Όψεις Ήλιου – Σελήνης | Επαγγελματικοί Δείκτες

ASTROTEAM GUEST
12/06/2024

Εισαγωγικό άρθρο! Διαβάστε εδώ: Ήλιος & Σελήνη – Κυριότεροι, αλάνθαστοι επαγγελματικοί δείκτες!

Ο Ήλιος και η θέση του στον αστρολογικό χάρτη την ώρα που γεννηθήκαμε, οι όψεις που σχηματίζει, η φύση τους, καθώς και άλλες παράμετροι μας οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα ως προς την πιθανή ανέλιξη μας κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Εξίσου σημαντική η Σελήνη, όπως και η μεταξύ τους σχέση, επίσης οι ποιότητες των ζωδίων στα οποία βρίσκονται, θα μας δώσουν τα πρώτα δείγματα.

Αναλύοντας τις όψεις που υπάρχουν στον γενέθλιο χάρτη, ιδιαίτερα από μικρή ηλικία, ώστε να ανακαλύψουμε κρυφές τάσεις, όλης της πλανητικής σύνθεσης, αλλά ειδικά του πιο αντιπροσωπευτικού δείκτη που χαρακτηρίζει την ύπαρξή μας, του Ήλιου, με όλους τους πλανήτες, θα ανακαλύψουμε επιλογές που πολλές φορές δεν έχουμε υποψιαστεί. Αν η σχέση αυτή είναι πολύ κοντινή και δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στις μοίρες, αν είναι συγκλίνουσα, δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμα με ακρίβεια, κι αν είναι θετική ή δύσκολη, θα μας δείξει αν τα μέγιστα των ενεργειών και των δύο σωμάτων θα έρθουν με μορφή ευκαιρίας, ή με πρόκληση να προσπαθήσουμε παραπάνω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις κρυμμένες όψεις, τις παραλληλίες και αντιπαραλληλίες που ουσιαστικά ενεργούν ως σύνοδοι και αντιθέσεις και είναι πολύ δυνατές όταν συνυπάρχουν με τις φανερές. Θα μας βγάλουν και αυτές αρκετή πληροφορία χρήσιμη στην αναζήτηση επαγγελματικής κλίσης. Εξέχουσας σημασίας η οικοθεσία στον αστρολογικό χάρτη, ο 2ος οίκος θα μας δείξει το πώς μπορούμε να κερδίζουμε χρήματα, τα εφόδια και από πού θα προέρχεται το εισόδημά, όπως και τις δεξιότητές μας. Ο 6ος οίκος θα φανερώσει τις εργασιακές συνθήκες που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα, σε ποιον τομέα μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι, και την καθημερινή τριβή με αυτό. Επίσης ο 10ος έχει όλα εκείνα που είναι η υψηλότερη φιλοδοξία μας, και από ποιο πρίσμα θέλουμε να αναδειχθούμε στην καριέρα και στην κοινωνία. Το ίδιο και οι ακμές των γωνιακών οίκων θα συμβάλουν στον τρόπο που θα ελιχθούμε στον επαγγελματικό στίβο.

Αν είναι θετικές θα προσδώσουν με περισσότερη ευκολία τις ιδιότητές τους, ακόμα όμως κι αν είναι δυσαρμονικές, θα λειτουργήσουν ως πρόκληση να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να αποκτήσουμε παραπάνω εμπειρίες

Έτσι λοιπόν κοιτάζοντας τις όψεις του Ήλιου με τη Σελήνη, τα ζώδια που εξυπηρετούν και σε ποιον τομέα στον χάρτη εκδηλώνουν την ενέργειά τους, θα βρούμε ενδείξεις για τα πιθανά επαγγέλματα, όπως και η μοίρα και το ζώδιο του μεσοδιαστήματός τους πολλές φορές θα το φανερώνει επακριβώς. Αν είναι θετικές θα προσδώσουν με περισσότερη ευκολία τις ιδιότητές τους, ακόμα όμως κι αν είναι δυσαρμονικές, θα λειτουργήσουν ως πρόκληση να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να αποκτήσουμε παραπάνω εμπειρίες. Μπορεί να δούμε με ισχυρή τέτοια όψη να αναδεικνύονται επαγγέλματα που σχετίζονται με οικογενειακές παραδοσιακές επιχειρήσεις. Μία τέτοια σύνοδος στον 10ο οίκο μας προϊδεάζει για επιτυχία σε μάζες, σε κάποιο βαθμό, και επαγγέλματα που σχετίζονται με το κοινό, αλλά και τη φροντίδα κοινού, την εστίαση, την μαγειρική. Η αντίθεση των Φώτων πολλές φορές δείχνει αντιπαλότητα στην επιλογή και την ουσιαστική ανάγκη έκφρασης του ατόμου. Άρα υπάρχει ενδεχόμενο να ακολουθήσει στην αρχή άλλο δρόμο και όχι τον ενδεδειγμένο για την ιδιοσυγκρασία του. Με θετικές όψεις κα σε ζώδια Γης θα δούμε τον οικονομολόγο, τον κτηματομεσίτη, τη μαία, την τραπεζοκόμο, την Baby sitter, τον αργυροχόο, στον τομέα τροφοδοσίας, σε καλλιέργειες, ή εστιάτορες, γεωπόνους, επαγγέλματα υγείας, ειδικά μαίες. Στα ζώδια Νερού εντοπίζονται επαγγέλματα στη ναυτιλία, σε σχέση με το υγρό στοιχείο, τη φαρμακευτική, τη Χημεία, οι ντέτεκτιβ, οι μέντιουμ. Σε ζώδια Φωτιάς, καθηγητές, παιδικές κατασκηνώσεις, θέατρα, φροντιστήρια, παιδαγωγικά, εκθέτες, ηθοποιοί, παρουσιαστές, ενώ σε ζώδια Αέρα πληροφορική, προηγμένη τεχνολογία, δικηγόροι, μοντέλα, καλλιτέχνες, τραγουδιστές.

Όποια κατεύθυνση χρειαστεί να συμβουλέψουμε τα παιδιά να ακολουθήσουν θα πρέπει να φαίνεται και σε άλλα σημεία του ωροσκοπίου. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν πολλές σχετικές κατηγορίες και συνδυασμοί, οι οποίες σε σχέση με τον χαρακτήρα τους, να κουμπώσουν σε ασφαλείς επιλογές…

Από τη Γαβριέλα Βαλλιανάτου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα