Ο λίθος του Οκτωβρίου – Η τέρψη των οφθαλμών – Ο οπάλιος

ASTROTEAM GUEST
30/09/2022

Ο πόλεμος μεταξύ Ολύμπιων Θεών και Τιτάνων μόλις είχε τελειώσει. Αφού οι Θεοί μοίρασαν τα λάφυρα και τον κλήρο του σύμπαντος, ο Δίας κάθισε στην κορυφή του Ολύμπου να ξαποστάσει.

Αναλογιζόμενος τα δέκα χρόνια πολέμου, δάκρυα κύλησαν από τα μάτια του, αιχμαλώτισαν όλα τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου, πέτρωσαν, έπεσαν από ψηλά και η γη καλοδέχτηκε τα οπάλια. Η λέξη οπάλιο προέρχεται από την Σανσκριτική λέξη upala που σημαίνει κόσμημα. Στα Ορφικά περί λίθων αναφέρεται για το οπάλιο: Σου λέω δε, ότι και ο λαμπρός οπάλιος τέρπει τους Θεούς, γιατί έχει την τρυφερότητα του δέρματος περιπόθητου παιδιού. Και αυτός έχει κατασκευαστεί και ως βοηθός των ματιών. Στα χρόνια του Μεσαίωνα ο οπάλιος έγινε γνωστός ως οφθαλμός ή οφθαλμίας ένας όρος που αντικατοπτρίζει τις θεραπευτικές του ιδιότητες να καταπραΰνει τις ασθένειες των ματιών και να ενδυναμώνει την όραση. Ο Ρωμαίος ιστορικός Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, περιέγραψε το οπάλιο βάσει του μεγαλειώδους χρωματικού του φάσματος ως έναν πολύτιμο λίθο που περιέχει την πύρινη φλόγα του Γρανάτη, το λαμπερό βιολετί του Αμέθυστου και τη θαλασσοπράσινη ομορφιά του Σμαραγδιού. Όλα μαζί λάμπουν σε μια απίστευτη ένωση των χρωμάτων του Ουράνιου Τόξου, που συγκεντρώνει μέσα του τις αρετές πολλών κρυστάλλων. Θεωρήθηκε από όλους στον αρχαίο κόσμο ως το πιο μαγευτικό και μυστηριώδες πετράδι.

Η χρωματική παλέτα του οπάλιου, ζωγραφισμένη από το Χέρι Αυτού που τα πάντα δημιούργησε, είναι μια απέραντη απόλαυση των οφθαλμών! Σαν κεραυνός σε ένα ουράνιο τόξο, όπως έλεγαν και οι Άραβες, αναβοσβήνει τη λάμψη του ακόμη και με την παραμικρή κίνηση. Είναι μια πέτρα αφιερωμένη στην τέρψη του οφθαλμού, τόσο ευχάριστη στην όραση που αυθόρμητα εμπνέει αγάπη, ελπίδα, αθωότητα, αγνότητα, τύχη και ευτυχία! Είναι όντως τυχερή πέτρα! Γνωρίζουμε πως η βασίλισσα Βικτώρια της Αγγλίας, πίστευε πως ο οπάλιος φέρνει ευτυχία και τύχη και στην διάρκεια βασιλικών γάμων χάριζε απλόχερα οπάλια στους καλεσμένους! Προστατεύει από την κακοτυχία, τις φιλονικίες και τις συγκρούσεις ενώ αντίθετα αυξάνει την ψυχική ευφορία και αγαλλίαση.

Το οπάλιο, όπως και άλλοι κρύσταλλοι φέρνουν στην επιφάνεια κρυμμένες πτυχές του εαυτού μας!

Ο οπάλιος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αναστολές ή φοβίες που μας κρατούν πίσω και δεν μας αφήνουν να ξεδιπλώσουμε τις ικανότητες και τα ταλέντα μας! Όχι όμως φίλοι μου σε ερωτικές αναστολές! Εκεί θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή καθότι ο κατοχός του ερεθίζεται ερωτικά, χάνει τις αναστολές του και υποβόσκει κίνδυνος ερωτικών εμμονών. Σωστό είναι βεβαίως να μην ρίχνουμε τις ευθύνες στο πετράδι. Το οπάλιο, όπως και άλλοι κρύσταλλοι φέρνουν στην επιφάνεια κρυμμένες πτυχές του εαυτού μας, ώστε να μπορέσουμε να τις διαχειριστούμε και να τις λύσουμε. Προσοχή λοιπόν και με μέτρο, ξέρετε εσείς… Σκορπιοί, Κριοί και Αιγόκεροί μας, όσοι έχετε προκλητικές όψεις Άρη και Αφροδίτη με Πλούτωνα και μια προσοχή παραπάνω αν συμμετέχουν Δίας και Ποσειδώνας στις όψεις. Βεβαίως και όσοι έχετε έντονο τον όγδοο οίκο. Από την άλλη όπως αναφέραμε, το οπάλιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα στις οφθαλμικές παθήσεις. Συνιστάται θερμά σε όσους βιώνουν διελεύσεις του Ποσειδώνα – κυριολεκτικά και μεταφορικά μας θολώνει τα μάτια- δηλαδή στα μεταβλητά του τρίτου δεκαημέρου, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες όπως επίσης σε όσους βάλλεται η Σελήνη τους από τον ίδιο πλανήτη στον γενέθλιο και στους προοδευτικούς χάρτες.

Ας χρησιμοποιήσουμε την θετική ενέργεια των Κρυστάλλων κατά την απαιτητική περίοδο των εκλείψεων που ξεκινούν στα τέλη του μήνα. Με ηρεμία ψυχής, διαύγεια πνεύματος και αισιοδοξία ας προχωρήσουμε λοιπόν στο δύσκολο αυτό φθινόπωρο και σταδιακά περνώντας από αυτό το άγνωστο και σκοτεινό τούνελ θα βγούμε νικητές εκεί έξω στο φως και στη χαρά της ζωής!

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα