Ο χλωμός κύριος Τσιόδρας

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
24/03/2020

ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ…

Στις κρίσιμες στιγμές οι άνθρωποι αναλαμβάνουν ρόλους που υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να μην αναλάμβαναν ποτέ. Τους “ήρωες’’ τους φτιάχνουν οι εποχές και οι ήρωες δεν κρατούν απαραιτήτως ξίφη ούτε φορούν πανοπλίες ή παράσημα. Οι ήρωες μπορεί να μη φέρουν κανένα διακριτικό πάνω τους, αλλά μπορεί να “φορούν’’ την απλότητα και την αμεσότητα τους και να έχουν το χάρισμα να κατευνάζουν την ανησυχία μας. Ένας τέτοιος “ήρωας” που οι κρίσιμες ημέρες που ζούμε έφεραν στο προσκήνιο, είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας, ο χλωμός κύριος Τσιόδρας. Ένας νέος άνθρωπος της γενιάς μας, γεννημένος στις 13 Οκτωβρίου του 1965.

Σεμνός, ασκητικός, ευγενής, έχει τα χαρακτηριστικά αυτά που όταν μιλάει όλοι θέλουν να τον ακούσουν, έχει τα χαρακτηριστικά αυτά που όλοι όσοι τον ακούσουν, θέλουν και να τον προστατεύσουν. Τέτοιες στιγμές η ντελικάτη φυσιογνωμία είναι απαραίτητη γιατί εγείρει συναισθήματα φροντίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπο. Την επιστημονικότητα του και τα ιατρικά του επιτεύγματα ίσως να μην είμαστε όλοι σε θέση να τα καταλάβουμε, να τα κατανοήσουμε ή να τα δεχθούμε. Αυτό όμως που όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε είναι η συγκίνηση του για τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους, αυτούς που το τελευταίο δύσκολο διάστημα έχουν παραγκωνίσει κυβερνήσεις και συνειδήσεις. Αυτό το περίεργο ζύγιασμα της ζωής… ποια βαραίνει περισσότερο και ποια λιγότερο.

Είναι Ζυγός ο Σωτήρης Τσιόδρας και ξέρει να ζυγίζει σωστά τη ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί που υποσυνείδητα τους έχουμε ακυρώσει πάνω στην αγωνία για την επιβίωση της αγέλης, είναι αυτοί οι άνθρωποι που προστάτευσαν και ομόρφυναν τα παιδικά μας χρόνια. Οι άνθρωποι που μας έθρεψαν την ψυχή με παραμύθια. Οι άνθρωποι που μας έβαλαν ιώδιο στα τραυματισμένα μας από το παιχνίδι γόνατα… Αν για ένα μόνο λόγο έπρεπε να θαυμάσουμε και να ξεχωρίσουμε τον άνθρωπο αυτό, είναι γιατί ξέρει καλά πως δεν πρέπει ”να σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν”. Μη σας ξεγελά η αβρή του εμφάνιση, είναι δυνατός άνθρωπος ο γιατρός. Έχει μια Σελήνη στον Ταύρο, σταθερή και δουλευταρού σε τρίγωνο με την ιδιομοιρία Πλούτωνα, Ουρανού στις 17 μοίρες της Παρθένου. Ο Ήλιος του στη 19η μοίρα του Ζυγού έχει δεχθεί μεγάλες πιέσεις τα προηγούμενα χρόνια από Πλούτωνα και Κρόνο, αλλά και η προοδευμένη του Αφροδίτη στις 29 μοίρες του Αιγόκερου συνεχίζει να δέχεται πίεση… Έχει πάρει πραγματικά την ευθύνη πάνω του και ενεργεί με απίστευτη σοβαρότητα και συνέπεια. Ο προοδευμένος Ήλιος του στις 13 μοίρες και 56′ του Τοξότη σε σχεδόν σύνοδο με τον Άρη της Ελλάδας στις 15 επίσης μοίρες του Τοξότη…ήρθε για να μείνει! Ο προοδευμένος από solar arc Άρης του έχει περάσει στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου, εκεί ακριβώς που τώρα έχει περάσει ο transit Κρόνος!!!

Συγκυρία; Κοσμικό Κάρμα; Συμπαντική Πρόκληση; Να όμως που το ρολόι του Χρόνου και του Κρόνου συντονίστηκε στην ώρα μηδέν του Υδροχόου πάνω στον Άρη του χλωμού κύριου Τσιόδρα. Να είστε σίγουροι πως παλεύει πολύ. Η συναστρία του με το χάρτη της Ελλάδας μοναδική. Ο γενέθλιος Άρης του σε σύνοδο με τον Άρη της Ελλάδας. Η Σελήνη της πατρίδας μας που είμαστε όλοι εμείς στις 22 μοίρες των Διδύμων σε τρίγωνο με τον Ήλιο του και ο Ήλιος του σε τρίγωνο με αυτόν της πατρίδας μας, στη 14η μοίρα του Υδροχόου. Έχει τη δύναμη να μιλήσει στην ψυχή μας, να μας εμπνεύσει και να μας κάνει αισιόδοξους. Η δική του Σελήνη στον Ταύρο σε τρίγωνο με το γενέθλιο Δία της Ελλάδας, δείχνει τη γενική αποδοχή από όλες τις “κατευθύνσεις’’, τη συγκεκριμένη στιγμή. Η αγάπη του στη Βυζαντινή μουσική, η “επαφή’’ του με τη θρησκεία, η ευσπλαχνία για τις ευπαθείς ομάδες, συντονίζονται απολύτως με τη γενέθλια αντίθεση Σελήνης, Ποσειδώνα που εξυπηρετεί. Η Σελήνη είναι η Ψυχή μας και ο Ποσειδώνας είναι ο Θεός μας, όχι το δόγμα… ο Θεός!

Ο χλωμός κύριος Τσιόδρας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, όπως όλοι αυτοί, οι άλλοι ”ήρωες” που βρίσκονται στην κατάλληλη θέση προκειμένου να μας προστατεύσουν και να μας διευκολύνουν. Και θα πρέπει να είμαστε κι εμείς πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που τους συμπεριφερόμαστε, γιατί εν μέσω Κορωναϊού παλεύουν για τη δική μας προστασία. Κάποιες ισορροπίες θα αλλάξουν όπως και κάποιες λέξεις στο λεξιλόγιο μας. Οι αστυνομικοί θα πάψουν να είναι οι “μπάτσοι”. Οι νοσηλεύτριες θα πάψουν να είναι οι “νοσοκόμες”. Οι υπάλληλοι στα super markets θα πάψουν να είναι τα “παιδιά’’. Ο παππούς και η γιαγιά θα πάψουν να είναι οι “γέροι”. Τα γερασμένα άλογα κάποτε ήταν πουλάρια ατίθασα, έσερναν κάρα και πηδούσαν εμπόδια ψηλά. Ο χρόνος είναι μεγάλος γητευτής και από ατίθασα πουλάρια …

Χλωμέ κύριε Τσιόδρα, σας ευχαριστούμε που υπενθυμίσατε στον Κόσμο πως τα άλογα δεν πρέπει να τα σκοτώνουν όταν γεράσουν.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα