Οι δρίμες του Μάρτη | Μηνιαίες Προβλέψεις

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
06/03/2024

Στις δρίμες του Μάρτη, που οι αμυγδαλιές ανθίζουν και που φυτεύουν μόνο βασιλικούς…

Κάποιες ημέρες του Μαρτίου, σύμφωνα με την ελληνική λαογραφία, θεωρούνται μεταφυσικά επικίνδυνες. Αυτές οι ημέρες είναι οι αποφράδες Δρίμες του Μάρτη που τα νερά μαγεύονται και οι νεράιδες θέλουν να προκαλέσουν τα παλικάρια να τις ερωτευτούν… Δρίμες ή δρίματα. H λέξη «Δρίμες» προέρχεται από το επίθετο «δριμύς», που σημαίνει οξύς, διαπεραστικός, σφοδρός. Τον Μάρτιο τον διεκδικούν δύο πλανήτες, ο Άρης (Mars) ο πλανήτης της μάχης σώμα με σώμα και ο Ερμής (Mercurius) ο πλανήτης του μυαλού και της γρήγορης σκέψης. Οι τρεις πρώτες δύσκολες ημέρες του καθορίζουν τα γεγονότα ολόκληρου του μήνα. Ο φετινός Μάρτιος θα μας φέρει εκπλήξεις με τις μαχητικές του όψεις γιατί η συμμετοχή του εκρηκτικού Ουρανού από το ζώδιο του Ταύρου θα είναι έντονη. Μέσα σε αυτό το Μάρτη ίσως… Ίσως προκύψουν ξαφνικοί χωρισμοί ,αλλά και απρόβλεπτες γνωριμίες ερωτικού χαρακτήρα. Ίσως η ανάγκη για ελευθερία να αποδειχθεί μεγαλύτερη από την ανάγκη για συντροφικότητα. Ίσως έρθουν τα πάνω κάτω μέσα στις προσωπικές σας σχέσεις… Ίσως μπούμε στον πειρασμό να σκορπίσουμε στον ‘’αέρα’’ συναισθήματα και χρήματα!

Σε κάποιες παλιές Δρίμες

  • 1 Μαρτίου 1923 – Τίθεται σε ισχύ στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Η 16η Φεβρουαρίου 1923 ονομάζεται 1η Μαρτίου με Ήλιο Ουρανό στους Ιχθύς και Σελήνη Ποσειδώνα στο Λιοντάρι χάσαμε το χρόνο!
  • 1 Μαρτίου 1941 – Ισχυρός σεισμός πλήττει τη Λάρισα. Σαράντα άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ σημειώνονται εκτεταμένες ζημιές στην πόλη και στα γύρω χωριά, με Δια Πλούτωνα στο Λιοντάρι.
  • 1 Μαρτίου 1952 – Ο Νίκος Μπελογιάννης, κρατώντας ένα γαρύφαλλο όπως κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της δίκης καταδικάζεται σε θάνατο. Με Πλούτωνα στο Λιοντάρι τετράγωνο με Άρη στο Σκορπιό.
  • 1 Μαρτίου 1988 – Χτύπημα ‘’17 Νοέμβρη’’ Ο βιομήχανος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης – Μποδοσάκης, δολοφονείται με πιστόλι στη λεωφόρο Κηφισίας από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ουρανός, Κρόνος, Άρης, Ποσειδώνας στον Αιγόκερω, η “κατάλυση της εξουσίας”.

  • 1 Μαρτίου 2002 – «Αντίο» λένε οι Έλληνες στη δραχμή, καθώς το ευρώ είναι πια το μοναδικό νόμισμα της χώρας. Η δραχμή, πλέον, περνά στην ιστορία με Ταυ τετράγωνο Ήλιο στους Ιχθύς, Κρόνο στους Διδύμους, Πλούτωνας στον Τοξότη, ο χορός των Μεταβλητών ζωδίων!
  • 1 Μαρτίου 2023 – Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, 57 νεκροί με Κρόνο 29 Υδροχόου μοίρα μαζικής εξόδου Ψυχών σε σύνοδο με Ερμή 28 μοίρες Υδροχόου, ο νεαρός κόσμος.

Εδώ: Κομβικές Αστρολογικές Όψεις Μαρτίου

20 Μαρτίου 2024 Εαρινή Ισημερία

Το ξύπνημα της “Αρκούδας” | Η Επανάσταση αρχίζει

Κάθε Εαρινή Ισημερία και μια Επανάσταση!

Σε κάθε Εαρινή Ισημερία είναι και μια Γένεση, ο Ήλιος στη 00 μοίρα του Κριού βρίσκεται στην κρίσιμη μοίρα της ανθρωπότητας , στην πρώτη – πρώτη στιγμή της Δημιουργίας! Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη έχει γενέθλια και προσθέτει ένα χρόνο ακόμη ζωής στη χιλιόχρονη πλάτη της. Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη επαναστατεί. Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη ξεκινά και πάλι από την αρχή. Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη ξυπνά από τη χειμερία της νάρκη σαν βαρύθυμη πεινασμένη αρκούδα.  Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη δίνει τη μάχη του Φωτός και την κερδίζει. Τόσο νύχτα όσο και μέρα! Τόσο φως όσο και σκοτάδι! Μια τέτοια γιορτινή ανοιξιάτικη μέρα διάλεξε ο Πλάστης και έδωσε την εντολή: Ας γεννηθεί το Φως και ας εισχωρήσει όσο πιο βαθιά μπορεί στα πλάσματα του, να τα θρέψει, να τα φωτίσει, να τα ”καθαρίσει”.

Κριός

Αγαπημένοι Κριοί σε αυτή την Εαρινή Ισημερία που σας ανήκει τα όνειρα μόλις τελείωσαν και η ώρα για δράση ήρθε! Οι προσωπικές σας επιδιώξεις θα πραγματοποιηθούν και θα αισθανθείτε περήφανοι για τις επιλογές σας μέχρι το τέλος του Μάρτη. Ιδιαιτέρως ευνοημένοι οι γεννημένοι τις δύο πρώτες ημέρες 20 και 21 Μαρτίου. Προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σχέσεων οι γεννημένοι 24, 25 και 26 Μαρτίου.

Ταύρος

Αγαπημένοι Ταύροι ο γλυκός ‘’ύπνος’’ σας δεν πρέπει να συνεχιστεί. Το ξυπνητήρι έχει χτυπήσει και εσείς θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τους εσωτερικούς σας φόβους και να διεκδικήσετε ότι σας ανήκει. Η ψυχολογική σας αναστάτωση τελειώνει και μετά τις 20 Μαρτίου τα μακροπρόθεσμα σχέδια σας θα μπουν σε εφαρμογή. Προσεκτικοί στα συναισθηματικά σας οι γεννημένοι 20, 21 και 22 Απριλίου.

Δίδυμοι

Αγαπημένοι Δίδυμοι η ανάγκη για ανανέωση στόχων και προτεραιοτήτων είναι αναγκαία μέσα σε αυτό το Μάρτιο. Η στήριξη των φίλων καρδιάς αλλά και η στήριξη του κοινωνικού σας κύκλου θα αποδειχθούν οι μεγάλοι βοηθοί σας προκειμένου να ικανοποιηθούν οι νέοι σας στόχοι. Η αποδοχή και ο θαυμασμός του περιβάλλοντος σας καθώς και οι γνωριμίες σας μέσα σε αυτό ενδέχεται να ενισχύσουν και τη ερωτική σας ζωή. Προσεκτικοί οι γεννημένοι τέλος Μαΐου με την πίεση του Κρόνου στα τετράγωνα να δυσκολεύει την καθημερινότητα σας.

Καρκίνος

Αγαπημένοι Καρκίνοι η Εαρινή Ισημερία για εσάς θα φέρει το ξύπνημα των προσωπικών σας επαγγελματικών φιλοδοξιών. Η δική σας Πύλη, αυτή του Θερινού Ηλιοστασίου θα ενεργοποιηθεί προκλητικά από το πέρασμα του Ήλιου στον Κριό στις 20 του Μάρτη και θα σας κάνει να απαιτήσετε την επαγγελματική και κοινωνική σας αναγνώριση με περίσσιο θάρρος. Η ανάγκη σας για επαγγελματική επιβεβαίωση και η βοήθεια ισχυρών προσώπων θα σας φέρει πολύ κοντά στην καριέρα που επιθυμείτε. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί οι γεννημένοι 24,25 και 26 Ιουνίου με την Έκλειψη της 25ης Μαρτίου να επηρεάζει τις σχέσεις σας.

Λέων

Αγαπημένοι Λέοντες τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγές στη στάση ζωής που έχετε επιλέξει μέχρι τώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που προκύπτουν. Αν δεν αλλάξετε εσείς, το περιβάλλον στο οποίο αναφέρεστε δεν πρόκειται να σας διευκολύνει. Οι ευκαιρίες υπάρχουν αρκεί να μπορέσετε να τις εντοπίσετε. Οι εναλλακτικές μπορεί να βρίσκονται σε προσπάθειες που πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να ανανεώσετε τις γνώσεις σας ή και τις επεκτείνετε ακόμη. Προσεκτικοί οι Λέοντες των δύο πρώτων ημερών 23 και 24 Ιουλίου με τη βαριά σκιά του Πλούτωνα απέναντι σας.

Παρθένος

Αγαπημένοι Παρθένοι όταν ξυπνά η ανάγκη για συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια τότε πρέπει να είστε έτοιμοι! Η Εαρινή Ισημερία του φετινού Μάρτη θα σας ενεργοποιήσει συναισθηματικά και θα σας μετατρέψει από απλούς υπηρέτες του ζωδιακού σε παθιασμένους κυνηγούς των απολαύσεων της ζωής. Το ερωτικό πάθος και οι οικονομικές επενδύσεις θα είναι τα δυνατά σας σημεία και θα γίνετε απίστευτα τολμηροί και στα δύο αυτά πεδία της ζωής σας. Εξαιρετικά τυχεροί σε οικονομικά και συναισθηματικά οι γεννημένοι 12,13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Σταθερά προσεκτικοί οι γεννημένοι 2,3,4 και 5 Σεπτεμβρίου με τη βαριά σκιά του Κρόνου σε αντίθεση.

Ζυγός

Αγαπημένοι Ζυγοί ανασκουμπωθείτε! Η Πύλη της Εαρινή Ισημερίας του φετινού Μαρτίου σε αντίθεση με τη δική σας Πύλη, αυτή της Φθινοπωρινής Ισημερίας θα σας φέρει” αντιμέτωπους” με τις σχέσεις σας. Όταν οι σχέσεις χρειάζονται προστασία τότε πρέπει να φροντίσετε να την παρέχετε στους αγαπημένους σας. Με την Έκλειψη της 25ης Μαρτίου σε αντίθεση με τον Ήλιο σας δε θα ήταν σοφό να μπείτε σε αποφάσεις αποχωρήσεων και απομακρύνσεων κυρίως οι γεννημένοι 24, 25 και 26 Μαρτίου. Εξαιρετική εύνοια σε ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά θέματα θα έχετε οι γεννημένοι τις δύο πρώτες ημέρες 22 και 23 Σεπτεμβρίου με τα ευεργετικά τρίγωνα του Πλούτωνα από τον Υδροχόο.

Σκορπιός

Αγαπημένοι Σκορπιοί σε αυτή την Εαρινή Ισημερία το σώμα σας ξυπνά και απαιτεί να το φροντίσετε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ανανέωσης και της ενεργοποίησης του σώματος και του μυαλού. Η καθημερινή κόπωση και το άγχος να προλάβετε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας, σας έχουν καταβάλει το προηγούμενο διάστημα με συνέπεια να αισθάνεστε αδύναμοι σωματικά. Με ευκαιρία την αρχή της Άνοιξης θα βάλετε κι εσείς μια νέα αρχή στο καθημερινό σας πρόγραμμα, στην υγεία σας και στην ευεξία σας. Εξαιρετικά προσεκτικοί οι γεννημένοι τις δύο πρώτες ημέρες 23 και 24 Οκτωβρίου με τα τετράγωνα του Πλούτωνα να σκοτεινιάζουν τις προσωπικές σας σχέσεις.

Τοξότης

Αγαπημένοι Τοξότες οι φουσκοδεντριές της Άνοιξης θα φέρουν νέους έρωτες στη ζωή σας. Ο φετινός Μάρτιος θα είναι για εσάς ένας από τους ερωτικότερους μήνες του 2024 καθώς το πλανητικό σκηνικό σας ευνοεί ενεργοποιώντας τον πέμπτο Ηλιακό σας Οίκο. Δημιουργία, χαρά, έρωτας αλλά και απόκτηση απογόνων για όσους το επιθυμούν θα φέρει η Εαρινή Ισημερία μαζί με το άπλετο ηλιακό φως της Πύλης του Κριού. Εξαιρετικά τυχεροί οι γεννημένοι τις δύο πρώτες ημέρες 22 και 23 Νοεμβρίου με τα τυχερά εξάγωνα του Πλούτωνα από το ζώδιο του Υδροχόου. Προσεκτικοί οι γεννημένοι 2,3,και 4 Δεκεμβρίου με τη σταθερή πίεση του Κρόνου στα τετράγωνα.

Αιγόκερως

Αγαπημένοι Αιγόκεροι η φετινή Εαρινή Ισημερία ενεργοποιεί τη δική σας συμπαντική Πύλη αυτή του Χειμερινού Ηλιοστασίου και προκαλεί την αφύπνιση των εσωτερικών σας αναγκών. Αφουγκραστείτε την ανάγκη σας για ασφάλεια μέσα στον οικογενειακό σας ιστό και προσπαθήστε να δυναμώσετε με κάθε τρόπο τις σχέσεις με τους οικείους σας ανθρώπους. Τα ψηλά δένδρα θέλουν γερές ρίζες για να σταθούν όρθια και οι ρίζες σας βρίσκονται στον τέταρτο σας οίκο, εκεί ακριβώς στη μητρική σας εστία. Αποφύγετε λοιπόν όσο μπορείτε τις ρήξεις με την οικογένεια σας και συζητήστε τα θέματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία σας μετά τις 20 Απριλίου. Προσεκτικοί οι γεννημένοι 24,25και 26 Δεκεμβρίου με τη Σεληνιακή Έκλειψη της 25ης Μαρτίου να σας επηρεάζει σε σχέσεις και ακίνητη περιουσία.

Υδροχόος

Αγαπημένοι Υδροχόοι η ανάγκη ανανέωσης τρόπου σκέψης σε αυτή την Εαρινή Ισημερία είναι επιτακτική και άμεση. Είστε οι ευφυέστεροι και οι εξυπνότεροι του ζωδιακού και το δυνατό μυαλό σας είναι το μεγάλο σας ατού. Τώρα θα πρέπει να το αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να βγείτε από τα αδιέξοδα που σας παιδεύουν. Οι δύσκολες ημέρες του Μάρτη σας αφορούν και ενδέχεται να αυξήσουν τα νεύρα και την ένταση κυρίως το πρώτο δεκαήμερο του πρώτου μήνα της Άνοιξης. Θα ήταν σοφό από μέρους να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις. Οι σοβαρές συζητήσεις και οι σοβαρές αποφάσεις ας περιμένουν να γίνουν από τις 20 Μαρτίου και έπειτα. Σταθερά προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σχέσεων οι γεννημένοι τις δυο πρώτες ημέρες 21 και 22 Ιανουαρίου.

Ιχθύες

Αγαπημένοι Ιχθύς τώρα πρέπει να ξεφύγετε από το λήθαργο της ανασφάλειας του χειμώνα και να περάσετε την Πύλη της Εαρινής Ισημερίας γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Η πίεση του Κρόνου στο δικό σας ζώδιο είναι μια πραγματικότητα που θα αναγκαστείτε να πάρετε απόφαση από τη στιγμή που η ‘’σκληρή’’ παρέα του θα σας συντροφεύει μέχρι τις αρχές του 2026! Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε τώρα με την οικονομική εύνοια που θα σας φέρει ο Μάρτιος μετά την 20η του μέρα κι έπειτα. Η οικονομική σας ανάκαμψη θα αυξήσει και τη δυναμικότητα σας και θα σας ωθήσει α τολμήσετε ό,τι δεν είχατε τολμήσει το προηγούμενο διάστημα. Προσεκτικοί οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του Μάρτη που θα κάνετε Γενέθλια Επιστροφή με την πίεση του Κρόνου.

Ο “πολεμικός” Μάρτιος του 2024

Σε αυτό το Μάρτιο με τις ιδιαίτερες αστρολογικές όψεις η ” Αρκούδα ‘’θα ξυπνήσει πεινασμένη από τη Χειμερία Νάρκη της και η Επανάσταση θα αρχίσει! Ας την ‘’ταΐσουμε’’ λοιπόν μέλι αντί για ‘’σάρκες’’ για να κατευνάσουμε την πείνα της. Μάρτιος 2024 Φρεγάτα “ΥΔΡΑ” στην Ερυθρά. Σεπτέμβριος 1990 Φρεγάτες «ΕΛΛΗ» και «ΛΗΜΝΟΣ» στο Πόλεμο του Κόλπου, με Πλούτωνα, Δία και πάλι στα Σταθερά…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα