Ο Λίθος του Μαΐου – Η Ιερή πέτρα της Αφροδίτης- το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΜΑΡΑΓΔΙ

ASTROTEAM GUEST
27/04/2022

Είναι ίσως ότι πιο όμορφο έχει δημιουργήσει η φύση! Μια υπερπαραγωγή της γης!

Το σμαράγδι, έχει τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική λέξη «σμάραγδος». Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το ρήμα «μαρμαίρω» που σημαίνει ακτινοβολώ και «άγω» που σημαίνει οδηγώ. Το πανέμορφο σμαράγδι λοιπόν μέσω της εκτυφλωτικής του ακτινοβολίας, μας οδηγεί σαν ένας φωτεινός φάρος ασφάλειας και σιγουριάς! Έχει το πράσινο χρώμα του δάσους αλλά και όλης της φύσης όταν είναι σε πλήρη άνθιση και οργασμό στην καρδιά της Άνοιξης.

Ο Ιερός λίθος της Θεάς Αφροδίτης λέγεται ότι διατηρεί την αγάπη αναλλοίωτη στο χρόνο και είναι σύμβολο ελπίδας. Ναι! Το εκτυφλωτικό πράσινο χρώμα του, γεμίζει με ελπίδα την καρδιά και το νου μας, πως επιτέλους πλησιάζουμε στο καταφύγιο μας. Το σμαράγδι, είναι μια πέτρα αγάπης και ρομαντισμού, που φέρνει χαρά και ενισχύει τα συναισθήματα, τη μνήμη, την πίστη και τη διόραση. Πολλοί ερευνητές σημειώνουν πως ενεργοποιεί τη διαίσθηση και φανερώνει την αλήθεια. Θεωρείται από πολλούς ως μια μεγάλη πέτρα προφητείας, που φέρνει σοφία και λογική στον χρήστη.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Πολλοί μεγάλοι μύστες, από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα, αναφέρουν στις έρευνες τους πως τα σμαράγδια βοηθούν στην ανάρρωση μετά από μολυσματικές ασθένειες. Θεωρείται ιδιαιτέρως αποτελεσματικό στις παθήσεις των ιγμόρειων, των πνευμόνων και των μυών. Λέγεται ότι βελτιώνει την όραση και έχει αποτοξινωτική δράση στο συκώτι. Διεγείρει και ξεκαθαρίζει τη μνήμη μας. Το σμαράγδι έχει μια εκπληκτική επίδραση στο πως συνδυάζει την ευφυΐα με τη διάκριση, επιτρέποντας τη μόνη διαθέσιμη επιλογή μας να είναι και η σωστή επιλογή. Δεν είναι καταπληκτικό; Αυτή η ικανότητα του, όπως και ότι ενίοτε «δακρύζει» ή «ιδρώνει» απασχόλησε πολύ τους αλχημιστές στο πέρασμα των αιώνων.

Τα σμαράγδια είναι γνωστό ότι θεραπεύουν τόσο τις πληγές της αγάπης όσο και τη φυσική λειτουργία της καρδιάς. Είναι μια ισχυρή ενεργειακή πέτρα, που ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα καθώς εξαλείφει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας. Θεωρείται πέτρα αναγέννησης και ανάκαμψης, βοηθώντας κάποιον να θεραπεύσει τα αρνητικά συναισθήματα που προέρχονται από εμπάθεια, ζήλια και ανασφάλεια. Είναι ένας λίθος αγάπης, σοφίας και αρμονίας. Όταν καταφέρουμε να ισορροπήσουμε τα δώρα του μέσα μας τότε μας επιτρέπεται να ζήσουμε στο έπακρο τις χαρές της ζωής! Ιδιαιτέρως βοηθητική σε όσους έχουν προκλητικές γωνίες – σύνοδο, τετράγωνο, αντίθεση- στον προσωπικό τους χάρτη μεταξύ της Αφροδίτης και του Πλούτωνα.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν σμαράγδια τόσο στα κοσμήματα όσο και στις περίτεχνες ταφές τους, θάβοντας σμαραγδένιες πέτρες με τους Φαραώ, ως σύμβολα προστασίας στην μετάβαση τους. Στην άλλη άκρη του κόσμου, οι Ινδιάνοι Muzo της Κολομβίας, μια χώρα με πλούσια κοιτάσματα σμαραγδιών, είχαν καλά κρυμμένα τα ορυχεία εξόρυξης τους. Ήταν δε τόσο προσεκτικά προστατευμένες οι είσοδοι των ορυχείων, που οι Ισπανοί κατακτητές χρειάστηκαν σχεδόν είκοσι χρόνια για να τις βρουν! Σήμερα εξακολουθεί να εκτιμάται ευρέως από τους πλούσιους και τους διάσημους, με το περίφημο σμαραγδένιο μενταγιόν της Elizabeth Taylor, γνήσια θυγατέρα της Αφροδίτης, να πωλείται για 6,5 εκατομμύρια δολάρια το 2011.

Τα όμορφα παιδιά της Αφροδίτης, αργά το βράδυ της 30ης Απριλίου και λίγο πριν ξημερώσει Πρωτομαγιά, έχουν την πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς στο ζώδιο τους τον Ταύρο. Αυτή η όμορφη κυρία, η Αφροδίτη, βρίσκεται στους Ιχθύες – σε έξαρση εκεί – και έρχεται σε μια εκπληκτική, πληθωρική και σπάνια σύνοδο με τον Δία και τον Ποσειδωνα. Τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο κυβερνήτη των Ιχθύων αντίστοιχα. Λίγο πριν προϋπαντήσουμε τον Μάιο λοιπόν, ας ελπίσουμε ότι η γλυκιά Αφροδίτη με αυτή την μεγαλειώδη σύνοδο, θα μαλακώσει τον επαναστατικό και ανατρεπτικό πλανήτη Ουρανό που συμμετέχει δυναμικά με σύνοδο στην έκλειψη και θα απαλύνει τις επιδράσεις του. Άλλωστε διανύουμε μέρες που οι ευχές μας πραγματοποιούνται όταν έχουμε πίστη!

Και ας μην ξεχνάμε πως η Ηλιακή έκλειψη είναι μια Νέα Σελήνη δηλαδή μια νέα αρχή πιο δυνατή και πάντα με μια Νέα Σελήνη στέλνουμε την ευχή μας εκεί ψηλά να εισακουστεί!

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα