Που την “πατάει” κάθε ζώδιο;

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΓΟΥ
07/08/2017

Η ζωή έχει παγίδες και μας ζητά να είμαστε σε εγρήγορση για να μην πέφτουμε σε αυτές, ώστε να μην σαμποτάρουμε τη ζωή μας. Κάθε ζώδιο έχει κάποια ευαίσθητα σημεία που πρέπει να προσέχει ώστε να μην υποβαθμίζεται η ζωή του. Μπορεί να ακούγονται απλά, αλλά το να πέσει κανείς σε αυτές τις παγίδες πολλές φορές μπορεί να στοιχίσει ολόκληρες δεκαετίες απ’ τη ζωή του ατόμου, κάποιες φορές και την ίδια τη ζωή του ατόμου.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε κάποιες κύριες παγίδες για κάθε ζώδιο, όχι οι μόνες, όμως ο άνθρωπος γενικά θα πρέπει να έχει στο νου του ότι η ζωή στη γη είναι πραγματικά ένα πεδίο γεμάτο παγίδες. Και μη ξεχνάμε ότι κάποιο εγωιστικό κίνητρο είναι εκείνο που μας κάνει να πέφτουμε σε παγίδες.

Κριός

Η ανυπομονησία και ο θυμός, κάποιες φορές στοιχίζουν πολύ. Το ίδιο και η απερισκεψία,να βλέπετε μόνο το τώρα και να μην ενδιαφέρεστε για τις συνέπειες ή για το μέλλον. Κριός σημαίνει καίρια και άμεση δράση – η ανυπομονησία και η απερισκεψία δεν δείχνουν εύστοχη δράση.

Ταύρος

Ρίχνετε τις αξίες σας για να έχετε ασφάλεια συναισθηματική και υλική – και αυτό τελικά φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Να είστε άνθρωποι “ακριβοί”, με αξίες που θα φέρουν πραγματική σταθερότητα στη ζωή σας. Η απάθεια, η αγάπη του χρήματος και η λαγνεία ή ο ηδονισμός είναι επίσης παγίδες που κοστίζουν.

Δίδυμοι

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – κάποιες φορές μπορεί να λέτε πράγματα που κοστίζουν μακροχρόνια. Η αεικινησία και η περιέργειά σας επίσης είναι συχνά τρομερές παγίδες – σαμποτάρετε τον εαυτό σας με το να θέλετε να δοκιμάζετε τα πάντα. Όμως η σοφία μπορεί να προλάβει την -δυσάρεστη- εμπειρία.

Καρκίνος

Οι συναισθηματισμοί πολλές φορές είναι παγίδα, το ίδιο και η προσκόλληση στο παρελθόν, στην οικογένεια και σε αυτά που θεωρεί κανείς οικεία. Άλλο να δημιουργήσει κανείς μια υγιή εστία στη ζωή του, και άλλο να προσκολλάται στο παρελθόν ή να πνίγεται σε συναισθηματισμούς.

Λέων

Η επίδειξη και ο εγωκεντρισμός πολλές φορές γίνονται παγίδα, κι εκεί που το άτομο αποζητά τιμές, έρχεται ο εξευτελισμός. Η υπέρμετρη ανάγκη για διασκέδαση, παιχνίδι κι ανεμελιά επίσης μπορεί να γίνουν παγίδα ορισμένες φορές. Όσα λάμπουν δεν είναι πάντα χρυσός – μην τυφλώνεστε απ’ την επιφάνεια.

Παρθένος

Η υπερβολική ταπεινότητα συχνά γίνεται παγίδα – μήπως είναι έπαρση κι εγωισμός καμουφλαρισμένα; Φυσικά η κριτική και η δυσαρέσκεια είναι παγίδες που μπορεί και να διώξουν ανθρώπους από κοντά σας. Η ανάγκη για τελειότητα είναι υγιής, αλλά να τη ζητάτε απ’ τον εαυτό σας.

Ζυγός

Η αναποφασιστικότητα πολλές φορές γίνεται παγίδα – μήπως ξέρετε τι θέλετε τελικά και σαμποτάρετε τη ζωή σας; Η υπερβολική σας ανάγκη για σχέσεις και συντροφικότητα μπορεί να σαμποτάρουν τις σχέσεις σας και την συντροφικότητα! Η ματαιοδοξία και ο ναρκισσισμός επίσης είναι παγίδες.

Σκορπιός

Τα πάθη είναι παγίδες που μπορεί να καταστρέψουν τον άνθρωπο – σίγουρα χρειάζεται μεγάλος αγώνας ενάντιά τους. Η καχυποψία και ο υπερβολικός έλεγχος των άλλων μπορεί να σαμποτάρουν τη ζωή σας – αν δεν εμπιστεύεστε εσείς, γιατί να σας εμπιστευτούν οι άλλοι; Μην κάνετε πηγή ζωής κανέναν εκτός απ’ τον Θεό – είναι παγίδα ο βαμπιρισμός.

Τοξότης

Η αφέλεια και η επιπολαιότητα είναι πολύ συχνές παγίδες για το ζώδιό σας – και όχι, η τύχη δεν θα σας σώζει πάντα, ο άνθρωπος πρέπει να έχει και μυαλό. Η ανάγκη σας για πολλές εμπειρίες, ευκολίες και πλούτο συχνά οδηγούν σε προβλήματα – είστε αχόρταγοι, αλλά αυτό οδηγεί σε “δυσπεψίες” και “παχυσαρκία”, αν όχι σε νομικά προβλήματα.

Αιγόκερως

Το “τι θα πει ο κόσμος” συχνά γίνεται παγίδα. Καλύτερα να μετατραπεί σε “τι θα πει η συνείδησή μου” – και αυτή θα σας οδηγεί στα σωστά μονοπάτια. Η σκληρότητα, η ακαμψία και η αυστηρότητα γίνονται κι αυτές παγίδες. Το ίδιο και η ανάγκη σας να ανελιχτείτε κοινωνικά/επαγγελματικά με όποιο κόστος.

Υδροχόος

Η υπερβολική αντιδραστικότητα κι επαναστατικότητα συχνά γίνονται παγίδα, που περιέργως σάς οδηγούν στο αντίθετο μονοπάτι απ’ την ελευθερία και την αλήθεια που αναζητάτε. Η υπερβολική ειλικρίνεια συχνά γίνεται παγίδα. Προσέξτε κάποιους φίλους που γίνονται μεταμφιεσμένες παγίδες στη ζωή σας.

Ιχθύες

Μεγαλύτερη παγίδα απ’ το ψέμα και την αυταπάτη ίσως δεν υπάρχει – πολλές φορές σάς εγκλωβίζουν για δεκαετίες. Όμως έχετε την ικανότητα για πνευματική διάκριση – οπότε ποιο εγωιστικό κίνητρο κρύβεται πίσω απ’ την ανάγκη για ψέμα; Η αφηρημάδα, η λαγνεία, η φυγοπονία και οι τάσεις φυγής επίσης γίνονται παγίδες.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα