Όψεις Ήλιου – Ερμή | Επαγγελματικοί Δείκτες

ASTROTEAM GUEST
15/06/2024

Εισαγωγικό άρθρο! Διαβάστε εδώ: Ήλιος & Σελήνη – Κυριότεροι, αλάνθαστοι επαγγελματικοί δείκτες!

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που μπορούμε να ερευνήσουμε σε ένα ωροσκόπιο είναι οι ενδεικτικοί παράγοντες εύρεσης πιθανού επαγγέλματος που μπορεί να ακολουθήσει το άτομο, όμως όχι μόνο προς ποια κατεύθυνση να στρέψουμε το βλέμμα, αλλά και ποιες οι συνθήκες και οι δυνατότητες που συνυπάρχουν, ώστε να υποστηρίξουμε τις επιλογές, και να είμαστε ικανοποιημένοι και ευτυχείς μέσα από αυτές.

Πολύτιμος οδηγός όλα αυτά, για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των εφήβων, αν μάλιστα φροντίσουμε να εντοπιστούν από νωρίς τα δεδομένα. Πολλοί πλανήτες στο στοιχείο της Φωτιάς θα κάνουν το παιδί υπερδραστήριο, δυναμικό, με συνεχή δημιουργικότητα, στο στοιχείο του Νερού πολύ διαισθητικό και με φαντασία, στη Γη πρακτικό και προσγειωμένο, στον Αέρα με πολύ διανόηση και ευφυΐα. Οι πλανήτες, οι ιδιότητές τους, όπως και τα χαρακτηριστικά των ζωδίων στα οποία βρίσκονται, το περιβάλλον που τους φιλοξενεί, οι οίκοι, μαζί με το είδος της γωνίας που σχηματίζουν, συντελούν σε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Έτσι λοιπόν η σχέση Ηλίου-Ερμή, συνόδου, που μπορεί να σχηματιστεί, παραπέμπει στον τρόπο που επικοινωνούμε, που σκεπτόμαστε, που κατανοούμε, που γράφουμε, και τείνει να χρωματίζεται από τον Ήλιο, ύψιστης σημασίας στη συσχέτιση με τους άλλους, για όλα τα επαγγέλματα. Σε περίπτωση που ο Ήλιος είναι πολύ δυνατός, ή σε άλλο ζώδιο, και ο Ερμής όχι τόσο, μπορούμε να προωθήσουμε προοπτικές στο περιβάλλον του παιδιού να εναρμονιστεί με αυτό, αλλά και να βοηθήσουμε την αδύναμη τάση για μάθηση με ενασχόληση αλληλεπίδρασης με άλλους σε διαφορετικούς ρυθμούς. Αντίστοιχα σε έναν πολύ έντονο Ερμή μία λύση είναι να διοχετευτεί η φλυαρία και η αεικινησία σε μαθησιακά παιχνίδια ή ηλεκτρονικά βιβλία.

Αν λοιπόν δεν υπάρχουν άλλα σοβαρά κωλύματα στη δομή ενός χάρτη, οι σχέσεις Ηλίου-Ερμή θα δώσουν με περισσότερη ή λιγότερη άνεση έφεση σε επαγγέλματα ανάλογα τις θέσεις στα ζώδια, τις όψεις, και αν υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες κοντά, θα συνθέσουν το αποτέλεσμα.

Μια στενή όψη Ήλιου – Ερμή θα δώσει ταλέντο σε χειρωνακτικές δημιουργίες, σε παρορμητικά ζώδια τον ταχυδακτυλουργό, τον οδηγό, τον ομιλητή, τον γλωσσολόγο, τον εκφωνητή, τον συντάκτη, τον χορευτή σε ζώδιο Αφροδίτης, σε σταθερά τον γραμματέα, τον δακτυλογράφο, τον τηλεφωνητή, τον λογοτέχνη, τον δημοσιογράφο, και περισσότερο ταιριαστό στα μεταβλητά ζώδια τον έμπορο, και στο στοιχείο του Αέρα, τον συγγραφέα, τον εκδότη, τον τυπογράφο, τον διανομέα, τον μεταφορέα, τον ταχυδρόμο. Οτιδήποτε σχετίζεται με το διαδίκτυο, τις μετακινήσεις, τα μέσα, τη διαφήμιση επίσης είναι πολύ συμβατά επαγγέλματα, όπως και διδασκαλία, σκηνογραφία και ότι σχετίζεται με θέαμα και το παιχνίδι αν ο 5ος οίκος είναι ενεργός, καθώς και μια σύνοδος αυτών των πλανητών θα είναι πολύ πιο έντονη στον 1ο και 3ο οίκο όπου είναι φυσικοί κυβερνήτες, αλλά και στον 7ο θα δώσει τον διπλωμάτη, τον διαιτητή, όπως και στον 9ο τον ταξιδιωτικό πράκτορα ή τον επιχειρηματία τουριστικών, ακόμα και τον διερμηνέα, ή τον ξεναγό. Εάν οι ακμές αυτών των οίκων είναι και συμβατές με τους πλανήτες, τότε οι ιδιότητές αυτών εκφράζονται καλύτερα.

 

Από τη Γαβριέλα Βαλλιανάτου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα