Ο Λίθος του Αυγούστου – Ο κρύσταλλος της συζυγικής ευτυχίας – Το περίδοτο

ASTROTEAM GUEST
26/07/2022

Το περίδοτο

Εκείνο το βράδυ του 1749, μια βροχή από φλεγόμενους μετεωρίτες στον ουράνιο θόλο, πέρασε την ατμόσφαιρα της γης και την βομβάρδισε μέσα σε μια πανδαισία φωτιάς και χρωμάτων. Όταν η φύση ηρέμησε, οι κάτοικοι του Krasnoyarsk στη Ρωσία, δειλά – δειλά αποφάσισαν να εξερευνήσουν την περιοχή τους που χτυπήθηκε ανελέητα. Μέσα στα κομμάτια των μετεωριτών κάτι έλαμπε σαν ηλιαχτίδα που περνάει μέσα από την πυκνή φυλλωσιά των δέντρων. Ήταν το περίδοτο.

Το περίδοτο είναι ο μόνος πολύτιμος λίθος που τον βρίσκουμε στους μετεωρίτες και κομήτες που χτυπούν την γη. Όπως επίσης και στα έγκατα του πλανήτη μας, τόσο βαθιά που μόνο μέσω σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων φτάνει πιο κοντά στην επιφάνεια. Από τα βάθη του Σύμπαντος στα βάθη της Γης, για να μας θυμίζει και να μην ξεχνάμε από πού προερχόμαστε και πώς συνδεόμαστε από Την Χείρα Εκείνου. Κομμάτια από τον λίθο έχουν χρονολογηθεί 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, στην απαρχή της γέννησης του ηλιακού μας συστήματος.

Η λέξη περίδοτο προέρχεται από την αραβική λέξη feridat που σημαίνει στολίδι. Το βρίσκουμε σε διάφορες αποχρώσεις του ηλιοφωτισμένου χρυσοπράσινου αλλά όχι σε άλλο χρώμα!

Στο νησί του Αγίου Ιωάννη στην Ερυθρά Θάλασσα, λειτουργούσαν ορυχεία περίδοτου από το 1500 π.Χ. Θεωρείται η εθνική πέτρα των Αιγυπτίων. Έχουν βρεθεί αρχαίοι πάπυροι στους οποίους αναφέρεται πως οι Αιγύπτιοι κατασκεύαζαν βραχιόλια από χρυσό και περίδοτο και τα έβαζαν αποκλειστικά στον αριστερό τους καρπό. Με αυτό τον τρόπο πίστευαν πως κρατούσαν μακριά τα κακά πνεύματα και τους εφιάλτες. Οι κάτοικοι του νησιού εργαζόταν σκληρά για να συλλέξουν τα πετράδια για το θησαυροφυλάκιο των Φαραώ. Τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα καθώς τα πετράδια μπορούσαν να ανιχνευθούν μετά την δύση του ηλίου λόγω της λάμψης τους.  Οι Οθωμανοί δε, θέλοντας να αναβιώσουν την δόξα των Φαραώ, στόλισαν τον μεγαλοπρεπή τους θρόνο στο Τοπ Καπί με 955 περίδοτα!

Χαρίζει ευφράδεια, έμπνευση, ζεστασιά και ευεξία, πνευματικά διεγερτική και σωματική αναγέννηση.

Το περίδοτο θεωρείται ως η «ήρεμη δύναμη» μεταξύ των πολύτιμων λίθων. Με ακατάπαυστο και συντονισμένο τρόπο, χωρίς φανφάρες και κραυγαλέες εκφράσεις καταπραΰνει τα εντερικά προβλήματα, βελτιώνει και επιταχύνει τον μεταβολισμό και αναζωογονεί τα κύτταρα. Καθαρίζει από τις τοξίνες τον οργανισμό και πραγματικά θεωρείται λίθος της μακροζωίας και της ζωτικότητας! Χαρίζει ευφράδεια, έμπνευση, ζεστασιά και ευεξία, πνευματικά διεγερτική και σωματική αναγέννηση. Φέρει το δώρο της εσωτερικής λάμψης, ακονίζοντας το μυαλό και ανοίγοντάς το σε νέα επίπεδα επίγνωσης και ανάπτυξης, βοηθώντας κάποιον να αναγνωρίσει και να συνειδητοποιήσει το πεπρωμένο και τον πνευματικό σκοπό του! Η ήρεμη δύναμή του, βοηθάει τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα, να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους με αγάπη και ομόνοια και για αυτό ονομάζεται ο λίθος της συζυγικής ευτυχίας!

Παρθένοι μας γεννημένοι τον Αύγουστο όπως και όλου του ζωδίου, αυτή η γενέθλια χρονιά σας ξεκινάει με μια ιδιαίτερη συνθήκη! Την είσοδο του Άρη στους Διδύμους όπου και θα σας απασχολήσει στον τομέα της καριέρας και του κοινωνικού σας στάτους μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 καθότι θα αναδρομήσει για αρκετούς μήνες. Πίεση, άγχος, διαφωνίες και εκνευρισμός στους παραπάνω τομείς έρχονται να σας κουράσουν και να σας προβληματίσουν. Αντιμετωπιστε τις καταστάσεις με σύνεση και ωριμότητα (δεν σας φοβόμαστε) και προετοιμαστείτε για τα τετράγωνα του Άρη από τους Δίδυμους με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες. Αποκορύφωμα τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και τον Μάρτιο. Ίσως αισθανθείτε σωματική και πνευματική εξάντληση και έχετε λανθασμένη κρίση. Εδώ το περίδοτο σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει πνευματικά και σωματικά! Βάλτε λοιπόν όλα τα όπλα σας στην φαρέτρα, παραμείνετε ψύχραιμοι και δώστε διπλή προσοχή σε αυτά που λέτε και σκέφτεστε. Άρης είναι θα περάσει και θα σας σπρώξει μπροστά!

Λιονταράκια μας του Αυγούστου, υπομονή μέχρι να φύγει ο Άρης από τον Ταύρο στις 20 του μηνός. Θα έχει βεβαίως ενεργοποιήσει όλες τις εκλείψεις, θα έχει κάνει το τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Υδροχόο και με τον ήλιο στο ζώδιο σας δημιουργώντας ένα πιεστικό Ταυ τετράγωνο. Σας έχει φέρει ήδη θυμό και αναστάτωση μεταξύ άλλων αλλά κρατηθείτε στο ύψος σας με ηρεμία και ψυχραιμία! Τελειώνει σύντομα η τρικυμία και μπουνάτσα μπορεί να μη φέρει σίγουρα όμως με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας να τριγωνίζει τον Δια από τον Κριό, μια ανάσα αισιοδοξίας και χαράς θα την νιώσετε!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού αγαπημένοι μου φίλοι!

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα