Ο γενέθλιος λίθος του Ιανουαρίου – Η πέτρα της επιτυχίας – Ο Γρανάτης

ASTROTEAM GUEST
28/12/2022

Σ’ αυτό το σπίτι που ´ρθαμε πέτρα να μη ραΐσει και ο νοικοκύρης του σπιτιού χίλια χρόνια να ζήσει!

Είμαι ο γρανάτης! Θέτω στόχους και με επιμονή αλλά και τύχη τους πετυχαίνω! Μπορείς να στηριχτείς πάνω μου. Μαζί θα τα καταφέρουμε! Η λέξη γρανάτης προέρχεται από την Λατινική λέξη granatum που σημαίνει ρόδι. Έχει να επιδείξει πολλά χρώματα στην παλέτα του αλλά με αυτό που σίγουρα έχει συνδεθεί είναι το χρώμα του τυχερού ροδιού. O θρύλος λέει πως ο Νώε τοποθέτησε σε πολλά σημεία της κιβωτού μεγάλους γρανάτες ώστε με την λάμψη τους να την φωτίζουν τις ατέλειωτες, σκοτεινές μέρες του κατακλυσμού. Είναι η ελπίδα στο σκοτάδι του χειμώνα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έχρισαν τον γρανάτη λίθο της θεάς της γης Ίσιδας, ως σύμβολο της δύναμης της και στόλιζαν με αυτόν τα αγάλματα της. Οι αρχαίοι Έλληνες φορούσαν χρυσά δαχτυλίδια στολισμένα με γρανάτη ως συμβολο εξουσίας. Πολλές φυλές της Ασίας χρησιμοποιούσαν γρανάτες αντί για σφαίρες, πιστεύοντας ότι λόγω του χρώματός της η κόκκινη αυτή πέτρα θα προκαλούσε σοβαρότερο τραυματισμό στους εχθρούς!

Ο γρανάτης βάζει τις βάσεις και πάνω του χτίζουμε τις επαγγελματικές μας επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Είναι ο αρχιτέκτονας των επαγγελματικών μας ονείρων. Είναι δυνατός. Συνάμα ελπιδοφόρος. Αυτός που φορά την πέτρα αισθάνεται γεμάτος από την σοφή ενέργεια της και κατακλύζεται από μια ασυγκράτητη αίσθηση ορμής «θα τα καταφέρω»! Θα φτάσω εκεί που θέλω! Έχω το κουράγιο να παλέψω και να υπερβώ των εμποδίων που εμφανίζονται στο διάβα μου,πάντα με ηρεμία και σωφροσύνη. Είναι βοηθός σε δικαστικά και νομικά θέματα καθώς νέες λύσεις φανερώνονται. Οξύνει την αντίληψη μας και βοηθά στη σύλληψη έξυπνων επιχειρηματικών ιδεών. Παρέχει τύχη, αποφασιστικότητα, ενέργεια, αφθονία, αγάπη για τη δουλειά. Ευνοεί τις συνεργασίες, την επικοινωνία και φέρνει επιτυχία στις επιχειρήσεις.

Ο Αιγόκερως που τίποτα δεν κερδίζει από τύχη παρά μόνο από συνεχή προσπάθεια, δομημένες σκέψεις και πράξεις.

Είναι ο λίθος του Αιγόκερω! Αυτός που σχεδιάζει το μέλλον του, επαγγελματικά και προσωπικά με ορθολογισμό, πειθαρχία και σοβαρότητα. Που ακούραστα ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της επιτυχίας σιγά – σιγά, ένα – ένα και στοχευμένα. Ο Αιγόκερως που τίποτα δεν κερδίζει από τύχη παρά μόνο από συνεχή προσπάθεια, δομημένες σκέψεις και πράξεις. Εδώ Αιγοκεράκια μας, ο γρανάτης σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος. Σας δίνει την πινελιά της τύχης, την προώθηση που χρειάζεστε ώστε να φτάσετε πρώτοι στο νήμα του τερματισμού και της νίκης.
Τα δύσκολα αγαπημένοι μας Αιγόκεροι φτάνουν στο τέλος. Η χρονιά που ξεκινάει είναι η αρχή μιας καινούριας ζωής. Τα τρίγωνα του Ουρανού και του Δια από τον πέμπτο οίκο σας, του έρωτα, του φλερτ, των παιδιών, της χαράς και της δημιουργικότητας, σας υπόσχονται ανέλπιστα δώρα που θα γεμίσουν την καρδιά σας με χαρά! Ο Κρόνος, ο δικός σας πλανήτης από τους Ιχθύες βλέπει θετικά τον τρίτο σας οίκο και οργανώνει την επικοινωνία και την σκέψη σας ώστε σε συνδυασμό με την δημιουργικότητα σας να φτάσετε γρήγορα, στοχευμένα και επιτυχημένα στους στόχους σας! Όμως Αιγόκεροι μας, μην ξεχάστε να αφεθείτε έστω και λίγο. Χαλαρώστε, διασκεδάστε, ερωτευτείτε, αγαπήστε και αγαπηθείτε! Όλα είναι με το μέρος σας!

Αγαπημένοι μου φίλοι! Ας σπάσουμε το ρόδι φέτος, ας αφήσουμε πίσω πλέον τα παλιά και ας καλοδεχτούμε την νέα χρονιά με ελπίδα και χαρά! Μια αχτίδα αισιοδοξίας τρεμοπαίζει στην αυγή του Νέου Χρόνου! Ας είναι η αρχή ενός ευλογημένου νέου ξεκινήματος στις ζωές όλων μας!

Καλώς να μας ορίσεις 2023!

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα