Ο Λίθος του Μαρτίου – AQUAMARINE

ASTROTEAM GUEST
23/02/2022

To διαμάντι του φτωχού και η πέτρα του ναυτικού

– Ε…. Δωσ’ μου ένα τσιγάρο.
– Σκάσαν από την υγρασία. Σκόρπισε ο καπνός τους.
– Καλά. Λοιπόν άκου: Θυμάμαι μονάχα τα μάτια της. Aquamarina. Τα πιο αθώα που αξιώθηκα να δω.

Νίκος Καββαδίας, Βάρδια

Η λέξη aquamarine είναι λατινικής προέλευσης και σημαίνει το νερό της θάλασσας. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να ονομάσουν αυτή την σαγηνευτική πέτρα με τα υπέροχα χρώματα από το βαθύ μπλε μέχρι το γαλαζοπράσινο των Μεσογειακών παράλιων; Το βαθύ μπλε χρώμα είναι πραγματικά δυσεύρετο άρα και το πιο ακριβό.

Ο θρύλος λέει πως τα πετράδια, «ξεβράστηκαν» στις ακτές από τα μπλεγμένα κουβάρια στις κοσμηματοθήκες που ανήκαν στις Σειρήνες -αυτές τις ακαμάτρες- και θεωρούνταν ιερά αφιερώματα στον Ποσειδωνα. Για να τα λάβουν οι ναυτικοί προς προστασία τους από την οργή του, όταν σηκώνει τα άγρια κύματα και τα καράβια τους θαλασσοδέρνονται ακυβέρνητα στην θέληση του. Αυτή η σχέση με τη θάλασσα έκανε την Aquamarine το πραγματικό στολίδι των ναυτικών, που τους υπόσχεται ευημερία και ασφαλή ταξίδια, καθώς και προστασία από τους κινδύνους και τα τέρατα της θάλασσας.

Είναι ο κρύσταλλος της καλής τύχης! Ελκύει την ευτυχία, την αρμονία, την χαρά και την αθωότητα της παιδικής ξεγνοιασιάς! Ρυθμίζει τις ορμόνες, ηρεμεί τα οξύθυμα πνεύματα και αποτρέπει λεκτικές συγκρούσεις, καθώς καλμάρει τα νεύρα και βελτιώνει την επικοινωνία! Σε νοητικό επίπεδο, ενεργοποιεί την αντίληψη, οξύνει την διάνοια και ξεκαθαρίζει την σύγχυση. Η aquamarine έχει φαρμακευτικές και θεραπευτικές δυνάμεις, κυρίως του στομάχου, του ήπατος, των σιαγόνων, του λαιμού και του θυρεοειδούς αδένα.

Ας δοκιμάσουμε προς όφελός μας τις ιδιότητές της.

Η πρώτη τεκμηριωμένη χρήση του λίθου έγινε από τους Έλληνες μεταξύ 480-300 π.Χ. Την φορούσαν ως φυλαχτό με χαραγμένο τον Ποσειδώνα πάνω σε ένα άρμα. Κατά τον Μεσαίωνα, η ακουαμαρίνα χρησιμοποιούνταν ως αντίδοτο στα δηλητήρια.
Η σκέψη μας διαβαζοντας αυτό, πηγαίνει αυτομάτως στον Ποσειδώνα, που στην αρνητική του έκφραση, είναι ο πλανήτης των δηλητηρίων, των φαρμάκων, των καταχρήσεων αλλά και των ψευδαισθήσεων, της θολότητας, της παραπλάνησης και της εξαπάτησης.
Όπως λοιπόν οι ναυτικοί εξευμενίζουν τον Ποσειδώνα, κρατώντας κοντά τους την aquamarine στα υπερπόντια ταξίδια τους έτσι και όσοι από εμάς αντιμετωπίζουμε σε αρνητικές όψεις τον Βασιλιά της Θάλασσας ας δοκιμάσουμε προς όφελός μας τις ιδιότητές της.

Ιδιαιτέρως αν ανήκουμε στον μεταβλητό σταυρό, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες και κυρίως του τρίτου δεκαημέρου, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις συνόδους, τα τετράγωνα και τις αντιθέσεις του Ποσειδώνα. Τι συμβαίνει τότε; Δεν βλέπουμε καθαρά. Αγνοούμε την πραγματικότητα. Έχουμε στρεβλή οπτική αυτών που βιώνουμε. Η aquamarine φέρνει διαύγεια του πνεύματος, διαλύει τα σύννεφα που μας εμποδίζουν να δούμε την αλήθεια και μας δίνει ένα χέρι βοήθειας για να ξεφύγουμε από τα παραπλανητικά και ουτοπικά τραγούδια των Σειρήνων.

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα