Οι Μέγιστες Αποκλίσεις των πλανητών και το ξέσπασμα του Covid-19

ASTROTEAM GUEST
13/02/2021

Υπάρχει ένα αστρολογικό σύστημα που δεν είναι ευρέως γνωστό, όμως είναι πολύ λειτουργικό και δρα στην ακρίβεια. Είναι οι αποκλίσεις των πλανητών από το κέντρο της Εκλειπτικής. Η Εκλειπτική είναι η τροχιά που ακολουθεί ο Ήλιος και οι πλανήτες. Είναι σαν δαχτυλίδι γύρω από την Γη. Ένα άλλο δαχτυλίδι είναι η γραμμή του Ισημερινού, η οποία χωρίζει την Γη σε βόρειο και νότιο ημισφαίριο και κατ’ επέκταση ο Ουράνιος Ισημερινός.

Όταν ο Ήλιος είναι στον Τροπικό Κριό και στον Τροπικό Ζυγό, είναι στο σημείο της Εκλειπτικής που τέμνει την γραμμή του Ουράνιου Ισημερινού, γι’ αυτό λέγεται πως στην 00 Κριού και στην 00 Ζυγού, 21 Μαρτίου και 23 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, έχουμε τις Ισημερίες. Είναι οι ημέρες που η μέρα με τη νύχτα είναι ίσες. Στο θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου, έχουμε την μεγαλύτερη μέρα του έτους για το βόρειο ημισφαίριο της Γης (στο οποίο βρίσκεται και η Ελλάδα) και στο χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε την μικρότερη. Στα Ηλιοστάσια συμβαίνει το εξής: Ο Ήλιος φτάνει στις 23 μοίρες και 26 λεπτά μακριά από τον Ισημερινό. Βόρεια όταν είναι στο θερινό ημισφαίριο και νότια στο χειμερινό. Είναι η λεγόμενη “Μέγιστη Απόκλιση από τον Ισημερινό”. Μετά από μια στάση 3 ημέρες γίνεται “Τροπή του Ηλίου”. Δηλαδή στέκεται φαινομενικά στην μέγιστη απόκλιση και ξεκινάει να γυρίζει προς τα πίσω.

Την πορεία του Ηλίου ακολουθούν όλοι οι πλανήτες και φτάνουν κι εκείνοι σε αυτά τα σημεία. Άρα μιλάμε για “Τροπή” όλων των πλανητών, ακόμη και της Σελήνης. Τα δύο σημεία Μέγιστης Απόκλισης, από την αρχαιότητα ακόμη, είναι πολύ σημαντικά και τα βρίσκουμε ενεργά σε κοσμικά γεγονότα, καθώς και το σημείο 0, όπου βρίσκεται ο Ισημερινός.

Για λεπτομέρειες, πώς λειτουργούν τα σημεία, ιστορική αναδρομή με σχεδιαγράμματα και ανάλυση του Τροπικού Ζωδιακού, ο οποίος βασίζεται στο σύστημα των Αποκλίσεων, θα βρείτε στην εργασία που έχω ανεβάσει εδώ και εδώ.

Κάποιες φορές οι πλανήτες φτάνοντας σε αυτά τα σημεία, βγαίνουν εκτός ορίων, δηλαδή ξεπερνούν τις 23 μοίρες και 26 λεπτά και φτάνουν μέχρι και 28 μοίρες. Όμως, ακόμη και αν δεν βγουν εκτός ορίων αλλά βρίσκονται στην κορύφωσή τους ή στο υπόγειο μέσα στο όριο των 23,26 μοιρών, δίνουν γεγονότα. Κυρίως όταν είναι περισσότεροι από έναν πλανήτη στο σημείο. Με το σύστημα των Αποκλίσεων βλέπουμε πιο συγκεκριμένα τις ημερομηνίες που θα συμβούν τα γεγονότα και θα το δούμε παρακάτω.

Ας δούμε τί συνέβη τον χειμώνα του 2019 – 2020

Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου Ο Κρόνος είναι στο νότιο σημείο, στις -23 31. Όταν είναι στο νότιο, μπαίνει μπροστά το αρνητικό πρόσημο – . Όταν είναι στο βόρειο μπαίνει το +. Οι -23 31 είναι οι μοίρες της μέγιστης απόκλισής του, καθώς από τις 3 Οκτωβρίου αρχίζει και μειώνει την απόσταση προς το σημείο τομής της εκλειπτικής από τον ουράνιο Ισημερινό (00 Κριού). Η στάση του λοιπόν, μιμούμενος την τροχιά του Ηλίου, κράτησε 8 ημέρες (η στάση του Ηλίου κρατάει πάντοτε τρεις ημέρες).

Από τις 3 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου ο Πλούτωνας είναι στις  – 22 23 μοίρες. Η δική του στάση κράτησε 1 μήνα και 2 ημέρες. Αυτός που έδωσε το δύσκολο γεγονός ήταν ο Δίας. Μία από τις ιδιότητές του είναι να επεκτείνει ό,τι ακουμπάει, με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Εδώ βρέθηκε στο ίδιο σημείο με το ζευγάρι Κρόνου – Πλούτωνα. Η μέγιστη απόκλισή του ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου, 08.20 το πρωί ώρα Ελλάδος στις -23 18 μοίρες. Και επειδή ήταν στο νότιο σημείο, δηλαδή στον Τροπικό του Αιγόκερω και 10ο Οίκο, ήταν στην κορύφωσή του. Σε κάποια σημεία του πλανήτη, όπως στην Αλάσκα για παράδειγμα, ήταν ακόμη 1 Δεκεμβρίου απόγευμα! 1 Δεκεμβρίου έχουμε το πρώτο, επίσημα καταγεγραμμένο, κρούσμα Covid 19. Ο Δίας κάθισε σε στάση έως τις 11 Δεκεμβρίου. Ήρθε και ο Άρης στην παρέα τον Φεβρουάριο και στις 9 Φεβρουαρίου βγήκε εκτός ορίων. Η κορύφωσή του ήταν στις 19 έως 21 Φεβρουαρίου στις -23 40 μοίρες. Στις 21 Φεβρουαρίου έχουμε το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα Covid 19 στην Ευρώπη, σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας. Πέρα από την μοίρα της Εκλείψεως της 26ης Δεκεμβρίου 2019 που ενεργοποιήθηκε τότε από τον Άρη, έπαιξε ρόλο και η κορύφωση του πλανήτη.

Τα δύο αυτά ακραία σημεία του Ζωδιακού, καθώς η νότια Μέγιστη Απόκλιση σχετίζεται με τον Αιγόκερω και η νότια με τον Καρκίνο, όταν φιλοξενούν εξωκρόνιους πλανήτες, δείχνουν αλλαγές σε κοσμικό επίπεδο. Όταν βρεθεί και ο Κρόνος εκεί δίνει τις βάσεις για το γεγονός. Ο Δίας δίνει την επέκταση και ο Άρης την ενεργοποίηση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Δίας και ο Άρης έδωσαν και οι δύο ενεργοποίηση, καθώς οι κορυφώσεις τους στο υψηλότερο σημείο έγιναν σε δύο πολύ σημαντικές ημερομηνίες για την ανθρωπότητα.

Από την Γεωργακοπούλου Αρετή

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα