στο φως! Και καθώς αυτός βλέπει τη χώρα μας από τον τομέα των σχέσεων σε μία αρμονική όψη με την Σελήνη αλλά και τον Δία από τον τομέα των συλλογικών ομάδων, αυτό μας δίνει μια αισιόδοξη ματιά στις συνεργασίες μας με άλλους όσον αφορά θέματα συλλογικότητας.

Πιθανό να δούμε κάποια ευτράπελα στον τομέα της γραφειοκρατίας, όσον αφορά ζητήματα εργασίας και υπηρεσίες.

Η Σελήνη που όπως ανέφερα πιο πάνω, μαζί με τον Δία και σε αρμονική όψη με τον Ήλιο και τον Κρόνο, βρίσκεται στον τομέα των κοινωνικών συλλόγων και η οποία αντιπροσωπεύει τον λαό, κυβερνά τον τομέα της οικονομίας. Δε θα ήταν απίθανο να δούμε το επόμενο τρίμηνο να εγκρίνονται από την Ε.Ε. διάφορα κονδύλια, που να αφορούν στην κοινωνική δομή και ανάπτυξη. Ο Ερμής, κυβερνήτης του Ωροσκοπίου αλλά και του τομέα του θεάματος και διασκέδασης, με τις «ευλογίες» του Ήλιου, αφού βρίσκεται μόλις μια ανάσα από αυτόν και τον πλησιάζει, μας δίνει την ελπίδα μιας αισιόδοξης ματιάς σε θέματα που αφορούν παιδιά και εφήβους. Καθόλου απίθανο να ακούσουμε πως διακρίνονται ή βραβεύονται παιδιά για τα ταλέντα τους. Η Αφροδίτη εδώ ίσως δυσκολέψει θέματα που αφορούν την υγεία ή την εργασία. Σε μια προκλητική όψη με τον Ήλιο και τον Ουρανό μας δείχνει μια ξαφνική απογοήτευση. Πιθανό να δούμε κάποια ευτράπελα στον τομέα της γραφειοκρατίας, όσον αφορά ζητήματα εργασίας και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το γραφείο κοινωνικών ασφαλίσεων και που δεν ήταν φανερά μέχρι τώρα. Ο Άρης βρίσκεται και αυτός στον τομέα των σχέσεων και συνεργασιών, πάνω στον γενέθλιο Δία, σε μια ευνοϊκή όψη με τον Ήλιο μας πριμοδοτώντας τον, μας φέρνει σε δράση και μας δίνει κίνητρα να τρέξουμε υποθέσεις που αφορούν θέματα κληρονομιάς ή πατρικά εδάφη, μιας και έχει σύμμαχο του και βοηθό τον Βόριο Δεσμό της Σελήνης μαζί με τον Χείρωνα.

Διαφορετικές εθνικότητες, κουλτούρες ήθη και έθιμα αναμιγνύονται…

Ο Δίας που είναι κυβερνήτης του οίκου των σχέσεων, σε καλή θέση, «υπογράφει» τις όποιες συνεργασίες, οι οποίες μάλιστα μπορεί να είναι ευεργετικές και αποδοτικές. Ο Κρόνος από θέση κοινωνικού στάτους από την άλλη, πάνω στον γενέθλιο Χείρωνα, βάζει στην εξουσία όρια και την αναγκάζει να φερθεί με σοβαρότητα στα θέματα που διαπραγματεύεται ο Ήλιος με την Σελήνη. Ο Ουρανός, που εδώ και 4 χρόνια – και ακόμα έχει δρόμο να διανύσει μέχρι και το 2029! – κινείται στον τομέα που αφορά κρυφούς εχθρούς, μυστικά που «δε» βγαίνουν στη φόρα και ίντρικες, αποζητά την αλήθεια ακόμα μια φορά σε ό,τι τον αφορά! Σκάνδαλα έρχονται στο φως και που δε φανταζόμαστε καν! Ο Ποσειδώνας σε δύσκολη όψη με τη Σελήνη μας, μάς φέρνει διαψεύσεις όσον αφορά θέματα εξουσίας για άλλη μια φορά, ο λαός ίσως πάρει απογοήτευση από μεγάλες προσδοκίες… Ο Πλούτωνας, ο οποίος κινείται αργά και περνά και ξαναπερνά από τις ίδιες μοίρες του ζωδιακού, σίγουρος ότι θα αλλάξει, αναδομήσει, ανανεώσει και ξαναγεννήσει σε νέα δεδομένα ό,τι τον αφορά, μένει αμέτοχος σε όψεις με τον γενέθλιο χάρτη μας. Ωστόσο, προετοιμάζεται να μπει στον οίκο που αφορά τις ανώτερες εκπαιδεύσεις, φιλοσοφικές σπουδές, κουλτούρες που έχουν να κάνουν με παλιές πεποιθήσεις. Αυτά ίσως από τον Νοέμβρη του 2024, που θα πιάσει την 00° Υδροχόου για να συνεχίσει για τα καλά την πορεία του αποκλειστικά στο ζώδιο του Υδροχόου, να φέρει κρίσεις στα πιο πάνω θέματα και να αναδομήσει την κοινωνία της Κύπρου μέσα από διαφορετικές κουλτούρες. Διαφορετικές εθνικότητες, κουλτούρες ήθη και έθιμα αναμιγνύονται…

Είτε το θέλουμε είτε όχι, η αλλαγή προετοιμάστηκε και είναι εδώ!

 

Από τη Βωνιάτου Κυριακή

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα