Ουρανός | Ψυχικές εμπειρίες – Γνώση του πνεύματος

ASTROTEAM GUEST
21/12/2023

Ο Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος πλανήτης και ανήκει στην κατηγορία των Γιγάντων Αερίων.

Ανακαλύφθηκε στις 13 Μαρτίου του 1871 από τον Βρετανό αστρονόμο Ουίλιαμ Χέρσελ. Έχει δακτυλίους και διαθέτει είκοσι επτά γνωστούς δορυφόρους μικρών διαστάσεων. Στην Εσωτερική Αστρολογία το σύμβολο του πλανήτη Ουρανού αποτελείται από δύο ημικύκλια να στρέφονται σε αντίθετες μεριές πάνω στον σταυρό, που έχει σαν βάση του τον κύκλο. Τα ημικύκλια συμβολίζουν την Ψυχή, ο σταυρός την Ύλη και ο κύκλος το Πνεύμα. Ζούμε στον κόσμο των αντιθέτων σε ένα διπολικό πλανήτη. Ο Ουρανός σε προσωπικό επίπεδο προκαλεί ανατροπές για να βιώσεις τις αντιθέσεις της ζωής, έτσι ώστε να έχεις την εμπειρία που θα σου φέρει την γνώση της αλήθειας. Το Πνεύμα γνωρίζει την αλήθεια μέσα από τις ψυχικές μας εμπειρίες. Ο Ουρανός μας δείχνει την Αλήθεια. Ο Ουρανός προκαλεί αφύπνιση σε συλλογικό και σε προσωπικό επίπεδο. Ανακαλύφθηκε μεταξύ της Γαλλικής και της Αμερικάνικης επανάστασης. Το διάστημα της ανακάλυψης του συνέπεσε και με την βιομηχανική επανάσταση. Έχει φέρει ανακαλύψεις, εφευρέσεις, επαναστάσεις κοινωνικές, πολιτικές και θρησκευτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό φυσικά την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Επηρεάζει ολόκληρες γενεές, γιατί η διέλευση του από κάθε ζώδιο διαρκεί περίπου 7 χρόνια και η αφύπνιση που προκαλεί αφορούν τα θέματα του ζωδίου που διελαύνει.

Οι ανατροπές που εκδηλώνει ο Ουρανός σε προσωπικό επίπεδο, τις περισσότερες φορές δεν είναι εύκολες, αντιθέτως εκδηλώνονται με εκρηκτικό τρόπο, οι αλλαγές έρχονται σε απρόσμενο χρόνο μέσα από συνταρακτικά γεγονότα και αποκαλύψεις με σκοπό πάντα την απελευθέρωση μας από οτιδήποτε μας περιορίζει την αντίληψη. Κάλο είναι να γνωρίζουμε την θέση του πλανήτη Ουρανού στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, για να είμαστε συνειδητοποιημένοι να αποδεχτούμε τα γεγονότα που θα μας εκδηλώσει.

Καμιά δύναμη στο σύμπαν δεν μπορεί να σταθεί ανάμεσα στη γενναία ψυχή και την έκφρασή της…

Φίλοι μου, η πηγή του θάρρους είναι η εμπιστοσύνη στον Θεό και τον Εαυτό. Η εμπιστοσύνη στον Θεό και τον Εαυτό, είναι αυτή η ισχυρή γνώση πώς οτιδήποτε μας συμβαίνει είναι για εμάς, για την προσωπική μας εξέλιξη, χωρίς να επηρεαζόμαστε από καμία γνώμη ή πειθώ. H ικανότητα να διακρίνεις μεταξύ της αλήθειας και του ψεύτικου είναι Σοφία και είναι γνώρισμα εκείνου που βίωσε την εμπειρία και κατέχει την γνώση. Η εμπιστοσύνη στον Θεό και στον Εαυτό είναι η αποκρυσταλλωμένη πίστη και η αποδοχή των ξαφνικών γεγονότων, είναι η φυσική έκφραση της γενναίας μας ψυχής, η αποδοχή, η εμπιστοσύνη και η διάκριση είναι μερικά από τα κλειδιά της αφύπνισης που μας προκαλεί ο Ουρανός. Να θυμάστε, καμιά δύναμη στο σύμπαν δεν μπορεί να σταθεί ανάμεσα στη γενναία ψυχή και την έκφρασή της, αυτή είναι η αληθινή μας φύση και ο σκοπός του Ουρανού είναι να τη βιώσουμε για να τη γνωρίσουμε.

 

Από τη Μαρί Ελμισιάν

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα